Názory

Vyjádření redakce k diskuzím

Vážení přátelé Slávistických novin, vzhledem k tomu, co se na našich stránkách v poslední době děje, bychom chtěli napsat několik odstavců.

Slávistické noviny byly založeny s cílem vytvořit místo, kde by spolu mohli diskutovat fanoušci týmu SK Slavia Praha. Snahou je, aby diskuze zde byla vedena v přátelském duchu a aby člověk, který na naše stránky zavítá, odcházel s pocitem, že mu tady bylo dobře a něco zajímavého se dozvěděl. Prostě aby se sem příznivci červenobílých barev rádi vraceli.

Fanoušek je od slova „fandit“, tj. přát to nejlepší. Nedivte se tedy, že nejsme příliš nadšeni z příspěvků, v nichž si diskutující vylévají vztek na hráčích, či trenérech, když se klubu nedaří. Každá kritika se dá napsat slušně, o každém rozhodnutí trenéra, hráče, či jiných činovníků klubu se dá diskutovat. Není normální zahrnout urážkami hráče, či trenéra před zápasem i v jeho průběhu, není normální urážet, či nějak je dehonestovat po utkání, i když se jim něco nepovedlo. Zvláště když se jedná o lidi, kteří pro klub našeho srdce získali tolik úspěchů.

Ruku na srdce: kdo z nás vykonává svou profesi stále bez jediné chyby? A přesto vás vaši nejbližší nezatracují, když špatně přitlučete poličku, nebo nepřinesete prémie.

Padala tu slova jako „demokracie“ a „cenzura“. U těch bychom se rádi zastavili:

Jednou pro vždy si vyjasněme, že demokracie neznamená, že si člověk může dělat, co se mu zachce. Není to „absence pravidel“. Demokracie je o tom, že existují pravidla, které většina lidí akceptuje, a ta platí pro každého bez výjimky. Pokud bychom se dostali do situace, že si každý může psát cokoliv, bez ohledu na základní lidskou slušnost a nikomu do toho nic není, nebyla by to demokracie, byla by to anarchie. Pravidla slušného chování platí za všech okolností.

Nechceme tu situaci, kdy pár průbojnějších jedinců začne terorizovat zbytek osazenstva, kteří v zájmu hesla „moudřejší ustoupí“, vyklidí pole. Nečtou se moc dobře soukromé zprávy od dosud normálně diskutujících, že na naše stránky přestávají chodit, protože je tu příliš mnoho negativní a agresivní nálady.

Cenzura v té podobě, že příspěvky, které dle našeho uvážení odporují pravidlům, smažeme, je na každé normálně moderované diskuzi. Zaznělo tu, že to je jako za minulého režimu. Upozorňujeme, že abychom se něčemu takovém byť jenom přiblížili, tak byste své příspěvky nevkládali rovnou na stránky, ale posílali je adminům na schválení. A ti by potom uveřejnili jenom zlomek z nich a ještě upravené dle svého uvážení – takhle by vypadala skutečná cenzura.

Máme tu nějaká pravidla a snažíme se jich držet. Jejich porušení trestáme nejprve žlutou kartou, potom červenou a nakonec trvalým vyloučením. Nikdo není natrvalo vyloučen jenom tak z plezíru a nečekaně, každý vyloučený diskutér dostal několik žlutých a červených karet, bylo s ním komunikováno přes soukromé zprávy a bylo mu dlouze vysvětlováno, co nám na jeho působení na těchto stránkách vadí. Pokud ani to nepomohlo, byl z diskuze vyloučen a není možné, aby se vrátil pod jiným mailem, či jménem a tvářil se, jako by se nic nestalo. S každým z nich jsme měli trpělivosti ažaž.

Když budete doma pořádat mejdan, také si dobře rozmyslíte, koho pozvete. A ve finále si dáte pozor, aby pozvánku nedostal ten, kdo minule v opilosti pozurážel celou společnost a pozvracel koberec. A slávistické noviny jsou právě takový internetový mejdan, na kterém se snažíme, aby ten, kdo se tu nechoval hezky, už pozvánku nedostal.

 

Redakce SN

Komentáře (149)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    rakusan     před 2 lety 22.04.2022 20:15 |  
    26 6

    Naprostý souhlas, není co dodat.

    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

      pehacko     před 2 lety 22.04.2022 20:15 |  
      12 11

      Skoda ze nejde clanku dat plus… tak jsem ho aspon dal tobe!

      • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

        iwanowicz     před 2 lety 23.04.2022 11:47 |  
        8 6

        Tak nejak doufam, ze to chapes i jako vyzvu k tobe, bo jsi tu suverene nejsprostejsi diskuter.

        • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

          necich     před 2 lety 23.04.2022 12:17 |  
          7 4

          Je pravda, že PH nejde pro nějaké ostřejší slovo jak se říká daleko. Je mi ovšem milejší pokud vulgárně tituluje hráče Plzně, Sparty, nějaké rozhodčí, Peltu apod. než když někdo tzv. slušně uráží a zesměšňuje hráče Slavie jako např. Tecla, Koláře apod. a už vůbec nemluvím o to, že pár jedinců titulují vulgárně i hráče Slavie. Takže za mne PH není nejsprostější diskutér. Tím ho ovšem nenavádím, aby v tom pokračoval..:)

          • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

            iwanowicz     před 2 lety 23.04.2022 12:47 |  
            10 2

            Ja ho ale nemam v kategorii nejvetsich ubozaku, co urazi nase hrace. Zaplevelil to tady jednoduse nejhrubsima nadavkama, predtim se tu tak nediskutovalo. Proc bych si mel v naprosto kazde diskuzi cist o c.racich, z.rdech a podobne? Presne kvuli tomu, jak to tu primitivne zhrublo sem chodim daleko min. Pochybuju, ze se takhle chova pred svyma detma, tak nechapu, proc se tu takhle postpubertalne predvadi. Ztraci to tu uroven, slusnost nic nestoji a naprosta vetsina lidi tu slusne diskutuje. Ted aspon zacal pouzivat coraky, to se snad i da snyst.. :D

            • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

              pehacko     před 2 lety 23.04.2022 13:19 |  
              6 7

              Kdyby to bylo diskuzní forum treba nactiletych baletek, tak bych psal jen slusne… ale tohle je forum fotbalového klubu a tam si myslim, nejake to ostřejší slovo patri. Ale zkusim se nad sebou vice zamyslet a mene psat. Ja vzdycky kritiku snesu a vnímám jako prinos!

              • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

                iwanowicz     před 2 lety 23.04.2022 13:42 |  
                10 1

                No myslim, ze to tu cte i mladez. Ale nemusis min psat, umis psat i slusne a tvoje nazory maji uroven. Ja proti tobe jinak nic nemam a obcasny sprosty slovo mi nevadi, ale co je moc to je moc. Jestli to omezis, tak respekt.

    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

      knl66 (přítel SN)     před 2 lety 23.04.2022 00:21 |  
      4 11

      Snad jen, že by se zákaz nevhodných příspěvků měl týkat i těch na v OT na téma politika... Ale to už bych asi chtěl moc.


      Komentář byl uživatelem upraven (23.04.2022 00:39) . Zobrazit původní komentář

  2. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    torn     před 2 lety 22.04.2022 20:18 |  
    14 4

    Naprosto vás chápu, za sebe děkuji. A oceňuji i to, že se své kroky takto vysvětlujete.

  3. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    Ados     před 2 lety 22.04.2022 20:24 |  
    13 4

    Perfektně napsáno. Snad se diskuse zlepší.

  4. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    necich     před 2 lety 22.04.2022 20:26 |  
    27 6

    Vyjádřeno naprosto pregnantně. Děkuji, že tuto diskusi udržujete v relativně normálních podmínkách. Já jsem na SN přešel po zrušení diskuse na oficiálních stránkách, když diskuse byla zrušena na základě totálního rozkladu díky absenci kontroly a regulace. Jsem rád, že SN existují a mám možnost si tzv. pokecat se stejně nebo podobně smyšlejícími lidmi. Přeji hodně trpělivosti a elánu. Dělat něco ve volném čase a ještě si nechat nadávat je skvělá ukázka jak máte rádi Slavii Praha a její často nezbedné fanoušky :).


    Komentář byl uživatelem upraven (22.04.2022 20:28) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

      kostelnivlajka     před 2 lety 22.04.2022 20:54 |  
      3 12

      Na oficiálkách byla zrušena z důvodu finančních, poté co ji před tím jeden sparťanskej hacker z harrachova 2x sofistikovaně odpálil....oficiálně uváděn důvod gdpr

      • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

        necich     před 2 lety 22.04.2022 21:22 |  
        5 4

        Nevím jak je finančě náročné udržovat diskusi, která je tzv. neřízená bez adminů apod. Tím hackerem myšlíš toho sofistikovaného Harachováka co nebyl schopen napsat ani větu bez chyby? Dle mých inforamcí byla diskuse zrušena neboť stále někdo (ozzy?) tzv. bonzoval a stěžoval si na vedení Slavie. Přitom stále někoho urážel, něco jako Colin apod. Není ovšem podstatné proč, ale rozhodující je, že diskuse byla zrušena. Ano ta GDPR byla trapnost nad trapnost.

        • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

          kostelnivlajka     před 2 lety 22.04.2022 22:04 |  
          2 4

          říjen 2014, provozovatel diskuse nějaké společnost esport, již dva měsíce nejde, adam řebíček již nechce dále do nového webu investovat....

  5. Díky

    lubi34     před 2 lety 22.04.2022 20:27 |  
    15 5

    a naprostý souhlas

  6. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    Kulajs     před 2 lety 22.04.2022 20:41 |  
    16 5

    Naprostý souhlas. Děkuji redakci.

  7. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    Arya     před 2 lety 22.04.2022 20:54 |  
    20 6

    Naprostý souhlas! Máme svá práva, ale i povinnosti( to ti křičící ohledně cenzury nechtějí vidět). Za své chování jsme zodpovědní a za prohřešky náležitě potrestáni. Bohužel někteří jsou schopni jen domáhat se svých "práv", ale nést následky za své chování již ne. Takoví tu chybět nebudou.
    Věřím, že adminům také není příjemné někoho trestat, případně mazat spoustu příspěvků. Akorát jim to zabírá jejich čas a otravuje je to.
    Na konec - všechny nás spojuje láska k jednomu klubu, a i když se názorově lišíme ( o některých si třeba myslím, že jsou se svými názory úplně mimo, nic ve zlém :-) ) tak by bylo dobré tu nastolit atmosféru tolerance a respektu. Během zápasu člověk v emocích je schopen napsat pěknou pitomost, ovšem vše by mělo mít své meze. Takže tak.

  8. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    PetCC     před 2 lety 22.04.2022 21:19 |  
    7 4

    Zrovna mě tu už dlouho nebaví ani diskutovat.
    Kolikrát nahodím fotbalové téma a že bych se dočkal nějakých zajímavých názorů, to skoro už ani nestane, protože se "diskutuje" o něčem zcela mimo.

  9. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    dm52     před 2 lety 22.04.2022 21:42 |  
    6 0

    Držím palce redakci SN v její chvályhodné činnosti!

  10. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    Radek097 (přítel SN)     před 2 lety 22.04.2022 21:43 |  
    5 7

    Konečně se začíná něco dít. :-)
    Ještě začít dávat karty za spamování. V tom je snad nejhorší vlákno přestupy a spekulace. Dnešní založení PaS léto 2022 je toho důkazem, 18 příspěvků a z toho 12 spamu.

  11. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    Cygnus     před 2 lety 22.04.2022 21:44 |  
    10 3

    Moc děkuji. Každý může mít svůj názor, svoje preference - ale nikdy by neměly slovní urážky a podpásovky nahradit argumenty. A myslím že si ani dostatečně neuvědomuje obětavost adminů kteří nám denně věnuji svůj volný čas, jen aby nám umožnili se tady potkat. Za to si ty langusty víc jak zaslouží ;-)

  12. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    Taky     před 2 lety 22.04.2022 22:19 |  
    13 4

    Díky za každodenní práci celé redakci.

    Toto vyjádření je skvěle vyargumentované,, přirovnání trefené přesně do vinglu, ale obávám se že je to marný, je to marný, je to marný...
    Každopádně držím palce a budu věřit v zázrak, že se "polepšíme".

  13. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    o5aradecek     před 2 lety 22.04.2022 23:22 |  
    2 3

    Díky!

  14. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    Snivec     před 2 lety 23.04.2022 00:08 |  
    5 4

    vetsine to je jasne a neni treba to vysvetlovat nebo omlouvat, musel by se pri vstupu zavest iq test nebo aspon emocni iq test :)
    vzpomnel jsem si na Snazivce od Prazskeho vyberu, ktery padne na posledni navrat vykartovaneho
    proste s takovymi lidmi se setkavame bezne, akorat ten virtualni prostor jim dava vetsi pole pusobnosti

    Znal jsem jednoho takovýho chlápka
    Co moudrosti moc nepobral
    A studu ani kapka a lhal
    A přesně jak se říká
    Rozum mdlý vůle chabá
    Ale touha po novotách veliká
    .......
    A čím víc se snažil pomáhat
    Tím víc ten chudák škodil
    A když mu to někdo naznačil
    Tak hrách jen na zeď hodil
    A ještě jednu vlastnost měl
    Že byl splachovací
    Jedněmi dveřmi ho vykážou
    Už druhými se vrací

  15. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    Tučňák     před 2 lety 23.04.2022 00:59 |  
    13 0

    Na slávistickénoviny noviny chodím cca od roku 2006, když jsem začal mít internet. Od te doby, když jsem zapnul počítáč, tak první tři stránky, které jsem otevřel byli superslavia, slávistickénoviny a slavia. Jsem opravdu rád, za tuto stránku, kde jsem se vždy dozvěděl nejlepší informace a hlavně takové, které nikde ne a první. V životě jsem žádnou stránku nespravoval, ale věřím, že to dá hodně práce, proto jsi všech co za touto stránkou stojí vážím za to, že zdarma(možná za nějaké drobné věnují, ať stránka má nějakou úroveň) Podle mého názoru, pokud není někdo vyloženě vulgární, či agresivní vůči druhým, tak by cenzura fungovat neměla.

    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

      kostelnivlajka     před 2 lety 23.04.2022 07:13 |  
      6 27

      Je zde plno hodných a upřímných lidí, krom kandourka, který si to zde dělá po svém a ještě se k tomu bez bázně a hany přizná......

      • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

        Arya     před 2 lety 23.04.2022 11:28 |  
        12 5

        Vážně by mě zajímalo, jak jsi na tohle přišel.

  16. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    taubi63     před 2 lety 23.04.2022 03:00 |  
    5 4

    Parada, velmi dobre napsano!

  17. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    cunak     před 2 lety 23.04.2022 05:57 |  
    4 23

    Určitě dobrý krok. A správně zdůvodněný.
    Jen by bylo fajn měřit všem stejným metrem. To znamená stejně hodnotit ty, co v Jindřichovi vidí nejlepšího trenéra galaxie, i ty, co vidí, že není bezchybný. A stejně hodnotit ty, co ve fotbale vidí hru na góly a body, i ty, co v něm především vidí hru na peníze při prodeji hráčů. Myslím, že rovnost při hodnocení příspěvků zde není a že hodnocení je ovlivněno názory členů redakce.
    Přesto jim děkuji za jejich práci, já bych to dělat nechtěl.

    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

      Cygnus     před 2 lety 23.04.2022 10:19 |  
      3 3

      Canaku, nějak se v tom ztrácíš. Co chápeš pod "hodnocením"? Redakce nehodnotí nás, to děláme sami + nebo -. A jestli že se mi nějaký názor líbí nebo ne, můžu ho dále slovně okomentovat. Jestliže to udělám slušně a nemám zapotřebí se chovat jako utržený z řetězu, nebo jako hulvát, nikdo mi ani tobě v tom nebude bránit. Takže jaké "všem měřit stejným metrem"? Vůbec mi dále není jasný tvoje odlišnost mezi těmi co vidí fotbal jako "hru na góly a body" a ty kteří "v něm především vidí hru na peníze při prodeji hráčů". Snad všichni stojíme o to aby Slavie vyhrávala - ale předpokládám že každému je jasné, že roční rozpočet se musí naplnit abychom tu hru vůbec mohli hrát. Kde podle tebe "ty peníze" z prodeje končí? Samozřejmě že se opět investují a slouží k tomu aby se rozpočet naplnil. Jestliže jedeme s budgetem (odvodem) 500 až 700 mil Kč ročně, znamená to že denně, den co den, se musí položit na stůl 1,3 až 1,9 mil Kč. A odkud jinak než bohužel z prodeji hráčů tento rozpočet naplníme? Postup do čtvrtfinále nám vynesl 200 mil Kč. Myslíš vážně že zbytek doplní sponzoři? Nebo vstupné na zápasy? Bohužel je realita že Slavie musí každou sezónu prodat hráče o které je největší zájem, aby mohla pokračovat v této spanilé jízdě. A mám obavu že máme posledních 5 zápasů kde si můžeme užít Alexe Baha - a bohužel i Toma Holeše. Když JiT připravuje Maksyma Talovjerova na pozici defenzivního záložníka, je to protože anticipuje na možnost odchodu Holeše. A bohužel časem přijdeme i o Lukáše Provodu. Každoroční prodej esa Slavie je bohužel realita s kterou musíme žít. Pochybuješ o tom že JiT by nejraději neudržel své nejlepší hráče? Myslíš vážně že se jedná "o hru na peníze" jak píšeš? Rád bych od tebe pochopil co chápeš ty podle tvých slov, že "rovnost při hodnocení příspěvků zde není a že hodnocení je ovlivněno názory členů redakce". Každý z nás má možnost se vyjádřit 'palečkem' nebo svým (slušným) komentářem. Tak kde je problém?

      • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

        cunak     před 2 lety 23.04.2022 13:28 |  
        2 8

        Ahoj, to jsou dvě věci, o kterých mluvíš. Uznávám, že u toho hodnocení jsem to blbě zformuloval. Spíš než o názor redakce jde o většinový názor na tomto fóru. A tam to fakt funguje tak, že pokud někdo projeví jiný než většinový názor, je nemilosrdně strhán, uminusovan a to často i dost nevybíravým způsobem. A ostatní (včetně redakce - a tady vidím tu jejich roli) jen přikyvuje. Narozdíl od hulvátů s menšinovými názory, kteří jsou (správně) pranýřování.
        A k té druhé problematice. Je jasné, že bez peněz fotbal na úrovni Slávie dělat nejde. A že jedním z hlavních zdrojů příjmů klubu musí být prodej hráčů. Ale problém je v tom, co je cíl a co cesta k němu. Já to vidím tak, že prodáváme hráče, aby byly peníze na platy a nové dobré hráče, kteří budou dávat góly, sbírat body a vyhrávat tituly. A cítím, že mnozí zde diskutující mají přístup dáváme góly a vyhráváme tituly proto, aby stoupla cena hráčů a prodali jsme je za víc peněz.

    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

      Peťánek826     před 2 lety 23.04.2022 10:37 |  
      5 3

      Ahoj cunaku,
      oni (redakce a další přispivatelé) o voze, ty o koze.
      Tento článek je reakce na jiné téma. Na téma kulturnosti/slušnosti zdejších příspěvků. Redakce (jako provozovatel) je totiž i právně odpovědná za zdejší příspěvky.
      Co se týká Jindřicha Trpišovského tak za toto téma tady nikdy nebyla udělena výstraha nebo dokonce vyloučení, protože nikdo na tomto světě není nejlepší trenér galaxie (kromě našeho Jindřicha), ani není bezchybný (kromě našeho Jindřicha). )))

  18. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    SKEP     před 2 lety 23.04.2022 07:02 |  
    2 8

    Když se příspěvek napíše slušně, jedná se o pluralitu názorů. Jestliže se jeho váha podpoří jadrnějším výrazem, jde o anarchii?

    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

      torn     před 2 lety 23.04.2022 11:33 |  
      4 1

      Já si myslím, že tomu tak není. Ačkoli vulgarity moc nemusím, nesouhlasím s tím, že by sami o sobě museli být zkázou komunikace. A i bez použití vulgarit může člověk velmi ublížit, či znechutit. Mě nejvíce vadí pomluvy, hanění ostatních či příspěvky bez obsahu.
      Mám ten dojem, že pomluva je nejčastěji definovaná jako nepravdivý příspěvek šířený za účelem zhoršení sociálního vnímání pomlouvaného člověka. K tomu jen dodám, že i pravdivé informace šířené se stejným úmyslem nevnímám jako pozitivní jev.
      Hanění ostatních je celkem jasné, ať už jde o hráče nebo o jiného účastníka diskuze. Tady je ovšem důležité, aby se neeliminovala i opodstatěná kritika, která je navíc žádoucí.
      Myslím si, že pokud tedy napíšeš vulgární příspěvek, kde na nikoho přímo neútočíš a máš pro něj i nějaké informace, kterými jej můžeš podpořit, tak se nikdo hněvat nebude.

  19. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    rybarmirek     před 2 lety 23.04.2022 08:11 |  
    10 2

    Správně napsané.Nektera vyjádření jsou opravdu ubohá,ale víc mi vadí chování některých fanoušků (úspěchu)na stadiónu,skoro vzdy se tam s někým chytnu a to jsou většinou starší lidé,ti kteří zažili podstatně chudší léta,než zažíváme teď!Zde na stránkách bychom měli pouze vyjadřovat své názory,ale neurazet hráče ani trenéry! Vždycky jsme s vámi.

  20. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    Sokrates55 (přítel SN)     před 2 lety 23.04.2022 09:46 |  
    23 3

    Dobré dopoledne přeji z urousané Šumavy, ale za to s dobrou kávou a voňavým štrůdlem :-).
    Moc a moc souhlasím s vyjádřením celé redakce SN a je to jen vyústění celé situace okolo disputace na SN, která v posledních dnech začala velmi špatným způsobem eskalovat.
    Před pár dny jsem poprosil všechny disputující o korektnost a dodržování elementární slušnosti při disputačních sporech na SN.
    Vítám proto tuto výzvu našich redaktorů na SN.
    Nevím kdo a jak , ale já jsem začal se svými příspěvky na SN v době, kdy se teprve rozjížděla a tehdy ještě bez jakéhokoliv omezení. Přátelé letos zde disputuji už bezmála 25 let.
    Přítel Richi by mohl vyprávět.
    A taky jsme se tady "řezali". Přítel Tantalos, pan "zz", Markus, Mart, Dobi, Travel, Donford, Martin58 a další a další s tím, že bohužel již někteří už nejsou mezi námi. Světlo věčné ať jim svítí a ať odpočívají v pokoji:-)).
    Věřím, že tato výzva našich redaktorů, jejichž práce si velmi vážím, najde u nás správnou odezvu a cestu ke slušnému, byť třeba i kritickému vyjádření našich názoru ke hře a hráčům naší Slávie.
    Sám za sebe jsem rád, že jsem snad (doufám) nikdy pravidla disputace na SN neporušil a budu se snažit je dodržovat dál:-)).
    S úctou k Vám všem
    Sokrates55


    Komentář byl uživatelem upraven (23.04.2022 09:47) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

      pehacko     před 2 lety 23.04.2022 13:15 |  
      3 4

      Ne! JA se polepsim!

      • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

        wimpy     před 2 lety 23.04.2022 13:19 |  
        1 6

        Abychom ti místo Hovado nemuseli říkat Ováde. :-)

  21. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    Wulfstan (přítel SN)     před 2 lety 23.04.2022 10:18 |  
    22 7

    Naprosto souhlasím, bez kontroly to holt nejde. Abych tu po suverénně vyhraném zápase a vlastně celé základní části četl držkování o tom, že byl na pár minut na hřiště poslán Kovář, nebo to, že Mandous je kokot za tu chybu s Feyenoordem, nebo aby se sem znovu a znovu vtíral stokrát vyhozený (oprávněně) spammer a cvok, to opravdu nechci.
    Ne každý má samozřejmě ten dar psát jako jeden zdejší filozof, ale slušně a aspoň trošku rozumně to jistě zvládnout jde. A kdo to nedokáže nebo nechce dokázat, nemá tu co dělat. A ohánět se termíny jako demokracie či cenzura je naprosto mimo mísu.
    Takže redakci děkuji a držím palce, ať se pozvednout úroveň SN povede.

  22. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    p!erreCORE     před 2 lety 23.04.2022 10:35 |  
    5 5

    Hezké vyjádření, ale chybí mi tam nějaký závěr, jako třeba, že od teď se to tu bude rudit a žlutit jak na rozkvetlé louce.. takhle je to jen to hezké vyjádření, bez závěru..

    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

      necich     před 2 lety 23.04.2022 12:02 |  
      6 5

      Nejsem si jist zda jsi právě to prohlášení či výzvu redakce pochopil zcela správně. Já bych řekl, že jim šlo o pravý opak. Předpokládám, že tu činnost v redakci dělají jako něco co je baví a mají třeba blízko k novinařině, baví je psát články o fotbale a o Slavii, baví je moderovat rozhovory apod. Nepředpokládám, že jejich cílem je rozdávat karty a mazat nevhodné příspěvky a tím mít pocit nějaké moci a síly.

      • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

        p!erreCORE     před 2 lety 23.04.2022 14:42 |  
        1 4

        Mně je to jasný :) ale prostě mi tam chybí např. "Věříme, že se diskuze zde vrátí do slušných mezí a my nebudeme nuceni používat žádné tresty" víš, třeba takhle..

  23. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    Fačín     před 2 lety 23.04.2022 10:55 |  
    20 19

    Dobře, a budete tedy trestat i ty, kteří si tu hrají na ty jediný správňáky a všechny ostatní okřikují a uráží? Jména nebudu říkat, ale mám tu pár vytipovaných "frajerů", kteří po jakémkoliv náznaku kritiky např. Tecla, Hromady nebo Trpišovského začnou diskutujícího urážet, nadávat mu, posílat ho do Bohnic a podobně.

    Takže snahu o kultivaci sice chápu, ale obávám se, že bude pouze jednostranná a tahle "letka úderníků" tu bude urážet i nadále.

    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

      Edenjejenjeden     před 2 lety 23.04.2022 11:13 |  
      9 9

      Tak já zase doufám , že se budou trestat i ti , kteří si zaměnují věcnou kritiku s hejtováním . A mimochodem zrovna ty Fačíne jsi tu nedávno nazval jednoho diskutujího kokotem . A zákon akce a reakce určitě znáš ze školy .....


      Komentář byl uživatelem upraven (23.04.2022 11:17) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

        Fačín     před 2 lety 23.04.2022 11:20 |  
        13 8

        To je pravda, to jsem udělal, nejsem na to hrdej, na druhou stranu onen dotyčný mě (a nejen mě) tu "kokotem" a podobným výrazivem nazývá pravidelně, takže jak se říká "na hrubý pytel hrubá záplata". Ale ano, nechal jsem zacloumat svým majestátem a použil silnější slovo. Budu rád, když mě k tomu v budoucnu nikdo znovu nevyprovokuje. Nejsem žádnej cimprlín, nemusím pořád mluvit jako kniha, ale snažím se nepoužívat sprostá slova, nikoho neurážet a používat argumenty, ne domněnky.

        • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

          Vhoo (přítel SN)     před 2 lety 23.04.2022 12:18 |  
          3 3

          Mě se tvoje názory celkem i líbí i když s nimi nesouhlasím je to myslím ta opozice která je zdravá. Ovšem například urážení Tarase po přestupu k nám už bylo myslím na hraně. Nicméně nikdo tu nechce asi Mieky Dusiny. Jedna věc je normální hospodský klábosení a nadávání a druhá je přednáška paní učitelky na základní škole. Myslím že vadili spíše tyhle vysloveně vylévání žluče.

    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

      torn     před 2 lety 23.04.2022 11:50 |  
      6 6

      Souhlasím, že tebou zmíněné chování není správné
      Ovšem tvoje kritika je občas dost na hraně. Mám ten dojem, že si vícekrát nazval Trpišovského arogantním, což se dost obtížně hodnotí. A pokud bez nějakých pádných argumentů někoho takhle označíš, nemůžeš se poté divit, když ho obdobně budou ostatní bránit.

    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

      Harvey     před 2 lety 23.04.2022 12:44 |  
      13 11

      Fačín:
      "Za mě je zase nepochopitelný, že na internetu pořád potkáš kokoty jako jsi, který jsou namistrovaný až do nebe a maj potřebu všechny ostatní akorát urážet a hrát si na vševědoucího." (btw odpověď na příspěvek, který nikoho neurážel)
      ...
      Fačín:
      "nevím, jak jsi přišel na to, že jsem agresivní jedinec, naopak jsem tolerance sama a pacifista k tomu."
      ...
      Takže děkujeme za názor pane tolerance sama. Opět sis při první příležitosti postěžoval, jak ti všichni tady ubližují namísto jakékoliv názorové sebereflexe. Urážel jsi vedení, urážel jsi hráče, urážel jsi trenéry. Nejsi fanoušek Slavie. Čus.

  24. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    jiras     před 2 lety 23.04.2022 11:27 |  
    27 8

    Ono to není bohužel jen o zdejších diskuzích. Demokracií a svobodou slova se nejvíc ohánějí komouši a fašouni, kteří by při první příležitosti zavedli nejtvrdší cenzuru... Ony tyhle skupiny ve výsledku splynou v podstatě kompletně.


    Komentář byl uživatelem upraven (23.04.2022 13:08) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

      domácí     před 2 lety 23.04.2022 15:35 |  
      2 11

      Důležité je zda demokracie a svoboda je. Tvrdit, že některé skupiny poukazují na její absenci více je zástupný problém

      • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

        jiras_     před 2 lety 23.04.2022 20:15 |  
        13 3

        Je. Pokud si to někdo neuvědomuje, tak asi takto: můžeš kritizovat vládu, můžeš proti ní protestovat, můžeš se to pokusit co 4 roky změnit, můžeš si stěžovat na její kroky. Na netu, v hospodě, na veřejnosti. Vlastně na ní můžeš i sprostě nadávat a nejhorší, co se ti může stát, je, že si smažou příspěvek. V Rusku řekneš o válce, že je to válka a ne speciální vojenská operace a máš to za 15 let. Vidíš ten rozdíl?

        • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

          domácí     před 2 lety 23.04.2022 21:43 |  
          2 17

          A také tam prý jedí děti.....

          • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

            Dennis     před 2 lety 23.04.2022 21:54 |  
            12 2

            Nepřipadá ti ani trochu blbý vtipkovat na tohle téma, když Rusáci už dva měsíce zabíjejí děti na Ukrajině?

            • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

              domácí     před 2 lety 23.04.2022 22:16 |  
              2 7

              Už se nebudu vyjadřovat, nepatří to na SN

  25. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    Orlik66     před 2 lety 23.04.2022 13:33 |  
    4 0

    Etymologická poznámka: "Fanoušek" je od latinského FANATICUS "smyslů zbavený, božstvem inspirovaný". Fanoušek a fanatik mají stejný jazykový původ, jen fanoušek si zachoval pozitivní význam, jaký měl i latisnký výraz. Fandit je naopak odvozenina od fanouška.

    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

      Leksel     před 2 lety 23.04.2022 14:23 |  
      1 2

      "jen fanoušek si zachoval pozitivní význam, jaký měl i latisnký výraz.", z toho tedy chápu, že FANATICUS "smyslů zbavený, božstvem inspirovaný" je vnímáno v pozitivním významu, ale české fanatik je už vnímán většinou negativně. Pozitivně snad jen v případech "Je fanatik do historie, do hry na klavír, apod." Chápu to správně? Díky za rozšíření obzorů, do objevování a poznávání nových věcí jsem fanatik. :-)

      • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

        Orlik66     před rokem 05.06.2022 18:39 |  
        0 0

        Zhruba. Ale s jistou paradoxií: pozitivní FANATICUS se změnil v negativního "fanatika" a negativní "fanatik" se s jistou sebeironií proměnil v pozitivního "fanatika" (přeneseně).

  26. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    Qope     před 2 lety 23.04.2022 14:46 |  
    5 6

    Od prvního písmene do poslední tečky absolutní souhlas s daným textem. Nic více, nic méně...

  27. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    Myšák     před 2 lety 23.04.2022 16:15 |  
    3 0

    Vážená redakce, určitě máte lepší přehled o úrovni diskusí na těchto stránkách, než já. Nedá se to ale vůbec srovnat s jinými diskusemi, my jsme oproti nim andělé! Myslím, že je to tím,že jsme všichni Slávisté srdcaři a to nás trochu víc spojuje, Jsme vlastně taková velká rodina!

  28. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    kostelnivlajka     před 2 lety 23.04.2022 17:01 |  
    8 12

    Stále mi nepřišla žádná soukromá zpráva, kde mi bude vysvětleno za co má udělenou konkrétně žlutou kartu?

    Viz. výše psaní redakce.

    Čekám co adminům vadí, abych se tohoto vyvaroval, klidně toto můžete uvést i zde!

    Děkuji a slunce v duši.....

    PS: Až mi toto zdůvodnění přijde, dám jej sem, aby i jiní věděli čeho se vyvarovati, tedy co je povoleno, co je zakázáno....

    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

      Leksel     před 2 lety 23.04.2022 17:05 |  
      1 7

      Vlajko, ty furt převlíkáš kabáty, dyťs byl ráno ještě bílej! :-)


      Komentář byl uživatelem upraven (23.04.2022 17:07) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

        necich     před 2 lety 23.04.2022 17:24 |  
        2 7

        Žlutej trikot rovná se vedoucí závodník Závodu míru... Čeho je vedoucí PH tedy nevím, leda samoobsluhy.. :)

    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

      pehacko     před 2 lety 23.04.2022 17:18 |  
      4 7

      Jo nemas si povidat s kazdym hovadem a jeste spamovat diskuze o přestupech!!! A ja ji dostal presne pet minut potom co jsem dal závazek byt lepsi!

      • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

        wimpy     před 2 lety 23.04.2022 17:20 |  
        9 1

        Když chce rozhodčí udržet v zápase pořádek, žlutý karty známejm firmám rozdá ještě v tunelu. :-)

        • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

          pehacko     před 2 lety 23.04.2022 17:36 |  
          3 6

          Ja souhlasim a prisnost musi byt! Tezka prace adminu udrzet tuhle smečku v lati!

      • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

        Cygnus     před 2 lety 23.04.2022 17:56 |  
        4 4

        Redakce ti chtěla dát najevo že nestojí o nějaké 'Ovátko' ale že chce to staré dobré Ho.ado ;-)) Teď ale vážně: tvé příspěvky nejsou zlé, naopak mne běžně umí rozesmát. Dej si jen trochu více pozor na jazyk, je nastavená přísnější meta ;-)

        • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

          pehacko     před 2 lety 23.04.2022 20:03 |  
          0 2

          Rozkaz pane… ale protoze mam protekci, jak psal uz neboztik doktor a ted to pise po nem doktor vlajka… tak se mi nic nestane i kdybych sem nahodou psal, az pujdu po ctyrech z vycepu.

      • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

        kostelnivlajka     před 2 lety 23.04.2022 18:27 |  
        1 2

        Musím jít Vám mladým příkladem, plně si to uvědomuji!

    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

      p!erreCORE     před 2 lety 23.04.2022 17:32 |  
      2 3

      za kecy, si myslim

    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

      Alanor (admin)     před 2 lety 23.04.2022 17:42 |  
      11 9

      Kartu jsem ti dal za úplně nesmyslné se navážení do Karla, že je s ním pehacko milenec. On za ten nicneříkající příspěvek do sekce Spekulací o přestupech dostal stejný trest.

      • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

        pehacko     před 2 lety 23.04.2022 17:50 |  
        5 8

        Jen se chci ujistit, ten prohřešek byla jako ma upřímná obava o tobra? Ze uz aspon pul roku nenapsal Prga?

        • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

          Arya     před 2 lety 23.04.2022 18:11 |  
          9 5

          Taková spekulace patří do chráněnky, ne do přestupů.

          • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

            wimpy     před 2 lety 23.04.2022 18:26 |  
            1 3

            Pokud tobro nepřestoupil, jako onehdá Duben11.

      • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

        kostelnivlajka     před 2 lety 23.04.2022 18:24 |  
        3 6

        Jo tohle beru, upřímně a s koulema..už jsem chystal odvetnou akci

    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

      jiras_     před 2 lety 23.04.2022 20:20 |  
      9 6

      Hele takovej tip - prostě to vyřeš sám a nechoď sem. Občas se holt stane, že někdo nezapadne do kolektivu, nikdo ho nemá rád, všechny štve, je kolem něj samý konflikt. A v podstatě nikdy to není tím, že by to byl nepochopený génius a sto lidí okolo hlupáci, kteří si něj společně zasedli, protože se jim nelíbí barva jeho trička... Ale nejsem naivní, ty seš si všeho vědom a prostě jenom trolíš :-P

      • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

        kostelnivlajka     před 2 lety 23.04.2022 20:25 |  
        4 6

        Ničeho si vědom nejsem.

        • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

          jiras     před 2 lety 24.04.2022 21:01 |  
          2 2

          Pak tedy platí první možnost.

      • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

        Amos     před 2 lety 23.04.2022 21:25 |  
        6 9

        Mluv sám za sebe. My chráněnkáři Vlajku milujeme!

  29. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    jschr     před 2 lety 23.04.2022 17:37 |  
    6 0

    Jsem moc rád, že Slávistické noviny existují, jsem vděčný za práci redaktorů a za příspěvky všech skutečných přátel Slávie. Negativních a agresivních výlevů máme v životě kolem sebe až moc. Přátelé Slávie jsou ve vztahu k tomuto klubu i přáteli mezi sebou. Alespoň já je tak přijímám jak v hledišti stadionů, tak v diskusích Slávistických novin. jschr

    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

      Leksel     před 2 lety 23.04.2022 17:49 |  
      3 6

      V každém klubu se najdou solidní i problémoví fanoušci, Slavii bohužel nevyjímaje, ale pořád mám pocit, že třeba v našem arcirivalovi Spartě je daleko víc těch hrubších až vulgárních. Aspoň nejen moje osobní zkušnost je taková. Ve Slavii se setkávám spíš s kultivovaností až noblesou a existující výjimky to jen potvrzují.

  30. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    pipe1980     před 2 lety 23.04.2022 19:13 |  
    7 12

    Děkuji a chválím redakci za takto jasné vyjádření postoje. A obzvláště bych rád vyzdvihl druhý odstavec. To je věc, která u mě osobně má velkou váhu. Já popravdě snáze unesu, když nějakej trol nadává mě, jelikož se tomu v naprosté většině případů zasměju, než když tady byla individua, která se opakovaně nevybíravě navážela do hráčů nebo vedení klubu. Zatímco první případ mi kazil akorát dojem z toho konkrétního debila, ten druhý druh pacientů mi kazil dojem z celé diskuse/webu/komunity

    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

      kostelnivlajka     před 2 lety 23.04.2022 19:30 |  
      2 11

      Postoje jsou ok, ale moc se mi nelibí, že alanor nemá rád homosexuály ...

      • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

        Snivec     před 2 lety 23.04.2022 19:47 |  
        15 7

        zajimave je, ze kdyz tady nekoho vylejou, tak se vzdy najde nekdo, kdo po nem prevezme stafetu, jako by to byl nejaky zavod :)
        uz tady neni colin, tak to po nem prevzal vlajka, musi se vyjadrit temer ke vsemu a pise hrozny kraviny
        teda ne, ze by si psal neco jineho, akorat toho je vice az moc :)

        • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

          pipe1980     před 2 lety 23.04.2022 19:52 |  
          7 8

          Myslíš že mu došli léky? Nebo mu někdo cracknul účet? Protože vlajka byl vždycky trošku jinej, ale to kam se rozjíždí poslední dobou nemá se starým vlajkou nic moc společnýho

          • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

            kostelnivlajka     před 2 lety 23.04.2022 19:55 |  
            4 7

            vše ok neboj

        • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

          kostelnivlajka     před 2 lety 23.04.2022 19:53 |  
          5 8

          co to meleš?

      • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

        pipe1980     před 2 lety 23.04.2022 19:51 |  
        0 8

        co?

        • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

          kostelnivlajka     před 2 lety 23.04.2022 19:54 |  
          2 5

          Alanor (admin) | před 2 hodinami 23.04.2022 17:42

          • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

            pipe1980     před 2 lety 23.04.2022 19:57 |  
            7 9

            Jestli děláš legraci, tak tě musím upozornit, že jednak to není legrační a jednak toto není úplně vhodné místo ani čas. A pokud neděláš srandy, tak tě musím upozornit, že začínáš bejt trapnej a měl by sis dát malou pauzu. Otevři si lahvinku, vyser se na internet a to myslím přátelsky.

            • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

              kostelnivlajka     před 2 lety 23.04.2022 19:58 |  
              7 11

              děkuji za zprávu, budu si psát co chci a kdy chci

              • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

                necich     před 2 lety 23.04.2022 20:06 |  
                3 6

                Jen aby ses nespletl..:)

                • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

                  wimpy     před 2 lety 23.04.2022 20:08 |  
                  1 4

                  Nenapsal "kam chci". :-)

                  • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

                    kostelnivlajka     před 2 lety 23.04.2022 20:20 |  
                    4 14

                    V první řadě tady máme nevyřešená zásahy z ip adresy kandourka vs , cechynos na webu, založení pak nečinnost, po upozornění pak mazání mých soukromých zpráv z jeho adresy.. tak nechtěl jsem se v tom mazat, ale budu... ještě že mě naučila dcerka to skrýnovaní stránek..kdo je připraven není překvapen

              • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

                p!erreCORE     před 2 lety 23.04.2022 20:14 |  
                3 11

                Abys nedopad jako já onehdá, když jsem vyfás červenou kartu za to, že jsem napsal, že Josef Hušbauer je dobrý fotbalista :/

                • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

                  Cygnus     před 2 lety 23.04.2022 21:11 |  
                  0 0

                  Pierre, už několikrát jsi to tady psal - a nějak se mi to nezdá. Pošli prosím tě odkaz na příspěvek, ve kterým jsi hájil část Hušby za cenu červené karty, nebo jestli to už nenajdeš, tak alespoň kdy jsi tu kartu dostal. To si ještě určitě budeš pamatovat. Rád si přečtu za co jsi byl potrestán.

                • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

                  wimpy     před 2 lety 23.04.2022 21:23 |  
                  1 1

                  To si pamatuju, to bylo po derby 2014, že? :-)

                  • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

                    p!erreCORE     před 2 lety 23.04.2022 21:33 |  
                    0 2

                    :)))

                  • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

                    Cygnus     před 2 lety 23.04.2022 21:36 |  
                    0 1

                    Pierre je tu od 11.12.2017....

                    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

                      necich     před 2 lety 23.04.2022 21:45 |  
                      2 1

                      A Hušby u nás tuším od 2016...:)

                      • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

                        Cygnus     před 2 lety 23.04.2022 21:46 |  
                        0 1

                        Vidíš, to mi uniklo :-)

            • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

                  před 2 lety 23.04.2022 20:12 |  
              8 8

              Na co si tady hraješ kámo?! Vysírák jako ty si tady bude hrát na umravňovače, to mě pos*r.

              • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

                pipe1980     před 2 lety 23.04.2022 20:24 |  
                4 9

                1. asi mám přibližnou představu co myslíš tím Vysírákem, ale netuším proč mě považuješ za Vysíráka. To bych ocenil kdybs mi mohl blíže vysvětlit

                2. vůbec nemám představu kdo jsi, tudíž považuji tvoje vložení se do debaty dvou jiných lidí za poněkud vlezlé, až nevychované

                3. netuším co jsem ti udělal a proč seš mým směrem bez příčiny agresivní a urážíš mě, ale to se předpokládá,m dozvím při vysvětlení bodu 1

                4 proč máš dojem že někoho umravňuju

  31. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

        před 2 lety 23.04.2022 19:28 |  
    3 7

    Hezky napsáno a souhlasím. Bohužel mám sám máslo na hlavě. Někdy se zpětně stydím za to, co jsem tady vypustil z klávesnice. Admini na mě byli vždycky hodní, a to je možná ten problém.

  32. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    Max1     před 2 lety 23.04.2022 19:49 |  
    8 7

    super napsáno....v demokracii platí "moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda někoho jiného". To co někteří tady předvádí po neúspěšném zápase je už za hranou všeho a jsem rád, že se začne řešit.

    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

      Wulfstan (přítel SN)     před 2 lety 23.04.2022 20:49 |  
      7 5

      Co po neúspěšném. Často i po úspěšném. Konkrétně po Zlínu co tady předváděl... nebudu jmenovat (ale nick má po ruském letadle (což samozřejmě není to, co mi na něm vadí)), to byla vážně síla.

      • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

        Cygnus     před 2 lety 23.04.2022 22:23 |  
        5 4

        Velice mi připomíná co se týká výrazů, poučování a hledání kritiky za každou cenu kolegu JS, který tady také vedl velkou křižáckou válku proti Zrmhalovi a spol., a to nejraději v období, kdy se Slavií dařilo. JS se před časem odmlčel, a od té doby to 'přítel' Tecla a Koláře rozjel na plné pecky. Jinak, co se asi stalo s multinickem Slaviatorem?

        • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

          Wulfstan (přítel SN)     před 2 lety 24.04.2022 18:39 |  
          0 2

          Slaviator dospěl a přestal dělat kraviny.:-)

          • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

            Cygnus     před 2 lety 24.04.2022 18:42 |  
            1 1

            Vidíš, a já myslel že JS může být Já, Slaviator ;-)

  33. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    carevitchando     před 2 lety 23.04.2022 20:14 |  
    3 6

    No jo, ale co když, nedejbože, dostaneme góla a já napíšu zcela upřímně, že to je v prdeli? To budu mít samej žlutej kartónek, jak říkaval komentátorský nebožtík Čapek Pavel.

    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

      pehacko     před 2 lety 23.04.2022 20:23 |  
      1 8

      Musis se modlit, ze nedostaneme vic nez jeden! Vis co znamena zluta a zluta… a tady to neni jako u nas v byvale hospode na viktorce osum, kde se mi jednou za vecer povedlo dostat sedum žlutých a dve cervene a porad jsem tam sedel… teda pak uz jen spal na stole

  34. Vše při starém?

    necich     před 2 lety 23.04.2022 20:35 |  
    8 6

    Tak je tady vidět, že slova redakce padla na velmi úrodnou půdu a byla vzata smrtelně vážně. Docela plivnutí do tváře.. Je to marný, je to marný... :(

    • Re: Vše při starém?

      p!erreCORE     před 2 lety 23.04.2022 21:08 |  
      5 10

      Tak třeba já osobně myslím, že se tady projevuju kultivovaně a, i když mi nejde matika, tak i v přijatelné míře inteligentně.. a vzhledem k tomu, že sem těžkej pohodář, kryptoanarchista a pacifista a známý vtipálek k tomu.. tak z toho tady mám poměrně velkou prdel (pro citlivé - sedínku).

      Zaprvý to vyjádření je takový povzdechnutí s informační hodnotou blízkou nule a všichni si tady lebedíte, jak se to povedlo a gratulujete velkému gestu. Ano je to napsané hezky, ale je to o ničem. Za mně by bohatě stacilo tohle:

      PRAVIDLA DISKUZE
      Diskutujte o tématech spjatých se Slavií a fotbalem. Témata jako politika anebo co měl kdo k obědu, nebudou považována za odpovídající tématice SN a budou skryta, smazána anebo přesunuta do off-topicového vlákna.

      V diskuzích se vyhýbejte používání vulgárních výrazů, pokud to není nevyhnutelně nutné.
      Pokud s někým nesouhlasíte, nesouhlas lze vyjádřit bez vzájemného napadání.

      Respektujte názory druhých. Pamatujte, že urážka druhého nemusí být nutně vyjádřena vulgárním výrazem. I urážky bez použití vulgarit můžou být potrestány.

      Vzájemné urážky diskutujících nebudeme tolerovat, budeme je mazat a autor dostane na dva týdny žlutou kartu. Při opakování urážek dostane autor červenou kartu a dvoutýdenní, měsíční anebo doživotní ban na přispívání do diskuze.

      Rasistické a podobným způsobem naprosto nevhodné příspěvky budou nekompromisně mazány a jejich autoři trestáni

      Neurážejte hráče Slavie a lidi spjaté se Slavií, vše se dá napsat kriticky, leč věcně a slušně.

      Za prohřešek proti pravidlům diskuze bude rovněž považováno "spamování" diskuze vkládáním mnoha příspěvků podobného vyznění v krátké době za sebou či jakékoli jiné "trollení" diskuze.

      Trollení spojené s podezřením, že se jej dopouští osoba již dříve banovaná, může být trestáno banem bez předchozího trestu žlutou či červenou kartou.

      S tím, že tato pravidla se od teď budou opravdu dodržovat.. takhle je to max. na úrovni masivní letákový protestní kampaně: "Mimozemšťané jděte domů", případně "Ufony tu nechceme".. i když věřím, že myšleno upřímně a provedeno s noblesou..

      Zadruhý: mně osobně je to peklo, co se tu děje, vážně šumák, spíš pro legraci, i když mám pochopení pro vás, které to sere. Já, pokud se chci dozvědět informace o Slavii, nebo třeba něco překvapivého nebo dostat odpověď na dotazy.. anebo se jen pobavit, jdu vždy na SN, nejlepší stránky na světě! :) A pár debilů ani vlajkami v tom nepřekáží..

      PEACE :*

  35. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    kostelnivlajka     před 2 lety 23.04.2022 20:46 |  
    8 20

    Tady si admini musej mezi sebou udělat autoremadůru - vyhodit podvodníka!

    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

      kostelnivlajka     před 2 lety 23.04.2022 21:28 |  
      8 18

      Vyhodnoťte si to do 27.4.2022, kdo a proč založil fiktivního nicka cechynose, napište zde výsledek vašeho šetření a postih pro tuto osobu.

      V opačném případě podnikám další kroky!

      • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

        Arya     před 2 lety 23.04.2022 23:49 |  
        2 7

        Prosím tě, jak jsi přišel na to, že je to fiktivní nick?

      • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

        PahaAhma     před 2 lety 24.04.2022 06:48 |  
        13 4

        Šílenství je do jisté fáze zábavné... Nejdřív jsem tvou "kauzu Cechynos" bral jako celkem dobrej fór, pak mě začala otravovat a nyní si říkám, že si koleduješ o černou kartu, což by v případě tvých často neotřelých příspěvků byla škoda...

        • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

          Leksel     před 2 lety 24.04.2022 12:27 |  
          1 6

          Ještě uvidíš, že kauza "Cechynos" bude právní bitva těžkých vah, Sokol s Lžičařem se už seznamují s podklady, kam se na to hrabe 30letá snaha Kristýny Colloredo-Mansfeldové o restituční nárok na zámek Opočno. :-)


          Komentář byl uživatelem upraven (24.04.2022 12:28) . Zobrazit původní komentář

  36. ÚPLNĚ VÁŽNĚ MÍNĚNÝ NÁPAD NA SUPER ZLEPŠOVÁK

    p!erreCORE     před 2 lety 23.04.2022 21:24 |  
    3 15

    Přemýšlel jsem nad tím už v minulosti a doladil to s novinkou ohledně možnosti číst některé komentáře jen přihlášeným uživatelům.. jde o jednoduchou funkci SN, která by mohla tohle všechno pro jednou zastavit a zároveň ponechat určitou míru tolerance a dobrosrdečnosti, a sice:

    NOVÁ MÍSTNOST nazvaná například PEKLO, DOMÁCÍ VĚZENÍ nebo DÍRA, případně ZEĎ NÁŘKŮ, kam by byli umístěni držitelé červené (dočasně) a dokonce i černé (ti navždy) karty.

    V této místnosti by si mohli psát do aleluja, co chtějí a samozřejmě číst i všechny další komentáře všude, ale PŘISPÍVAT BY MOHLI JEN TAM.
    Kdo by chtěl, stavil by se za nimi nechat si vynadat do všeho možného, takzvaně na cigárko. Mohli by tam přispívat totiž všichni.

    Třeba po tisíci příspěvcích by se to automaticky pročistilo, ale myslím, že by byla škoda to nearchivovat..

    Myslím, že pokud to není přímo chytrý, tak určitě zajímavý nápad ano..

    • Re: ÚPLNĚ VÁŽNĚ MÍNĚNÝ NÁPAD NA SUPER ZLEPŠOVÁK

      kostelnivlajka     před 2 lety 23.04.2022 21:31 |  
      8 15

      Nehroť to, tady to je Grossovo - křišťálově čisté

    • Re: ÚPLNĚ VÁŽNĚ MÍNĚNÝ NÁPAD NA SUPER ZLEPŠOVÁK

      žbl68     před 2 lety 26.04.2022 07:53 |  
      0 4

      zeď nářků? a bylo by to košer ? :-)
      ale zajímavé to je ... jen aby pak z toho obsahu nespadl celý net :-)

  37. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    urs (přítel SN)     před 2 lety 24.04.2022 00:03 |  
    13 10

    Jako moc díky za tyto věty. Já jsem v minulosti dost hltal zdejší diskusi, která měla skutečný parametry - když tedy vezmu v potaz tehdejší konkurenci v podobě velkých sportovních webů. To byl a stále je neskutečnej odpad a naproti tomu SN byl vždy balzám číst či se občas na diskusi podílet i svými postřehy. To vše je ale minulost, dnes už jsem z toho citově deprimovanej a tak nějak ustrnutej, protože minulé úrovni se tu, díky několika pablbům bez špetky sebezhodnocení, zrovna nedostává a to je škoda.. Jsme ale to, co jíme, že.. Chtěl bych napsat, že pablbů se zřejmě nezbavíme, protože je to jen odraz toho, kam se jako společnost ubíráme. Cit pro nadsázku je také ten tam a to mě asi vadí nejvíc, to je ale na širší pokec. Moc všem za mou bezmoc teda nepoděkuju, komu chi však poděkovat, to je zdejší redakci, že to vše tak krásně popsala a že jí dnešní úroveň není a nikdy nebyla jedno, jako třeba tomu Adamovi Řebíčkovi na ofickách. Díky borci, čtu samosebou dál a jsem zvědavej, kam se pohneme. Bílá, jako čistota sportovní myšlenky, červená pak jako vášeň a srdce, které vkládáme do svých soubojů. Hvězda hrotem dolů je symbol naděje, když se zrovna nedaří. SKS4ever
    :)

  38. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    vojta66     před 2 lety 24.04.2022 08:26 |  
    5 3

    Děkuji redakce.

  39. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    Slávista 51     před 2 lety 24.04.2022 11:18 |  
    2 4

    1*

  40. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    vlk30 (přítel SN)     před 2 lety 24.04.2022 12:22 |  
    11 9

    Nevim mně přijde, že i kdyby SKS hrála jako PSG, tak stejně se tu bude kritizovat, bulet, nadávat ani nevím jak to všechno nazvat. No myslím si, že Slavie nemůže za zkurveny životy některých lidí.

    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

      Radek097 (přítel SN)     před 2 lety 24.04.2022 12:25 |  
      7 3

      Zrovna hrát jako PSG, to bych radostí do stropu neskákal. :-)

      • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

        vlk30 (přítel SN)     před 2 lety 25.04.2022 15:34 |  
        1 1

        Já zase s jejich úspěchy minimálně v lize určitě.

    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

      japoko     před 2 lety 26.04.2022 17:06 |  
      2 4

      Myslíš, že na webu PSG je vše zalito sluncem?

  41. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    pcitron     před 2 lety 24.04.2022 13:16 |  
    5 5

    Homo homini lupus...

    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

      Amos     před 2 lety 24.04.2022 14:46 |  
      2 5

      Cacatio matutina est tamquam medicina.

      • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

        SirCohen     před 2 lety 24.04.2022 15:27 |  
        8 3

        Kolik třešní, tolik višní.

        • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

          Qope     před 2 lety 24.04.2022 18:16 |  
          5 4

          Jen ať si pindá. Na to my jsme zvyklí.

          • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

            p!erreCORE     před 2 lety 24.04.2022 18:54 |  
            7 8

            Vy si tu z toho děláte legraci, ale já myslím, že záměr redakce byl opačný, abyste přestali žertovat. Co na to asi chudák necich, ten az to uvidí, mu to zlomí srdce :(

            • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

              Amos     před 2 lety 26.04.2022 18:28 |  
              4 3

              Co ten s tím má společnýho? Nepleteš si redakci s radnicí?

        • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

          žbl68     před 2 lety 24.04.2022 23:34 |  
          2 3

          prostě cobydup ...

  42. Zdedědek

    Zdededek     před 2 lety 27.04.2022 22:12 |  
    15 3

    Děkuji redakci za toto vyjádření. Chodím sem 18 let, mockrát jsem se do diskuze nezapojil (snad 50x), ale měl jsem to tu rád. Otevíral jsem to i několikrát denně. Pamatuji spíš hubená léta. Jako dítě jsem měl to štěstí vidět v našem dresu i Bicana. Nezanevřel jsem na Slavii ani když se vrátila ve druhé lize ze hřiště Baníku Ratíškovice s výsledkem 0:4. Poslední dobou sem zajdu tak 1 až 2x za týden a většinou to zavřu se zkaženou náladou. A nadávat hráčům a trenérovi v dnešní snové době může jenom zakomplexovaný jedinec. V hlavě má asi mozkožrouta a ten trpí permanentním hladem. Hezký den normálním slávistům a v neděli hrrrrrrr na Plísňáky.

  43. Naprostý souhlas

    MKCZ83     před 2 lety 01.05.2022 10:08 |  
    5 13

    Já jsem určitě zastáncem výraznějšího moderování diskuze. Ale chápu, že je na to potřeba čas lidí.

    Zvýšení kvality diskuze by určitě pomohlo i hlídání opačných reakcí, tj. nadávání těm, kteří se snaží kultivovaně diskutovat o chybách trenérů a hráčů. Protože všeobecný narativ tu je, že se smí jenom chválit a někteří kritici (ne hejt, nebo nadávání) jsou pak označování za sparťanskou svoloč apod. Nejde o masový jev, ale pokud chcete, aby tu probíhala fanouškovská diskuze, ke které patří i ta (konstruktivní) kritika, tak by bylo fajn to zdůraznit.

    • Re: Naprostý souhlas

      Wulfstan (přítel SN)     před 2 lety 01.05.2022 13:06 |  
      11 3

      Co to tu zas někteří mají za novou opičku, že se tu smí jen chválit?

      • Re: Naprostý souhlas

        žbl68     před 2 lety 01.05.2022 21:39 |  
        1 3

        :-DDDDDDD

    • Re: Naprostý souhlas

      žbl68     před 2 lety 01.05.2022 21:40 |  
      2 4

      admin - ten rozumnější by měl dostat důtky, tříocasou kočku a cep - na moderování ...
      ten druhý - bude stačit když bude mlátit diskutéry třídnicí ... :-)

  44. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    CyWilly     před rokem 11.05.2022 15:44 |  
    6 3

    Amen. Hlavně ať se z toho nestane druhej Facebook, ze kterýho zvracím po minutě pročítání. Dobrá práce vy tam..

    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

      mig52     před rokem 03.07.2022 05:47 |  
      1 5

      Nesmíš tolik chlastat, to bude asi tím, ne tím bookem.:)))

  45. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    mis3     před rokem 11.05.2022 23:49 |  
    4 7

    Pokud to bude tak, začnu se vracet...

  46. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    p!erreCORE     před rokem 15.05.2022 20:09 |  
    7 11

    Chtěl jsem se zeptat redakce, za co dostal mig52 čk? Já tu jeho "kauzu" docela sleduju, ještě dnes ráno jsem mu psal.. a nepostřehl jsem nic závažného, za co by měla přijít, natož nějaké varování. Ani jsem si nevšiml, že by měl smazané nějaké komentáře, kromě toho za který dostal žk. Tak to ve mně budí dojem, že byl odklizen jen tak za kecy jako odstrašující příklad a docela mně to vylekalo. Díky za vysvětlení.

    • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

      mig52     před rokem 23.06.2022 20:22 |  
      7 12

      Díky plerreCORE. Já bych si hlavně přál, aby tento"duchaplný" text už někdo hodil do hajzlu a vyčistil tím vzduch. Víš, co mně přišlo hodně komické a zbabělé, připomínající praktiky za bolševika? Že podpis pod textem či před ním, já už nemám koule to znovu číst, byl REDAKCE. Ten admin,co to psal,neměl koule se pod to podepsat anebo se sešel adminský stranický výbor, který zaúkoloval jednoho z nich, ať ten pamflet napíše a oni ho stvrdí tou redakcí, jako by podepisovali antichartu. Pochybuju totiž, že by jeden z nich napsal 1. větu, další pak druhou atd., nebo si to rozdělili po odstavcích. Takže přes roubík v hubě jsem se fakt pobavil. Asi jsem byl hulvát, ale že takto bude pracovat slávistická redakce?.....

      • Re: Vyjádření redakce k diskuzím

        tomaray     před rokem 23.06.2022 21:35 |  
        6 11

        Je to banda ubohejch připosranejch lůzrů.. zdar kostelnivlajka

  47. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    p!erreCORE     před rokem 30.05.2022 22:06 |  
    9 21

    Trochu se vám to tu začíná vymykat z rukou, pánové.. nejdřív zmizel mig52, teď vlajka.. jste trapní a ta opilost mocí je svinstvo.. tak ať nemáte kocovinku, bacha na to :*

  48. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    mig52     před rokem 03.07.2022 05:58 |  
    4 14

    Vážená redakce. Myslím, že by bylo záhodno, poslat toto vlákno na smetiště zpravodajských dějin. Nikdo už ho nesleduje a jeho text mají témeř všichni diskutující vylepený či dokonce vytesaný nad postelí, kvůli čemuž někteří museli dokonce posunout mnohaletou svatební fotografii. Byť jsem k vyhovění mého přání značně skeptický, děkuji za čas věnovaný mému textu a přeji nejen Vám, váženým členům Redakce, ale i ostatním, voňavý a ničím nerušený den. S úctou Váš náruživý čtenář Mig 52.

  49. Re: Vyjádření redakce k diskuzím

    cvočkař Danda     před rokem 27.02.2023 12:55 |  
    5 5

    To mne pohladila po srsti! Přesně v tomto duchu píšu své skromné poznámky.Fandím SLAVII dlouhých 57 let a vždy jsem kvitoval,že SLAVIE je klubem inteligentních s slušných fanoušků,proto se vždy těším na příspěvky přítele Sokrata.Jsou obsáhlé výstižné,někdy i kritické,ale vždy slušné a s pochopením pro realizační team a hráče.Proto se plně ztotožňuji s nàzorem redakce.
    S pozdravem Danda cvočkář.