Ženský fotbal

Slávistkám byla vylosována skupina Ligy mistryň

Naše ženy se v základní skupině utkají s Wolfsburgem, St. Pöltenem a AS Řím.

Skupinová část Ligy mistryň (16 týmů rozdělených do 4 skupin po 4 účastnících) se hraje podruhé v historii a účast v ní je pro Slavii premiérou. Účast v ní si červenobílé zajistily v těžkém play off souboji s islandským Valurem - 1:0 venku a 0:0 doma. Slavia byla díky skvělým výsledkům z předchozích let nasazena ve druhém koši a automaticky se tak vyhnula gigantům z PSG, Arsenalu a Bayernu.

Z prvního koše naše holky čeká německý Wolfsburg, což je z hlediska německého ženského fotbalu ekvivalent mužského Bayernu. Wolfsburg je nejúspěšnějším německým celkem posledních let - ženskou Bundesligu vyhrál 5x za posledních 6 let a je i úřadujícím mistrem. Ligu mistryň ovládl 2x (sezony 2012/13 a 2013/14), a dělí se tak v historické tabulce o pozici 3. nejúspěšnějšího klubu v této soutěži. V loňském roce vypadl Wolfsburg v semifinále s Barcelonou. Venku jí podlehl 1:5, a tak mu nebyla nic platná ani domácí výhra 2:0.

St. Pölten je hegemonem rakouské ženské kopané, když místní ligu ovládl 7x v řadě. Slavia má s tímto klubem bohaté zkušenosti ze vzájemných přátelských zápasů. Letos v létě se ale dámy v sešívaném utkaly s jeho konkurentem Sturm Graz, který v lize obsadil 2. místo, a porazily ho 7:1. Jaký je ale aktuální výkonnostní rozdíl mezi oběma rakouskými kluby je otázkou.

Z posledního koše byl do skupiny vylosován slavný italský AS Řím, jehož mužské áčko aktuálně vede proslulý Mourinho. I ženský tým je na vzestupu a v loňské sezoně obsadil 2. místo za Juventusem. Předčil tak například 3. AC Milán, za který hrají ex-slávistky Dubcovy. Pikantní je tento los i z pohledu, že AS vyřadilo v bitvě o skupinu pražskou Spartu po výsledcích 2:1 v Praze a 4:1 v Římě.

Skupiny se odehrají v termínech od 19. října do 22. prosince.

Komentáře (5)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistkám byla vylosována skupina Ligy mistryň

    honza1947     před rokem 03.10.2022 14:05 |  
    3 0

    No, potěš nás Pánbůh, Němky, Rakušanky a Italky. Ale naše děvčata už se utkala i s většími esy ženského fotbalu, tak by si z těchto soupeřek neměly sednout na zadek, i když třeba AS Řím vyřadil Sparťanky docela jasně! V každém případě držme naším děvčatům nejen palce, ale přímo pěsti!

  2. Re: Slávistkám byla vylosována skupina Ligy mistryň

    PetCC     před rokem 03.10.2022 16:08 |  
    1 2

    To jsem ani nevěděl, že už jsou mezi nejlepšími 16.
    Tak ať se daří.

    • Re: Slávistkám byla vylosována skupina Ligy mistryň

      PetCC     před rokem 03.10.2022 18:46 |  
      0 1

      Jenom aby bylo jasno, já jsem viděl, jak postoupily, ale neznám strukturu ženské LM.
      Stejně tak neznám strukturu mládežnické LM.

  3. Re: Slávistkám byla vylosována skupina Ligy mistryň

    Merlinus (přítel SN)     před rokem 03.10.2022 17:32 |  
    2 0

    Když jsem viděl ty skupiny ženské LM, tak to je docela pěkná společnost fotbalových týmů. Jsem rád, že nám holky dělají takovou reklamu.

  4. Re: Slávistkám byla vylosována skupina Ligy mistryň

    Taky     před rokem 04.10.2022 13:46 |  
    0 0

    Kde to budou naše holky hrát? Xaverov?