Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 7. kolo

Slavia si po nepovedené odvetě se Zoryou spravila chuť a doma deklasovala Karvinou.

Po herně velmi nevydařené odvetě se Zoryou zavládla v komunitě Slávistických novin až skeptická nálada. Třetí nepovedený venkovní zápas za sebou dal vzpomenout na jarní tápání a čtvrteční výkon byl po zásluze podroben silné kritice. Na druhou stranu celková negativita byla za mě až přehnaná. Dva nepovedené zápasy přišly v evropské kvalifikaci a stejně z toho byl postup. Na víc se historie neptá, i když koeficient v rohu tiše pláče. :) Jediná ligová remíza z úvodních šesti kol pak také není nijak nevydařená bilance. V souhrnu se tak dalo říct, že Slavia měla za sebou vydařený vstup do sezony, i když s nezanedbatelným vykřičníkem, že zdaleka ne všechny problémy se podařilo vyřešit.

Po včerejším večeru se ale slávistický národ před reprezentační přestávkou naladil na příjemnější notu, která odpovídá celkové realitě o trochu více. Slavia zvládla domácí zápas s Karvinou s přehledem, navíc zápas stál za to! Paradoxně mu pomohla brzká inkasovaná branka v naší síti a nepřesný sudí Starý. Zápas dostal náboj a tribuny se od začátku skvěle chytily (pozápasové fandění před děkovačkou bylo top!). Hrál se navíc zajímavý fotbal, kdy hosté nepřijeli jen bránit. Ba naopak mi přišli lepší dopředu v brejcích, než dozadu, kde měli v obraně nejedno okno. Sešívaní každopádně hráli velmi dobře. Dozadu to sice občas v ofenzivní sestavě nebylo 100%, ale útočná síla ukázala, že trenéři udělali správné rozhodnutí. Tentokrát to od nás bylo v pohybu a dostatečně přímočaré. K vidění bylo i několik výborných individuálních výkonů. Po velkém kiksu brankáře Holce tak bylo jasné, že Karviná nápor neustojí. Nakonec si odvezla pět branek, přesto bych její výkon nehanil. Nehrála špatný fotbal a hlavně to včera bylo o povedeném výkonu Slavie.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Aleš Mandous - 6 - Co si budeme povídat, Kolář v úvodu sezony vypadá velmi nejistě, takže změnu v brance většina fandů přivítala. Mandous nezařil nejlepší vstup do zápasu, když hned inkasoval. Šlo ale o vyloženou šanci a dobré zakončení Akinyemiho. Ve zbytku zápasu ale Aleš působil dobrým dojmem. Došel si ve skrumáži pro dva centry, hrál jistě nohama a v závěru vytasil i slušný zákrok proti hlavičce pod břevno.

Lukáš Masopust - 4 - Za mě jediný slabší výkon. Za hlavní chybu Masopusta považuji, že se žlutou kartou nesmyslně dohrál protihráče. Nešlo o jasně žlutý zákrok - ostatně Čavoš tam měl podobných situací několik a dohrál bez karty -, přesto kdyby rozhodčí chtěl, tak by si vyloučení obhájil. Od zkušeného hráče šlo o nesmysl a nedivím se, že ho trenéři o půli stáhli. Jinak Masopust nehrál špatně, ale bylo vidět, že běžně není stoperem a více využitelný na tomto postu může být jen se slabším soupeřem, se kterým se očekává náš tlak. Smolně pak zastavil Tijaniho hlavičku, která zřejmě mířila do sítě.

Tomáš Holeš - 6 - V první půli měla obrana problémy s brejky Karviné, ale zásadní chyby tam naštěstí nebyly. Ve druhé půli si vybavuji jednu hodně nepřesnou rozehrávku Holeše, kdy založil brejk soupeře. Jinak ale zápas zvládl v ligovém měřítku nadprůměrně.

Jan Bořil - 6 - Na začátku chyboval u inkasované branky, kdy se kolem něj prohnal hbitý Akinyemi. Ve zbytku zápasu už ale hrál nadstandardně. Pochválit ho chci hlavně za asistenci na Juráskův vítězný gól. Výborný náběh i přesná přihrávka - skvělá akce!

Michal Tomič - 7 - Nenápadná posila, která si pomalu buduje pozici v mužstvu. O co je Tomič oproti Douděrovi nenápadnější v herním projevu, o to více je přesný. Za mě kvalitní a komplexní výkon a v podstatě rovnocenná varianta právě k Douděrovi.

Oscar Dorley - 7 - Velmi dobrý výkon, potvrdil své kvality. V tomto složení střed zálohy funguje. Dokonce bych si troufl říct, že pokud chceme hrát ve středu na tři hráče, tak bych dal Oscarovi ofenzivnější úkoly a nasadil k němu a Zafeirisovi jako štít Hromadu. Ševčík souhru dost nabourává (Zafeiris mi pak přijde upozaděný) a zpomaluje.

Christos Zafeiris - 7 - Podobně jako u Oscara. Velmi dobrý komplexní výkon jak dopředu, tak dozadu.

Conrad Wallem - 8 - Po trablech se zraněním dostal větší možnost se představit tribunám v Edenu. A minimálně mě velmi zaujal! Neříkám, že hned dominoval, ale byla na něm vidět dravost, technika, pracovitost i odolnost. Svůj povedený výkon pak podtrhl asistencí (parádní šajtle!) a jistě proměněnou penaltou.

Václav Jurečka - 6 - Oceňuji, že si vzal penaltu a jistě ji proměnil. Selhání jako v Jablonci se stát může, ale nedělal bych z toho vědu - Jurečka penalty kopal vždy velmi dobře a exekutora Slavia potřebuje, takže je dobře, že se neschovával. Jinak zápas maximálně odmakal, ale je vidět, že mu to nelepí. Dostal se do několika zajímavých pozic, ale vždy chyběl půl metřík nebo lepší zpracování. U inkasovaného gólu pak ztratil míč před vápnem.

Muhamed Tijani - 8 - S jeho adaptací ve Slavii jsem velmi spokojen a nebál bych se říct, že teď byl útočníkem s nejlepší formou. To potvrdil i s Karvinou. Úvodní branka mu nebyla uznána (z pohledu z tribuny sporně), tak skvělým napadáním obral Holce a vstřelil jinou. Zřejmě gólovou hlavičku mu pak při standardce smolně zblokoval Masopust. Nijak špatný mi nepřijde ani jeho pohyb nebo pracovitost.

Matěj Jurásek - 8 - Zápas proti bývalému klubu mu sedl. Po rozhodující brance ve čtvrtek bylo vidět, že si od začátku věří a za mě byl nejlepším hráčem na hřišti. Dařilo se mu být aktivní i dostatečně kvalitní a po zásluze vstřelil vítěznou branku. Takto by se měl prezentovat častěji a souhlasím s trenérem, že je třeba u něj zapracovat na hluchých místech, kterých má jindy ve hře až příliš.

Igoh Ogbu - 6 - Nejdřív znovu dost nešikovně vletěl do hlavičky, div nezranil sebe i spoluhráče. Pak ale hrál dobře a oproti první půli zlepšil pevnost naší obrany.

Mojmír Chytil - 7 - Po skvělém vstupu do angažmá byl teď trochu v útlumu. Při střídání proti Karviné ale potvrdil, že kvalitu jednoznačně má. Po dobrém náběhu i přesném zakončení vstřelil uklidňující čtvrtou branku.

Victor Ogungbayi - 6 - Zajímavý hráč, je dobře, že dostal prostor. Pohyblivý, technický. Proti Karviné měl pár dobrých akcí, nebyl daleko od branky. Žlutou kartu dostal velmi přísně.

Jakub Hromada a Mick van Buren nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

7 - Neděle 03. 09. 2023 18:00

Fortuna liga, 2023/2024
5 - 1
3 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

13. Muhamed Tijani
38. Matěj Jurásek
43. Václav Jurečka (pen)
70. Mojmír Chytil
76. Conrad Wallem (pen)

MFK Karviná
MFK Karviná

6. Akinyemi

Komentáře (31)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

    Votypkaj     před 8 měsíci 04.09.2023 11:30 |  
    12 3

    S hodnocením hráčů po tomto zápase souhlasím a chtěl bych se ještě vyjádřit k celkovému vstupu do sezony.

    Dávám 1- s vykřičníkem do budoucna. Povedl se splnit cíl v předkolech, což v minulosti i pod vedením JT nebylo pravidlem a vstup do ligy se výsledkově povedl. Jablonec sice 1:1 a výkon všelijaký jen ne dobrý, na druhou stranu také neproměněná penalta a dva neuznané góly díky ojsajdu.

    Další blok bude ovšem velmi težký: Pardubice venku, Servette venku, Sparta doma, Mol cup (asi venku), Teplice venku, Sheriff doma, Liberec venku. Je tedy na čem pracovat a odstraňovat chyby

    • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

      Alanor (admin)     před 8 měsíci 04.09.2023 11:34 |  
      23 3

      Vidím to podobně. Je taky třeba říct, že jsme měli v Evropě dobrý los.

      Plus jsou dva postupy a dobrý vstup do ligy (6-1-0). Herně pak rychlé zapracování vysokých útočníků.

      Minusy stále stejně špatné výkony venku a otazník na pozici brankáře.

      • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

        Votypkaj     před 8 měsíci 04.09.2023 11:35 |  
        7 1

        Ano souhlasím, los nám skutečně přál. Otázkou zůstává také rotace sestavy.

      • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

        mig52     před 8 měsíci 04.09.2023 19:19 |  
        1 3

        U.mne tedy otazník na pozici brankáře není. Ale nepochybuji, že pro trenéry je to veliký rébus.

    • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

      Merlinus (přítel SN)     před 8 měsíci 04.09.2023 16:34 |  
      6 2

      Jako taky mám radost ze včerejší jasné výhry, ale trochu zpět do reality. Výsledkově to je za 1-. Herně, hlavně venku, už to tak slavné není. A to jsme pořádného soupeře ještě neměli...

  2. Snaha byla veliká, celého mužstva, takže -

    Slávista 51     před 8 měsíci 04.09.2023 11:34 |  
    1 4

    střelci gólů + Mandou za 9, ostatní za 8.
    Když budou hrát s tímto nasazením, budou padat i góly.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

    damsipivko     před 8 měsíci 04.09.2023 11:35 |  
    16 6

    Moc přeji Jurečkovi gólové probuzení. Nicméně nechápu, jak může dostat za včerejší výkon 6. Měl další šance, které všechny zazdil a v mezihře si pořádně ani nezpracoval balón, čímž často zbrzdil nadějnou akci.

    • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

      Tillendorf     před 8 měsíci 04.09.2023 12:15 |  
      12 2

      Plně souhlasím, také přeji Jurečkovi gólové probuzení, ale za neschopnost vyřešit několik slibných situací gólem si prostě nezaslouží 6. Však ono mu to tam začne padat a pak bude 8 málo :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

      DF007     před 8 měsíci 04.09.2023 13:32 |  
      10 1

      Jasně u útočníka je hlavní počet branek, ale neměl by to být jediný ukazatel hodnocení. Mně na Jurečkovi hrozně baví jeho aktivita, a to i v okamžiku, kdy se mu nedaří. Jeho pracovitost je vynikající. U něj je posun (oproti posledním 2 až 3 utkání) je fakt, že dostal do koncovky, kde mu to sice úplně nelepí, ale je evidentně ve správných prostorech. Jsou i útočníci, že když jim to nejde, tak o nich není celý zápas vůbec slyšet, což o Jurečkově včerejším výkonu nelze říct.

      • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

        Hesmir (přítel SN)     před 8 měsíci 04.09.2023 14:13 |  
        4 2

        Navíc, když se do těch míst dostal, často tam byl i Tijani a Jurečka nebyl de*il a snad 2-3x to nechal směrem k bráně ještě lépe postavenému spoluhráči. Škoda že zrovna z té jedné si Tj nezopakoval tu parádní bombu pod víko, co mu neuznali, protože Karvinskej byl hradrovej Panák.

    • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

      Lunaris     před 8 měsíci 04.09.2023 14:50 |  
      4 4

      Nejen to, mně nejvíc kontrastoval presink Tijaniho a Jurečky, kdy Tijani sprintoval napadat rozehrávku a Jurečka tak nějak vyklusával bez snahy Tijaniho podpořit a zavírat prostor u druhého stopera Karviné. Za dob Součka a Krále jsme měli presink lépe koordinovaný, kdy hráči byli v prostorech, aby rozehrávku soupeře více narušili a doplňovali se. Jurečka mě včera nepřesvědčil, za tu penaltu bych mu výkon ze čtyřky zvedl na pětku, víc ne.

    • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

      Radek097 (přítel SN)     před 8 měsíci 04.09.2023 15:44 |  
      3 1

      A to má svůj podíl i na inkasované brance, kdy byl pozdě u odraženého míče.

  4. Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

    levap     před 8 měsíci 04.09.2023 12:26 |  
    19 2

    Velmi souhlasím s hodnocením středové řady - s Ševčíkem a bez něj : "Ševčík souhru dost nabourává (Zafeiris mi pak přijde upozaděný) a zpomaluje." S Ševčíkem se Zafeiris nedostává do hry a to je velká škoda.

  5. Hodnocení slávistů - 7. kolo

    Myšák     před 8 měsíci 04.09.2023 13:29 |  
    4 1

    Mise splněna, hotovo, vyřízeno.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

    o-cab     před 8 měsíci 04.09.2023 13:50 |  
    1 4

    u Tomice bych neprehanel. moc se mi libi, ale uz jenom ty Douderovy strely ho stale radi vys. centry maji oba skvely a jsou stejne poctivi a silni, ale na rovnocennost bych si jeste pockal.

    jinak Trpis vysvetloval, proc se do soucasneho systemu nehodi cisty DM jako Holes nebo Hromada. a ne, ze by mel byt soucasti zalohy, ale mne se na strednejsi pozici pod hrotem opakovane libi Jurasek.

    • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

      Lunaris     před 8 měsíci 04.09.2023 14:35 |  
      2 1

      Douděra má paradoxně lepší centr, čím těžší míč dostane, tzn. že nejlépe umí centry z voleje. Pokud na to má víc času, pokazí to. Dozadu a v soubojích je darebnej, ale zase má rychlost a je celkem gólovej. Teď ho zřejmě brzdí zdraví.

  7. Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

    JohnyPine (přítel SN)     před 8 měsíci 04.09.2023 13:54 |  
    24 3

    Cekal jsem par slov k rozhodcim, minimalne k VAR, tak je napisu aspon sam. Za me slo vcera o regulerni zarez. Gol neuznan pro ofsajd, ktery ale nebyl a neodpiskana penalta za faul loktem do krku Juraska. To jsou 2 verdikty ktere nas poskodily. Nakonec to nevadilo, protoze jsme dali 5 golu, ale zapomenout by se na to nemelo a ja osobne bych podal proti rizeni protest.


    Komentář byl uživatelem upraven (04.09.2023 14:12) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

      pehacko     před 8 měsíci 04.09.2023 14:21 |  
      11 7

      Protest je k nicemu… tady bojuješ s mafii, tak snad ma nas hodny čínský majitel nejake ty lidi na opravdu osklivou cernou praci na ty, co se jim snazi nekale marit obchody. Myslim, ze tohle je jedina cesta, jak tu bolševickou chobotnici opravdu oslabit.

      • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

        JohnyPine (přítel SN)     před 8 měsíci 04.09.2023 15:24 |  
        11 2

        V tom s tebou nesouhlasim. Jsem si vedom, ze protest nic nezmuze, ale minimalne se to dostane mezi lidi a bude se o tom psat. Treba si to priste rozhodci rozmysli, nez se rozhodne vedome ci nevedome porusit pravidla v nas neprospech. Lepsi nez to prejit mlcenim a priste se zase divit, proc jsme ztratili body, zatimco sparta opet vyhrava titul penaltami v nastaveni zapasu.

        • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

          Merlinus (přítel SN)     před 8 měsíci 04.09.2023 16:37 |  
          13 1

          Přesně. To mlčení jim jen vyhovuje. Nemusí to vysvětlovat, řešit, atd. Taky bych se určitě ozval.

    • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

      Flame     před 8 měsíci 04.09.2023 17:31 |  
      5 5

      Zdravím všechny, hodnocení hráčů OK, ale hodnocení pana sudího Starého jako "nepřesný" je nepřesné.

      Už první Tijaniho branka nebyla uznána velice přísně, ale budiž. Pak to přišlo, ruka ve vápně po ofsajdu, který nebyl, faul na Juráska ve vápně bez trestu, stejný zákrok našeho hráče(s menší intenzitou!) odměněný ŽK.

      A hafo faulů (Čavoš,....) bez ŽK, Bořilovi dá ŽK za kopnutí do balónu po odpískání...........

      Psal jsem tady loni, že vyjádření JT k výkonu jistého rozhodčího, který vyřešil pár sporných situací v náš prospěch, že si nepřejeme, aby pískal naše zápasy, bylo hodně nešťastné. Rozhodčí jsou banda nemytá, která drží spolu a návštěva Taškáře v jejich kabině(bagatelizovaná za 50 000,-) je dostatečným důkazem návratu 90 let kdy "silnější pes mr.á"(cit. sportovní ředitel sralty Horník).

      Nevěřím, že by to řešili novináři, v Tiki Taka brečel po naprosto tendenčním vedení zápasu (dokonce i slavná komise uznala chyby) Svěcený a Velorex Janečka, že rozhodčí škodí sraltě, když pro ní píská! Úpně to otočili, bez černých sviní by sralta takové výsledky neměla.

      • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

        Steve2924 (přítel SN)     před 7 měsíci 05.09.2023 14:40 |  
        5 5

        Promiň ale tohle co jsi tu předvedl musím označit vysloveně za brečení.
        Ano sudí Starý ten zápas rozhodně nezvládl. Ale to co tu píšeš o zářezu a tendenčním vedení zápasu...
        Vezmu to tak nějak bodově
        ŽK pro Bořila byla taxativní a Bořil to moc dobře věděl, on i Starý krčil rameny, že prostě tvl co jako čekáš, že udělám... a stejnou ŽK za zakopnutí míče dostala i Karviná
        Sudí neviděl faul na Juráska stejně jako neviděl jak Tijany chytil pod krkem hráče č6 při jedné útočné standartce a praštil s ním o zem. Jasná ŽK, která nepřišla.
        Masopust taky nemusel dohrát první poločas, protože mohl dostat i 2ŽK
        A ten neofside byl sice k zasmání ale ruka to nejspíš nebyla, spíš ho trefil do obličeje.
        Stěžovat si na tendenční vedení, to bychom fakt byli za klauny a až bychom si stěžovali oprávněně tak by to to nikdo nebral na zřetel. Jak za Jarolíma, kterej takhle bulel furt...

        • Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

          Flame     před 7 měsíci 05.09.2023 18:11 |  
          3 3

          Promiň, ale takhle mluví všichni sparťani.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

    Hesmir (přítel SN)     před 8 měsíci 04.09.2023 14:00 |  
    7 1

    Tak poprvé jsem se slušně trefil :)) Vítězství o 4 OK, a z toho 3 střelce. No tak ale kdo tam nenapíše Jurečku, TJ a Chytila by byl asi blázen, co? :)) No hned mi červené k těstovinám víc chutná :P

  9. Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

    Leksel     před 8 měsíci 04.09.2023 15:23 |  
    4 1

    Zaplaťpánbůh za Jurečkou proměněnou penaltu, teď jí dal směr a potřebnou razanci, ale spoustu šancí tam zazdil, ještě to není ten dřívější zabiják.

  10. Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

    kupik     před 8 měsíci 04.09.2023 15:57 |  
    6 1

    Dobrý odpoledne přátelé,
    první den ve škole bez známek,u nás je už oznámkováno.Asi v poho.
    Na první dobrou pochvala pro Oscara,výborná práce s míčem mezi dvěma i třemi protihráči.S klidem,bez zmatků,velmi fotbalově.Radost na něj dívat.
    A na druhou dobrou práce a výkon levý strany.Fakt dost dobrý.Jurásek jde nahoru a stává se tahounem.V pravým slova smyslu.A střídající Bolu Ogungbayi nechtěl zůstat pozadu a dokonale ho nahradil.Fofrník co se nebojí míče ani nohou soupeře.
    A jinak pochvala za obrozenou bojovnost a tlak do brány.
    Celýmu mančaftu.
    A díky za podporu z tribun,atmosféra parádní.

  11. Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

    Matěj51     před 8 měsíci 04.09.2023 16:01 |  
    2 4

    Asi bych ni na hodnocení neměnil. Jenom u Honzy Bořila bych přidal pár plusů a jeden mínus. Já, jako pamětník, jsem ho měl zafixovaného jako řízného beka, který se s balonem moc nepáře. A teď, jak praví klasik "čumím blázen". Balon ho poslouchá. Tím myslím umí si ho "zalepit" a neodráží se od něj, jako od některých našich útočníků. Jeho přihrávky v naprosté většině "mají smysl" a fyzicky vydržel až neuvěřitelně. Proti tomu jsem od něj čekal víc, jako od kapitána. Obzvláště s tou podivnou osobou, co to pískala. Podle měl v řadě případů intervenovat, a to zejména tam, kde na tu osobu hráči soupeře křičeli a on s nimi diskutoval. Například v situaci, kdy jeden obránce chytil Jurečku do klinče, nepustil ho a nakonec s ním praštil o zem. Já za žlutou viděl to držení, ale to celé mohla být i červená. Podle mě měl kapitán u rozhodčího důrazně intervenovat.

  12. Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

    Cross     před 8 měsíci 04.09.2023 19:37 |  
    3 5

    Kvituji, že Alanor konečně využil možnosti desetistupňové škály. Mezi hráči bývají v zápasech často veliké rozdíly a hodnotit je v rozmezí 4-6, jak to obvykle dělal, je k ničemu. Takže palec nahoru.

  13. Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

    obiwan     před 8 měsíci 04.09.2023 23:13 |  
    11 1

    Bořil pod námi přišel k podavači míčů, plácl si s ním a začal hecovat tribuny...kruci, tohle nám chybělo, někdo, kdo tím zápasem žije, má autoritu a umí to i prodat. Navíc se nám vrátil trochu jinak, ubylo řezničiny a přibylo pěkných fotbalových akcí! Jen tu střelu do tyče po odpískání si mohl odpustit, to fakt byla klukovina za žlutou...

  14. Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

    IJS     před 8 měsíci 04.09.2023 23:18 |  
    5 0

    Objektivní zhodnocení a těžko se dá něco rozporovat. Zase mě překvapil Honza Buřil a já z něm mám takový pocit jistoty levé strany, což u Provoda rozhodně neplatí! Uznávám, že Provi je lepší do kombinace a tak si myslím, že se pomalu přesune do středu zálohy, kde Zafi nemůže dlouho vydržet makat každý zápas nahoru - dolu a ještě být řádně okopán! Sám jsem zvědavý koho dají trenéři do pohárové soupisky! Takový Mick i Chytil jsou na hraně! A možná to platí i o Ševčíkovi.

  15. Re: Hodnocení slávistů - 7. kolo

    cvočkař Danda     před 7 měsíci 07.09.2023 18:36 |  
    3 0

    Pánové,Bolu bude příští Olyianka.Fantastický první dotek a běhá jak srnec.Až ho vycepuji v obranné hře bude k nezaplacení.