O Slavii

Cílem je dostat Slavii zpět do Ligy mistrů, návrat Olayinky je blízko

V Edenu proběhla předsezonní tisková konference. Slavia jasně deklarovala snahu dostat se v nadcházejícím roce zpět do Ligy mistrů.

Na záznam tiskové konference se můžete podívat na kanálu Slavia TV.

Předseda představenstva Jaroslav Tvrdík i hlavní trenér Jindřich Trpišovský jednoznačně deklarovali, že předsezónním cílem je dostat do Edenu zpět Ligu mistrů. Šance na to budou během následující sezony hned dvě - jednou je postup před předkola nyní v létě, druhou zisk mistrovského titulu. Celá Slavia chce pro tento cíl udělat maximum.

Co se týče hráčského kádru, tak největší novinkou bylo oznámení průlomu v jednání s CZ Bělehrad o návratu Petera Olayinky. Srbský mistr měl přijmout nabídku Slavie, dohoda je připravena také s hráčem. Vše je třeba smluvně dotáhnout a hráč musí absolvovat zdravotní prohlídku.

Vedle Olayinky a příchodu Chorého byl za jednu z přestupových priorit označen i v médiích spekulovaný Muhammed Cham z francouzského Clermontu. U něj se ale minimálně zatím nedaří dosáhnout dohody s klubem. Slavia deklarovala pokračující zájem i případně v následujícím přestupním období, kdy Cham bude moci podepsat smlouvu jako volný hráč na sezonu 2025/26.

Oznámeno bylo i prodloužení smlouvy do roku 2028 s odchovancem Filipem Prebslem, který se do Slavie vrací z úspěšného hostování v Liberci. Jaroslav Tvrdík taktéž oznámil, že již příští den by mohlo být oznámeno prodloužení spolupráce s Antonínem Kinským. Předseda i trenér pak vyjádřili spokojenost s okysličením kádru v podobě Fily, Chaloupka, Bužka a výše zmiňovaných mladých hráčů.

Jaroslav Tvrdík pak ještě zmínil pokračující práce na výstavbě nové mládežnické akademie, snahu o rozšíření stadionu a připravovaný nový fanshop od 1. 7. 2025.

Pokud nechcete sledovat video, tak si odpovědi na jednotlivé dotazy novinářů z konference můžete přečíst v online reportáži onlajny.com.

Komentáře (268)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé