Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 34. kolo

Ani výhra v Olomouci Slavii nestačila na udržení titulové naděje do posledního kola.

Vstup do zápasu byl z naší strany šílený, když jsme Olomouci darovali dvoubrankové vedení. Zmatky ve stoperské trojici daly vzpomenout na Santose, který už se z klubu po opakovaných kiksech pakoval. Sigma se tak i s trochou štěstí dostala zadarmo do velmi komfortní pozice. To však bylo z její strany v podstatě vše. Ve zbytku zápasu hrála dozadu nedůrazně a nepříliš zodpovědně, přitom to ani nevyvažovala útočnou aktivitou nebo kombinační hrou.

Slavia tak zápas zaslouženě otočila, a to zejména díky produktivní dvojici Jurečka, Oscar, která je ve špičkové formě. "Otočku" samozřejmě oceňuji, ale bohužel přišla s křížkem po funuse. Takto se měla zvládnout minimálně část zápasů s Hradcem, Budějovicemi, Teplicemi či s Boleslaví. Samostatnou kapitolou jsou tragické koncovky zápasů v podání sešívaných. I na Hané jsme oslabenému a odevzdanému soupeři nabídli v závěru šanci na vyrovnání vlastní chybou - a opět to byl jako na Spartě při remíze 3:3 Ousou. Tentokrát se naštěstí Vodháněl neprosadil.

Vedení má tak do příští sezony o čem přemýšlet. Tým si sice udržel solidní standard a v sezoně nepropadl (třeba na rozdíl od plzeňské jarní ostudy), je ale do určité míry labilní a postrádá sílu z mistrovských sezon. Ambivalentní situaci vyjadřují i naše vstřelené a obdržené branky v sezoně. Obě čísla jsou na první pohled velmi dobrá (u vstřelených branek dokonce skvělá), ale jen jako souhrn. Branek dáváme spoustu, ale když jsme pod tlakem, zápas se nevyvíjí podle našich představ a nutně musíme skórovat, tak pravidelně selháváme. V obdržených brankách jsme také těsně nejlepší, ale je to spíš o převaze našeho týmu v poli, protože naši jednotliví obránci dokáži kiksnout v podstatě kdykoliv, což má mnohdy fatální následky. Jsme sice dobří, ale příliš křehcí, ať už to je nedostatkem soubojovosti, vůdčích typů či něčím jiným. Otazník je i nad přínosem hráčů, kteří tu odvedli výborné služby, ale v současnosti už role nositelů výkonu neplní ať už je to kvůli věku, zdraví či výkonnosti. Není sentimentu ve Slavii příliš? Ale můžeme si na druhou stranu dovolit více rozprášit jádro kabiny, když se navíc dají čekat i další odchody a příchody? Otázky, samé otázky... Sám jsem zvědav, jaké na ně Tvrdík, Trpišovský a spol. najdou odpovědi a jak se to posléze projeví v příštím ročníku.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 5 - Za inkasované branky nemohl, ale nepůsobí úplně dobře, že se v podstatě ani nezmůže na reakci. Ve zbytku zápasu nás podržel dobrými zákroky proti Zmrzlému a Vodhánělovi, na druhou stranu dvakrát si mizerně zpracoval míč při malé domů a chyběl jen malý kousek k pohromě. Obecně měl lepší formu na začátku jara a když se sezona lámala, tak oporou nebyl.

Tomáš Holeš - 3 - Odehrál jeden z nejhorších zápasů ve Slavii. Zapříčinil druhý gól, když si sám ustlal na trávníku v roli posledního. Sám Holeš sice mluvil o smůle, ale podle mě je to i o koordinaci a obutí. Výsledek byl pak spíše do silvestrovských zpráv a Slavii se podobné kiksy stávají nepřiměřeně často, než aby se daly svést jen na smůlu. Velkou chybu udělal před vlastním vápnem i při tyčce Zifčáka. Jeho stažení o půli bylo logickým krokem. A myslím, že stejně logicky by se mělo minimálně uvažovat o navrácení Holeše do zálohy. Na stoperu žádným zvláštním přínosem není.

Igoh Ogbu - 4 - Nepřipsal si až tak viditelné kiksy jako Ousou nebo dokonce Holeš, ale zmatkováním přispěl k nejistotě naší obrany. První branky si ztečoval do vlastní sítě. Z větší části asi smůla, z menší i nešikovnost, kdy už je lepší se míči postavit čelem. U druhé branky měl nesmyslné postavení a podobných chyb bylo víc. Nejistotu v tomto zápase potvrdil třeba i vyhozenou banální přihrávkou při rozehrávce. V soubojích byl ale tradičně nadstandardní.

Aiham Ousou - 4 - Pan nevyrovnaný. Ani po dvou letech u něj není vidět žádný posun. Dva zápasy odehraje výborně a jeví se jako komplexní moderní stoper, v tom třetí pak tropí školácké chyby a tak stále dokola. Před prvním gólem naprosto nedůrazně odvracel míč z vápna, před druhým prohrál hlavičku, což ale byl ten nejmenší problém v tom okamžiku. Největší chybu si připsal v závěru, když nesmyslně propadl a Vodháněl měl z ničeho dobrou šanci.

David Douděra - 6 - Mírně nadprůměrný výkon. Nezářil, ale dopředu Slavia nehrála špatně a dozadu neměl výraznější problémy.

Jakub Hromada - 5 - I když přímo nechyboval, tak naše obranná hra v první půli nepůsobila vůbec dobře. Z větší části to šlo za špatnými stopery, ale i Hromada by jim měl pomáhat a čistit prostor před nimi. Zvlášť když směrem dopředu není víc výrazným hráčem.

Oscar Dorley - 8 - I když si Slavia jaro za rámeček nedá, tak z pohledu Oscara jde o jeho nejlepší období ve Slavii. Už na konci podzimu se úspěšně vrátil do středu zálohy a na jaře tam vyloženě rozkvetl. Jako původem defenzivnější hráč je samozřejmě platný i dozadu, nejvíce je ale týmu prospěšný svou prací s míčem při rozehrávce. Navíc je z mého pohledu mnohem méně alibistický než Ševčík a hraje více vertikálně. To potvrdil i v Olomouci, když připravil dvě branky.

David Jurásek - 6 - Po nějaké době, kdy byl zraněný a pak se vracel na hřiště, povedený výkon. V poli byl vidět, nebál se udělat kličku, přesně přihrál na náš první gól Jurečkovi. Umí zahrát ještě lépe a více se dostat k centrovaným míčům, ale i tak to bylo dobré. Lepší šestka.

Petr Ševčík - 6 - Výkon tak nějak mezi pět a šest. Své si odvedl, i když i na místě útočného kraje se hodně stahoval do hloubi pole a chodil si pro míče. Pozápasové řeči, jak jsme ve vzájemných zápasech ukázali, že hrajeme mnohem lépe než Sparta, neberu. Zrovna on je typickým symbolem slávistické házené, kdy máme sice 80% držení míče, ale šance žádné. Tentokrát šest minus.

Mick van Buren - 5 - Nevýrazný výkon, Upozornil na sebe snad jen povedeným centrem, po kterém přišel sporný střet mezi Macíkem a Juráskem. Pět méně.

Václav Jurečka - 8 - Je ve skvělé fazóně! Vstřelil další dva góly, když své šance s přehledem proměnil. Nabízí se otázka, jak by se vyvíjela sezona, kdyby mu trenéři začali věřit dříve než v poslední třetině ročníku.

Lukáš Provod - 5 - Standardní ligový výkon. Nic víc, nic míň.

Christos Zafeiris - 6 - Poslední zápasy trochu ztratil formu a není tak výrazný a skvělý jako předtím. Kombinačně byl ale lepší než Provod, navíc po faulu na něj dostal žlutou kartu Ventúra.

Ondřej Lingr - 7 - Spokojenost, povedené střídání. Zhruba 20 minut nijak nevynikal, pak si ale našel své místo ve vápně a míč trefil přesně k tyči. Výborné zakončení! V závěru pak měl ještě jeden povedený průnik do vápna, kdy připravoval šanci Jurečkovi.

Peter Olayinka a Ivan Schranz nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

34. - Úterý 23. 05. 2023 19:00

Fortuna liga - nadstavba, 2022/2023
2 - 3
2 - 2
SK Sigma Olomouc
SK Sigma Olomouc

2. Chvátal
5. Zifčák

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

21. Václav Jurečka
35. Václav Jurečka
68. Ondřej Lingr

Komentáře (57)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

    žbl68     před 9 měsíci 24.05.2023 14:07 |  
    2 5

    Ševčík - 5
    Jurečka - 9 ...
    v 2.poločase si je Slavia hezky ugrilovala ...

  2. Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

    AlexPastoor     před 9 měsíci 24.05.2023 14:12 |  
    3 19

    Trpišovský - 1
    Standa Tecl - 10

    Oba za působení týmu z lavičky.

    Po sezoně bych prodal nevýrazného Holeše s Jurečkou. Standa by zasloužil pozici útočníka číslo jedna, už jenom za výkony v této sezoně.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

    Flame     před 9 měsíci 24.05.2023 14:33 |  
    3 2




    Hodnocení jako vždy OK.

    1. SLAVIA HRAJE FOTBAL!

    2. Ostatní týmy kopanou.


    Komentář byl uživatelem upraven (24.05.2023 14:39) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

      Slávista 51     před 9 měsíci 24.05.2023 15:03 |  
      3 4

      1*
      Hodnocení nepřechválit.

  4. Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

    Albert Neri     před 9 měsíci 24.05.2023 14:35 |  
    25 11

    S hodnocením jako vždy souhlasím. Osobně bych k těm faktorům které rozhodly o úspěchu či neúspěchu přidal ještě dva. Prvním z nich je pozice kapitána nebo všeobecně lídra. Ať si o Krejčím myslíte cokoliv, on prostě v těch nejtěžších momentech ty penalty proměnil (a nechme stranou jestli byla nebo ne) a nechyboval. Navíc na něm byl vidět hlad po úspěchu.

    Druhým je poté útok. Teď každý nadává na Kuchtu. Ale proč s námi ani nejednal při návratu z Ruska? Patrně nechtěl být v týmu kde by neměl důvěru a přednost by dostal divizní Tecl jen proto, že je pracovitější. A píšu to záměrně s ohledem na to, že včera pan Podroužek řekl, že i Jurečka by v nové sezoně nemusel ani po tomto jaru mít důvěru trenéra. Ruku na srdce, kdo z Vás by poté v takovém týmu chtěl být? Chyby musíme hledat především u sebe. Ne u terénu, rozhodčích, apod.

    Na závěr seznam hráčů kteří by měli odejít: Kolář, Masopust, Tecl, Traoré, Kačaraba,Provod (u něj jako u jediného hostování).

    A přijít by měl nový sportovní ředitel. A jestli to bude Nedvěd nebo nějaký Top manažer z Penty je mi jedno. Pokud bude razit heslo, že fotbal je byznys a ne parta kamarádů na škole v přírodě.

    • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

      Kikoriki     před 9 měsíci 24.05.2023 15:19 |  
      8 2

      A ještě bych se podíval na brankáře. Potřebujeme brankáře, který chytí něco navíc. Kolář a asi ani Mandous to nejsou a nebudou. No myslím, že hochy ve slávistickým vedení bude bolet teď 2 měsíce hlava :)

      • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

        donford     před 9 měsíci 24.05.2023 16:22 |  
        15 0

        Tak dejme tomu, že Kolář se už nezlepší a že Mandous je stejný nebo jen o malilinko lepší. Ale podívejte se na Kováře ve Spartě. Přišel jako velmi nadějný brankář a v ohni se vypracoval tak, že dnes vždycky v zápase chytí něco navíc. Neměli bychom to také podobně zkusit s Kinským? Chytá dobře a v ohni u nás by se také jen zlepšoval. Prostě hodit ho do vody. Je to risk, ale když chceme mít v bráně nadstandard, tak proč to nezkusit.

        • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

          žbl68     před 9 měsíci 24.05.2023 17:17 |  
          9 0

          u Kinského bych se toho risku nebál ...

    • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

      Karel13     před 9 měsíci 24.05.2023 17:39 |  
      7 1

      Pan Podroužek řekl? No tak to je tutovka ...

    • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

      Martin 58     před 9 měsíci 24.05.2023 20:20 |  
      10 0

      Zdravý Masopust hraje přímočarý a nealibistický fotbal, je myslím, na rozdíl od současného Provoda a Ševčíka, plně v soulade s tím, co bychom chtěli a měli hrát. Má možná oproti zmíněným jemně horší technické schopnosti, ale týmově je prospěšnější. Masa bych určitě neodpoklonkoval.

    • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

      Vladko (přítel SN)     před 9 měsíci 25.05.2023 07:10 |  
      4 2

      Asi Slavii moc nesledujete. Jinak byste nemohl napsat takový nesmysl. Pan Tvrdík s Kuchtou jednal. Pro vaši informaci ve zkratce: Byli v podstatě domluveni a Kuchta nedorazil na domluvenu schůzku bez omluvy a vysvětlení. a najednou byl ve Spartě. No asi mu Podroužek řekl, že nebude mít důvěru. A víte, kolik jsme dali gólů? Tolik ke druhému odstavci.
      K poslednímu odstavci. Proč nový sportovní ředitel? A proč dáváte na výběr buď Nedvěda nebo top manažera?

      • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

        damsipivko     před 9 měsíci 25.05.2023 14:17 |  
        3 4

        Protože je potřeba v klubu nastavit zrcadlo trenérskému štábu, tak jako to dříve dělal Nezmar.

        Ve zkratce. Mame nejlepsi trenersky stab v republice, ale obcas je ho potreba krotit.

        Detailne
        Od te doby jsme privedli spoustu hracu do poctu a 2 roky jsme nebyli schopni privest adekvatnihi stopera.

        Mezitim do Slavie prisli
        B
        Stejskal - do dneska podava flasky na piti
        Mandous - nastesti uz Kolar zaskoroval u Tvrdiku doma a tak uz aspon netocime i brankare
        Kinsky - vypada nadejne
        O
        Bah-super kauf
        Kacaraba-porad slaby a casto hraje
        Tijani-neprosadil se
        Ousou - jako den a noc
        Talovjerov - neprosadil se
        D.Jurasek - super kauf
        Doudera - typicka ukazka nasi prestupove politiky. Koupime zaloznika a dame ho na beka. Zajimave, ze zacal hrat dobre az kdyz se presunul na jare zpatky do zalohy
        Santos - propadak
        Ogbu - konecne slibne vypadajici posila po 2 letech a 5 spatnych prestupu na tuhle pozici
        Tomic - neprosadil se


        Z
        Plavsic - propadak - neuspech play off o ligu mistru/evropskou ligu, obri plat..
        Madsen - vypadal dobre, ale nikdy nedostal sanci
        Ekpai - neprosadil se, aspon dal gol Legii
        Icha - neprosadil se
        Blecha - neprosadil se
        Ewerton - skoda zraneni
        Valenta - neprosadil se
        Hronek - neprosadil se a zazdil tutovku v derby
        Pech - neprosadil se
        Zafeiris - super kauf.

        U
        Ivan Schranz - super vepredu u nas casto na beku. Analogie s Douderou
        Krmencik - uplnej ulet, ale aspon se vysmal Plzni :D
        Sor - super otoc :)
        Fila - neprosadil se
        Jurecka - zadarmo super, ale i tak to ma tezke. Stejne jako napr kdysi Musa se pres sve kvality prosadit pres Tecla.

        Mame nejlepsi trenersky stab v republice, ale obcas je ho potreba krotit.

        • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

          Betynka58     před 9 měsíci 25.05.2023 15:24 |  
          5 0

          Je docela úsměvné číst, že se Tomič neprosadil, když ho Slavia po nákupu hned obratem poslala do Boleslavi.

        • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

          Vladko (přítel SN)     před 9 měsíci 26.05.2023 09:12 |  
          0 0

          Napsal jste dobrý příspěvek k disputaci. Ale lehkou ironii v poslední větě jste nepostřehl. Nedvěd nebo top manažer?
          Betynko omlouvám se. To mělo být pod Damsipivko.


          Komentář byl uživatelem upraven (26.05.2023 09:14) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

          Vladko (přítel SN)     před 9 měsíci 26.05.2023 09:51 |  
          0 0

          První reakci se mi povedlo umístit pod betynkou. Teď k disputaci.

          Stejskal. Vaše poznámka je lehce urážlivá. Stejskal je trojka. Nyní odvádí velmi dobré služby v B týmu.
          Mandous. Vaše poznámka je silně urážlivá. Proč u Mandouse píšete o Kolářovi.
          Kačaraba. Na podzim nám vytrhl trn z paty.
          Tijani. Koupil se levně a dobře se prodal. Nikdy se nepočítalo, že by se prosadil.
          Douděra. Jen tak na okraj, Holeš se kupoval jako bek.
          Plavšič. Opravdu za ty neúspěchy může on?
          Madsen. Dostal šanci.
          Icha, Pech, Fila, Valenta. Zatím se neprosadili ve Slávii. Icha se prosadil v Pardubicích, Fila v Teplicích a Valenta v Liberci.
          Blecha. Zatím se moc neprosadil ani v Brně. Myslím si, že to je s ním podobné jako s Tijanim
          Jurečka. Ve Slávii to mají všichni těžké dostat se do základu nebo alespoň na hřiště. Srovnání s Musou je mimo.
          V poslední větě bych já zvolil místo krotit usměrnit.

      • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

        Albert Neri     před 9 měsíci 25.05.2023 20:07 |  
        2 3

        Dobrý den, o té schůzce samozřejmě vím. Ale slyšel jsem i variantu, že žádná schůzka nebyla. Ale nevím kde je pravda. Podstatné je, proč se Kuchta tak zachoval.
        Kdo přivedl do klubu Krmenčíka o kterém sportovní novináři věděli, že je línej a nemá srovnanou hlavu na to aby se prosadil v Bruggách. Jeho strop byla vždy Plzeň s rozhodčímy v zádech. A najednou má mít před Vámi přednost. Proč? To by přece naštvalo každého. Ano, teď všichni řeknou: Kuchta je bezcharakterní parchant který SKS podrazil. Ale kdo koho podrazil jako prvního, hmmm...

        A proč jsem rovnou někoho doporučil? To je proto, že zde se to vyžaduje. Chcete změnu? Ok, ale rovnou nám řekni konkrétní jména nebo lidi, jinak tvůj názor nemá cenu.

        • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

          Vladko (přítel SN)     před 9 měsíci 26.05.2023 10:00 |  
          2 0

          První odstavec. Takže předpokládáte, že pan Tvrdík lže.
          Druhý odstavec. Není mi jasné, proč najednou mluvíte o Krmenčíkovi a ne o Teclovi. Podle vás je podraz přivést konkurenci. Taky názor.
          Třetí odstavec. Nepostřehl jste lehkou ironii. Nedvěd NEBO top manažer.

  5. tým

    Palkac     před 9 měsíci 24.05.2023 14:37 |  
    15 7

    Celou sezónu se říkalo, jak máme silnou lavičku, když jsem si to ale včera rozebíral s kamarádem, tak mi to nijak nepřišlo. Respektive na naši gambáč ligu asi jo, ale pojďte se na to podívat:
    - Stále je něco špatně s velkým počtem zraněných hráčů. Přetížení? špatná regenerace?
    - Brankáři: Kollář i Mandous jsou nyní takový lepší standard. Časy super Koliho jsou asi pryč. Většinou nechytí nic navíc. Stejskal a brankáři na hostování, mají na Slavii, jsou lepší?
    - Obrana: Za mě v tuto chvíli asi jen Ogbu, Jurásek a občas Douděra. Kačaraba, Ousou, Talovjerov - to je místy parodie. Maso a Ivan to nejsou obránci, Pech? viděli jsme sami. Honza Bořil se už asi zpět nepodívá. Kdo další? Kričfaluši?
    - Záloha: Sem dávám Holeše, to je jeho místo. Christos se po chvíli zranil a neukázal naplno, co v něm je, tomu věřím. Ivan patří na křídlo, Matěj Jurásek je stále žolík. Ondřej půjde pryč, stejně tak Oli. Pak tady máme hráče, co kdysi hráli dobře, ale nyní to na klub ambicí Slavie nestačí - Provod, Traore a skleněný Ševčík. No a hráče, co ve Slavii neměli co dělat již od začátku - Ewerton a Hronek. Kdo další může hrát v záloze? koho tam máme?
    - Útok: Jurečka, ten měl dostat důvěru dříve. Mick - oblíbenec fanoušků, buldog, ale stačí to na Slavii? Standa - netřeba nic dodávat. Na hostování je Fila a dál?

    prosím vás pánové, dokažte mi v komentářích, že to vidím moc černě a že není tak zle. Za mě je to totiž na výměnu více jak poloviny kádru. Ale zároveň minimálně v naší lize nevidím, kde brát.


    Komentář byl uživatelem upraven (24.05.2023 14:51) . Zobrazit původní komentář

    • Re: tým

      Kikoriki     před 9 měsíci 24.05.2023 14:55 |  
      9 2

      Vidíš to moc černě a není to tak zlé.
      Za mě to spíše hodně zúžit. Konkurence je skvělá věc. Ale pokud máš 35 hráčů na 11 postů, pak ani nejlepší psycholog nedokáže uřidit. Když máš zase málo lidí a hodně zápasů - dojde ti dech, zranění atd.. Ale abys někoho dostal do formy, aby cítil důvěru...tak max. 20 hráčů v kádru.
      Důvodů proč jsme už podruhé druzí, když hrajeme nejlepší fotbal a máme nejsilnější kádr - už bylo řečeno tisíc. Ale v těch super úspěšných letech, jsme prostě 40 hráčů neměli. To je až novinka posledních dvou let. Nemá to souvislost? Za Nezmara tohle nebylo. Třeba to souvisí i s těmi kiksy. Hraješ 1x za 14 dní, na záda se ti tlačí 5 dalších, jde ti o kariéru a ty to prostě neuneseš.
      Podívej jak vyrostl Oskar. Proč? Nehraje beka a dostal šanci kterou splácí. Skoro všechny co jmenuješ, tak fotbal hrát umí. Takže za mě bych ještě do otázek přidal.....optimální šíře kádru (aby byla konkurence, ale nebyla frustrace).
      Vždyť už ani do kabiny se všichni nevejdou.


      Komentář byl uživatelem upraven (24.05.2023 14:56) . Zobrazit původní komentář

      • Re: tým

        pcitron     před 9 měsíci 24.05.2023 23:03 |  
        3 0

        Po druhém titulu Jarolíma se v kabině jednou sešlo skoro 50 hráčů a pak nastal velký sešup. Doufám, že se historie nebude opakovat:-)

    • Re: tým

      žbl68     před 9 měsíci 24.05.2023 16:01 |  
      2 0

      vidíš to černobíle, což je ok:
      - Stále je něco špatně ANO !!! s velkým počtem zraněných hráčů. Přetížení NE ? špatná regenerace ANO ... ?
      - Brankáři: Kollář i Mandous jsou nyní takový lepší standard. Časy super Koliho jsou asi pryč. Většinou nechytí nic navíc. Stejskal a brankáři na hostování, mají na Slavii, jsou lepší? VĚŘÍM V ANGAŽMÁ Kol. NĚKDE FRANCIE, ITÁLIE...
      ZA MĚ MAND,KINSKÝ, STEJSKAL - at se o pořadí "poperou"
      - Obrana: Za mě v tuto chvíli asi jen Ogbu, Jurásek a občas Douděra. Kačaraba, Ousou, Talovjerov - to je místy parodie. Maso a Ivan to nejsou obránci, Pech? viděli jsme sami. Honza Bořil se už asi zpět nepodívá. Kdo další? Kričfaluši? ANO + VLČEK, PREBSL?
      - Záloha: Sem dávám Holeše, to je jeho místo. Christos se po chvíli zranil a neukázal naplno, co v něm je, tomu věřím. Ivan patří na křídlo, Matěj Jurásek je stále žolík. ANO
      Ondřej půjde pryč, stejně tak Oli. Pak tady máme hráče, co kdysi hráli dobře, ale nyní to na klub ambicí Slavie nestačí - Provod, Traore a skleněný Ševčík - 100%SOUHLAS ANO. No a hráče, co ve Slavii neměli co dělat již od začátku - Ewerton a Hronek. Kdo další může hrát v záloze? koho tam máme?
      - Útok: Jurečka, ten měl dostat důvěru dříve. Mick - oblíbenec fanoušků, buldog, ale stačí to na Slavii? Standa - netřeba nic dodávat. Na hostování je Fila a dál? ANO - CHYTIL?

      ČILI - apriori - 1 kpl - obránce (min. + 1 kpl levá strana obrany), 1 kpl - záloha (ideálně + 1 kpl -levá), 1 kpl - tvořítko...
      a pořádně probrat hostovačky ...

  6. Ještě připomínka

    Kikoriki     před 9 měsíci 24.05.2023 15:13 |  
    9 5

    Ano vše už bylo řečeno. Tisíckrát. Všechny nás to mrzí a hledáme slova útěchy. Ano, jsme asi 7 let mezi prvníma dvěma, vyhráli jsme pohár, hráli jsme hezký fotbal, chodil plný stadion.....ale stejně loni i letos jsme měli pohár zvednout my a maximálně využít té "nové éry Slavie a celké ČR fotbalu" - No prostě mám strach.
    Bojím se aby nás nepostihl opravdu úpadek jako Plzeň. Prostě jsme 5 let nejlepší a máme jen 3 tituly. Mělo jich být 5. Teď se ukáže, jaké máme trenéry, realizák a sportovního ředitele. Teď se bude lámat chleba. Jestli se vyhoupneme zpátky na vrchol i v lize nebo se propadneme dolů, kde by nás mnoho lidí chtělo vidět.
    Jo, jsem optimista. Věřím v lepší zítřky. Chybí tomu opravdu jen málo, jen vlásek, jen dvě desetiminutovky ve dvou zápasech nás dělili od megaúspěchu.
    Ke všem těm otázkám co jich položil Alanor, přidávám ještě dvě. Šíře kádru - opravdu není tohle právě problém? 35 hráčů je moc. A druhá věc je psychika. Ano jsme psychicky křehcí a i fyzicky. Ale my bychom měli být psychicky silní - máme za sebou spousty bitev a těžkých zápasů v Evropě. A přitom nás rozhodí jen to, že na tabuli je 90 minuta a my vedeme jen o gól. Pak začne chaos, zmatky hysterie. Koncovky nebo to že dostaneme první gól z nás udělá mužstvo třetí ligy. Vystresované tajtrdlíky.
    A poslední poznámka. Kluci si hrají o kariéry, ty udělají evropskými poháry a reprezentací. Ne titulem. V tomto (a je to důležité pro finanční stabilitu) jsme pořád nejlepší. Plzeň byla v LM a má na prodej možná Staňka. Sparta asi Krejčího, jinak se tam už 8 let nikdo nezlepšil. Naši trenéři umí hráče najít, zlepšovat i prodat. To je taky velký úspěch. Proto možná někdy ta nervozita a ta svázanost za každou cenu uspět. Přitom každý ztrácí body a sezóna s neprohraným zápasem už nebude. Takže jako včera. Vyklidnit se a otočit zápas a dát si pak pivko a klobásu.
    už jsem taky tou sezónou unaven a těším se že to na chvilku přestane. A pak budu chodit fandit a věřit v to, že už zase 9 let nebudu čumět, jak zvedají pohár rudí zmetci, kteří hráli tužku.

  7. Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 9 měsíci 24.05.2023 15:44 |  
    37 4

    Dobré odpoledne Vám všem.
    Asi začnu černým humorem.
    Včera jsem měl narozeniny a Sparta se stala mistrem.
    Tak to prostě musím vzít a tím bych černý humor zakončil:-(((.
    A teď zase zpět k zápasu v Olomouci.
    Předně chci poděkovat klukům, že po tom začátečním "hororu" se vzchopili a zápas dotáhli k vítězství.
    To oceňuji a jsem za vítězství rád.
    Hodnocení přítele Alanora odpovídá realitě na hřišti a popis utkání taky.
    Jurečka zvedal naše naděje a dokázal tým probudit. Spolu s Oscarem jsou opravdu pokladem.... :-))).
    Promítal jsem si a moc si přeji, abychom začali stavět náš základ a osu mužstva na hráčích, kteří na to mají.
    Máme hráče do základu:
    Jurečka, Schranz, D. Jurásek, Zafeiris, Ogbu, Douděra, Holeš (ale v záloze), Oscar.
    Máme hráče, kteří se musí zlepšit:
    Kolář, Provod, Hromada, Ševčík, Ousou, Matěj Jurásek - tito kluci musí do sebe dostat rychlejší práci s míčem dopředu, lepší orientaci při zakládání a výstavbě hry (líbilo se mi od Provoda, že to ví a v té hlavě si to musí překlopit), počítám také s Masopustem.
    Přijde k nám Chytil, do přípravy půjde Pech a také si myslím, že se nám objevuje další možný stoper Vlček (hostování v Pardubicích) a také Červ v Liberci a na hostování je ještě Usor (ale tady nevím).
    Můžete možná ještě někoho doplnit........ viz Mandous, Kinský a další..... také nevím, jak to bude Van Burenem.
    Kdo už asi ne a díky jim všem za odvedené služby: Tecl, Traoré, Ewerton, Kačaraba, Talovjerov a opět mě můžete doplnit.
    Proto si myslím, že nemusí být žádné velké nákupy (snad prý útočník....... já bych spíše viděl ještě jednoho obránce).
    Proto se už radši dívám na příští sezonu. Tato sezona však pro mě skončí teprve dnem, kdy se nám povede či nepovede se dostat do evropského poháru a přál bych si Evropskou ligu. To bude opravdový konec tohoto ročníku.
    Skončíme druzí, to ano. Ano, mohli jsme být první, ale některé zápasy (Č. Budějovice, Pardubice, Liberec a Hradec) jsme neodehráli dobře a ty body chybí.
    Nebudu řešit jak komu se přálo či nepřálo, kdo chodil do kabiny rozhodčích a způsob rozhodování některých zápasů včetně VARU. Jen vím, že tady máme velký problém a doplatí na to celý český fotbal jako takový.
    A největším zklamáním je pro mě osoba pana Příhody.
    Moc bych chtěl poprosit, aby na Slovácko přišel plný Eden a díky TS byla atmosféra hodná vicemistra ligy a vítěze MOL poháru v Čechách.
    Tak prozatím a byť jsme možná teď smutní, nic nekončí a Slavia je věčná,
    S úctou
    Sokrates55


    • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

      Slávista 51     před 9 měsíci 24.05.2023 15:49 |  
      4 0

      Takže gratulace a přeji ještě dlouhá léta v dobré kondici.

    • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

      žbl68     před 9 měsíci 24.05.2023 15:53 |  
      6 0

      na ten černý humor bacha :-) ... vše nej
      jsem moc rád že odborník jako ty TAKÉ vidí červí potencionál ... :-)
      zdar a sílu na milovanou šumavu :-)))

    • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

      rak (přítel SN)     před 9 měsíci 24.05.2023 16:50 |  
      6 2

      Také gratulace. Souhlasím s většinou, ale úplně se vším ne. Jsou tady teď obecně někteří hráči oblíbení na vyhození.
      Nevím, do kabiny nevidím a nechal bych to na trenérech. To tak stejně bude v každém případě:). Taras zahrál dost dobrých zápasů. Můžeme si vzpomenout, jak hrál obětavě třeba s maskou po zranění od Aihama. Na podzim byl vůbec nejvytěžovanějším hráčem. V zimě přišlo zranění. Teď když na chvíli nastoupil, byla ze začátku zápasu cítit nejistota. To není překvapující. S minutami se do toho dostával. Dělal chyby jako ostatní stopeři, ale většinou možná ani ne tak fatální jako je schopen Aiham a nakonec i Igoh, i když oba působí dominantně. U Igoha je ale perspektiva asi největší.
      Ewerton prakticky nedostal pořádnou šanci. Nejdřív ho odrovnal Cedidla a teď je také nějak zraněný. Málokdy je hráč schopen vlétnout po pauze na hřiště a hned zářit. Talovjerov byl v Liberci na stoperu výborný. U Standy. Pokud byl byl ochoten vzít roli, kterou má teď, tedy naskočit na pár minut, tak proč ne. S tím tedy souvisí i smlouva. U Traoreho perspektivu tedy také nevidím.
      Zajímavé by bylo probrat všechny hráče na hostování. Kdo má šanci, kdo ne. Teď jdu sledovat béčko a držet všechny palce.


      Komentář byl uživatelem upraven (24.05.2023 16:51) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

      vršek     před 9 měsíci 24.05.2023 17:29 |  
      4 6

      Hráči, které uvádíte jako jasně dané hráče do základu jistě souhlas. Jen nevím jestli lze mluvit o "základu" , spíše bych je označil za nejvyšší kvalitu v našem týmu. Jednoznačně mi v soupisu chybí Ondřej Lingr jako jeden z hráčů skutečně nepostradatelných!
      Z oné druhé garnitury bych se zastavil u tří jmenovaných. Hromada je velmi platným hráčem, a možná jediným typem, který je schopen ve středu hřiště "přitvrdit" když je třeba. Navíc v něm máme jednu jistotu - tenhle hráč hraje spolehlivě na své "hladině" výkonosti a lze jej kdykoli bez obav využít když je třeba. Matěj Jurásek je velmi mladý , ale je možná nejperspektivnějším hráčem v naší lize. Zápasy s těžšími soupeři však ukazují, že ještě potřebuje čas a je to typ, jehož post je zatím jednoznačně na pravém křídle, kde je nejnebezpečnější a může dále rozvíjet svou výkonost bez toho aby jeho rozvoj byl brzděn zvykáním na jinou pozici.
      Velký problém mám s Ousuem, Ousou má velké předpoklady, ale má jeden základní problém - naprosto riskantní hru bez sebereflexe a spolehlivosti. Pokud bych měl označit hráče, který se nejvýrazněji podepsal na našich zbytečných ztrátách, byl to on. Není to tolik zmiňovaný "vlastenec" na Spartě, ale opakované chyby podobné té, kterou předvedl před penaltou na Haraslína a vlastně potvrdil svým výkonem včera v Olomouci.
      Mám dojem, že nadále tohoto hráče považovat za naději naší obrany je po dvou letech opakovaných chyb omyl.
      Navíc si myslím, že by se Tomáš Holeš mohl vrátit na místo pravého beka, konečně bychom měli jednoho skutečného beka. Snad. Když srovnávám výkony Holeše na stoperu, mám dojem, že on tento post snad ani nechce hrát, dle výkonů stále více nepřesvědčivých.
      Další m hráčem. u kterého bych se zastavil je Talovjerov. Myslím si, že jeho místo je na rozdíl od Ousoua právě na stoperu, Na místě kde jsme jej ve Slavii snad ani jednou neviděli hrát a byl by zárukou výborné hry hlavou, která nám teď tolik chybí.
      Z hráčů na hostování, které jmenujete bych určitě neopomněl Valentu, ale hlavně Plavšiče, jako jednoho z nejtechničtějších hráčů v lize. Hráče, který svými výkony ve Slavii a nyní na hostování v Ostravě prokázal, že je to není jen "hračička", ale i poctivý pracant.
      Na rozdíl od Vás jsem přesvědčen o tom, že tým je třeba bohužel více doplnit s ohledem na naprostou destrukci naší obrany. V obraně je třeba minimálně jednoho dalšího výborného nebo kvalitního, ale zkušeného stopera.
      A skutečného stopera. A o jednoho skutečného beka, kteří nám opravdu chybí což opět prokázal svým včerejším bráněním Douděra. Tedy minimálně o dva kvalitní obránce. Dále je třeba přivést vysokého útočníka "do vápna", který bude schopen "rozbourat" ty "zaparkované autobusy", které nás připravily o body. Nemusí to být dvacetigólový střelec, ale hráč který svým důrazem jejich obranu rozhodí a umožní skórovat druhým.

    • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

      davy     před 9 měsíci 24.05.2023 18:13 |  
      8 0

      Připojuji se k blahopřání.
      Nutno uznat, že letošní pohár pro mistra ligy má oproti jiným ročníkům mimořádnou estetickou hodnotu. Je totiž několikanásobně opentlený. :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

      Lord_Edmund     před 9 měsíci 24.05.2023 21:24 |  
      7 0

      Dodatečně přeji Sokrate hodně zdraví a spousty titulů Slavie. S tím Příhodou souhlasím, hrozné zklamání .

    • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

      Papol     před 9 měsíci 24.05.2023 21:37 |  
      5 0

      Já bych doplnil, Beran z béčka do áčka, mezi další hráče bez prodloužení - Bořil, i když vím, že to byl super hráč, ale zraění už mu asi nedovolí hrát ve formě, které byl. ono je toho více, ale určitě bych zapojil další mladé hráče - Šmiga, atd.

    • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

      pcitron     před 9 měsíci 24.05.2023 22:57 |  
      8 1

      Dovolím si nesouhlasit s názorem na Ewertona - jsem přesvědčen, že by měl ještě dostat pořádnou šanci se ukázat a přesvědčit, že jeho přestup nebyl omylem realizačního týmu. Podle mého názoru jsme jeho fotbalové kvality dosud nedokázali plně využít...

      • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

        Leksel     před 9 měsíci 25.05.2023 00:52 |  
        5 2

        Taky mě ta Sokratova eliminace Ewertona překvapila, podle mě ještě neměl možnost předvést vše, co v něm dříme. Určitě bych nad ním tak brzo nelámal hůl, já mu věřím, že své kvality ještě předvede.

      • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

        vršek     před 9 měsíci 25.05.2023 14:28 |  
        1 3

        Já osobně bych na místě levého kraje jednoznačně preferoval Plavšíče. Hráče, který i unás prokázal, že není jen hračička "do útoku" jako ve Spartě, ale i hráčem, který je ochoten útočit i bránit a podávat opakovaně výborné a efektivní výkony.

        • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

          Radek097 (přítel SN)     před 9 měsíci 25.05.2023 17:40 |  
          3 2

          Vždyť nesmyslně předržuje míč. Takový hráč nás jen bude brzdit.

    • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

      Sokrates55 (přítel SN)     před 9 měsíci 25.05.2023 09:50 |  
      5 0

      Moc děkuji za gratulace.
      Zároveň děkuji za disputaci, a s tím Ewertonem mám problém hlavně s jeho "rybí" povahou. Na rozdíl od Oscara má problém sám se sebou.....:-)). Ale abych potěšil přítele Leksela, tak jeho argument beru. Dejme mu šanci.
      S úctou k Vám všem
      Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

      coogee     před 9 měsíci 26.05.2023 10:58 |  
      1 0

      Já bych doplnil jako perspektivu ještě Kričfalušiho, ten se mi moc líbí!

  8. Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

    belmis (přítel SN)     před 9 měsíci 24.05.2023 16:01 |  
    20 0

    Když hráč vystřelí a trefí Ogbua, tak to není o jeho nešikovnosti. Neměl čas uhnout míči.

    Trávník byl včera v Olomouci hodně zvláštní na rozdíl od jiných let. Klouzali po něm snad všichni. Holešovo uklouznutí nebylo o koordinaci, ale stejně jako u dalších hráčů o kluzkém terénu.
    Jestli to mohli zlepšit obutím, to netuším, ale trávník vypadal na povrchu mokrý, pod ním ale tvrdý. Míč na něm celkem dost poskakoval.


    Komentář byl uživatelem upraven (24.05.2023 16:02) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

      Alanor (admin)     před 9 měsíci 24.05.2023 16:38 |  
      1 3

      Jo, já to spíš myslel, že když nestíháš uhnout, tak je už lepší zůstat stát. Ale je to nejspíš reflex, no.

      • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

        belmis (přítel SN)     před 9 měsíci 24.05.2023 16:41 |  
        3 0

        Asi je to o tom, jak říkaš...že nechceš dostat míčem na solar :-)

  9. Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

    IJS     před 9 měsíci 24.05.2023 21:54 |  
    8 4

    Hodnocení hráčů je asi odpovídající, ale v diskuzích se už většina diskutujících zaměřuje na složení kádru pro příští sezónu. Na to je ještě čas a hlavně my nemáme žádné zprávy a zájmu o naše hráče a o našem scoutingu. Snad jen Chytil je asi jistota.
    K hodnocení zápasu. V závěru ligy náš tým vyloženě drží dvojce Jurečka Oscar. Oba byli v začátku jara přehlíženi a nebo hráli na postech, kde se nemohli plně prosadit. Z ostatních hráčů je patrný ústup formy - Holeš, Douděra, Lingr a už i Ogbu a Zafi. Další se asi se Slavií rozloučí, jako Provod, Mick, a ti co se celé jaro krčili na lávce.
    Někdo na diskuzi by se chtěl zbavit Masopusta, ale to je hráč pro velké zápasy a hlavně pro nečekaná řešení. Musíme počítat s tím, že na podzim budeme hrát vždy "do plných" a nestandardní řešení je někdy klíč k úspěchu. To je také důvod zda je místo pro Ševčíka nebo Provoda, kteří jsou lídry v naši " národní házené" bez střelby a překvapení...

    • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

      Dennis     před 9 měsíci 24.05.2023 22:25 |  
      2 2

      Masopust je hráč pro velké zápasy, ale bohužel je rok co rok prosedí na tribuně s nějakým zraněním. Loni chyběl na čtvrtfinále EKL a celou nadstavbu. Letos opět zmeškal celou nadstavbu i finále domácího poháru. Tohle jsou ty největší zápasy, kde se láme celá sezona, a ty on nehraje...

      • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

        Slávista 51     před 9 měsíci 25.05.2023 05:23 |  
        2 1

        Po zranění se většinou chybí.

    • Re: Hodnocení slávistů - 34. kolo

      pcitron     před 9 měsíci 24.05.2023 22:51 |  
      10 0

      S většinou Tvého příspěvku souhlasím, s výjimkou poklesu formy Douděry. David si v každém zápase odehraje svoje, a i přes určité chyby vždy maká na 110 %. Takové hráče potřebujeme.

  10. Kolář

    Cross     před 9 měsíci 25.05.2023 01:35 |  
    13 19

    Souhlasím stále
    více: Ryba smrdí od brány! Frajírek, naprosto nezodpovědný flink. Kolář. Každé kolo ukazuje, že chytá jako sněhulák, případně popelnice.
    Nejen nechytí nic víc, než jiní ligoví brankáři, nýbrž často i komicky chybuje. Jeho nákopy k čáře jdou přečtené, nyní proto končívají v zámezí. Kolář nám podělal už dvě sezóny v pohárech a dva tituly. On osobně. S kvalitním golmanem bychom je zvládli. To jsem si jist. Pokud není na brankáře spoleh, nic fungovat nemůže a nebude.


    Komentář byl uživatelem upraven (25.05.2023 01:36) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Kolář

      Slávista 51     před 9 měsíci 25.05.2023 05:22 |  
      6 3

      Tak jest - máme mladé, jsou na řadě, aby se předvedli ( nyní Bohemka/21let ).

    • Re: Kolář

      IJS     před 9 měsíci 25.05.2023 08:01 |  
      9 11

      Lidi neblázněte, přece nemůžete na Koláře házet ztracený ( darovaný... ) titul. Napište zde, který brankář v lize je momentálně lepší. To, že skočí k tyči a vyrazí balón ještě neznamená že je lepší než Koli. On je osobnost v týmu. Dokonce si myslím, že je to lídr kabiny. Navíc má nervy na klíčové zápasy např. se Spartou a Plzní. Když postavíte do branky např. Kinského, tak běžné ligové zápasy určitě neprohraje, ale postavit do kvalifikace o evropské poháry?? Pokud Koli odejde např. do francouzské ligy - naprostý souhlas! Ale posadit ho na lavičku jen pro pocit, že jde výkonnostně dolů. No nevím...

      • Re: Kolář

        levap     před 9 měsíci 25.05.2023 12:32 |  
        9 7

        Jenom drobnost, myslíte si, že Kolář nám vychytal zápasy se Spartou a s Plzní ? Já si to vůbec nemyslím, zato jsem viděl chyby s Hradcem atd. A to tak, že hrubé chyby. A to vůbec nemluvím o jeho, dříve tak vychvalované práci nohama. Dnes je to hrůza a to nemluvím o kiksech při zpracování balonu, např. v úterý. Nedovedu si představit, že např. Kinský by mohl být horší. Navíc by byla perspektiva, že se bude zlepšovat. U Koláře je to přesně naopak.

      • Re: Kolář

        mig52     před 9 měsíci 25.05.2023 13:11 |  
        3 5

        Nebudu zde přece psát seznam 8-9 gólmanů. Ale názorově to bude jistě pestré, jedná se o citlivé téma.

    • Re: Kolář

      Alanor (admin)     před 9 měsíci 25.05.2023 11:13 |  
      10 5

      O Kolářovi to není (to spíš byla minulá sezona). Sice už není top jako před pár lety, ale pořád patří ke špičce ligy. A koho za něj? Mandous lepší není (o moc horší ale taky ne), Kinský, Markovič nebo dokonce Vágner za mě taky mají ještě čas. Stačí se kouknout na loni velebeného Staňka, jak chytá teď...

      Otázkou je spíš nakolik je on s jeho povahou dobrým lídrem - nemyslím tím při zápasech na hřišti, ale spíš pracovní morálkou při trénincích. Ale psalo se, že šel teď do sebe, tak musí trenéři vidět, jestli je to v tomto směru ok.

      Prioritně bych ale řešil úplně jiné věci než brankáře. To je teď náš poslední problém a nejde najednou vyměnit půlku mančaftu.

      • Re: Kolář

        Radek097 (přítel SN)     před 9 měsíci 25.05.2023 11:58 |  
        5 2

        Z dat vyplývalo, že byl zcela mimo průměr a tu formu si neudrží, což se také stalo. Ale zas jim vychytal skupinu LM, takže nemusí být zas tak naštvaní, že nevyužili ideální čas na prodej.
        Jinak za mne je problém v tom, že hlas kabiny je na lavičce/tribuně(zranění). Chtělo by to v týmu nové leadery, což bez odchodu těch stávajících nepůjde.
        Za mne by osa týmu pro podzim 23 měla být Mandous - Ogbu - Oscar, Zafeiris - Jurečka.

      • Re: Kolář

        SLAVIESTA     před 9 měsíci 25.05.2023 20:28 |  
        4 8

        Promiň, dlouhodobě u Tebe cítím slabost pro Koláře. Není to špička ligy, je to v současné době jen velmi průměrný brankář, schopný podat i mizerný výkon. Jednou z jeho slabin je časté nereagování na střelu a modlení se, aby šla vedle. Řešení brankáře je u klubu, který má vysoké ambice věc číslo jedna, nikoliv poslední problém. To je jen můj názor a měl jsem potřebu říci ho nahlas.

      • Re: Kolář

        mig52     před 9 měsíci 26.05.2023 05:04 |  
        7 7

        Nesouhlas! Je to i o Kolářovi. Kdysi vychytával zápasy, pak přišlo období, kdy mu začalo pršet do nosu a Slavia to tvrdě odnášela, ale neslušelo se o tom mluvit. Protože Koli. Teď se možná snaží víc, ale zase se u něj objevují tradiční blikance. Navíc, jednak jeho hra nohama už nemá kvalitu z minulosti, za druhé, soupeři ví, do kterých prostorů to dává a hlídají si to. I proto se možná Kolář snaží jít až na hranu a pak dost balónů končí v autu. Jeho přínos v této činnosti už není pro tým tak velký, jako před třemi čtyřmi roky. A co se týká chytání, bohužel, je jen ligový průměr. Dost míčů vytláčí mimo bránu jen očima a některé končí v síti a navíc to vypadá hodně nebrankářsky. Prostě jakýsi gólmanský stupor. Já bych proto naopak post brankáře řešil jako jednu z priorit, protože nebudeme hrát jen ligu, že? Byť vím, že v tomto jsem (jsme, protože vím, že takto to vidí a cítí hodně fans) snílek a nestane se to. Protože Kolář, Tvrdík, Trpišovský.... .


        Komentář byl uživatelem upraven (26.05.2023 05:13) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Kolář

        Cross     před 9 měsíci 26.05.2023 23:06 |  
        1 4

        Alanore. Kolář jako snad jediný brankář v lize často jen sleduje míče a ani se nepokouší je chytat. Je jako Chromý kůň, který zbytečně neudělá krok a opatrně došlapuje na vnějšî nárt, aby došel aspoň na pastvu. Vysvětluji si tu strnulost u Koláře tak, že má problémy se zády (plotýnky, žebra?), a proto flinká trénink. Bolí ho každý skok. Proč by dělal zbytečné pohyby a problém se zhoršil? Chytl tedy v trèninku špatný návyk a když je zàpas nemůže si pomoct. Trčí tam jako kůl v plotě. Kdyz je to na hraně chytatelnosti ani se občas nepokouší o zásah. Ty jeho divné pózy prostě jsou hrozné. A hrozné bylo i jeho podzimní přiznání, ze měl období kdy na to sral, ale že už se proste polepšil… no já ho vidím tak, že už se ho nezbavíme. Má výbornou smlouvu. Nikdo ho venku, ani doma, nechce. Ve Slavii se mu líbí. Nechce prijît o práci, ani se lopotit.

        Potřebujeme nového brankáře. Tenhle nás zničí. Když nějaký hràč v poli netáhne jak má, do půl roku je pryč. Ousou (oprávněně) dostává kartáč, vedle něj Koli osobně podělá deset důležitých zàpasů, naposledy Hradec, a nic se neděje, ještě je omlouván.

  11. Budoucnost Slavie

    Myšák     před 9 měsíci 25.05.2023 10:03 |  
    1 0

    Na naší ligu stačíme, ale co Evropa, co myslíte???

    • Re: Budoucnost Slavie

      Slávista 51     před 9 měsíci 25.05.2023 11:13 |  
      3 1

      Něco ubojujou, fandit budeme vždy !
      Hlavně víc než sparta.

      • Re: Budoucnost Slavie

        žbl68     před 9 měsíci 25.05.2023 15:47 |  
        1 1

        hlavně ta Slavie víc než letos ...