B-Tým

B tým: Slavia - Králův Dvůr 3:0

I po druhém kole Fortuna ČFL skupiny A zůstávají slávisté stoprocentní. Králův Dvůr porazili po hladkém průběhu 3:0.

Netradičně v Horních Měcholupech a za slunečného počasí přivítali slávisté svého nedělního soupeře. Oproti úvodnímu kolu se nicméně museli obejít bez doplnění o hráče prvního mužstva. Ani tato skutečnost ale sešívané nerozhodila a už v 7. minutě se radovali z první branky zápasu. Přízemní centr Zachovala obrana hostů nechala trestuhodně propadnout až k na zadní tyči naběhnuvšímu Trédlovi. Pravý bek Slavie se ve snadné pozici nemýlil a vstřelil tak již svou třetí branku v úvodních dvou soutěžních zápasech. O šest minut později centroval z pravé strany hřiště Trédl. Ogungbayi nicméně i kvůli těsné obraně Petra míč mezi tři tyče nenasměroval. Slávisté v úvodu utkání hru kontrolovali, soustavnou převahu navíc mohl přetavit v další branku Ogungbayi. Ten ale v tísni z úhlu pouze nastřelil brankáře Krčka. Ojedinělou příležitost si Cábelíci vytvořili po 24 minutách hry, kdy Planka za velkým vápnem fauloval Hradeckého. Rozehrání standardní situace se ujal Čihák a svou pěknou střelou z volného přímého kopu orazítkoval tyč. K dorážce se sice jako první dostal hostující Patrovský, z úhlu ale poslal míč pouze do boční sítě. O chvíli později to tak byli znovu domácí, kteří podruhé udeřili. Toula vybojoval na polovině hřiště míč a předložil jej do lajny, kde si neobsazený nabíhal Ogungbayi. Nigerijské křídlo balón potáhlo až do pokutového území, kde dokázalo přesně najít Pudila, který se už zblízka nemýlil – 2:0. Další závar před svou brankou musel řešit Krček ve 36. minutě, kdy se po tečovaném pokusu Trédla míč odrazil na hranici penaltového puntíku k nohám Pudila. Ten však ve slibné pozici trefil pouze tyč. V poslední šanci prvního poločasu se tak ocitli hosté, kteří se snažili využít nedůrazu v obraně sešívaných. Odražený míč před bránou ale dokázal na poslední chvíli Pudil odkopnout do bezpečí. Do kabin se tak šlo za stavu 2:0.

Jedinou změnu provedli o poločase hosté. Trenér Cábelíků Hrubý stáhl Petra, jehož místo v obranné čtyřce zaujal Brazilec Matheus. Necelé tři stovky diváků v úvodu druhého dějství viděly střely Jelínka a Kopáčka z 20 metrů. Ani jeden pokus se ale mezi tři tyče nevešel. Větší emoce vzbudila střela z 62. minuty. To zpoza vápna natáhl Ogungbayi a jeho značně kroucená střela zapadla jen těsně mimo pravou tyč. Blízko své další brance byl o dvě minuty později Trédl. Jeho střela levou nohou z pravé strany pokutového území nicméně orazítkovala pouze břevno. Další branka byla k vidění v 77. minutě zápasu. Po nákopu brankáře Sirotníka se míče ujal Sy, předložil ho na volného Ogunbayiho a sešívaní se tak mohli jít znovu radovat. Snížit nepříznivý stav utkání se o chvíli později snažil královodvorský Hradecký, ale jeho střela se mezi tři tyče nevešla. Blíže k další brance tak byli v úplném závěru zápasu opět slávisté. Na volný přímý kop Planky si dokázal naskočit Sy, nicméně ve výhodné pozici míč ideálně netrefil.

Slavia tak zvládla v nové sezóně i domácí premiéru, když dokázala porazit Králův Dvůr 3:0 a zůstává tak po druhém kole soutěže i nadále vítězná. Ve 3. kole ČFL zavítají slávisté na hřiště Vltavínu. Utkání je na programu 19. srpna od 10.15.

2. - Neděle 13. 08. 2023 10:15

Fortuna ČFL A, 2023/2024
3 - 0
2 - 0
SK Slavia Praha
FK Králův Dvůr
FK Králův Dvůr

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: B tým: Slavia - Králův Dvůr 3:0

    knl66 (přítel SN)     před 9 měsíci 14.08.2023 07:24 |  
    1 0

    Hele, proč se Královu Dvoru přezdívá "Cábelíci?"

      • Re: B tým: Slavia - Králův Dvůr 3:0

        SKEP     před 9 měsíci 14.08.2023 10:40 |  
        4 5

        Někde jsem četl, že je jméno snad odvozeno od štědrého továrníka Zabela, majitele tamních strojíren, který klub podporoval v temných dobách první republiky za Masarykovy diktatury a později Benešovy hrůzovlády.
        Nikde jsem však nazachytil, proč se brněnské Líšni říká Marvani. Leda, že by mezi jejich příznivce patřil herec Jaroslav Marvan, představitel rady Vacátka, revizora Anděla a mnoha dalších postav


        Komentář byl uživatelem upraven (14.08.2023 12:21) . Zobrazit původní komentář

      • Re: B tým: Slavia - Králův Dvůr 3:0

        knl66 (přítel SN)     před 9 měsíci 14.08.2023 15:25 |  
        1 0

        Dík!

    • Re: B tým: Slavia - Králův Dvůr 3:0

      Wulfstan (přítel SN)     před 9 měsíci 14.08.2023 11:43 |  
      2 0

      Já, když jsem na to koukal a všiml jsem si toho u prvního hráče, myslel jsem, že tam hraje nějakej Ital Cabelici, jenže pak druhej, třetí... a že by celá jedenáctka byli příbuzní a ještě k tomu Taliáni se mi zdálo divné, tak jsem si to vyhledal a zjistil jsem, že se vlastně neví, co to znamená, jak ostatně tady píše pan vedoucí.

  2. B tým: Slavia - Králův Dvůr 3:0

    Myšák     před 9 měsíci 14.08.2023 08:57 |  
    3 0

    Výborný začátek, hlavně ať jim to vydrží!