Chance liga

Sparta - Slavia 0:0

Také druhé jarní ligové derby na Letné skončilo bezbrankovou remízou, přestože slávisté hráli tentokrát více než půlhodinu přesilovku. Slavia tak ani třetí sezónu v řadě s největší pravděpodobností titul nezíská, ve hře zůstává pro oba týmy už jen devět bodů a slávisté by pro zisk titulu museli získat o pět bodů více než její rival.

V sestavě se poměrně překvapivě objevil Matěj Jurásek, který nahradil zraněného Lukáše Provoda. Jinak zůstala sestava z posledních zápasů nezměněna, hrál tedy mimo jiné na levé straně hřiště Jan Bořil. Domácí postavili očekávanou nejsilnější sestavu, nehrál tedy Preciado, místo kterého zůstal v sestavě Wiesner. Úvod zápasu byl poměrně opatrný, první zakončení přišlo v šesté minutě, kdy Ogbu pokazil rozehrávku, domácí rychle hodili aut a Haraslín poté hlavičkoval, na centr Laciho ale pořádně nedosáhl a míč se snesl jen obloukem na síť Staňkovy brány shora. V deváté minutě sudí Černý neviděl ruku Sörensena, kterou obránce Sparty zhatil solidně se rozvíjející akci sešívaných. V patnácté minutě sudí poněkud úzkostlivě odpískal sešívaným útočný faul při centru z přímého kopu z hloubi pole, branka Ogbua pak padla dlouho po odpískání a samozřejmě platit nemohla, stoper Slavie mohl být rád, že neviděl žlutou kartu. Slavia byla mírně nebezpečnější, dostávala se do vápna domácích častěji, nicméně k zakončení se nedostávala. To se změnilo v devatenácté minutě, kdy po Bořilově zásahu střílel z první z hranice vápna Schranz, Vindahl prudkou střelu příliš nekontroloval, vykulila se mu před brankovou čáru, tam ale byl rychleji Panák než Chytil. Po rohovém kopu byla střela Juráska zablokovaná. Na druhé straně se zjevil za obranou Kuchta a Staněk jej famózně vychytal. Ofsajd se nepískal a zřejmě ani VAR by jej následně nenašel. Ve 27. minutě si na centr Kairinena naběhl za Bořila Wiesner a jeho tutovku fantasticky zneškodnil Staněk. Stejně tak se brankář Slavie předvedl při dalekonosné ráně Ryneše, při které by se ale zkoumal případný ofsajd Birmančeviče, který brankáři bránil ve výhledu. Ve 31. minutě Krejčí chytil Chytila za ruku a následně mu ji zalehl tak, že se mu ošklivě prohnula. Sudí Černý se na situaci díval zblízka a nepískal faul, hru jen přerušil, protože viděl, že je Chytil ve velkých bolestech. VAR situaci skandálně neřešil, hra pokračovala míčem rozhodčího. Krejčí o chvíli později fauloval před vápnem Juráska, přímý kop z dvaceti mterů zahrál právě faulovaný Jurásek jen do zdi. Jurásek to zkusil křížem i po rohovém kopu, Vindahl míč kontroloval. Po faulu Holeše na druhé straně zase čaroval Staněk, když vyrazil míč letící pod břevno na rohový kop. Ve 42. minutě zase střílel v dobré pozici Douděra a bránu minul asi o metr, Vindahl se tentokrát jen díval. V nastaveném čase ještě souboj 50 na 50 mezi Krejčím a Chytilem vyhodnotil Černý jako útočný faul, jinak by zřejmě musel Krejčího jako posledního hráče domácích vyloučit za zmaření jasné gólové šance. V poločase tak byl stav bezbrankový.

V poločase nahradil zraněného Ogbua David Zima. Druhá půle začala žlutým faulem Laciho na Juráska, slávisté ale přímý kop rozehráli nakrátko a nedostali se vůbec k ničemu. Po průniku Oscara a jeho pokusu o střelu se míč vykulil k volnému Juráskovi, ten ale ve vyložené šanci trefil jen Vindahla. Hra byla vyrovnaná, oba týmy se střídaly v držení míče a v náznacích, které ale nepřinášely vyložené příležitosti. V 63. minutě Haraslín málo pochopitelně u útočného rohového praporku dojel skluzem Douděru, viděl druhou žlutou kartu v zápase a byl vyloučen, Slavia tak hrála poslední půlhodinu zápasu proti deseti. Domácí začali být hodně podráždění, za protesty uviděl žlutou kartu Krejčí, který vehementně ale mylně reklamoval ofsajd střídajícího Jurečky před střelou, která skončila mimo bránu. Na poslední čtvrthodinu přišel místo Zimy na hřiště Masopust a Slavia přeskládala obranu tak, aby byla ještě více kreativní. Douděru také nahradil Zafeiris. O chvíli později přišel ještě Tijani místo Schranze, Slavia měla územní převahu, ale nikoliv šance. Domácí navíc kouskovali hru poleháváním a protesty, takže jakkoliv čas běžel, prakticky se nehrálo. Až v 88. minutě se do náznaku šance prodral Zafeiris, ale byl příliš blízko Vindahlovi a nepodařilo se mu pořádně trefit míč. Následoval rohový kop, který prodlužoval dobře Holeš, ale ani tato situace nepřinesla nebezpečnou střelu. Naopak na druhé straně z otočky střílel Olatunji a jeho pokus musel krýt Staněk. Pak centroval Masopust a Chytil hlavičkoval mimo. V 90. minutě Oscar dostal míč k Chytilovi a Vindahl fantasticky vyrazil jeho střelu mířící k tyči. Ve třetí minutě nastavení měl tutovku Tijani po centru Ševčíka z přímého kopu, ani on nedostal míč za Vindahla. Na druhé straně zase střílel Olatunji, tentokrát nad bránu. Poslední minuty už domácí prozdržovali zdlouhavým vhazováním a zápas skončil remízou.

2. - Sobota 11. 05. 2024 17:30

Fortuna liga - nadstavba, 2023/2024
0 - 0
0 - 0
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (737)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé