Chance liga

Slavia - Plzeň 3:0

Slavia Praha nastoupila ke svému třetímu utkání v nadstavbě proti letos neoblíbenému soupeři. Viktoria Plzeň nás dokázala dvakrát porazit, takže jsme jí rozhodně měli co vracet. Jakákoliv ztráta by navíc znamenala, že titul už definitivně připadne soupeřům z Letné

Po lehce opatrnějším úvodu se nejdřív do náznaku šance dostával Schranz, aby následně vystrašila Slavii i Plzeň. Už v páté minutě se ovšem objevil ve vápně Oscar Dorley, jehož střelu sice Jedlička vyrazil, ale na následnou dorážku Ondry Zmrzlého už byl bezradný. Slavia se tak dostala rychle do vedení, což mohlo fotbalu jenom prospět.

A sešívaní se nehodlali s jednobrankovým náskokem spokojit a velice rychle se vydávali do dalších akcí. Už v desáté minutě utkání se poměrně daleko za hranicí vápna dostal k míči Oscar Dorley a možná trochu překvapivě vyslal na Jedličku nechytatelnou pumelici. Tohle od slávistického záložníka asi málo kdo čekal. Domácí už tak vedli o dvě branky.

Plzeň chtěla posléze odpovědět, Chorý aktivně napadal brankáře Staňka, ale podle rozhodčího si pomohl faulem. Viktorku ovšem očividně tato akce nabudila a nadále se snažila alespoň snížit. Jedna z jejich výjimečných střel šla ovšem doprostřed branky a Staněk si s ní bez problémů poradil. A tak opět začala útočit Slavia a hosty poměrně drtivě zavřela v jejich vápně. V něm si hodně aktivně počínal i Oscar Dorley, který byl po vstřeleném gólu očividně při chuti.

Objevily se ovšem i nějakého nedovolené zákroky. Douděra byl nejdříve ve 21. minutě po faulu na Souarého pouze napomínám, to o chvíli později už byl faul hostujícího Lukáše Hejdy na pronikajícího Lukáše Provoda potrestán žlutou kartou. Následná standardka Provoda skončila pouze na zdi a finální střelou přestřelil bránu Zmrzlý.

Ze strany Plzně se začaly hromadit fauly. Nejdříve dostal tvrdě naloženo Ogbu, posléze Hejda sestřelil Chytila a koledoval si o druhou žlutou kartu. Ve 37. minutě začala být hodně aktivní i Plzeň. Ze dvou rohů nic nevytěžila, ale její tlak v závěru poločasu narůstal. Po dalším rohu Kalvacha byl ovšem hostům odpískán nedovolený zákrok. Do konce poločasu už se nic moc významného nestalo, i když o něco nebezpečnější byli spíše Plzeňští. Žádnou vyloženou šanci si ovšem nevypracovali.  

Hned v úvodu druhého poločasu se šance na snížení mohli dočkat hosté, kteří se velice rychle vrhli do útoku. Ve 47. minutě Ogbu nešťastně trefil při snaze odkopnout míč Mosqueru a hlavní rozhodčí Karel Rouček odpískal penaltu. Tu ovšem velice dlouho zkoumal VAR a Rouček sám se musel běžet podívat, jestli se skutečně jednalo o tak závažný přestupek. Nakonec ovšem z celé situace nic nebylo a penalta byla odvolána. Hráč Plzně svému pádu hodně přidal.

A tak zaútočila o chvíli později opět Slavia. Skvělá střela Chytila ovšem skončila v 56. minutě pouze na břevně. To mohl být opravdu krásný gól. Slávisté ovšem vytušili, že jim rozhodně nebude stačit jen bránit a do vápna se hrnuli dál. V 59. minutě zajímavou akci předvedl Chytil se Zmrzlým, ale druhý jmenovaný z náběhu nedokázal střelu vměstnat do branky.

V 64. minutě Plzeň poprvé střídala. Na hřiště přišel Vydra a bývalý slávistický hráč Ibrahim Traore. Odstoupit ze hry musel naopak zraněný Červ. Proti svému bývalému zaměstnavateli tak branku vstřelit nedokázal.

V 66. minutě sice Lukáš Provod vstřelil třetí branku Slavie, ale pro ofsajd byla odvolána. Oskar si tak další asistenci nepřipsal. Následně Plzeň v 68. minutě opět střídala, na hřišti se objevil Milan Havel, odešel Cadu. V 73. minutě zápasu se opět žlutilo a hříšníkem byl právě střídající Havel. Posléze poprvé střídala i Slavia. Na hřiště přišel Václav Jurečka a Matěj Jurásek, dohráli naopak Ivan Schranz a Lukáš Provod.

V druhém poločasu byla hra o něco klidnější a větších šancí jsme viděli jen pomálu. Zajímavou střelu vysílal na bránu Ševčík, bohužel ovšem přestřelil. A opět střídala Plzeň. Jejich největší střelec Pavel Šulc tentokrát branku nepřidal, na hřiště přišel kat Slavie Erik Jirka. A následně dohrál i Mojmír Chytil, místo něhož naskočil Mick Van Buren.

Slavia měla i nadále územní převahu, Plzeň byla v tomto zápase možná až nečekaně bezzubá. Na konci utkání se sice snažila dostat Slavii pod tlak, ale ojedinělou nebezpečnou střelu Kalvacha skvěle vyrazil Staněk. Na závěr utkání ještě přišli v 90. minutě Wallem se Zafeirisem, odešel Ševčík a Douděra.

Slávisté se ještě v nastaveném čase dožadovali penalty po zákroku na Juráska, ale rozhodčí Rouček s posvěcením videorozhodčího pokutový kop neodpískal. Slávisté se ovšem přeci jen dočkali další branky, když třetí gól Slavie vstřelil po krásném centru Juráska nejlepší střelec domácích Václav Jurečka. Tento moment opět zkoumal VAR kvůli možnému přestupku, ale nakonec byl gól potvrzen. Následně hlavní rozhodčí zápas ukončil.

Na závěr si ještě Tribuna sever připravila pro fanoušky i hráče velké choreo s nápisem Pyro show must go on a následně také pyrotechniku ve velkém odpálila. Pro slávisty to tak byl šťastný večer, po němž jistě spokojení odcházeli do svých domovů.

3. - Středa 15. 05. 2024 19:30

Fortuna liga - nadstavba, 2023/2024
3 - 0
2 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

5. Ondřej Zmrzlý
10. Oscar Dorley
90. Václav Jurečka

FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň

Komentáře (332)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé