Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

Slavia vstoupila do skupiny Evropské ligy skvěle, když porazila v Ženevě místní Servette 2:0. Jednalo se o dosud nejlepší výkon našeho týmu na půdě soupeře v této sezoně.

Venku to zatím skřípalo podobně jako na jaře. Ligových venkovní bilance 3-1-0 sice nezní vůbec špatně, ale neodhalí, že jsme dosud hráli spíš proti slabším soupeřům a hlavně se do ní nepočítají dva velmi nepovedené zápasy z evropské kvalifikace. Na ty naštěstí můžeme zapomenout, protože se v součtu s domácími zápasy podařilo postoupit, hlavně zápas v Polsku s Luhanskem byl ale až ostudný. Kontext dosavadní sezony uvádím proto, abych o to více vyzdvihnul výkon, který Slavia podala včera v Ženevě.

Servette má být dle papírových předpokladů naším hlavním soupeřem v boji o 2. postupové místo (jasným favoritem je AS Řím, mírným outsiderem Šerif Tiraspol), proto je výhra na jeho půdě obzvláště cenným vstupem do skupiny. Navíc jsme v zápase zvítězili zcela zaslouženě po velmi dobrém výkonu. Slavia až na prvních pár minut diktovala tempo, vstřelila gól a vedení pak jistě kontrolovala a následně i potvrdila. Ač sestava vypadala na první pohled hodně kombinovaně, tak trenérům jejich záměr vyšel na výbornou. Takovou Slavii chceme vídat pravidelně i venku - sebevědomou a přesně takticky připravenou (i když k naprosté spokojenosti bych si představoval i více šancí, tentokrát to bylo skvěle zvládnuté hlavně po stránce kontroly zápasu)!

Pokud bych měl najít drobnou výtku, tak by byla k závěru utkání, ke kterému jsme přistoupili zbytečně profesorsky. Chtěli jsme to dohrát "na jistotu", což jistotě paradoxně ubralo, protože nebyl důvod ustupovat od naší aktivní a fungující hry. Výsledkem pak byly zbytečné žluté karty. Za mě není třeba rozehrávat roh na zdržování u praporku, které v našem podání stejně bývá neúčinné. Zvlášť když vedeme o 2 branky a zápas máme pod kontrolou. Když už, tak je při rohu lepší zaujmout normální postavení a pak rozehrát třeba na krátko a kombinovat směrem dozadu na držení míče. Ale to je detail. V koncovce zápasu i své vlastní pak zaujal i Jurečka, který mohl vedení potvrdit z brejků, ale opět dvakrát selhal. Útěchou budiž, že nám to tentokrát vadit nemuselo, nicméně jeho střelecká fazóna je v úvodu sezóny skutečně tristní a je v přímém kontrastu s jeho formou ze závěru předchozího ročníku, kdy mu do sítě spadlo v podstatě cokoliv, do čeho kopnul...

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Aleš Mandous - 6 - Ženeva ho výrazněji neprověřila. Ve druhé půli sice vyprodukovala 4 střely na branku, ale žádná nebyla větším ohrožením. Mandous zatím vypadá jistě, takže by za mě bylo rozumné dát mu důvěru a brankáře netočit. Hodně napoví už derby, na které v minulosti trenéři kvůli bilanci preferovali Koláře. Mandous v tom byl ale nevinně. V derby, po kterém v minulosti ztratil pozici jedničky, sice za covidu prohrál doma v poháru 0:2, ale jako jediný podal výborný výkon a ještě chytil několik vyložených šancí.

Lukáš Masopust - 8 - Zápas mu sedl a i když šlo o kompaktní týmový výkon, tak kdybych měl ukázat na nejlepšího hráče, tak vyberu jeho nebo Ogbua. Masopust se blýskl u své branky, když akci výborně zahájil patičkou a pak perfektně provedl nelehký kop a umístil míč k tyči. U druhé branky pak právě on rozehrával roh. I v poli si vedl nadprůměrně, byl aktivní a snažil se předskakovat soupeře. Vyčtu mu jen vyloženě nepovedený přímý kop z dobré pozice.

Igoh Ogbu - 8 - Pro mě spolu s Masopustem hráč zápasu. Vzadu byl silný a v soubojích vymazal Bediu. Navíc dokázal vstřelit gól po rohu, což je samozřejmě velké plus. Doufám, že si koncentrovaný výkon přenese i do derby.

Tomáš Holeš - 6 - Poctivě pracoval a zahrál nadprůměrně, byť byl trochu ve stínu skórujících kolegů z obrany.

Michal Tomič - 6 - Zahrál opět nadprůměrně, do naší hry dobře zapadl.

Oscar Dorley - 7 - Hrál velmi dobře, Slavia kontrolovala v podstatě celý průběh zápasu. Cognat se díky výborné práci našeho středu skoro nedostal do hry.

Petr Ševčík - 6 - Hned na začátku dal parádní dlouhý pas z vlastní půle. Takové zrychlení hry bych si od něj představoval mnohem častěji, pokud se k tomu naskytne možnost. Zápas odehrál slušně, bohužel se po půli zranil a musel střídat. Zdraví mu kariéru ničí a jeho situaci je už nějakou dobu dost na hraně. Má cenu si držet v kádru hráče, který odehraje jen zhruba polovinu utkání (o formě při návratu nemluvě)? Z větší části odehrál jen sezonu 19/20, kde se to projevilo i na formě a bodech...

Andres Dumitrescu - 7 - Na jeho debut ve Slavii byl určitě zvědavý nejeden fanoušek. A premiéra se Dumitrescuovi povedla na výbornou. Zapadl takticky, zaujal důrazem, pohybem i fotbalovostí. Zatím je to jen první dojem, ale pokud na sobě bude pracovat, tak by mohl mít předpoklady navázat na Baha, Juráska, Coufala a spol.

David Douděra - 5 - Po srpnovém zranění stále není ve formě. Včera patřil k našim nejméně výrazným hráčům, i když standard odvedl a nedá se říct, že by zklamal.

Mick van Buren - 5 - Po stránce aktivity to byl příkladný výkon, Van Buren byl v podstatě pořád v náběhu a v nabídce. Mnohem horší už to ale bylo, co se týče kvality a efektivity. Herně se mu příliš nedařilo a míče spíše ztrácel. Na základ musí předvést víc než nasazení.

Conrad Wallem - 6 - I vinou zranění se ve Slavii rozkoukává trochu pomaleji a nenápadněji. Ale většinou když hraje, tak má dobré momenty a myslím si, že když to vezme za správný konec, tak by nakonec mohl být povedenou posilou. Hodí se sem aktivitou, pracovitostí i důrazem, fotbalově má pak nadstandardní momenty. Teď jde o to, aby se dostal do formy a vše do sebe zapadlo.

Christos Zafeiris - 6 - Úvod sezony měl hodně nabitý, teď asi i kvůli menšímu zranění z reprezentace dvakrát naskočil z lavičky. Na derby ho ale očekávám jednoznačně v základu. Patří k našim nejkvalitnějším hráčům, což mírně potvrdil i včera. Ne že by ho bylo plné hřiště, ale hrál dobře a navíc si připsal asistenci, když prodloužil roh na Ogbua.

Muhamed Tijani - 5 - Výrazněji nezaujal. Beru to, že v útoku je tlačenice a že se útočníci hodně točí, což pro formu a vytvoření si vazeb není zrovna jednoduché. Tijaniho přítomnost nám určitě neuškodila u gólu z rohu, kdy je pro soupeře bránění o to těžší. Sám Tijani tam byl v gólovém prostoru a kdyby nezakončil už Ogbu těsně před ním, tak je klidně možné, že by branku vstřelil právě Muhamed.

Matěj Jurásek, Lukáš Provod a Václav Jurečka nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

1. - Čtvrtek 21. 09. 2023 18:45

Evropská liga, 2023/2024
0 - 2
0 - 1
Servette FC
Servette FC

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

32. Lukáš Masopust
59. Igoh Ogbu

Komentáře (42)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

    žbl68     před 10 měsíci 22.09.2023 11:10 |  
    2 5

    dumi 8
    douděra 6
    ševčík 5

  2. Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

    profesor     před 10 měsíci 22.09.2023 11:14 |  
    6 12

    S hodnocením celkem souhlas akorát Mickovi jsem dal 6 neb po jeho odchodu aktivita v útoku šla dolů

    • Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

      kalex     před 10 měsíci 22.09.2023 13:20 |  
      9 7

      Není to hráč na základ.

      • Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

        sicilianbrno     před 10 měsíci 23.09.2023 00:13 |  
        2 1

        To Jurečka ve sve aktualni formě taky ne, to nam toho už moc do utoku nezbejvá...Tijany, Chytil?

        • Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

          kalex     před 10 měsíci 23.09.2023 09:23 |  
          3 0

          Já mám Burena rád, ale prakticky vždycky byl prospěšnější jako střídající hráč.

  3. Hodnocení slávistů - Servette - Slavia

    Myšák     před 10 měsíci 22.09.2023 11:45 |  
    4 0

    První půle mise splněna na 100%. Smekám před JT, výborně zvolená taktika i sestava. Doufejme, že bude stejně úspěšný i v druhé půli.

  4. Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

    Slávista 51     před 10 měsíci 22.09.2023 11:52 |  
    2 1

    Tady se někdo nepředal !

    • Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

      Slávista 51     před 10 měsíci 22.09.2023 11:55 |  
      1 4

      Výhra venku -
      takže minimálně 2 za 9, ostatní za 7.

      • Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

        žbl68     před 10 měsíci 22.09.2023 12:03 |  
        3 1

        nepřeháněl bych... ostatní za 7 urrčitě nee... byly tam 6 a i průměrných 5

  5. Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

    Votypkaj     před 10 měsíci 22.09.2023 12:02 |  
    20 0

    Velmi pozitivně mě překvapuje Tomič. Možná trochu překvapivá posila, ale aktuálně jej na pravo vidím před Douděrou i Masopustem. Jen tak dál.

    • Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

      žbl68     před 10 měsíci 22.09.2023 12:04 |  
      11 0

      tomič je pecka .... výkonově pohybem s douděrou v rovině

    • Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

      slaviator     před 10 měsíci 22.09.2023 12:44 |  
      6 0

      A to měl jít zase někam na hostovačku, ale zranil se David Pech a Tomič zůstal...

  6. Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

    martyni (přítel SN)     před 10 měsíci 22.09.2023 12:32 |  
    12 0

    Říkal jsem si, že když Mandous zvládne pohár, nastoupí určitě v derby. Jenže tohle.. je podle mě pro naše brankáře fakt těžký, ve většině zápasů vlastně jen stojí v bráně, zúčastní se nějaký rozehrávky, ale nemají šanci si zachytat. Jak má pak golman nabrat jistotu a sebevědomí? Jako tím mi nejde o to, aby obrana pouštěla soupeře do šancí.. :). Jen říkám, že to maj těžký.

    • Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

      kalex     před 10 měsíci 22.09.2023 12:44 |  
      13 0

      Tak když tam stojí, má i chytat střely z dálky a nelehat si jako deka. Což bohužel Kolář udělal v odvetě.

    • Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

      Alanor (admin)     před 10 měsíci 22.09.2023 13:04 |  
      21 0

      Na jednu stranu je pravda, že asi každý brankář je radši ve hře, v provozní teplotě.

      Na druhou stranu je to ale jednoduché. Kdo se nezvládá soustředit při menším vytížení, tak za velkokluby prostě hrát nemůže.

      • Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

        Votypkaj     před 10 měsíci 22.09.2023 13:29 |  
        7 0

        jinak je to fakt detail, ale poslední derby Mandouse bylo na konci nadstavby 2022 v květnu, prohra doma 1:2 a ani tam za góly nemohl

        • Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

          Alanor (admin)     před 10 měsíci 22.09.2023 15:24 |  
          6 0

          Ano, díky za upozornění. To derby jsem trochu pozapomněl, protože bylo už jen o čest, kterou tehdy naši hráči nijak urputně nebránili. :(

          Poupravím to, chtěl jsem hlavně poukázat, že po tom derby se dost neférově zpochybnila Mandousova pozice. Ten tah sice krátkodobě vyšel, že s Kolářem jsme další derby vyhráli, ale do konce sezony bylo to střídání brankářů spíš kontraproduktivní - Kolář se nechytil a Mandous naopak jistotu ztratil.

    • Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

      Flame     před 10 měsíci 22.09.2023 14:28 |  
      19 0

      Zdravím, přátelé, nevím jak vy, ale s Mandousem v bráně se neklepu jakmile je soupeř na naší půlce.

      Hodnocení souhlas, vyzdvihl bych "koncentrovaný výkon" celého mužstva, které se tím vyvarovalo hloupých minel.

  7. Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

    Kulajs     před 10 měsíci 22.09.2023 14:54 |  
    4 0

    S hodnocením souhlas.
    Při čtení sestavy jsem si řekl, že snad JiTVCD a nemýlil jsem se. Sestava překvapivá, taktika skvělá a opory pošetřené na derby. Za těch povětrnostních podmínek fanoušek promine i několik průnikových přihrávek, které by možná za normálních podmínek našly svého adresáta. A co se týká, těch rohů hraných na čas, tak to je docela běžná praxe i u jiných týmů. Kopnout roh před bránu a riskovat rychlý brejk soupeře je nebezpečné. Lepší je to tam šmrdlat a když tak nechat soupeře vhazovat. Pravda ale je, že se to musí umět a to nám moc nejde. Teď musí všichni rychle zrehabilitovat a dobře připravit taktiku na derby. Určitě si prohlédnou i včerejší zápas na Letné a vyhodnotí ho. Musíme jim srazit hřebínek, který jim začal vyrůstat.

    • Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

      Slávista 51     před 10 měsíci 22.09.2023 15:11 |  
      1 2

      Ne úplně.

  8. Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

    Steevee     před 10 měsíci 22.09.2023 15:11 |  
    16 8

    Myslím, že včerejšek byl názornou ukázkou toho, co obecně s mentalitou jakéhokoliv kolektivu dělá důvěra nebo naopak nedůvěra v gólmana. Hráči za sebou najednou netahají hnědej pruh, že gól můžeme dostat úplně z čehokoliv a na projevu těch deseti lidí v poli je to extrémně znát.

    Jak už tady někdo zmínil, velice zajímavě vypadá "no namě" Tomič. Vlastně nevím, jak bych ho nějak sáhodlouze popsal, ale leze z něho fotbalovost. Je rychlý, je na tom dobře technicky, myslí primárně směrem dopředu a ne na údržbu, fakt pěkný zatím.

    Slovem bych se ještě zastavil u MvB. To si můžu k němu chovat jakékoliv osobní sympatie jako k člověkovi, ale tohle je na základ Slavie prostě ukrutně málo. Ano, na nic se nevykašle, maká, je to dneska vlastně už dávno srdcem slávista, ale on prostě potřebuje deset nadějných situací na to, aby jednu vyřešil průměrně a jednu perfektně. Takhle to ale u nás nejde. Jako občasné, občasně střídání ok, ale dopředu máme momentálně spoustu lepších variant.


    Komentář byl uživatelem upraven (22.09.2023 15:26) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

      Dennis     před 10 měsíci 22.09.2023 15:20 |  
      22 0

      Tomič je neprávem podceňovaný hráč. Na Slovácku kopal velmi dobře, potvrdil, že na ligu je to nadstandardní hráč. Je to reprezentant Slovenska. Za mě dobrý kup a je dobře, že to začíná být vidět. Jsem rád, že nešel hostovat a dostal příležitost.

      • Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

        SKSKali     před 10 měsíci 22.09.2023 15:44 |  
        10 0

        Přesně, zatím je takovej nenápadnej, ale jeho hra se mi libí a pomalinku se zlepšuje zápas od zápasu. Do našeho stylu se hodí, rychlej a technickej. Navíc vlastně přišel téměř zadarmo, když mu ve Slovácku končila smlouva.
        Snad po zranění se podobně chytí i David Pech.

    • Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

      mig52     před 10 měsíci 22.09.2023 16:27 |  
      16 9

      MvB max 4. První dotyk s míčem má jako Matoušek, když k nám přišel. Na úrovni hráče okresu. Mám ho rád dře jak kůň, ale špatným zpracováním balónu zdrbe spoustu akcí. Na Slavii je to fakt málo.

    • Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

      Kenny     před 10 měsíci 22.09.2023 21:12 |  
      1 4

      U MVB nesedí ani ty stejný body s TJ. Ten zády k bráně každej míč zalepil, kdežto od MVB se vše odráželo pryč.

      • Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

        sicilianbrno     před 10 měsíci 23.09.2023 00:22 |  
        6 1

        Nejak tu zapadlo, že i když byl v obleženi protihráčú tak asi 3-4x skvele vyslal dlouhou přihravku na našeho volneho hrače. Malé plus co se týka přehledu, ale nezminilo se to tu... i vinou velkeho deště ho tentokrat balon tolik neposlouchal, ale to by se dalo řict i o Jurečkovi, ten navic dokaže spalit nemožné.... snad se alespon jeden z nich chytne...proč ne na derby.

        • Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

          rak (přítel SN)     před 10 měsíci 23.09.2023 01:08 |  
          3 1

          Je to tak. Chtěl jsem to také napsat. Ty dlouhé výborné přihrávky, a nejen v tomto zápase, dříve vůbec neměl. Navíc, kdyby nedostal ten úder do hlavy (možná i na červenou), dral se do gólové šance. Na hrotu to teď není výrazné, ale pořád té práce udělá hodně. Jeho odchod přispěl ke ztrátě naší dominance. Tijani ho v tom vůbec nenahradil, ale chápu, že jsme tam zase potřebovali výšku a uhrál si také něco. Podle mně máme čtyři zhruba vyrovnané útočníky, žádné číslo 1, 2, 3, 4. Typologicky jsou dost odlišní, což je právě super. Trenéři je mohou nasazovat podle typologie zápasu a navíc střídat i v zápase. Při možnosti 5 střídání se právě útočníci nejvíc nabízejí, obránci se moc nestřídají, když není nutno. Každý odmaká naplno část zápasu a ještě při té odlišné typologii to může být v souhrnu pro soupeřovu obranu náročné.
          Podle mně v tomto zápase zahráli dobře všichni, ale zase výrazně nikdo nevyčníval. Snad Masopust ale hlavně tím gólem a Ogbu. Ten na serveru whoscored dostal výrazně nejvyšší známku ze všech na hřišti
          https://www.whoscored.com/Matches/1775741/Live/Europe-Europa-League-2023-2024-Servette-FC-Slavia-Prague

  9. Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

    Sokrates55 (přítel SN)     před 10 měsíci 22.09.2023 16:08 |  
    47 4

    Dobrý podvečer přeji Vám všem i když tu prší.
    Děkuji Alanorovi za hodnocení a i s jeho varovně zdviženým prstem ohledně zápasu v Lublinu.
    Hráči tentokrát odvedli velmi dobrý a kolektivní výkon včetně dobře zvoleného sestavení od trenéra Trpišovského.
    Nechtěl podcenit ani tento pohárový zápas a přitom už koukal "za kopec" k nadcházejícímu derby.
    Známky pro jednotlivé hráče sedí "jako prdel na hrnec" a tak je mi jen nemilo z asi dalšího zranění Ševčíka. To škoda a i na další zamyšlení...... to ale nechám na trenérech a také sám ještě nevím, zda je to zranění Šévy vážnějšího charakteru.
    Je fakt, že tentokrát tomu nepomohl ani hustý déšť a ve druhé půli to bylo znát, jak těžko se na tom hrálo.
    Mě se moc zamlouval výkon obou "osmičkářů" , ale i výkon Oskara, kterého považuji v tuto dobu za opravdový klenot Slavie.
    Velmi bych také ocenil výkon nováčka týmu Dumitresca a také Tomiče. Po tom hnusném faulu, kdy jde hráč zdviženou nohou přímo na kotník, jsem doslova trnul a za mě ŽK je málo.
    V porovnání s tím, za co dostal žlutou kartu Provod a následně i Mandous....... prostě tady bych asi sudího nepochválil :-((.
    Prostě jsem rád, že jsme vstup do skupiny v EL zvládli dobře a snad to bude i vzpruha do nadcházejícího nedělního derby.
    Nečeká nás nic snadného a tak bych si moc přál, aby to byl fotbal a ne řežba.
    Ještě něco mimo hru, ale v ofsajdu doufám snad nejsem:-((
    Jsme Slavia a máme červenobílé barvy!!!
    Na stadionu skandujeme velmi hlasitě "Červenobílá bojová síla" !!!!
    Fakt se chceme opičit po rudé bídě a chodit na zápas v černých tričkách????
    To už snad hraničí s nějakou paranoiou nebo co.
    Asi by tu měl někdo vzít rozum do hrsti....... černá barva není barvou Slavie a nikdy!!!! nebyla:-(((
    Velkohubá prohlášení bývají začátkem mizérie.
    S úctou k Vám všem
    Sokrates55

  10. Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

    rfslavia     před 10 měsíci 22.09.2023 16:33 |  
    3 0

    Dumitresku me teda hodne prekvapil, uvidime az na nej nastoupej repaci v nasi lize...

    Zeneva byl pro nas idealni souper, zadnej vylozene beton a hra do tela

    • Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

      Ragnarok     před 10 měsíci 22.09.2023 18:28 |  
      8 1

      Mě se také líbil. Myslíš, že by bylo dobré dát ho do derby? Má to spousta pro i spousta proti. Doufám, že se vykašleme na specifičnost zápasu a tvrdou hru a budeme se snažit zvítězit fotbalem. Rád bych viděl tichý kotel Sparty.

      • Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

        Ivan     před 10 měsíci 22.09.2023 19:17 |  
        2 0

        Mně se líbil bojovností jak zabojoval o míče na který by se většina hráčů vyprdla. Na derby bych ho nedával, myslím že máme jiné, spolelivé hráče kterým věřím víc, ale kdyby se objevil, tak budu věřit trenérům že je dobrý a zvládne to. My o něm totiž moc nevíme, ja kje tu chvilku.

      • Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

        rfslavia     před 10 měsíci 23.09.2023 08:37 |  
        1 0

        ja bych ho tam dal, me tam prijde Provoda skoda

    • Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

      mig52     před 10 měsíci 23.09.2023 08:05 |  
      0 6

      Mne též. Víš, čím to bude? Protože hrál základ, má herní praxi, to na střídačce nezískáš. Je rozjetý, pokud mu nabídneme lávku, tak ho zabrzdíme. Neříkám, že má hrát derby, ale je vidět, že "Evropu" a jistě i méně náročné zápasy v lize bude hrát. Třeba 30 minut. A ono se nám to vrátí, Rumuni, ti praví, jsou sakra důslední. ( Byť ta bídná žumpa Daník také:(((( ).

  11. Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

    Ragnarok     před 10 měsíci 22.09.2023 18:32 |  
    8 0

    Jsem rád za Tomiče. Ukazuje podle mne ještě lepší kvalitu než ve Slovácku. Asi by byl dobrý i Doski.

  12. Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

    Slavistat     před 10 měsíci 22.09.2023 23:48 |  
    6 4

    Zkusím pár postřehů, co mě za ujalo.
    Tomič i Dimitrescu oba dobrý, a postupně by měli ještě vyrůst. Dimitrescu možná trochu slabší při hře tělem a hlavou (silových soubojích), ale to může zlepšit.
    Ševčík, bohužel, když se zdá, že se dostává do formy, zraní se. To nemá cenu na něm stavět a od zimy najít místo něj náhradu (pak najednou bude nabídka na Oscara a Zafeirise a budeme mít jen jeho a jeho nespolehlivé zdraví).
    Buren - on běhá, nabízí se, bojuje, ale míče se od něj často "odráží" než by je citlivě a smysluplně přihrával. A přehled ve hře taky pomalý (moc musí sledovat míč).
    A nelíbil se mi Jurásek (a to ani na repra U 21), místo aby hrál přímo na bránu (o čemž se mluví jako o jeho přednosti), tak často místo běžeckého souboje hru zastaví a otočí a je měkej. Snad se z toho dostane a chytne formu a odvahu.
    A Jurečka, "trest" za loňskou explozi, kdy mu na konci spadl do brány i pšouk, tak holt to teď půl sezóny bude bída a palírna. Co udělal s těma šancema je toho důkazem. Aspoň, že se do šancí dostává, soupeř si na něj musí dávat bacha, protože si nemůže být jistý, že to zase nedá, takže je při hře platnej, ale ty šance...
    Maso je takovej zvláštní - trestňák kopne na "rugby" (to jsem věděl ještě se rozběhl), ale zase jinak je ve hře spolehlivej a má i solidní počet gólů a přihrávek (asi nad tím nesmí mít čas přemýšlet, ale hrát hned a podvědomě, jinak vymyslí nesmysl) a patřil k nejlepším hráčům.
    Celkově kvalitní týmový výkon, který nerozbily ani zmiňované dílčí nedostatky (nikdo nebyl zase nějak výrazněji špatnej), protože byly nahrazeny jinými klady, bojovností, nasazením či organizací hry.
    Tedy spokojenost se hrou, s výsledkem i s novými hráči.

    • Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

      mig52     před 10 měsíci 23.09.2023 07:49 |  
      6 4

      Je fakt, že z Juráska mám divný pocit. Ale absolutně nekritizuji, přičítám to věku, výkony, zvláště v Česku, nebývají stálé. On si jistě uvědomuje svůj talent a bude makat a v zápasech chtít vyniknout, protože na fotbalovém pažitu se jednak zajistí lépe než v Kolbence či u Batě a určitě ho to bude i víc bavit. Já v těchto případech hodnotím hlavně odvahu, zda ten ogar při neúspěchu do toho jde pořád, že ho neodradí 2-3 nepovedené kličky či centry a zkouší hlavně ty své silné stránky nabídnout dál. A on toto v sobě zjevně má. Věřím mu!!!


      Komentář byl uživatelem upraven (23.09.2023 07:55) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

        IJS     před 10 měsíci 23.09.2023 21:56 |  
        2 0

        Ač nerad, musím s tím souhlasit. V mediích se stále píše, že Matěj je největší klenot našeho fotbalu a jiné zprávy. Pak se člověk dívá na zápas, který by mu měl maximálně vyhovovat. Vede se, hraje se do otevřené obrany, ale on je skoro nejslabší ze sestavy. Měl jeden výborný obranný návrat, ale více mě zaujala situace, kdy dostal na pravou stranu míč do brejku a já čekal, že všem ukáže záda a zavěsí. Jenže Matěj vedl míč levačkou ( do hřiště ) a spíš zpomalil než zrychlil a u brankové čáry následoval obrat a nahrávka zpět na halva. Z nadějné akce nic nebylo... Nevím, třeba to vidíš špatně, ale Matěj by měl přidat!

  13. Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

    urs (přítel SN)     před 10 měsíci 23.09.2023 12:13 |  
    2 10

    Hodnocení je bezva, jen u Igoha bych trochu známku snížil, protože tam měl jednu slušnou mindu..

  14. hodnocení hráčů i zápasu

    jenusp     před 10 měsíci 23.09.2023 13:40 |  
    9 1

    Přátelé, mám k zápasu několik poznámek:
    1.TV PŘENOS po dlouhé době jsem si říkal, že budu sledovat zápas v klidu v TV a nehledat nějaký extra přenos a Švýcaři se ukázali jako nespolehlivý - tohle udělat u nás, tak nás tady budou všichni tepat - včetně řady našich fanoušku, jak jsme východ Evropy, atd... - nevím a neslyšel jsem nic - jako výraznější kritiku Švýcarů (televizní společnosti), že ten přenos takhle zadrbali.
    2. SESTAVA - HRÁČI. Zde chci vyzvednout naši novou posilu - TŘESKU PLESKU DUMITRESKU! Hrál velmi dobře a několik vybojovaných míčů u lajny, kdy dokázal balón opřít o soupeře a vybojovat aut nebo dokonce roh, to se u nás tolik nevidí.
    DÁLE TOMIČ - zahrál velmi dobře, nechyboval a hrál s dobrým nasazením.
    MASOPUST - zahrál velmi dobře, přidal nadstavbu, gól i roh, samozřejmě ten trestňák to nebyla žádná hitparáda a je lepší, když už je takové mokro to zkusit třeba po zemi rovnou na stranu brankaře, s tím, že pokud by golman pouze střelu vyrazil, mohou dobíhající hráči míč zasunout do brány (viz náš gól v Jablonci)
    MICK VAN BUREN - za mne nepodal špatný výkon a příkladně bojoval - hned v úvodu měl být (za zákrok loktem na jeho hlavu) pískán volný přímý kop a udělena žlutá karta.
    OGBU - HRÁČ ZÁPASU - klíčový stoper - obrovské množství vyhraných soubojů, gól jako třešeň na dortu!
    JUREČKA - mám Vencu rád, je to skromnej kluk, ale při takový šanci musí trefit zařízení, jakákoliv šmudla co trefí prostor brány může skončit gólem, u té druhé šance, kdy to měl prostě zkusit poslat na bránu, na tom klouzavym terénu by to tam třeba spadlo, i kdyby tam doběhl obránce byly jediné 2 věci, kdy jsem se rozčílil. Jinak výkon velmi dobrý!

    TAKTIKA A ROHY od 84. minuty.
    Takticky jsme hráli dobře a byla spokojenost a ta druhá věc, kde jsem se rozčílil:
    byla snad 85. minuta, čili do konce s nastavením ještě 10 minut, my tam pošlem Tijiho a místo toho, abychom mu to zkusili posadit kopaným rohem na hlavu, nebo to otočili po lajně zpět na stopera a na druhou stranu s pokusem centrovat z 2. strany, tak se to snažíme drbat u praporku, načež do 10 sekund ten míč stejně ztratíme a ještě hrozí, že našeho hráče zraní například kopnutím přes achilovku. Čili výsledek 0 - ještě riziko zranění našeho hráče - ušetřený čas nula nula prd...
    Taky jsem si vzpomněl na zápas s Libercem, kde jsme vedli 1:0, čas jsme neušetřili a stejně z nákopu dostali na 1:1. Čili pro mne příště otočte si to po lajně (třeba) ale když tam máme toho Tijiho, tak to prostě zkuste na něj na tu hlavu nacentrovat.

    JINAK MOC DÍKY KLUCI ZA BOJOVNOST A 3 BODY!

    • Re: hodnocení hráčů i zápasu

      japoko     před 10 měsíci 23.09.2023 15:17 |  
      6 6

      No nevím, ale Buren zoufalej

    • Re: hodnocení hráčů i zápasu

      mig52     před 10 měsíci 23.09.2023 15:28 |  
      6 9

      MvB - makal, ale pusť si záznam a sleduj jeho první dotek s míčem! Toto dělat Lojza v Dolní, tak týden chodí kanály. :)))

  15. Re: Hodnocení slávistů - Servette - Slavia 0:2

    rfslavia     před 10 měsíci 24.09.2023 18:27 |  
    1 0

    jasna cervena ten faul na Provoda