Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

Slavia v Edenu působivým způsobem vrátila porážku slavnému AS Řím, čímž si zajistila jaro v Evropě.

Ve fotbale to občas bývá jako na houpačce. Po skvělém výkonu přijde pokles koncentrace a facka, po propadáku naopak snaha vše odčinit s dvojnásobnou snahou. Sešívaným se to takto sešlo v uplynulých dnech. Při porážce s Plzní byla k vidění nejslabší domácí Slavia za dlouhé roky, naopak včerejší velkolepý triumf nad AS Řím v plné sestavě (samozřejmě vyjma zraněných hráčů) dal naplno vzpomenout na ty nejlegendárnější bitvy ze zlaté Trpišovského éry. Náš výkon si v ničem nezadal s tím, který jsme podali proti Interu, Dortmundu, Chelsea či Barceloně, ba co víc, tentokrát jsme zápas vyhráli, i když samozřejmě současné AS neřadím na stejnou výkonnostní úroveň jako tehdejší soupeře. Co se však týče skalpů, tak se AS řadí na přední místa spolu se Sevillou, Leverkusenem nebo Fenerbahce.

Navíc impozantní dojem není dán pouze výsledkem, ale zejména skvělým výkonem Slavie. Už dlouho jsem náš tým neviděl tak odhodlaný, že soupeře na trávníku doslova uštve. První půle byla z naší strany dominantní a slavný soupeř se dostával za půlku jen sporadicky. U vlastního vápna ale byli Římané houževnatí, takže se dalo hovořit jen o jediné vyložené gólovce, kterou neproměnil Chytil. Po změně stran ale brzy přišel kýžený a zasloužený vedoucí gól, který pohotově vstřelil po odrazu ve vápně Jurečka. AS pak pochopitelně zapnulo, ale tlak vydržel sotva pár minut, Slavia hru rychle vyrovnala a nadále se tlačila dopředu. Což bylo pochopitelně mnohem lepší řešení, než se snažit udržet 40 minut těsný náskok a hrát zanďoura. Červenobílí pak byli za svou odvahu i výborný výkon odměněni druhou brankou, kterou vsítil Masopust. Římané se ještě pokoušeli o zoufalý nápor, ale k ničemu to nevedlo - Slavia byla včera prostě skvělá a zápas přesvědčivě dovedla k výhře!

Tak zářivý evropský triumf tu nebyl minimálně rok a půl. Pro sebevědomí týmu by to měl být silný doping, protože si hráči dokázali, že to stále mají v sobě a stále se Slavia může měřit i s ekonomicky mnohem silnějšími týmy. Teď jde o to, aby nešlo o ojedinělý povedený zápas, nýbrž o jeden ze základních kamenů pro výstavbu mistrovského týmu. Ostatně o nejbližším vývoji dost napoví už nedělní zápas v Olomouci. Sigmě se zatím daří a nečeká nás nic lehkého, nicméně ambicí Slavie nemůže být (zvlášť po bolestné ztrátě s Plzní) nic jiného než 3 body.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Aleš Mandous - 7 - Podržel nás v důležitý okamžik, když pokryl nebezpečnou šanci krátce po našem vedoucím gólu. Z hlediska hry nohama se pak řadí mezi brankáře evropské úrovně.

Lukáš Masopust - 8 - Blýskl se hlavně trefou na 2:0, která nám výrazně ulehčila závěr. Masopust dal v tento moment spoluhráčům lekci, jak by mělo vypadat střelecké zakončení z hranice vápna (není třeba mířit vysoko a pak často přestřelovat). Podíl měl i na první brance, kdy dobře hlavičkoval. Jinak hrál dobře a na hřišti nechal vše, z hlediska defenzivní činnosti byl ale nejslabším ze stoperů a soupeři poskytl několik ne úplně malých okének. V tomto ohledu je vidět, že původem prostě není stoper.

Igoh Ogbu - 8 - Dominatní výkon, pro mě jeden z kandidátů na nejlepšího hráče na hřišti (i když bych takto nakonec ocenil Provoda). Zvládal i souboje s Lukakuem, velmi dobře rozehrával. Bezchybný výkon si trochu pokazil nemalou chybou, kdy mohl AS rychle vyrovnat na 1:1, nicméně Mandous soupeře vychytal. V závěru pak ještě nebezpečně pokazil rozehrávku, když se pokoušel o riskantní průnikovou přihrávku. Celkově byl ale skvělý.

Tomáš Holeš - 8 - Jak se mu v Římě zápas nepovedl, tak to naopak doma odčinil mimořádně dobrým výkonem. Hrál dobře takticky a zvládl ustrážit Lukakua. Po několika nepovedených týdnech z jeho strany pro něj muselo být zadostiučiněním, když ukázal, že fotbal hrát umí a že si zaslouží místo v základu Slavie.

David Douděra - 7 - Pohybově byl výborný, velmi dobře si vedl i při vedení míče/driblinku. S centry či přihrávkami už to bylo tak napůl, ale je mi jasné, že není snadné zachovat chladnou hlavu a přesnou nohu, když jedete na hraně svých fyzických možností. Na podzim se mu dosud moc nedařilo, snad ho tento velmi dobrý výkon nakopne k povedenému závěru kalendářního roku.

Oscar Dorley - 7 - Tmelil naši hru dobrým pohybem, bojovností i kvalitní kombinací. Prokázal dobrý přehled ve hře, když před druhou brankou našel Masopusta. V závěru se stal obětí bizarních zmatků při střídání.

Christos Zafeiris - 7 - Bylo vidět, že je na zápas pořádně nahecovaný, i když v první půli chodil až příliš ochotně na zem, což mu rozhodčí nepískal. Celkově se ukázal ve velmi dobrém světle stejně jako celá Slavia. Ke konci mu už trochu docházely síly a střídal.

Jan Bořil - 7 - Trochu mě zarazily rozumy Hartmana ze Sportu, že už na Slavii nemá. Přitom má za sebou velmi slušný podzim, kdy jen nezachytil jeden náběh s Plzní. Chyba to byla, ale důvod k odepsání těžko. Včera Bořil potvrdil, že se po velkých zdravotních problémech vrátil v nečekaně plnohodnotné kvalitě. Proti velkému evropskému soupeři v pohodě stíhal a odehrál velmi dobrý zápas. Hlavně v defenzivě výborně četl hru. Směrem dopředu ho na straně trochu limitovala levá noha.

Václav Jurečka - 8 - Prožívá špatný podzim a když už to vypadalo, že se zvedá, tak pak zase přišlo zklamání. Proti AS dostal další šanci v základu a tentokrát mu těžko něco vytýkat. Zápas maximálně odběhal, byl navíc cítit v soubojích. Jeden gól pohotově vstřelil, do vyložené šance pak velmi dobře dával míč Chytilovi.

Mojmír Chytil - 7 - Zápas obrovsky odpracoval. Svedl celou řadu těžkých soubojů zády k brance, navíc pohotově nahrál na vítězný gól Jurečkovi. Výhrady mám ale k jeho zakončení. V první půli měl vstřelit v tutovce branku, ve druhé pak v další velké šanci trochu zaváhal a nechal se zablokovat.

Lukáš Provod - 9 - To nejlepší nakonec! Provodovi zápas mimořádně sedl, asi i díky volnější útočné pozici, kdy střídal kraj se středem hřiště. Lukáš předvedl jasně nejlepší výkon od svého těžkého zranění a snad poprvé vypadal jako ten hráč před ním. Jeho výkon byl komplexní ať už běžecky, soubojově, tak i technicky či rychlostně. Náš první gól načal dobrým centrem do vápna.

Tomáš Vlček, Petr Ševčík, Mick van Buren, Conrad Wallem a Jakub Hromada nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

4. - Čtvrtek 09. 11. 2023 18:45

Evropská liga, 2023/2024
2 - 0
0 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

50. Václav Jurečka
74. Lukáš Masopust

AS Řím
AS Řím

Komentáře (86)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

    Ivan     před 4 měsíci 10.11.2023 14:08 |  
    6 0

    Posledně jsem si stěžoval, tak teď musím říct že včera to bylo výborné, jen tak dál!

  2. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

    Paul67     před 4 měsíci 10.11.2023 14:10 |  
    15 0

    Všichi zahráli skvěle. Fantastický výkon zejména Provod a Holeš! Škoda neproměněné šance Micka, měl jít na hřiště už o 15 minut dříve.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

      honza1947     před 4 měsíci 10.11.2023 14:32 |  
      7 0

      Také si myslím, že jsme se střídáním trochu otáleli, do toho zmatky před příchodem Micka. Přišlo mi, že kluci vepředu už "šlapali vodu".

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

        witty13     před 4 měsíci 10.11.2023 14:48 |  
        6 1

        Otaleli jsme dle meho zamerne abychom rozkouskovali konec, a po druhem golu to bylo ocividne.

  3. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

    lantsmit     před 4 měsíci 10.11.2023 14:28 |  
    7 7

    Holeš jednoznačně za 10, ubránil neuvěřitelné zvíře Lukaka a já jsem na jeho výkonu nezaznamenal jedinou chybu. Narozdíl třeba od Ogbua, který dostal stejnou a podle mě i zaslouženou osmičku.

  4. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

    hiker42     před 4 měsíci 10.11.2023 14:30 |  
    21 1

    Jen 2 poznámky k hodnocení - Provod 10 (excelentní, jako de Bruyne) a Béřa má v téměř 32 letech po té hrůze na top evropskou úroveň! To jsou věci. Jinak včerejšek je jedním z TOP3 zážitků na fotbale - Sevilla, Ajax a AS Roma, pořád to rozdejchávám.


    Komentář byl uživatelem upraven (10.11.2023 14:30) . Zobrazit původní komentář

  5. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

    Radek097 (přítel SN)     před 4 měsíci 10.11.2023 14:30 |  
    19 0

    Po 20 minutách mi bylo jedno, jak ten zápas skončí, když jsem hráče viděl, že do toho dávají vše.

    Nejlepší výkon sezóny.

  6. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

    wimpy     před 4 měsíci 10.11.2023 14:35 |  
    28 2

    Za mně podhodnocenej Chytil. Takovej výkon útočníka u nás nepamatuju.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

      witty13     před 4 měsíci 10.11.2023 14:46 |  
      15 1

      Souhlasim. Jeho hra zady k brance. Drzeni mice, i schopnost zpracovat ci si prvni/druhym dotekem dat do pohybu pres obrance je nevidana nejen na Slavii poslednich let, ale jak vcere ukazal, tak tim bezpecne dosahuje evropske urovne. Jeho spalena strela z otocky zamrzi, ale troufnu si rict, ze malokdo by si ten tezky strileny centr dokazal v takoveto pozici zpracovat temer bezchybne pro strelu. Porad je relativne mlady, a verim ze ma to nejlepsi pred sebou. Za me jednoznacne utocnik cislo jedna, ktery svym drzenim a pokrytim balonu nema v nasme kadru konkurenci

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

      Lord     před 4 měsíci 10.11.2023 14:53 |  
      5 1

      Za mě jeho nejlepší výkon ve Slavii. A to počítám i zápas s Tiraspolem.


      Komentář byl uživatelem upraven (10.11.2023 14:54) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

      JohnyPine (přítel SN)     před 4 měsíci 10.11.2023 15:00 |  
      3 1

      Chytil vyborny, celkove vsichni hraci ze stredu, kteri absolvovali souboje a hrali zady k brane predvedli vyborny vykon. Ztraceli minimum micu a byli schopni konstruktivne rozehrat. To byl zaklad naseho tlaku a minima sanci soupere.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

      Slávista 51     před 4 měsíci 10.11.2023 15:07 |  
      3 2

      Jenom Chytil ?
      V Š I CH N I
      !

  7. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

    Steevee     před 4 měsíci 10.11.2023 14:43 |  
    23 3

    Sedmičky a až na jednu výjimku max osmičky po výkonu, po kterém od nás naprosto zaslouženě odjížděl nasranej Mourinho, Lukaku nebo Dybala? Tohle je podstřel, můj slávistický příteli Alanore:-) A na to, jak Bořila limitovala levá noha, na to se musím teda podívat ještě někde. No offense. Bořil byl nohama totiž velmi, velmi přesný.


    Komentář byl uživatelem upraven (10.11.2023 14:45) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

      soze     před 4 měsíci 10.11.2023 16:13 |  
      3 5

      Béřa někdy v druhé půli chtěl odcentrovat zleva levou, a centr se mu tak nepovedl, že letěl za bližší brankovou čáru.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

        Steevee     před 4 měsíci 10.11.2023 16:42 |  
        3 0

        Což je samozřejmě štěstí, že byl sám a všem ostatním lítaly všechny centry přesně tam, kam chtěli:-)

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

      Slawek     před 4 měsíci 10.11.2023 21:46 |  
      2 2

      Douděra max. 6, Chytil byl určitě lepší než Jurečka i když dal gól. Dnes nejlepší Holeš, Oba a Masopust.

  8. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

    cvočkař Danda     před 4 měsíci 10.11.2023 14:46 |  
    9 1

    Čistá radost a pocit hrdosti.Jako tým si zasloužíme 10.Nad všemi vyčníval Holeš Provod a Oscar.Tešim se na další zápasy vEL.Proti lize je to balzám na duši.

  9. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

    JohnyPine (přítel SN)     před 4 měsíci 10.11.2023 14:57 |  
    16 0

    Provod jasne nejlepsi na hristi. Byl jsem az v soku, jak skvele hral. Vyborny tah na branku, sebevedome vedeni mice, drzost v klickach. Jen by to chtelo trochu lepsi centry a vic strilet z dalky.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

      PetCC     před 4 měsíci 12.11.2023 14:31 |  
      0 0

      Minulou sezónu bylo pořád cítit, že má v sobě trochu blok, aby se znovu nezranil, ale teď už do toho jde s čistou hlavou.
      Jak se dostane do pohody, tak bude zase skvělej.

  10. Chytil

    brugy     před 4 měsíci 10.11.2023 14:58 |  
    20 3

    Mne se Chytil libil vyrazne vice nez Jurecka. Bez jeho hry a snad 90% vyhranych souboju na pulce soupere bychom zapas tezko zvladli. Je i duraznejsi v napadani. Prvni sanci si v podstate z bezvychodne situace skvelym prvnim dotykem vytvoril, bylo to tezke to trefit a kdyby se mu to povedlo, byl by to neuveritelny gol. Za mne momentalne nas nejlepsi hrac na hrot.


    Komentář byl uživatelem upraven (10.11.2023 15:15) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Chytil

      Martin 58     před 4 měsíci 10.11.2023 17:01 |  
      6 2

      Venca kromě gólu, kdy si výborně ucuknul dozadu, poslal Mojmu po skvěle taženém útoku do loženky a rovněž skvěle nahrál do otevřené obrany Provodovi, jehož přesnou střelu vytěsnil římský gólman. Proti takovému soupeři tedy hodně zásadních věcí.

      • Re: Chytil

        o-cab     před 4 měsíci 10.11.2023 19:35 |  
        4 3

        to nic nemeni na tom, ze misto prazdny brany trefil jedinou vec v ceste a je cisty stesti, ze to skoncilo golem. sice skvele napadal a nechal tam vsechno, ale herne byl maximalne prumerny. podle me jediny slabsi vykon vcerejska a nejmin zaslouzena 8, co tu pamatuju. vyssi znamku nez Chytil nebo Oscar rozhodne mit nema.

        • Re: Chytil

          o-cab     před 4 měsíci 10.11.2023 19:44 |  
          1 9

          teda pardon - abych byl kompletni tak jediny slabsi vykon sice ano, ale van Buren pak byl uplne katastrofalni, jeste vic nez normalne. ten doufam, ze pujde hned v zime na hostovani, ale tentokrat uz se nevrati.

  11. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

    Kratass97     před 4 měsíci 10.11.2023 14:59 |  
    11 1

    Výborný výkon.
    Taky bylo strašně znát že jsme odstoupili od rozestavení 3-4-3 a přešli na 3-5-2 strašně velký rozdíl když máme ve středu pole tři hráče.
    Provi doufám už zůstane jako střední záložník.
    Super super super moc díky


    Komentář byl uživatelem upraven (10.11.2023 15:02) . Zobrazit původní komentář

  12. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

    žbl68     před 4 měsíci 10.11.2023 14:59 |  
    3 0

    oscar zafa chytil - 8

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

      Slávista 51     před 4 měsíci 10.11.2023 15:04 |  
      1 0

      tak

  13. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

    Flame     před 4 měsíci 10.11.2023 15:00 |  
    18 0

    Zdravím všechny, za čtyři dny se kluci fotbal nenaučili, stále říkám, že výkony jsou v hlavě. AS je určitě lepší tým než Plzeň a dá se říct , že jsme "Italům" nedali ani čuchnout.

    Mám obrovskou radost z hráčů po vážných zraněních z jejich výkonů a nasazení. Celý tým ovšem zahrál skvěle a měl by si svoje nastavení uzamknout a pamatovat napořád.

    Jednu věc mi hlava nebere, zápas nepřenášela žádná běžně dostupná TV(jako obvykle doma EL). Já byl na v Edenu, ale nezasloužili by si fandové z celé ČR trochu radosti po nepovedeném zápase s Plzní?

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

      mig52     před 4 měsíci 10.11.2023 19:18 |  
      2 3

      Já si také říkal, že je to o hlavě, teď dávám přednost variantě, že je to spíše o nohách, o tom, jak jim pod kopačkami (ne)hoří tráva. Dva poslední zápasy mne v tom utvrdily. Si říkám, to v hlavě ustojíme zápas proti Romĕ a pár dnů předtím se sesypeme z prádelny??!! Byť je to sport, tomu se mi nechce věřit. Je to o nasazení a ochotě vydat ze sebe naprosto vše.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

      Juventus turin     před 4 měsíci 10.11.2023 19:53 |  
      2 0

      Ahoj byl tady odkaz a zápas jsem viděl celý na sweet.tv. Zápas bomba, pevně jsem věřil ,že se po dlouhé době zápas povede. Tahle se mi Slavia líbí a doufám, že budou takhle hrát každý zápas bez výjimky a bude titul

  14. No, na to, že si už dlouho neviděl takový skvělý výkon hráčů,

    Slávista 51     před 4 měsíci 10.11.2023 15:03 |  
    13 2

    jsi však hodně skoupý při hodnocení !
    Za co budeš dávat vyšší známky, co ?

    • Re: No, na to, že si už dlouho neviděl takový skvělý výkon hráčů,

      ervin     před 4 měsíci 10.11.2023 18:06 |  
      3 3

      Je to v pořádku ,jen jeden zápas až to potvrdí v Olomouci budou třeba vyšší.

  15. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

    soze     před 4 měsíci 10.11.2023 16:16 |  
    23 0

    V sezóně 1995/96 jsme s AS Roma venku prohráli o dva goly, a doma o dva zvítězili... a sezónu završili slavným ziskem titulu. Chcete repete?

  16. Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím

    Myšák     před 4 měsíci 10.11.2023 17:15 |  
    8 0

    My jsme s Alanorem asi stejná krevní skupina, já se s ním shoduji, až na malé vyjímky skoro ve všem. Tak, a teď hlavně ta Olomouc! Něco mi říká, že by buzny mohly s Ostravou vyhořet!?
    Přání je otcem myšlenky, ale možné to je! Tak dámy a pánové ať se práší za kočárem, a hurá zpátky na první flek!!!

  17. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

    Monarchie     před 4 měsíci 10.11.2023 17:30 |  
    15 1

    Ono to hodnocení nemá žádnou vypovídací hodnotu, ale Slavinka přejela Řím a známky, jako když jsme hráli na SFC.

  18. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

    Harvey     před 4 měsíci 10.11.2023 17:32 |  
    7 15

    Chytil lepší a platnější než Jurečka.
    Když si srovnám ty jejich vzájemný přihrávky, tak Chytil dával v těžký situaci krásnej balon po zemi, naopak Jurečka později zbytečně skákavá prostrkávačka na Chytila. O to hůře, že to nebylo poprvé v sezóně, co to inženýr posral zbytečným dloubákem místo přihrávky po zemi. Nevzpomenu si proti komu to bylo, ale stálo nás to body.
    "Tutovku" bych Mojmovi opravdu nezazlíval, kdyby to dal, tak mu rovnou můžeš fláknout hodnocení "Bergkamp 2.0" a na čísla se vysrat.
    I tak nejlepší výkon Jurečky v sezóně, byť Martin Latka je proklatě nízko.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

      Slávista 51     před 4 měsíci 10.11.2023 17:46 |  
      2 1

      ?

  19. Provod a Bořil

    vršek     před 4 měsíci 10.11.2023 18:04 |  
    5 4

    Balzám na mé po celý podzim "unavené" slávistické srdce!
    Díky všem hráčům a tentokrát i trenérskému týmu, který zde tak často kritizuji...
    Výkon jsme jistě kvitovali všichni jako skvělý snad u všech hráčů základní sestavy...určitě a zaslouženě - dle mého by snad vyjma Douděry zasloužili 8 všichni. Chytil, Provod, Ogbu a Holeš jistě i za 10!
    Vyjma radosti z předvedené hry a hlavně dominance nad evropským velkoklubem musím říci, že nejvíce mně potěšily výkony dvou hráčů bez ohledu na srovnávání s ostatními hráči na hřišti.
    Provod jednoznačně prokázal, že patří do středu hřiště! Že je zdravotně v pořádku a včerejší výkon byl na úrovni jeho skvělých výkonů před zraněním! Na kraji hřiště je ho jednoznačně škoda a jeho místo je ve středu hřiště a vidět jeho skvělý pohyb a hru vlastně po celém středu bylo opravdu úžasné!
    Ač nebyl Bořil jistě nejlepším hráčem Slavie, lze o něm říci v podstatě to samé co o Provodovi. . . Máme zpět Bořila, toho skvělého levého beka, kterým byl před svým zraněním. Myslím si, že i včerejší výborný výkon Holeše byl snad zapříčiněn no, zcela jistě podpořen výkonem Bořila po jeho levici. Ona jistota v zajištění je pro obranou fázi hry zcela zásadní.
    Doufám, že náš trenérský štáb ponechá konečně tým hrát v takovém či velmi podobném rozestavení na hřišti jako tomu bylo včera, a znovu musím říct, že konečně...! Stačí doplnit hráče mezi Oscara se Zafeirisem ve středu hřiště a Slavia bude opět předvádět výkony, kterými bude "kralovat" v naší lize!


    Komentář byl uživatelem upraven (10.11.2023 19:27) . Zobrazit původní komentář

  20. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

    MarekB98     před 4 měsíci 10.11.2023 18:16 |  
    7 4

    Záloha v čele se Zafeirisem pracovala naprosto příkladně. A to jsem si nedávno přečetl, že Zafeiris je nejpřeceňovanější hráč ligy. Doufám, že se dotyčný novinář včera díval a dostal pořádnou lekci.

  21. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

    mpik     před 4 měsíci 10.11.2023 18:23 |  
    6 1

    Poptávám stáhnutelný videozáznam utkání!

  22. Pro zajímavost

    hiker42     před 4 měsíci 10.11.2023 20:26 |  
    5 0

    Jak to viděli u whoscored:

    Mandous - 7,1
    Masopust - 8,2 (MOTM)
    Ogbu - 7,5
    Holeš - 7,4
    Bořil - 6,7
    Douděra - 6,5
    Oscar - 6,6
    Zafeiris - 6,9
    Provod - 7,5
    Jurečka - 7,6
    Chytil - 7,3

    • Re: Pro zajímavost

      Slávista 51     před 4 měsíci 10.11.2023 21:40 |  
      1 2

      Asi tomu nerozumí, co !

      • Re: Pro zajímavost

        hiker42     před 4 měsíci 10.11.2023 21:47 |  
        1 0

        Přijde mi, že oceňují góly nějakým bonusem 0,5, obecně podhodnocují a nerozlišují kvality soupeřů (postavení v pořadí UEFA). Ale jsou to jejich stránky, že jo :-)

          • Re: Pro zajímavost

            hiker42     před 4 měsíci 10.11.2023 22:12 |  
            1 0

            Sleduješ to nějak kontinuálně? Já právě jen nahodile, spíš jsem takhle občas kouknul na Suka a Cufa a dost mě překvapilo, že ikdyž byly zápasy, kde třeba Rice hrál fantasticky, tak dostal 8. Naopak hráč, který hrál 5 minut a nic nepředvedl, tak měl 6. Nějak jsem to nezkoumal, ale přišlo mi, že hodnocení začíná na 5 nebo 5,5. Hodnocení 9 jsem snad neviděl. 10 má asi jen Pán Bůh.

            • Re: Pro zajímavost

              Radek097 (přítel SN)     před 4 měsíci 10.11.2023 22:42 |  
              2 0

              Základní hodnota je 6 a z ní se pak vychází. Ale záleží, odkud daná firma bere data, a jak pak dá každé proměnné váhu, protože každý má hodnocení úplně jiné. Abys měl devět a víc, potřebuješ zhruba tři kanadské body a ani to nemusí stačit. Třeba Chytil za 2 góly a 1 asistenci proti Sheriffu si vysloužil od WS hodnocení 9,4.
              Já spíše WhoScored a SofaScore používám, abych viděl ty hráče více do detailu. Můžeš si tam pěkně rozkliknout, kdo dal kolik klíčových přihrávek, jak úspěšné byly driblingy, jaká byla heatmapa jednotlivých hráčů anebo kolik daný hráč podstoupil soubojů a kolik z nich vyhrál, zda střely byly z nebezpečných pozic (expected goals)... Což je podle mne mnohem přínosnější, než vidět jméno a nějakou hodnotu.
              Pro zajímavost nejlepší hráč Slavia vs. ASR
              Livesport - Provod (8,1)
              WhoScored - Masopust (8,2)
              SofaScora - Provod (7,9)

              • Re: Pro zajímavost

                hiker42     před 4 měsíci 10.11.2023 23:01 |  
                1 0

                Skvělý, vůbec jsem si těch funkcí doteď nevšimnul. Prošel jsem heatmapu SKS včera a je to teda extrémně zajímavý, zejm. porovnání Oscara, Zafiho a Provoda, resp. naší a jejich zálohy. Dík moc, je to parádní.

  23. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

    brťas74     před 4 měsíci 10.11.2023 21:01 |  
    5 1

    Je vidět, že všechno je jen o hlavě a v hlavě.Je nutné soupeři vnutit svou hru což se včera podařilo dezezbytku.Od začátku pěkně v tempu,a furt celý zápas.Proti Plzni to tak bylo jen prvních 20 minut a pak jsme propadávali ve všemPokud se na každý zápas mentálně nastavíme nemůžeme prohrát protože herní kvalita je většinou na naší straně.Na každý post jsou na naší lavičce hráči co by v jiných týmech byli v základu.Kvalita jde ruku v ruce s kvantitou,také dle mě dost závisí na rozestavení ,já osobně mám rád to 3-4-3 co jsme myslím hráli včera.Vepředu je zkrátka vždy dost hráčů na zakončení.Pokud je v předu kupříkladu osamocený Mick,co tam dokáže?!Za mě za zápas s AS pánové zasloužíte absolutorium a klobouček.SKS Forever.

  24. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

    goop     před 4 měsíci 10.11.2023 21:45 |  
    1 0

    Nevíte někdo, jestli je někde záznam celého zápasu? Bohužel jsem nemohl sledovat živě.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

        goop     před 4 měsíci 11.11.2023 10:28 |  
        2 0

        Díky, ale to je jen osmiminutovej sestřih. Já si to chtěl prohlídnout celý. Neva.

  25. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

    IJS     před 4 měsíci 10.11.2023 22:12 |  
    3 2

    Děkuji Alanorovi zda další opět přesné hodnocení. Ke známkám a jejich zdůvodnění není co doplnit! Výkon to byl parádní a možná i nečekaný. Teď jestli to bylo hrou soupeře a významem zápasu nebo jestli Jindra trefil sestavu?! Ti kluci hráli jak o angažmá, až jsem si říkal že ani není důvod střídat, aby se mužstvo neoslabilo. A to přitom střídání je letos parádní disciplína Slavie! Skvělý výstup z toho zápasu je zjištění, že Lukáš Provod patří do středu hřiště a že hru na 4 vzadu ještě umíme a funguje to! Zasloužené ovace mužstvu a zítra zpátky na zem! Vracíme se ligy a zrovna Olomouc venku je sakra těžký soupeř.

  26. STAL SE ZÁZRAK - na ČT

    Slávista 51     před 4 měsíci 10.11.2023 22:13 |  
    6 21

    u Šípa, Jarek Nohavica !

    • Re: STAL SE ZÁZRAK - na ČT

      jirkag5     před 4 měsíci 10.11.2023 22:47 |  
      7 5

      A co je na tom tak zázračného ?

      • Re: STAL SE ZÁZRAK - na ČT

        Slávista 51     před 4 měsíci 10.11.2023 22:55 |  
        1 12

        Mnoho !

        • Re: STAL SE ZÁZRAK - na ČT

          jirkag5     před 4 měsíci 10.11.2023 23:41 |  
          4 1

          A co konkrétně ?

      • Re: STAL SE ZÁZRAK - na ČT

        wimpy     před 4 měsíci 10.11.2023 23:01 |  
        12 5

        Asi lepší, než u Putina. :-)

    • Re: STAL SE ZÁZRAK - na ČT

      PetCC     před 4 měsíci 12.11.2023 14:13 |  
      0 0

      Chce se mi zvracet.

  27. TOHLE JE LEPŠÍ

    Slávista 51     před 4 měsíci 10.11.2023 23:26 |  
    1 0

    HODNOCENÍ.

  28. Výborné výkony všech!

    Slavistat     před 4 měsíci 11.11.2023 00:34 |  
    9 0

    Jak jsem se skoro vůbec po těch posledních 2 zápasech vůbec netěšil, tak z toho byl super zápas a hezký zážitek. Hráči po předchozích zápasech hráli výborně, dominantní výkon! Provodovi prospěl přesun do středu hřiště (je jedno, jak byl psaný, ale fakticky tam hrál) a blížil se výkonům před zraněním. Holešovi pauza také pomohla a Ogbu konečně nehrál zbytečně rukou :o). Chytil vynikající výkon, Zafeiris s Oscarem také. Masopust krásný gól. Takže si zaslouží známky od 8 nahoru.

  29. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

    p!erreCORE     před 4 měsíci 11.11.2023 08:00 |  
    2 0

    Nejdůležitější na výhře je podle mně to, že chlapi si uvědomili, že to v sobě pořád mají a dovedou porážet i světové soupeře. Pro sebevědomí k nezaplacení. Věřím, že zitra to přetavíme ve vysokou výhru.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

      Slávista 51     před 4 měsíci 11.11.2023 08:02 |  
      1 0

      1**

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

      PetCC     před 4 měsíci 12.11.2023 14:12 |  
      0 0

      Pořád mají ... Ogbu, Douděra, Zafeiris, Wallem, Chytil, ale i Jurečka, pro ně to byl první takový úspěch v kariéře.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

        p!erreCORE     před 4 měsíci 12.11.2023 15:37 |  
        0 0

        Měl jsem pochopitelně na mysli tým jako celek.

  30. Body v Evropě

    Mike     před 4 měsíci 11.11.2023 08:59 |  
    8 0

    Nejlepší klub pohárů v samostatné české lize za 31 let, pro mě překvapivě jsme to my. Někdo může namítnout , že bída kdysi hrávala Ligu mistrů, kde se body získávají hůře, ale nic jí nebránilo, aby v minulých letech hrála Evropskou ligu, což se jí nedařilo se tam ani kvalifikovat.

    Slavia uhrála 200 bodů
    Sparta 199,5
    Plzeň 123,5

    Slavia nás reprezentovala 25x
    Sparta 31x
    Plzeň 14x

    Slavia drží podíl 27,45%
    Sparta 27,32%
    Plzeň 16,88%

    Slavia uhraje průměrně za ročník osm bodů
    Sparta 6,4
    Plzeň 8,8

    • Re: Body v Evropě

      mudrc     před 4 měsíci 11.11.2023 19:05 |  
      1 2

      Skvely prehled. Dekuji, priteli Mikeu

    • Re: Body v Evropě

      kalex     před 4 měsíci 11.11.2023 19:34 |  
      2 0

      Kdybys to rudým šméčkám sebelíp vysvětlil, tak jejich chápání stejně končí u násady na lopatu, takže řeknou, že to stejně není pravda.

    • Re: Body v Evropě

      kalex     před 4 měsíci 11.11.2023 19:37 |  
      0 0

      Imho ve skupině můžeš dvakrát ztratit s jedním týmem, ve dvojzápase konečná.

    • Re: Body v Evropě

      PetCC     před 4 měsíci 12.11.2023 14:08 |  
      0 0

      Musí se uznat, že Plzeň dokázal uhrávat hodně bodů, 6x přes deset, loni 9,5.
      My měli přes deset 8x, Sparta taky, ale ta ani rok nechyběla.

      Nejlepší je sezóna 96 - 12 bodů, kdy jsme měli jen tři zástupce a všem se dařilo.
      Letos to je rozjeto na druhou nejlepší sezónu v České historii.
      Aby u nás byly v kvalitě i formě tři kluby, to se opravdu nestává a může nás to vynést vysoko.

      • Re: Body v Evropě

        JohnyBeGOOD     před 4 měsíci 12.11.2023 14:46 |  
        1 0

        Zase je třeba říct, že v EKL se body sbírají snadněji - teda nám ne, ale většině jiných týmů ano:).
        Pro nás je evidentně EL ideální, výkonnostně na ní stačíme, potkáváme silnější soupeře a vyděláváme více peněz. LM je stále spíše sen, ale díky silnému národnímu koeficientu by měl být minimálně pro mistra v příštích letech víc než dosažitelný. I kdyby nešel mistr přímo, tak začínat ve 4. předkole (pro mistra zemí 11-14. v národním koeficientu) je už hodně nadějné. Vyhrávat ligu by měla být priorita a nebál bych se kádr ještě více posilnit, protože ta odměna v podobě skupiny LM může klub dostat zase úplně na nový level.

  31. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

    Vulturesman (přítel SN)     před 4 měsíci 11.11.2023 09:17 |  
    9 4

    Já jsem za tenhle zápas neskutečně vděčný. Super!!! Doufám, že to opět probudí trochu toho hladu od týmu (jak hráčů tak realizáku) a podobné výkony budou zase “standardem”. Od neděle nikdo nepřišel, nikdo neodešel… evidentně to je prostě v hlavách a nastavení. Opět se prokázalo, že Trpiš na hráče platí. Takové rýpnutí… ale možná by to chtělo někoho, kdo bude platit na Trpiše (dlouhodobě mi od Nezmara někdo takový chybí).

  32. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

    Lunaris     před 4 měsíci 11.11.2023 09:24 |  
    11 0

    Hodně se mi líbil Chytil, hodnotil bych ho výše než Jurečku. To bylo tak neskutečně odmakané a hlavně prakticky bez chyb, že jsem něco podobného už dlouho neviděl.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

      mig52     před 4 měsíci 11.11.2023 15:21 |  
      0 2

      Jeho robota je k zády k bráně fakt super. A obhájil to i proti dobrému týmu z od hranic, no!

  33. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

    vlk30 (přítel SN)     před 4 měsíci 11.11.2023 09:50 |  
    9 1

    Hodnocení asi v pohodě, možná u někoho bych dal o malinko lepší, ovšem jsem nejvíce překvapen, že se neodvolava trenér. Jinak jeden z těch magických večerů

  34. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

    jipeslav (přítel SN)     před 4 měsíci 11.11.2023 10:51 |  
    4 2

    Dal bych Holešovi, Provodovi a Chytilovi za 9, Ostatním za 7 - 8.

    Desítku bych ponechal na zápas, kdy porazíme např. v Lize mistrů Real Madrid na jejich hřišti, po dominantním výkonu 3 : 0. Ale díky za hodnocení, vždy to rád čtu.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

      mig52     před 4 měsíci 11.11.2023 15:17 |  
      0 1

      Dal bych jim ty známky, pokud je obhájí v Olmíku!:))(

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

      necich     před 4 měsíci 11.11.2023 15:26 |  
      2 0

      Není 3:0 málo? Já bych dal 10 jedině po vítězství ve finále LM 5:0.

  35. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

    Barlblog     před 4 měsíci 11.11.2023 14:41 |  
    3 1

    Skvělý zápas po všech stránkách. Učebnicová ukázka toho, že kritika nemá být postavena na jednom výkonu, ale na dlouhodobých problémech, které nikam neodešli. Nicméně, důležité utkání i z hlediska stability kádru v jarní části sezony. Jen tak dál.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

      lantsmit     před 4 měsíci 11.11.2023 14:57 |  
      4 8

      Tesat do kamene: “… kritika nemá být postavena na jednom výkonu, ale na dlouhodobých problémech…”

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

        Slávista 51     před 4 měsíci 11.11.2023 15:15 |  
        0 2

        Jsou takové ?

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

        záplata     před 4 měsíci 11.11.2023 15:29 |  
        7 4

        My máme nějaké problémy? Myslíš posledních cca 2,5 roku? Vždyť jsme byli pokaždé druzí - ze dvou.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

      Radek097 (přítel SN)     před 4 měsíci 11.11.2023 16:33 |  
      1 1

      Ale platit by to mělo i naopak, že jo?

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

        lantsmit     před 4 měsíci 11.11.2023 18:48 |  
        0 2

        Mělo, resp. platí. Nepočítaje v to Šilhavýho, který dnes všem opět ukázal, jak se oceňovat nemá. Jeden povedený zápas Čvančary v jeho očích a rázem je to pro něj fotbalista


        Komentář byl uživatelem upraven (11.11.2023 20:23) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

          bongor     před 3 měsíci 15.11.2023 17:20 |  
          0 0

          Nevíte někdo,kde se dá vidět záznam ze zápasu?Já neviděl ani minutu.

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - AS Řím 2:0

            lubi34     před 3 měsíci 15.11.2023 18:44 |  
            1 0

            Ahoj jdi např. do off-topicu tam najdeš odkaz na ulož.to tam to stáhneš