Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 35. kolo

V posledním kole Slavia pohodlně zdolala hosty z Mladé Boleslavi.

I když sezona 23/24 dopadla z domácího pohledu hořce a bez zisku trofeje, tak na rozlučce to znát nebylo. Zápas proti Mladé Boleslavi provázela parádní atmosféra a Slavia si připsala pohodovou výhru 4:0. Těžko v povedeném zápase hledat chyby, ostatně ani nadstavbu nelze hodnotit negativně - bilance 4-1-0 se skóre 14:1 je výborná. Můžeme se bavit o motivaci týmů v některých zápasech, nicméně to nebyl případ Mladé Boleslavi, která si vítězstvím v Edenu mohla zajistit účast v pohárové Evropě. A i když byla proti červenobílým velkým outsiderem, tak mne i tak dokázala zaskočit svým velmi slabým výkonem. Je vidět, že formu v závěru soutěže svěřenci trenéra Holoubka rozhodně nemají a nedivil bych se, kdyby v přímém souboji o Evropu duel na domácí půdě s Hradcem nezvládli.

Slávisté si tak v poklidu užili laxního bránění soupeře k pohodové a výrazné výhře. Pogratulovat se sluší Václavu Jurečkovi k obhájení triumfu nejlepšího střelce soutěže! Primát si v tomto zápase zajistil dvěma góly, u nichž se dalo polemizovat nad ofsajdovým postavením. Z mého pohledu by obě situace při kalibrované ofsajdové čáře pravděpodobně neprošly, nicméně při nastaveném metru od komise rozhodčí, kdy se mají uznávat všechny branky, kde není na videu jednoznačně prokázán ofsajd, byly VARem uznány správně.

Pozápasová rozlučka se pak nesla v duchu rozloučení se s aktivní hráčskou kariérou Standy Tecla (přeji mu, ať se mu v nové, funkcionářské roli daří a ať pro Slavii odvádí ještě lepší práci než na hřišti!). A mělo to grády, ostatně jako fandění po celý nedělní zápas i v souhrnu za celý rok. Od Tribuny Sever to byl za mě skvělý ročník a jak jsem milovníkem samotného fotbalu, tak si návštěvy v Edenu z velké části užívám nejen díky němu, ale i díky jedinečné atmosféře, která tu pravidelně panuje. Tak nezbývá než se těšit na další sezonu, na další zážitky spojené se Slavií a doufat, že třeba za rok bude sezonní derniéra spojena s oslavami titulu.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Aleš Mandous - 6 - Z brankářského pohledu měl téměř nulovou práci. V rozehrávce potvrdil, že je v tomto směru v naší lize naprostou špičkou.

Tomáš Holeš - 6 - Hrál dobře, byl aktivní dopředu. Ve druhé půli si jen připsal nepovedenou přihrávku, ze které bylo málem velmi nebezpečné přečíslení, nicméně Oscar zvládl míč na poslední chvíli odvrátit. Lepší šestka.

Igoh Ogbu - 6 - Na ligu podal nadstandardní výkon. Jako středový stoper se staral více o bránění a méně se zapojoval do útočení než parťáci Holeš se Zimou. Lepší šestka.

David Zima - 6 - Dozadu zápas zvládl, i když nás Boleslav příliš neprověřila. Útočné snažení pak podporoval velmi dobře. Stejně jako kolegové ze stoperské dvojice dostává lepší šestku.

David Douděra - 6 - Podal dobrý a aktivní výkon. Jaro mu vyšlo výrazně lépe než podzim. Na podzim měli s Tomičem vyrovnanou výkonnost, teď se mezi nimi nůžky rozevřely.

Oscar Dorley - 7 - Tradičně byl velmi dobrý. V kombinaci ve středu pole si vybavuji i krásnou a navíc efektivní patičku. Skvěle zažehnal situaci i po chybě Holeše, kdy hrozil brejk soupeře. Podobně jako minule se snažil být aktivní i v okolí vápna soupeře, ale střela mu tentokrát vůbec nevyšla a připomínala jeho obvyklé pokusy.

Petr Ševčík - 6 - Patřil k méně výrazným hráčům, i tak zahrál dobře. Opět ale v okolí vápna v dobrých pozicích na střelu volil alibisticky jenom přihrávky.

Ondřej Zmrzlý - 7 - V závěru sezony se v produktivitě rozjel, což mu dodalo i sebevědomí ve hře. Proti Boleslavi se prosadil po ukázkovém předskočení Kostky. Sám jsem zvědav, jestli na výkony zvládne navázat na začátku příští sezony a zvlášť proti silným soupeřům.

Václav Jurečka - 8 - Zápas se mu povedl a dvěma góly v něm pro sebe uzmul korunui krále střelců. V obou případech šlo o hraniční ofsajdové situace a při Jurečkovi stálo štěstí a současný výklad pravidel. Obě akce ale také spolehlivě zakončil.

Mojmír Chytil - 7 - Hrál velmi dobře, nehamounil a spíš byl tentokrát v roli podpory Jurečky a spol. Připsal si mimo jiné povedený centr od kraje vápna, což by se od něj jako od útočníka až tak nečekalo.

Matěj Jurásek - 6 - Útočný ráz zápasu proti odevzdanému soupeři mu vyhovoval. Pěkným centrem asistoval na úvodní branku zápasu. Měl i další útočné akce a mohl i sám vstřelit branku, ale jeho zakončení bylo zblokováno.

Lukáš Provod - 6 - Za zhruba třicet minut pobytu na hřišti přispěl k dalším dvěma gólům a pohodovému dohrání zápasu.

Mick van Buren - 5 - V 75. minutě skrytou střelou z otočky orazítkoval břevno, jinak se mu ale moc nedařilo. Akce zpomaloval a neměl přehled ve hře, jako když si za ním na hraně vápna nabíhali dva úplně volní hráči do vyložené pozice, on jim ale míč nepředal a z akce nic nebylo.

Christos Zafeiris - 7 - Individuálně se mu jaro vůbec nepovedlo a po dvou zimních zranění se do formy nedostal. Aspoň malou náplastí a motivací pro další práci je krásná branka, kterou uzavřel skóre zápasu s Boleslaví.

Ostatní hráči nejsou hodnoceni - kvůli krátkému pobytu na hřišti neměli na zápas dostatečný vliv.

5. - Neděle 26. 05. 2024 16:00

Fortuna liga - nadstavba, 2023/2024
4 - 0
2 - 0
SK Slavia Praha
FK Mladá Boleslav
FK Mladá Boleslav

Komentáře (22)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

    IJS     před 19 dny 29.05.2024 20:53 |  
    15 4

    Už 3 hodiny visí na SN hodnocení Alanora a zatím žádný komentář?! Asi to odpovídá kvalitě a významu zápasu. Navíc MB předvedla výkon, na který by stačilo i naše Béčko. Vůbec MB si moc nepomohla angažováním zakukleného sparťana Holoubka. Na její hru se nedá koukat a jediný prodejný hráč Kušej sedí na lávce a za celé jaro nedá gól. Asi ten mladý, progresivní a medii milovaný trenér nebude zase takový borec...
    Hodnocení lehce nadprůměrné a odpovídající. V podstatě se od 15. minuty hrálo na Jurečku a ten to dokázal. Má titul krále střelců, ale jeho další působení ve Slavii je velký otazník. A myslím, že toto a další případné změny, dnes fanoušky Slavie zajímá více, než zápas o ničem s Boleslaví.
    Takže těšme se na nový ročník, který už na začátku má jedno veliké plus - zaručenou účast v EL!!

    • Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

      cunak     před 18 dny 30.05.2024 10:48 |  
      8 1

      Příteli, Holoubek je rudý i za ušima. Ale před jeho angazovanim byla Boleslav sedmá a z 19 kol měla 27 bodů (průměr 1,42 na kolo). Za 11 kol s Holoubkem má 17 bodů (průměr 1,54) , postoupila na 5. místo a málem nám přihrála titul - jen kvůli naší laxnosti a neschopnosti ho má nakonec Sparta. A to, že trenér hledí na sportovní výkonnost a ne na prachy a nechá sedět půlroční kometu, je jen dobře.

    • Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

      knl66 (přítel SN)     před 18 dny 30.05.2024 11:28 |  
      5 1

      Kolego, jaký "zakuklený" sparťan?!? Že je Holoubek sparťanem, je vidět už z Kapského města, z druhého směru pak i z mé vesničky nejmilejší, z Nového Yorku. A slyšet bylo při každém "studiu Fotbal" na ČT.

      • Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

        cunak     před 17 dny 31.05.2024 13:52 |  
        4 1

        Pan Holoubek se tím, že je sparťan, nikterak netají. A to je v pořádku.

        • Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

          knl66 (přítel SN)     před 17 dny 31.05.2024 16:28 |  
          2 0

          Ano, sám to říká natvrdo, OK, s tím nemám problém. Jen jsem reagoval na předřečníka o tom "zakuklenci." Jinak souhlas s tvým hodnocením jeho působeni u MB.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

    Huzgi (přítel SN)     před 18 dny 30.05.2024 00:41 |  
    7 16

    Nesouhlasím s hodnocením u Petra Ševčíka, konkrétně se slovem alibisticky. Styl hry Petra Ševčíka takový prostě je a vždy byl. Připravuje šance a tvoří hru, nesnaží se o zakončení. Jeho první myšlenkou je hledání spoluhráčů, rozvíjení hry. Až šachové domýšlení co by kdyby. Hrozně moc mi připomíná Karla Jarolíma v nejlepších letech. Taky to nebyl žádný ostrostřelec, ale geniální tvůrce hry.

    • Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

      honza304     před 18 dny 30.05.2024 08:38 |  
      17 6

      Já souhlasím s první částí Tvé první věty. Ševčík hraje 90 procent přihrávek do zadu, zpomaluje hru a jednou za uherskej zápas se rozhodne pro geniální přihrávku za obranu, na kterou dost často nikdo nedosáhne. To je ale dost často vinou těch, co nejsou schopni jít pro balón skluzem nebo se nějak efektivněji pohnout. Dal bych mu v hodnocení max. 4.
      Znát to bylo po prostřídání, kdy se hra hodně výrazně zrychlila.

    • Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

      Pedro50     před 18 dny 30.05.2024 13:27 |  
      2 3

      Pobavilo

    • Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

      CyWilly     před 18 dny 30.05.2024 15:03 |  
      10 0

      Jako nechci dělat chytrýho, ale Jarolímovy pumelice z dálky byly pověstné, taky dal v lize 63 gólů ve 275 zápasech. Ševčík 29 v 241 zápasech. To je dost výraznej rozdíl. Tohle srovnání se ti nepovedlo.

    • Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

      Narmer     před 18 dny 30.05.2024 20:21 |  
      8 1

      Jarolím byl výborný střelec a opravdu geniální tvůrce hry,ale Ševčík nemá z toho ani jedno.
      Nesmyslný srovnání...

  3. Děkuji kluci

    Sokrates55 (přítel SN)     před 18 dny 30.05.2024 09:11 |  
    15 6

    Hezké a i když deštivé, tak dobré ráno všem u dobré kávy.
    Hned na začátku jsem chtěl říci, že to byl zápas se soupeřem, kterému jsem přál prohru alespoň tímto rozdílem čtyř gólů a zároveň Vaškovi Jurečkovi jsem přál korunu krále střelců. Už jen pro to, jak se trapně snažili namazat hráči rudých (jehož jméno si nechci ani vzít do úst).
    To se mi splnilo a tak je to správné a tak to má být.... :-))))
    Hodnocení přítele Alanora je odpovídající a i jeho vyhodnocení sporných ofsajdových situací je popsáno správně. Proto chci klukům ze jejich výkon poděkovat!!!
    Hráči se fotbalem bavili a celý stadion k tomu přispěl moc příjemnou a srdečnou atmosférou včetně rozlučky se kapitánem Standou. Zasloužil si to opravdu moc za vše, co pro Slavii udělal.
    Snad jen Oscarovi bych možná přidal bodík. To je až neuvěřitelné, jak ten náš Oscar vyrostl v takového borce.
    Věřím, že on má na to, ještě to zvednout o "štok vejš" a pomoci tak i ostatním klukům, aby své výkony ještě vylepšili a herně vyrostli.
    Petr Ševčík je hráč, který umí dát předfinální či finální příhru, umí načíst hru, ale také někdy předrží míč a jeho hra dozadu někdy není úplně top. Tady věřím, že se Zafeiris dostane do své "kůže" a pomůže víc.
    Tak nějak si dávám dohromady i situaci okolo našeho národního mančaftu.
    V mnoha zápasech byla skoro všemi experty Slavia kritizována a neustále se na jejím výkonu hledali všechny možné nedostatky a kdejaké mouchy. Tím nechci říci, že jsme občas blbě nezahráli. A teď si lámu hlavu nad tím, proč je najednou v národním mančaftu 8 hráčů současné Slávie, další 4 ve Slavii nedávno ještě hráli.
    To mi hlava nebere.
    Já vím, že mi tu mnozí odpovíte a najdete důvody.
    Třeba to bude v tom, že jsme ligu i poháry hráli převážně s našimi českými hráči. A proč?
    Doufám, že se to všechno dozvíme už brzy. Jistě, teď má prioritu ME a nikdo nechce teď šťourat do zapáchajícího molochu na strahovské hůrce. To určitě ovlivní i konečný výsledek právě z ME v Německu.
    Pro naše kluky je to risk. Pokud by se nám povedlo postoupit ze skupiny tak uvidíme, kdo se bude chlubit a prsit. A naši kluci to určitě nebudou.
    Pokud vypadneme, tak už vidím, jak to naši kluci schytají.
    A ještě jeden dovětek si dovolím a možná to schytám, ale pokud bych měl být teď v nároďáku za Slávii, tak s tím pánem od slepic bych ani nepromluvil.
    S úctou k Vám všem
    Sokrates55


  4. Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

    knl66 (přítel SN)     před 18 dny 30.05.2024 14:29 |  
    10 1

    Je to vlastně hodnocení posledního zápasu sezóny...
    Takže kolego Alanore (a občas zastupující Quelhare): díky za čas, práci, námahu, přemýšlení, zdůvodňování, vysvětlování, argumentaci atd. atd. Občas mě hodně zaujme už samotný úvod hodnocení, někdy mě vaše zdůvodnění u jednotlivých hráčů nasměruje k jinému úhlu pohledu nebo puštění si určitých situací ještě jednou, jindy nesouhlasně vrtím hlavou (málokdy), zatímco podruhé souhlasím takřka ve všem...
    Každopádně: VELKÉ DÍKY.

    • Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

      Alanor (admin)     před 18 dny 30.05.2024 14:36 |  
      4 0

      Taky díky za milá slova, která přidají elán do dalšího psaní. :)


      Komentář byl uživatelem upraven (30.05.2024 14:37) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 35. kolo

      japhy     před 18 dny 30.05.2024 15:57 |  
      7 0

      Taky se připojuju k poděkování autorům Hodnocení. Vlastně se na to těším víc, než na report, jen je škoda, že diskuze pod článkem už moc nejede. Což je ale logický - diskutéři se vyčerpaj už u reportu :)

  5. TAKŽE DNES DOSTALA SLAVIE

    Slávista 51     před 18 dny 30.05.2024 17:58 |  
    2 5

    výzvu/FAČR + Sparta, na kterou by měla adekvátně odpovědět - dobudovat stadion na maximálně možnou velikost/33 - 35 tisíc diváků a dokončení dřív, než bude ten jejich na Strahově.
    Případná dobrovolná sbírka na přilepšenou, by zajisté fanouškům nevadila, že.

    • Re: TAKŽE DNES DOSTALA SLAVIE

      Slávista 51     před 18 dny 30.05.2024 17:59 |  
      1 5

      Ano, byla by to zajisté jen " kapka v moři ", při té ceně, kterou to bude stát.

      • Re: TAKŽE DNES DOSTALA SLAVIE

        Slávista 51     před 18 dny 30.05.2024 19:38 |  
        1 6

        A ještě k tomu ten Fousek, co nechává vypínat mikrofon !

        • Re: TAKŽE DNES DOSTALA SLAVIE

          knl66 (přítel SN)     před 17 dny 30.05.2024 23:20 |  
          9 1

          Koukám, koukám, že jsi právě vsítil čistý hattrick! - Levá noha, pravá noha, hlavička!
          Že!

          • Re: TAKŽE DNES DOSTALA SLAVIE

            Slávista 51     před 17 dny 31.05.2024 05:24 |  
            1 10

            Ne, to je o budoucnosti Slavie.
            Navzdory všem jí nepřejícím.

            • Re: TAKŽE DNES DOSTALA SLAVIE

              Slávista 51     před 17 dny 31.05.2024 17:52 |  
              1 7

              Tady je snad více sparťanů,
              než slávistických fandů.

              • Re: TAKŽE DNES DOSTALA SLAVIE

                1zippo1     před 16 dny 31.05.2024 21:33 |  
                7 3

                Interpunkce špatná, sdělení nedává smysl. Vysvětlíš pointu, že???

  6. Hodnocení

    mig52     před 17 dny 31.05.2024 06:11 |  
    12 2

    Připojuji se k poděkování Alanorovi ( Quelharovi) za parádní práci v celé sezóně. Nebojí se jít s kůží na trh s vědomím, že nás fotbal sleduje hodně a určitě na něj nemáme všichni stejný pohled. Takže ještě jednou dík a těším se na sezónu další. Snad budeš mít důvod k hodnocení zápasů s dobrými konci.