Chance liga

Hodnocení hráčů - 5.kolo

Už je to hodně dlouho, co se v Edenu hrál zápas bez diváků. Slavia dokázala tuhle atypickou situaci ustát a jednoho z nejnepříjemnějších soupeřů v současném ligovém pelotonu přehrála i bez podpory diváků. Nakonec zápas skončil jenom jednogólovým vítězstvím, ale šancí měli domácí daleko více. Liberečtí ani jednou nevystřelili na branku.  

Zastavil bych se u jediného gólu zápasu. Leckdo by mohl namítat, že útočníci nedávají góly. Ovšem Lukáš Masopust zakončoval právě z prostoru, kde by se měl pohybovat střední útočník a navíc se jako správný střední útočník i zachoval. Z mého pohledu to tedy byl gól od útočníka! Co na tom, že v grafickém znázornění sestavy se tento hráč nacházel na postu levého halva? V této chvíli to byl útočník.

V tom tkví největší síla současného Trpišovského výběru. Na postu hrotového hráče se v průběhu zápasu objeví víceméně všichni ofenzivní borci a mimo jiné to s sebou nese i zmatek v obraných řadách soupeře. Všimněme si, že v okamžiku, kdy Lukáš hlavičkoval, tak se oficiální útočník – Mick van Buren – nacházel právě na jeho místě levého halva a s sebou k levé postranní čáře odtáhl i vyššího ze stoperské dvojice soupeře, Tarase Kačarabu. Zakončujícímu útočníkovi tak situaci hodně usnadnilo, že proti sobě neměl elitního hlavičkáře, ale o něco menšího Maru.

 

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 7 – Po brankářské stránce toho moc nepředvedl, několik stažených centrů při nichž bylo díky prázdnému hledišti v hlukových mikrofonech krásně slyšet jeho zvučné: „JÁ!“, kterým dával spoluhráčům najevo, aby do balónu nešli. O to více si užil práci stopera. Dvakrát včas vyběhl, aby sebral kolmou přihrávku, jednou potěšil oko televizního diváka i kličkou na rozeběhnutého soupeře. Samostatnou kapitolou byla jeho rozehrávka, kdy neměl problém poslat míč napříč vápnem nad hlavami libereckých útočníků přesně do nohy volnému spoluhráči u postranní čáry. Třešničkou na dortu byl výhoz na půlící čáru přesně na volného van Burena. Někomu to přijde málo na gólmana, já to hodnotím jako hodně dobrý výkon z pozice brankáře i stopera.

Vladimír Coufal – 5 – Vláďa zatím marně hledá formu, kterou oslnil během loňského podzimu. Dozadu bez problémů, podpora útoku zatím schází. Centr žádný, jedinou střelu zblokovala obrana.

Michal Frydrych – 4 – Hodně rozporuplný výkon. Ve vzduchu jistý, skoro až skála, při hře nohou velice špatný. Nepovedeným zpracováním nabídl míč Potočnému, z čehož rezultovala největší šance soupeře, posléze při pokusu o konstruktivní rozehrávku předal míč Nešickému a ten se pokusil skórovat ranou z půlky. Naštěstí David Beckham byl jen jeden. Jinak se do kolmých pasů raději nehrnul a nechával rozehrávku na svém parťákovi.

David Hovorka – 8 – velice rychle se ukazuje, že tento nákup nebyl krokem vedle. Víceméně každá akce od branky vedla přes Davida, který se nebál vyvézt míč, několikrát i kličkou obešel dotírajícího soupeře, což čtyřikrát vyústilo ve frustrovanou kosu. V první půli velice rychle navázal Nešického po Frydrychově nečekané ztrátě míče, čímž mu znemožnil jednoduchou koncovku. Liberecký hráč v poločasové přestávce mluvil o tom, že snad jeho hlavičku tečoval rukou, ale to žádný záběr TV kamer neprokázal. Ve druhé půli předvedl několik ukázkových předskočení soupeřových útočníků, z čehož rezultovala slávistická převaha. Jeho výkony v SKS mají vzestupnou tendenci.

Jan Bořil – 5 – Podobně jako Coufal na druhé straně hřiště neměl tolik dobrých momentů směrem dopředu. Dozadu své povinnosti plnil svědomitě, snad až na hlavičku po níž se k míči dostal Mikula, ale ten zakončit nedokázal.

Tomáš Souček – 4 – Na nikom neví vidět více, jak moc krátká byla letní přestávka. Náš kapitán bojuje a ve 39. minutě také zařídil rozhodující gól, ale lehkost minulé sezóny je ta tam. Ve druhé půli si v souboji s Mikulou počínal hodně neobezřetně a obávám se, že v trendu, který VAR vyznával ještě na začátku jara, bychom čelili zbytečnému pokutovému kopu. Ve druhé půli se dostal do situace, z níž by v loňském laufu  bezpečně skóroval, tentokrát nechal vyniknout Nguyena

Tomáš Holeš – 6 – Největší překvapení v sestavě. Dle slov reportéra se Tomáš v tréninku ukazuje tak dobře, že jej trenér zkusil na kraji zálohy. Jeho výkon neurazil a ukázal, že máme po odchodu Zmrhala na kraj zálohy nečekanou alternativu. V první půli si navedl balón na střelu levou podobně jako v jarním nadstavbovém utkání ještě v dresu Jablonce. Tentokrát mu rána tak nesedla, ale i tak gólman soupeře označil tento zákrok jako nejtěžší moment večera.

Nicolae Stanciu – 6 – První start letní superposily v základní sestavě potěšil, ale zase tak úplně neoslnil. Nejzářivější okamžik přišel hned na začátku, kdy jeho ránu levou Nguyen konečky prstů vytáhl na roh. Zvláště opakovaný záběr ukázal, jak krásnou trajektorii míč z kopačky rumunského internacionála původně měl. Ještě v první půli přišel zajímavý průnik zakončený podezřelým zákrokem Mary a těsně po vstřeleném gólu žlutý faul Kačaraby, po němž následoval trestný kop z ideální vzdálenosti. Asi každý fanoušek červenobílých čekal, že si s ním Nico poradí lépe, než byla následná rána dva metry vedle branky.

Josef Hušbauer – 5 – Slávistická desítka už má za sebou lepší zápasy v červenobílém, v první půli mu hrubě nevycházely standardky, ve druhé už z trestného kopu přesně našel Součka. I tentokrát si připsal několik milimetrově přesných předfinálních pasů, svou známku zdegradoval těsně před koncem, když si krásně zpracoval van Burenovu zpětnou přihrávku, ale z vyložené pozice pálil nad branku.

Lukáš Masopust – 6 – Lukáš nebyl v poli tolik cítit jako jindy, ale „nesmrtelnost“ mu vynesla gólová situace, kdy si naskočil na centr Tomáše Součka a tvrdou hlavičkou zápas rozhodl. Ve druhé půli mohl přidat druhý gól, jeho rána měla jít o pár čísel výše, takhle si na ní pochutnal Nguyen.

Mick van Buren - 7 – Mick není produktivním útočníkem, v samotném závěru si krásně posadil Karafiáta na zadek, ale zatímco Olayinka marně na středu pokutového území žádal přihrávku, po níž by zasouval balón do prázdné, střela letěla vedle bližší tyče. Jinak ovšem létající Holanďan přesně plnil požadavky trenéra. Balóny směřující dopředu dokázal zpracovat, udržet a rozdat, bylo na něj hodně faulů. V úplném závěru vypracoval tutovku pro Hušbauera.

Alex Král – 6 – Alex si drží standardní výkonnost. Nastoupil do zápasu coby střídající hráč ve chvílích, kdy liberečtí začali hrozit a svým běhavým výkonem výrazně přispěl k tomu, že kormidlo zápasu se v závěru výrazně přiklonilo na naší stranu. Několik akcí vypracoval, jednou zbytečně nepokračoval v pohybu, čímž mu už ve vápně utekla nadějná přihrávka a jeho rána v samotném závěru málem knockoutovala Kačarabu.

Peter Olayinka a Ibrahim Traoré nehodnoceni, hráli příliš krátce, i když i oni přispěli k poklidnému závěru zápasu.

 

5. kolo - Sobota 10. 08. 2019 19:30

Fortuna liga, 2019/2020
1 - 0
1 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

39. Lukáš Masopust

FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec

Komentáře (206)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

    zeleznik2     před 5 lety 11.08.2019 18:45 |  
    1 11

    Za tu kličku Hovorka 7. Jinak Frýda nebyl horší než Bořil, přesto hodnocen hůře. Suk 4 oprávněně bohužel, Tomáš je zatím jen stínem hráče z loňské sezóny. Micka mám rád, ale na 7 by musel dát dvě branky. V Karviné byl aktivnější, přesto hodnocen hůře než včera, nechápu.

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      VitK     před 5 lety 12.08.2019 06:22 |  
      6 0

      Frýďa horší nnež Béřa byl, i kvůli tomu, jak 2x namazal soupeři do šance. Ale 4 mi připadá až moc krutá. Stejně jako u Suka. Hraje špatně, to jo, ale na 4 mi to nevychází. I kvli tomu, jak vybojoval míč a nacentroval na gól

  2. Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

    Cross     před 5 lety 11.08.2019 18:54 |  
    6 5

    Líbí se mi, že kolega Jandourek při hodnocení více využil nabízenou desetistupňovou škálu. Rozdíly ve výkonu hráčů i při vítězných zápasech často bývají veliké. Také kvituji, ze přitlačil na hodnocení předvedeného fotbalového umění, na úkor prostého běhání. Skvělá fyzická připravenost by prece měla být automatickou součástí hry našeho týmu. Za mě palec nahoru.

  3. Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

    ColinSKS     před 5 lety 11.08.2019 18:56 |  
    5 22

    hovorka za 8 ani náhodou. jinak souhlas

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      Yh     před 5 lety 11.08.2019 19:18 |  
      11 4

      Ty bys mu dal 9?

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      Qope     před 5 lety 11.08.2019 20:01 |  
      4 0

      Jasný, hrál na jedničku. Ale tady to hodnocení se dělá jinak ...

  4. Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

    gazza     před 5 lety 11.08.2019 19:03 |  
    11 2

    jo Hovorka super a osmicka zaslouzena

  5. Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

    gazza     před 5 lety 11.08.2019 19:06 |  
    11 1

    Jinak Kolar dobre zakladal utoky Jeho vyhozy nemaji chybu Slovacko pekne dnes Jiz o tri body

  6. Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

    Kábě     před 5 lety 11.08.2019 19:43 |  
    12 1

    Meeešanoviiić, nananananá :-)

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      Slawek     před 5 lety 12.08.2019 11:19 |  
      4 0

      + ještě jednou nana !

  7. Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

    vlk30 (přítel SN)     před 5 lety 11.08.2019 19:45 |  
    25 2

    Čtyrka pro suka je prostě holý nesmysl v kontextu ostatních známek.

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      vršek     před 5 lety 11.08.2019 21:14 |  
      8 2

      Taky nechápu. A to ani v kontextu ostatních známek, a zvlášť když nebýt jeho bojovnosti a nahrávce zápas by zřejmě skončil 0 : 0.
      Dát hráči 4 protože udělá žlutý faul? A ty ruce ve vápně - sakra to by v podstatě všichni bránící hráči museli mít jen 4 a kopala by se jedna penalta za druhou.

  8. Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

    La Tortuga     před 5 lety 11.08.2019 20:53 |  
    11 12

    Buren za 7? Vzdyt nepromenuje sance a ani nenahrava jinym do sance. To je na utocnika malo i vzhledem k tomu ze je to dalsi do party, ktery nedava goly. uz jich mame na hristi az moc.

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      vršek     před 5 lety 11.08.2019 21:01 |  
      6 5

      Pokud Van Buren 7 pak by Mešanovič musel dostat 17!

      • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

        Arya     před 5 lety 11.08.2019 21:27 |  
        10 1

        Mešanovič minimálně za 30... proti bídě má každý gol minimální hodnotu 10

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      Boss82     před 5 lety 11.08.2019 22:25 |  
      14 1

      Nejsem zrovna největším fanouškem MvB, ale říct že nenahrává jiným do šance? Kdo nahrál na gól Coufalovi proti Olomouci? Kdo nahrál Hušbauerovi do velké šance proti Liberci? Mick dělá spoustu věcí na hřišti dobře, rychlostí, důrazem a neustálými náběhy je velmi nepříjemný pro každou obranu. Bohužel ho limituje slabší první dotek, horší přehled o dění okolo něj (hlava dole, když vede míč) a určitá splašenost na posledních 20 metrech. Ale zlepšuje se a částečně tyto své slabiny odstraňuje. Svůj přínos pro náš tým má, byť jako střídající hráč bývá platnější.

      • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

        kjandourek (admin)     před 5 lety 11.08.2019 22:37 |  
        7 0

        ten první dotek měl tentokrát velice dobrý... pokud tedy za první dotyk nepočítáme ty dvě hlavičky v první půli, které šly vedle a nad...

        On na sobě strašně dře, takže se díky své rychlosti dostane do takových situací, že má čas zvednout hlavu a přihrát... to dřív nebylo...

        Doteď nechápu, proč to nedal Olayinkovi před prázdnou... nebo proč v Karviné toho gólmana neloboval - to je jeho oblíbená koncovka...

        On jinak nesmí nad balónem přemýšlet... musí udělat první věc, co mu bleskne hlavou... to je potom lahůdka...

        Včera na něj bylo docela dost faulů, i to dělá tlak na branku soupeře..

        • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

          JaraK     před 5 lety 12.08.2019 11:43 |  
          1 0

          Předposlední větou jsi vystihl, proč pro něj mám pochopení, já jsem byl úplně stejný:) Taky mi dříve spoluhráči říkali hlavně nepřemýšlej, nebo dokonce nevymýšlej. A taky touha dát gól z nejnesmyslnějších pozic, nejlépe z brankové čáry a z hranice vápna k tomu. Až po letech už dokážu i zapřemýšlet a nahrát:)

        • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

          Boss82     před 5 lety 12.08.2019 13:27 |  
          1 1

          Vystihl jsi to přesně tak, jak to vnímám i já. Kdybych to měl nějak shrnout - Mick má v našem týmu určitě své místo a v některých zápasech je velmi užitečný, nicméně o tom, že by mohl být dlouhodobě útočníkem č. 1, mě stále nepřesvědčil.

          Btw. výborné hodnocení, jsem rád, že ses nebál využít bodovou škálu více, než jak ji obvykle využívá Alanor, a také oceňuji, žes takto pozitivně ohodnotil Koláře a Hovorku.

      • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

        sasky     před 5 lety 12.08.2019 09:26 |  
        3 2

        Souhlas, taky mě MvB nějak "nebere", měl jsem vždycky jiné favority. Ale uznávám, že toho hrozně moc udělá pro tým i bez gólů. Každopádně 7 bych mu nedal. 6 max. Ano, práce vepředu je důležitá, ale to, že útočník nedá gól je podobný provar jako minela stopera nebo brankáře a ta nenahrávka na Olayinku to podtrhla. Za mě 6 s tím, že pokud se brzy gólově neprobudí, tak bych začal preferovat Teclíka nebo Yusúfa a MvB vrátit do pozice žolíka.

        • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

          Boss82     před 5 lety 12.08.2019 13:29 |  
          1 0

          Vidím to podobně. V některých situacích mě dokáže Mick nadchnout, jindy naopak vytočit. Také bych ho raději viděl jako žolíka a místo něj Tecla, Yusufa nebo Škodu, pokud ovšem budou v odpovídající formě.

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      DF007     před 5 lety 12.08.2019 17:38 |  
      3 1

      Tak já na rozdíl od většiny dalších přispěvatelů patřím do fanclubu MvB. Množství práce, které odvede pro mužstvo je obrovské. Je schopen dávat finální přihrávky i dávat góly. Za loňský ročník měl z našich útočníků prakticky nejmenší průměr minut na gól. A věřím, že je bude dávat i letos. Zlomí to své prokletí jedním zápasem a bude dobře. Připouštím, že by mu možná pomohlo, kdyby jeden zápas začla z lavičky a do hry šel až jako žolík, ale z dlouhodobého hlediska má Slavii stále co dát.

  9. Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

    DKNL     před 5 lety 11.08.2019 20:57 |  
    4 0

    Bolka!Meši! Tak tomu říkám produktivita !!! No to je prima víkend!

  10. Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

    gazza     před 5 lety 11.08.2019 21:03 |  
    8 1

    Mesanovic! Tralalalalalala!!

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      gazza     před 5 lety 11.08.2019 21:06 |  
      0 1

      Tak se ma chovat utocnik !

      • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

        gazza     před 5 lety 11.08.2019 21:07 |  
        4 1

        Sykora zatim 4 goly a to same Muris

        • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

          zeleznik2     před 5 lety 11.08.2019 21:11 |  
          5 0

          A Matoušek tři!!

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      zeleznik2     před 5 lety 11.08.2019 21:10 |  
      2 2

      Neměli jsme jej raději udržet?proti Letné se Murisovi daří. Velká pochvala Murisi!!

  11. Re: Boleslav

    zeleznik2     před 5 lety 11.08.2019 21:09 |  
    4 0

    Velká pochvala, ikdyž jsem tenhle, zda Rumuni tu plichtu neudrží. Samozřejmě na idnesu, už se pláče a spílá se, že my jsme hráli hrozně, jenže Spartánci zapomněli, že my jsme první a máme třináct bodů a oni jen sedm a z toho tři proti Příbrami, která nedala penaltu a samy kopali dvě. Inu závist je závist.

    • Re: Boleslav

      zeleznik2     před 5 lety 11.08.2019 21:12 |  
      0 0

      Trnul

    • Re: Boleslav

      gazza     před 5 lety 11.08.2019 21:23 |  
      1 1

      Ano nehrali jsme nejlepe ,ale jak proti Karviné tak vcera proti Liberci jsme si vytvareli ciste sance Promenit je tak by skore vypadalo jinak Dokud se rozciluji tak je To dobre

  12. Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

    Marcelo10     před 5 lety 11.08.2019 21:10 |  
    3 10

    Vcera nejslabsi Maso, byt dal vitezny gol..

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      zeleznik2     před 5 lety 11.08.2019 21:13 |  
      1 16

      No Suk byl ještě horší..

      • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

        gazza     před 5 lety 11.08.2019 21:24 |  
        1 18

        Presne Soucek hraje momentalne strasne

  13. Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

    ezechiel     před 5 lety 11.08.2019 21:24 |  
    3 2

    By mě zajímal ten Slavistický odborník, co dal všem za 1... asi si spletl zápas.

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      Rhu-rhu     před 5 lety 12.08.2019 11:52 |  
      0 1

      Nebo možná známkoval jako ve škole XD

  14. Hodnocení

    Dr. Fe1     před 5 lety 11.08.2019 21:40 |  
    5 18

    Utkání jsem neviděl, ale když dostane hráč co nahrál na jediný gól a dostal se do další pěkné šance za 4, tak to asi musel hrát opravdu příšerně. Naopak Hovorka za 8, i když gól nedal ani na něj nepřihrál, to vypadá jakože si tam vodil celej Liberec jako malý kluky. Tyhle extrémní známky mě asi motivují k tomu, že se na to budu muset zpětně podívat. Jestli je opravu Hovorka takovej génius a Souček tak strašně nemožnej.

    Každopádně by asi měl Suk dostat nějákou zdravotní pauzu, jestli opravdu působí tak unaveně, jak je popisováno.

    • Re: Hodnocení

      Martin 58     před 5 lety 12.08.2019 06:57 |  
      9 2

      Smutné přiznání Dr. Fe1. Bylo by opravdu záhodno, abyste zápas laskavě shlédnul, protože do diskuse zasahujete tak často a s takovou erudicí, že to vypadá tak, jakobyste vše viděl ze záznamu přinejmenším pětkrát.
      Nicméně Vaše poznámka o Hovorkovi, že "to vypadá jakože si tam vodil celej Liberec jako malý kluky", byla kupodivu naslepo mimořádně trefná.
      Stran Suka, bych byl také milosrdnější a dal mu za pět, i když byl místy hodně nepřesný. My ho však poměřujem jeho extrémním jarním standardem a pozapoměním, že je defenzivní záložník, a očekáváme od něj spíše góly a útočné aktivity, na rozdíl, například, od požadavků na Alexe Krále. I tak je opravdu podivuhodné, jak se Suk v té své "neformě", nepochybně způsobené přetížením v loňské sezóně a nedostatkem času na regeneraci a řádnou přípravu na sezónu příští, dokáže v každém zápase dostat do vyložených šancí.
      Pan "Liga" Svoboda by se měl zamyslet nad tím, jak tu termínovku nastavit tak, aby se tam všechno vešlo i s letní pauzou, kterou mají podstatně delší další evropské ligy hrající stejný (Itálie, Německo) nebo větší počet zápasů (Španělko, Anglie),
      i když budeme skuhrat, že v zimě na fotbaly chodit nemůžeme.

      • Re: Hodnocení

        Dr. Fe1     před 5 lety 12.08.2019 11:30 |  
        0 15

        Proč bych měl cokoliv laskavě shlédnout a co je na tom smutného ? :-) Jestli se vám nějáký můj názor k čemukoliv nelíbí, tak reagujte konkrétně a argumentujte. Takhle jenom plivete

    • Re: Hodnocení

      sasky     před 5 lety 12.08.2019 09:21 |  
      6 0

      Co to je za blbost? Neviděl jsem, ale hodnotím. Hovorka hrál skvěle. 8 bych mu asi nedal, ale 7 určitě ano. A nemyslíš, že stoper má trochu jiné úkoly, než záložník?

      • Re: Hodnocení

        Dr. Fe1     před 5 lety 12.08.2019 11:27 |  
        1 11

        Já to ale nehodnotím.

        Jen mě zaujaly neobvyklé známky, které jsou překvapivé vzhledem k výsledku a vzhledem k tomu málu co o utkání vím. Tím neříkám, že jsou známky špatně udělené, ale jsou pro nezúčastněného překvapivé

    • Re: Hodnocení

      Akuls     před 5 lety 12.08.2019 10:54 |  
      5 6

      No tak pro Vaši představu, Kolář dostal 7, ačkoliv na něj nešla jediná rána, 2x dobře četl hru a poslal několik, tentokrát přesných, ale těžko zpracovatelských nákopů svým obráncům. Brankář Liberce by v tom případě zasloužil 20 a to chytil jen to co musel.
      Frydrych dostal 4 za dvě technické chyby, které jsou u stopéra bohužel hodně vidět, ale v zápase je udělal jeden jeho spoluhráč vedle druhého. Třeba hráč s milimetrovou přihrávkou na sebe delší vzdálenost dvakrát ze standardky netrefil ani velké vápno a nakonec byl tak neukázněný, že ač měl už žlutou vztekle zakopl balón a jen díky benevolenci sudího nedostal mužstvo do 10ti a to mohlo mít fatální následky. Naopak Hovorka dostal 8, faktem je, že nechyboval, ale při hodnocení nevzal kjandourek v potaz, že Liberec hrál v rozestavení 5-5-0, takže bez útočníka, takže stopéři měli proti neškodnému Liberci dost Havaj. Souček podle hodnocení nejhorší nás hráč, dostal jen 4, tedy Hovorkovi nesahal podle kjandourka ani ke kolenům. Ano proti jaru není v pohodě, ale to snad žádný náš hráč. Málo odpočinku, tvrdé tréninkové dávky v o polovinu kratším čase. Snad se JiT nepodařilo hráčeutavit tak jak se to "dařilo" pravidelně kdysi Kotrbovi. U něj z toho pak byla i svalová zranění, snad už je ta regenerace za ta léta někde jinde. Ale zpět k Součkovi, někdo ho chce tady nechat odpočinout, ale kdo bude hrát 3. stopéra a odvracet hlavou všechny výkopy brankářů, auty, rohy, trestňaky, kdo to za Hušbaura a Stancia všechno oběhá, vybojuje plno vítězných soubojů a získá pro tým střed pole a konečně kdo odebere soupeři balón a přihraje levačkou s milimetrovou přesnosti na jediný náś gól. Kjandourek mu vyčítá, že nedal gól hlavou, já ho naopak chválím, že jako náš v současnosti vlastně jediný nebezpečný hlavičkář, si našel ve vápně přetažený centr Hušbauera a ačkoliv na něm viseli dva stopéří, tak poslal razantní ránu hlavou, kterou gólman Liberce reflexivně vyrazil. Chápu, že kjandourek má na Součka vysoké nároky, tak ho hodnotí přísnéji, ale to by pak ani Stanciu nemohl dostat 6. Naopak mne kjandourek překvapil s hodnocením MvB. Vím, že to není jeho oblíbenec, přesto mu dal 7. Přitom bych řekl, že podal horší výkon než v Karviné, kde byl hodně aktivní, ale nedával šance. Ale nebyl tam sám, třeba Souček nedal penaltu a další šanci, Masopust sám na brankáře a místo aby použil své periferní vidění, které má údajně o hodně lepší než MvB a dal to vedle Coufalovi, který byl dal gól z krabičky MC do prázdné, tak napálí balón do golmana. To se tady ale neprobíralo, jen ta skloněná hlava MvB. Ale on nějaké to periferní vidění musí mít, protože přes tu skleněnou hlavu dokáže udržet balón, přihrát z prvního doteku či nahrát lépe postavenému spolohráči do vyložené šance. Ano, MvB hrál hrál dobře, přesně to co píše kjandourek, ale tentokrát se nedostal i díky spoluhráčům do žádné šance a snad ani za celý zápas nevystřelilna bránu. Šance ale připravoval jiným, tu nejvétší Hušbauerovi, který ze 7 m přestřelil. Počítám, že díky tomuto momentu to vzal při další útočné akci, kterou si sám vypracoval a neúspěšně zakončil sám na sebe. Holt útočník musí být někdy sobec a při soućasné formě Olayinky asi došel k názoru, že přihrávka tomuto hráči by nebyla tím nejlepším řešením. Tak jak si kjandourek zaslouží pochvalu za perfektní referáty ze zápasů, tak jeho hodnocení hráčů je poněkud zvláštni.

      • Re: Hodnocení

        Dr. Fe1     před 5 lety 12.08.2019 11:35 |  
        2 10

        Díky za podrobný výklad a vaše názory.

        Jen k tomu MvB - jednu jeho střelu, byť nevalnou, ukazovali ve zprávách na ČT, v době kdy bylo odehráno jen cca 20 minut. I když možná, že to na bránu nešlo.

    • Re: Hodnocení

      kalex     před 5 lety 12.08.2019 23:00 |  
      0 0

      Školáka jsem neviděl, ale protože je z takové a takové rodiny, za čtyři mínus mu to musí stačit, ikdyby v dějepisu sám odrovnal osmana. Fakt super.

  15. Body

    Mike     před 5 lety 11.08.2019 22:19 |  
    9 0

    Ja myslim, ze muzeme byt po 5 kolech spokojeni. Oproti jaru jsme v lehke herni krizi, a stejne jsme na Plzen nahrali 3 body a na Spartu 6 bodu. Az se zvednou vykony, rak uz nas nikdo nechyti.

    • Re: Body

      ctute     před 5 lety 11.08.2019 22:38 |  
      3 11

      špatná optika, problém je že s kluby do sedmého místa jsme s zádným zatím nehráli, takže naše hra je vlastně velká otázka

      • Re: Body

        kjandourek (admin)     před 5 lety 11.08.2019 22:43 |  
        20 2

        No to moment... v posledním ročníku byly do sedmého místa Zlín, Olomouc i Liberec.... Teď tam nejsou právě proto, že v prvních pěti kolech hráli s námi, tudíž logicky body ztratili...

        • Re: Body

          ctute     před 5 lety 11.08.2019 23:03 |  
          2 4

          tak kvlita u těchto klubu se mění kazdý rok s obměnou kádru

          • Re: Body

            kjandourek (admin)     před 5 lety 11.08.2019 23:08 |  
            11 0

            A každý rok nakonec stejně skončí v první polovině tabulky...

            • Re: Body

              JaraK     před 5 lety 12.08.2019 11:54 |  
              3 0

              Taky předpokládám jejich posun nahoru, měli holt na začátek těžký los:) Ještě bych vypíchl, že ta naše, dle některých, výrazně slabší obrana dostala v pěti zápasech celý 1 gól a skřípající nesehraná ofenziva vyprodukovala dle aktuálních statistik F:L nejvíce střel a to i na branku. Akorát ta produktivita, tam je třeba uznat, že to zatím drhne. Myšleno u hráčů, kteří zůstali ve Slavii, u těch na hostování nebo přestoupivších je to naopak:)

            • Re: Body

              vršek     před 5 lety 12.08.2019 14:57 |  
              1 0

              Snad máte pravdu s tím, že to nejsou nejslabší soupeři v rámci naší ligy, ale každý rok, vyjma Liberce, opravdu tyto týmy nekončí v první polovině tabulky, a už určitě ne do místa sedmého...navíc, od kterého roku berete každý rok?
              Sezona 2018/19 základní část Liberec 6, Olomouc 8, Zlín 9
              Sezona 2017/18 Liberec 6, Olomouc 4, Zlín 10
              Sezona 2016/17 Liberec 9, Olomouc - druhá liga, Zlín 6
              Sezona 2015/16 Liberec 3, Olomouc 15, Zlín 13

              Ono je často dost těžké použít jednu větu jako přesvědčivý protiargument....
              A často zde užívaná "veselá nadsázka" pro vyvrácení názoru druhých také není to, co by mělo názor druhého vyvrátit, donutit k zamyšlení či změně názoru. Nejsem "úplný suchar", ale určitá míra "vážnosti" a slušnosti by měla být základem diskuse a alespoň částečně objektivního posuzování dění i názorů druhých, byť s jejich názory nesouhlasím.

  16. Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

    profesor     před 5 lety 11.08.2019 22:44 |  
    3 25

    S hodnocením souhlas. Jen si myslím, že byla velká chyba vedení a zvláště Trpiše poslat na hostování Sýkoru (dal už 4 branky) a Matouška (ten dal branky 3). Proč nešel hostovat Olayinka a třeba Tecl s Júsufem .

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      kjandourek (admin)     před 5 lety 11.08.2019 22:48 |  
      6 3

      Matoušek sám chtěl... a u Sykyho se obávám, že to je hlubší osobní problém... Ovšem nezapomínejme na to, že Honza bývá často zraněn - teď je víceméně zázrak, že vydržel přípravu a pět kol pohromadě :-)

      • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

        Dr. Fe1     před 5 lety 12.08.2019 05:05 |  
        2 14

        Matoušek sám chtěl ... to je dost přehnané tvrzení. Dostal na výběr, že buď bude bojovat o sestavu ve Slávii s nejistým výsledkem a pak, když bude vyhodnocen negativně, tak půjde někam na hostování a nebo půjde na hostování rovnou. Neměl tedy na výběr variantu najisto zůstat ve Slávii.
        V této situaci se mu vůbec nedivím, že šel na hostování rovnou, aby tam zapadl do sestavy. Než aby tam šel dodatečně, nesehraný s novým týmem a riskoval, že část sezony třebas prosedí na lavičce,

        Co se týče Sýkory, tak se prý něják nepohodl s Trpišovským. jaký má podle vás osobní problém ?

        • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

          sasky     před 5 lety 12.08.2019 09:19 |  
          9 0

          Co je divného na tom, že hráč (natož mladý) má bojovat o svoje místo v sestavě? To je snad přirozené, ne? To mi připomíná Jirku Hudlera před pár lety, který odmítl přijet na repre kemp před tuším OH, kde chtěl mít garantované místo v sestavě a ne o něj bojovat. Nechceš bojovat o místo... Sbal si krámy a vypadni, takový tu nepotřebujeme. Nikdo není taková hvězda, aby si mohl diktovat podmínky za jakých bude nebo nebude v sestavě.

          • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

            Qope     před 5 lety 12.08.2019 10:30 |  
            1 2

            no nikdo :-) asi pár fotbalových jmen mě napadne, ale ty na českým stadionu možná uvidime, když se prokoušeme do LM ... jinak s s tvým přispěvkem souhlas, ten rok to hudler strašně podělal a myslim že už od ty doby ani nebyl zvanej dál do repre ... ale co taky jinýho, s takovým přístupem ...

          • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

            Dr. Fe1     před 5 lety 12.08.2019 11:43 |  
            0 13

            To přirovnání bohužel nesedí. Tady se nebojuje o nominaci na nějáký turnaj. Tady jde o to, kde stráví podzim a kdyby šel do jablonce až po přípravě ve Slávii, tak by taky mohl touhle dobou ještě sedět na lavičce. Jestli jste si všimnul, tak ono také chvíli trvalo, než si ho Rada v přípravných zápasech srovnal podle svých představ. Ze začátku ho dost kritizoval, takže zapracovávat ho do sestavy za pochodu by asi nebylo tak jednoduché.

            Mladý hráč potřebuje především hrát a já v této situaci Matouška naprosto chápu a myslím si, že dobře udělal, když šel do Jablonce rovnou. Něco jiného by bylo, kdyby měl zůstat v Příbrami, kde už to znal. Ale v Jablonci byl nováček a proto tam chtěl být od začátku přípravy.

        • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

          kalex     před 5 lety 12.08.2019 15:06 |  
          2 1

          V prvním odstavci dokonalý protimluv. Pak se nediv, že máš tolik mínusů.

          • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

            Dr. Fe1     před 5 lety 12.08.2019 18:11 |  
            0 8

            Žádný protimluv nevidím, buďte konkrétní. Tohle příčina rozhodně není.

      • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

        nobiczek (přítel SN)     před 5 lety 12.08.2019 08:38 |  
        1 0

        O jakém hlubším problému se bavíme, pokud to není tajné? Už jsem četl různé náznaky toho, že odchod na hostování u Sykyho nebyl čistě z výkonnostních důvodu, ale dále se různé zdroje rozchází v pojmenování problému.. (od dohadů s trenérem, přes životosprávu, až po automaty atp.) Takže by mě (i jako Sykyho fanouška) zajímalo, jestli někdo má nějaké potvrzené informace..

        • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

          kjandourek (admin)     před 5 lety 12.08.2019 08:42 |  
          1 1

          Někdo tu házel, že se Sykym potkal a ten říkal, že má nějaké spory s Trpišovským a že už tedy nejspíše ve Slavii skončil.... Nevím tedy jestli je to úplně potvrzená informace, ale beru to jako info od samotného hráče...

          Víme, jak to životě chodí - hrany se obrousí a za půl roku může být všechno jinak... :-)

          • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

            Dr. Fe1     před 5 lety 12.08.2019 11:44 |  
            0 10

            Říkal to peháčko, že prý se Sýkorou mluvil osobně a ten mu říkal, to co popisujete.

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      voiceman (přítel SN)     před 5 lety 12.08.2019 00:10 |  
      31 2

      Tyhle názory fakt miluju. Nešli, protože to prostě trenéři viděli jinak. Stačí? Sýkora za dobu, co byl u nás, tak nevstřelil gól ani ze 2 metrů do prázdný brány. Teď se 4x trefil a my tady budem plakat nad tím, že jsme si ho měli nechat a budem vyhánět Tecla. Protože my jsme sice první a máme 13 bodů, ale nedáme každejch 10 minut góla, takže to stojí za prd. Zato kdyby za nás hrál Matoušek, Sýkora a po dnešku ještě nová aura: “měli jsme si nechat Murise”, tak jsme mohli mít skóre 29:0, že? Ale zase by se mohlo stát, že by se Trpiš vyvaroval té velké chyby a poslal na hostování Tecla s Jusufem, ti by dali někde v Jablonci 3 góly a my bychom tady nadávali jakou udělali chybu, že už bychom měli skóre 36:0 místo upachtěnejch 29:0, že jo?

      • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

        Dr. Fe1     před 5 lety 12.08.2019 05:14 |  
        5 22

        Nestačí. Jak vidíte, tak ani trenéři nejsou neomylní a přitom tím se tady velice často argumentuje, jakože trenér ví všechno líp.

        Proč nehraje Jugas, ale přišel Hovorka - prostě trenér to ví, že je to tak správné - například - velice častý argument

        A přitom - proč odešli Sýkora s Matym a jiní zůstali ? - najednou chybí argumenty - tak začnete oponenta absurdně obviňovat a vymýšlet konstrukce, že by si určitě stěžoval i kdyby to bylo naopak

        Nebo proč odešel Mešanovič a zůstal Škoda ? - opět chybí argumenty

        Nebo proč vůbec přišel hráč Pokorný , Proč přišel baluta, když nedostane ani čuchnout ? Atd. Atd.

        Tady to vychází v neprospěch rozhodnutí trenéra a sportovního ředitele. Tak je snad normální že se lidi ptají proč ? A ptají se, jestli se trenér alespoň poučil

        • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

          ColinSKS     před 5 lety 12.08.2019 07:00 |  
          1 8

          pardon doktore, ale tady s vámi nemohu souhlasit. proč citovaní hráči nehrají v SKS je opravdu věcí rozhodnutí trenérů a jediná odpověď na takovou otázku je - protože se tak sportovní úsek rozhodl. jak sýkora, tak matouček hráli po většinu loňské sezony prdlajs. teď hrají za jabka a zdá se, že plukovník a styl hry jablek jim lépe sedí, hra na nich stojí a proto se prosazují. já jsem naopak rád, že sks má kam sáhnout pro hotového hráče.

        • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

          jiras_     před 5 lety 12.08.2019 07:11 |  
          4 1

          Já také Trpiše ne vždy chápu, třeba když po nástupu ignoroval MNN a stavěl Pokorného, naštěstí prozřel po půlce jara, nebo vše z Liberce. Chtěl bych i víc odchovanců, prostě říct, že v kádru "A" budou dvě až tři místa pro náctileté kluky, budou mít rok nebo dva se začlenit, buď to dají, nebo na jejich flek přijdou další. Ani mě moc nebaví to, že je to vlastně postavené na běhání a fotbalovost tomu často chybi. Když pak někdo zvládá fyzicky, najednou máme dost často problém a nic dalšího nepřidáme. Ale uvědom si jednu věc - on má zodpovědnost a on by nesl následky. To je jako když každá lopata ví všechno líp, než vrcholný manažer. Má i výsledky, takže to špatně nedělá.

          Jugase jsem viděl v kvalifikaci EL a jako na rovinu, dobrý to nebylo. Fajn, měl tam nějaký menší zranění, nový tým, ale on kazil snad vše, ani pohyb nebyl, vše mu trvalo půl dne. Hovorka se zatím zlepšuje, uvidí se, hlavně mě zajímá v těžších zápasech, za Jablonec je loni nedával, ať to byla EL nebo zápas na Letné s červenou, když za ně hrál, tak ten tlak taky nedal (byť zase na jeho obhajobu, jsou teď mašina na ničení hráčů a postavili na něm obranu, když se vracel po těžkém zranění.

          Sýkora se tu dlouhodobě neprosadil, co zahazoval byla hrůza. Jestli se zvedne a vrátí, bude to fajn. Matoušek ještě potřebuje trochu zkušeností, někdy hraje strašně naivně. A to říkám i když nejsem příznivcem přetaktizované ligy. O něj se nebojím.

          Muris je historie, taky se neprosadil, sám chtěl odejít, protože mu nikdo negarantoval místo, to je prostě normální, nelze mít 30 spokojených.

          Pokorný byl prostě fail a Balutu nechápu. Podobně Olayinku, Zeleného. Žádný trenér to ale nebude stavět podle názoru na netu.

      • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

        TSeguinTS     před 5 lety 12.08.2019 11:39 |  
        10 1

        Jsem rád, že se tu ještě najde někdo, kdo má sílu bojovat proti žbleptům s takovou noblesou :-)

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      ColinSKS     před 5 lety 12.08.2019 06:55 |  
      4 4

      to je ale blábol. matoušek i sejkorka hráli tužku, neměli na slavii hlavu nebo výkonnost. je jen dobře, pokud se vyhrají v klubu jako jsou jabka.

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      Ferguss     před 5 lety 12.08.2019 09:01 |  
      3 0

      Sýkorův hlavní problém je zdraví. Vždycky když se do toho dostal a začal hrát dobře tak se zranil.

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      sasky     před 5 lety 12.08.2019 09:16 |  
      9 0

      Znáš to pořekadlo o bitvě a generálovi, že jo? Kde jsi s tímhle názorem byl dva měsíce zpátky???

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      Snivec     před 5 lety 12.08.2019 09:49 |  
      6 0

      To ze nyni dal nekolik branek v jablonci, neznamena, ze je bude davat po zbytek sezony a ze by je daval i ve Slavii. Podivej se na jeho statistiky, ve Slavii mel snad dve branky na sezonu, on nikdy strelcem nebyl. Po prichodu k nam byl uzasny, ale pak zapadl do prumeru, bylo to i diky castemu zraneni. On je spise takovy rychlik, umi to vpredu rozbehat, ale sance nepromenoval. On ma nyni ctyri branky, ale predpokladam, ze to bude spise vyjimka. Nehlede na to, ze je jine hrat ve Slavii a v Jablonci a to plati i pro Matouska.

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      Akuls     před 5 lety 12.08.2019 09:51 |  
      1 14

      Nezmar a JiT stáli v červnu před rozhodnutím, zda si nechat Jugase, Sýkoru a Matouška a navíc ušetřit 80 míčů nebo si pořídit Hovorku a Holeše. Jako ekonom bych se rozhodl pro první variantu, zvlášť když neodešel Coufal a naopak byl ve hře odchod Zmrhala a také bylo jasné, že Tecl a Jusuf se budou po dlouhodobých zraněních zapracovávat do týmu déle. Navíc mi je proti srsti, aby měl Pelta s plukovníkem Vánoce už v létě.

  17. Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

    ervin     před 5 lety 12.08.2019 09:01 |  
    8 5

    Nepochopil jsem sedmičku pro van Burena , to že rozhýbává obrany dobře ale od něho se očekávají branky co zahodí je až k neuvěření,jakmile se dostane na dostřel zaboří hlavu do země nevidí lépe postavené spoluhráče a zazdí to. S Libercem nejméně dvakrát. V porovnání se čtyřkou Součkovi , který sice není v top formě ale tak nízko snad nebyl je známka 7 nadhodnocená. Ale je to věc názoru....

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      Pakoll     před 5 lety 12.08.2019 15:35 |  
      3 0

      A ja myslím že šance zahazuji všichni ale u MvB se na to jenom více kouká a v každém zápase má minimalně 1 gólovou přihrávku a ještě se mi zdá že herní praxi (5 zápasů v zakladu) se zlepšuje tak jen doufám že ho JiT neodstaví a dá mu ještě pár šancí . A ještě krátce k D. H. Moc se mi líbil byl sebevědomí a až na pár drobných zaváhání i spolehlivý takže 8 odpovídající hodnocení .A doufám že takových víkendů (sralta i pliseň prohra)si za sezónou uzijeme jestě mnohem více.

  18. Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

    sasky     před 5 lety 12.08.2019 09:36 |  
    16 3

    Jenom poznámka k Hušbauerovi. Klidně bych mu ještě o stupeň známku zhoršil. A to za ten jeho výlev po žluté kartě, kdy mohl jít klidně ven a nikdo by nemohl říct půl slova. Standardky v první půlce tragédie, neproměněná stoprocentní šance taky. Za mě podprůměrný výkon.

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      Navyseals     před 5 lety 12.08.2019 09:38 |  
      0 4

      Souhlasím, jeho výkon byl jedním z nejhorších. Stejně tak je podle mě moc vysoká známka u Holeše a zejména teda u Burena. Naopak Coufal hrál podle mě lépe než za 5.

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      PetCC     před 5 lety 12.08.2019 10:16 |  
      8 0

      No on na to taky koukal jako z jara, když byl kus vedle protihráče a rozhodčí mu odpíská faul :-)
      Tohle byl předpisovej presing, když bez kontaktu vzali dva hráči mezi sebe hráče soupeře.

      • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

        Qope     před 5 lety 12.08.2019 10:26 |  
        4 4

        Nojo ale dostal kartu a on hned na to se zacne čertit a zakopne balon? Tohle nezvládl ... to mohl bejt malej rekord v tom, jak rychle za sebou lze dostat dvě žlutý ...

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      Boss82     před 5 lety 12.08.2019 14:06 |  
      3 3

      Tak standardky nevyšly Hušbauerovi asi dvě, což je sice chyba, ale to se prostě stane. Souhlasím, že ten výlev na rozhodčího si měl odpustit, protože velmi riskoval ČK. Ale na druhou stranu jeho emoce chápu, protože ten jeho zákrok ani nebyl faul a už vůbec ne na ŽK.

      Co se týče té šance, tak tam jsem si také zanadával - uvolnil se skvěle, ale tohle pak netrefit? Už mohl být klid, místo toho jsme byli nervózní až do konce.

      Nicméně 5 odpovídá, podprůměrný výkon to určitě nebyl. Opět totiž vyprodukoval nejvíce akcí ze všech našich hráčů, které následně vedly ke gólové šanci. Tato Hušbauerova kreativita je prostě téměř nenahraditelná. Zvlášť, když se zatím hledá Souček.

        • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

          Boss82     před 5 lety 12.08.2019 22:37 |  
          0 1

          A z té fotky mám vydedukovat co? Nicméně jsem si tu situaci pustil znovu asi 10x. OK, o faul se jednalo (Hušbauer hasil okamžitým návratem zbabranou přihrávku Krále a propadnutí Součka), ale nikoliv na ŽK. A proto se tak rozčiloval - protože měl pocit, že ŽK je mimořádně přísná.

  19. Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

    japhy     před 5 lety 12.08.2019 09:38 |  
    10 4

    Hovorka nejlepší na place, v závěsu Kolář. Což je sice fajn, ale zase to vypovídá o horší ofenzivě.
    Že je se Sukem něco špatně jsem pochopil poměrně brzo, když na něj byl detailní záběr někde pod západní tribunou a podle výrazu bych tipl, že je tak nastavení druhý půlky... Přesto má nahrávku a óbršanci. Škoda, že to nedával o zem.
    Trošku mě překvapilo dobré hodnocení Holeše, mě přišel dost neviditelnej.

    Koukal jsem na Jabka v poháru a pochopil, proč JiT nelpí na Jugasovi - s míčem na noze opět nejistej, bojácnej, radši to posouval na druhýho stopera, chyby v rozehrávce. No, a pak tam Frýďa udělá dva takový kiksy, až jsem si říkal, že to samý by si odehrál i Jugy.
    Jestli bych si mohl skromně zatipovat, tak stoper č. 1 je Hovorka, ti dva se tam budou točit, asi i podle soupeře. Jen je otázka, jak Hovorkovi vydrží zdraví, zatím je bit jak žito. MNN by se takhle okopávat dlouho nenechal :)

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      PetCC     před 5 lety 12.08.2019 10:22 |  
      5 0

      Jugas i Frydrych mají teď nejistotu v rozehrávce oba. Jugas do toho musel naskočit okamžitě po vyléčení zranění a to v novém týmu.
      Frydrych si taky musí po dlouhé době zvykat, že přes něj půjde spousta rozehrávek, bylo vidět, že ho ta jedna chyba ještě víc znervózněla. Ale každý odehraný zápas mu jasně pomůže. Ovšem dokonalý to u něj asi nebude nikdy.
      Očekávám, že bude stavěnej hlavně na silný soupeřovi útočníky, v tom je asi z trojice nejlepší.

  20. Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

    Ondráš     před 5 lety 12.08.2019 10:23 |  
    5 6

    Nejlepší Hovorka, nejhorší Suk, a to bohužel opakovaně. Ta posraná nadstavba (včetně repre vytížení) se na něm teda krutě projevila. Ten si dost možná pořádně odfrkne až během zimní přestávky. Zatím to celkově docela drhne, bodovej zisk je nakonec ještě zlatej.

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      pehacko     před 5 lety 12.08.2019 13:11 |  
      9 0

      suk sice vypada hodne unavene, ale dle meho hraje porad dobre. jen vice brani a je vice zatazeny. jemu asi nejvic uskodil odchod nasich stoperu. musi delat vice cerne prace (ted to prosim nemyslim nijak dvojsmyslne) a ta sebere hodne sil a neni tolik videt ve hre do utoku. pri standardkach je ted hlavnim hlidanym, drive tam byl vice hlidan misa, simon a i milan. protoze je suk srdcar a tymovy hrac, tak se podridi tymu a da sve ego bokem i kdyz hraje o vysnene angazma a mozna proto ma v obliceji vyraz co ma.

  21. Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

    budvarka     před 5 lety 12.08.2019 10:55 |  
    12 1

    A kde je 10ka pro Murise? :)

  22. Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 5 lety 12.08.2019 12:04 |  
    77 4

    Dobré pondělní dopoledne přeji Vám všem.
    Ani nevím, jak mám začít.
    Moc se omlouvám za svou delší nepřítomnost.
    Bohužel mou rodinu zasáhla velmi bolestivá ztráta velmi blízkého člověka a jen těžko se s tím vyrovnávám.
    Proto věřím, že pochopíte, když myšlenky jsou v tu chvíli úplně někde jinde a také, že jsou situace, kdy nejste schopni ani trochu pomoci a tak jen se smutkem se loučíte s někým, kdo s Vámi žil podstatnou část Vašeho života.
    Ani teď ještě nejsem schopen se plně soustředit na dění okolo fotbalu a naší milované Slávie.
    Chci přesto všechno moc poděkovat za povzbudivé zprávy na můj účet a i proto zde píšu pár řádek.
    Předně je mi velmi smutno ze zavření stadionu a toho, jak je Slavia potrestána za naprostou bezohlednost egoistů, kteří si Slavii vzali jako rukojmí pro své exesy. A to si ještě fandí v podcastu, že jsou vlastně nepochopeni.
    Už mnohokrát jsem svědkem toho, že když to Slavii šlape, tak se opět rozložíme zevnitř.
    Místo fotbalu řešíme, jestli v uzavřeném prostoru našeho stadionu, kde se má povzbuzovat a fandit, budou hořet ohně, bude tam smrad a kouř. Tím se přeruší hra, dostaneme pokuty, zavřou nám stadion, ale někdo se cítí být vlastně hrdinou....... A svým prohlášením zklamal i "Strašák" Lukáš Vala.
    Co se týká fotbalu, který nyní Slavia hraje, tak s pochopením toho, jakou jsme měli dobu na přípravu, odpočinek a regeneraci, tak jsem spokojen. Jsme první a ztratili jsme za remízu v Karviné.
    Ano, naše hra má ještě mnoho nedotažených věcí, hledáme složení hráčů do optimální sestavy, chybí nám sehranost. To jsou nedostatky. Například ale zápas s Libercem ukázal, že na to máme a jdeme dobrou cestou. Byl to od nás náhodou velmi dobře odehraný zápas. Liberec hrál nadoraz a velmi tvrdě, hráli jsme před prázdným hledištěm a bylo to takové smutné. Přesto jsme to dali a vytvořili jsme si šancí dost.
    Spousta z Vás zde žehrá na kdejakou volovovinu a vidíte na každém hráči kdejaký chlup.
    Byli jste se podívat na tréninky Ačka. Ti kluci ještě teď dostávali od úterka do čtvrtka docela záhul a nabírají i v době už ligových zápasů docela slušný pecky v podobě tréninkových dávek. A to bez rozdílu všichni.
    Já jsem měl radost z příchodu Nica a zápas Libercem ukázal, že si s Pepou dokážou vyhovět. Že Hovorka byl dobrý tah a Tomáš Holeš taky. Chce to od nás právě teď velkou trpělivost a podporu všem hráčům. Místo toho jsou zde "fandové", co by každému dali kartáč a poslali je do divize.
    Kolik z Vás tady kydalo šílený rozumy, když přišel JiT s Honzou Nezmarem, že je to špatně a kdesi cosi. Tak je nechte dělat svou práci. Jestli jste to nepochopili, tak se staví nová kostra a vlastně celý tým pro další období.
    A jak říkával můj děda a promiňte mi ten výraz:"Hned se ani kráva nevysere.....".
    Radši si zameťme doma sami před svým prahem. To bylo vidět i na tom posledním průseru s Olomoucí.
    Ta děsivá akce s "pyrem" byla perfektně připravená a velmi dobře organizovaná. A ten ničema s tou hlásnou troubou to odbrzdil.
    A já mám teď poslouchat nějaké bláboly na jejich obhajobu v posledním podcastu. To bylo hodně duchem chudé.
    Trochu nám tady chybí slávistická soudržnost, pokora a slušnost. Snad se nám teď , po těch trestech co nám hrozí, vrátí zdravý rozum a normální fandění, s pěknými choreo plakáty a také novými chorály.
    V tom nám nějak TS zatuhla.........
    Věřím, že se najde ale dobrá cesta, kdy se náš stadion zaplní do posledního místečka a fandění bude na takové úrovni, že už se pro slávisty nezavře. To by mohlo být i heslem pro další domácí zápas. Zkusme to, prosím!!!!!
    "Candida pax homines, trux decet ira feras" - Ovidius
    Šlechetný mír sluší lidem, divoký hněv zvěři.

    S úctou k Vám
    Sokrates 55

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      Dr. Fe1     před 5 lety 12.08.2019 12:09 |  
      19 13

      Vítejte doma ! Vaše komentáře nám zde chyběly.

      Přeji Vám hodně síly a smíření, ať osobní situaci co nejlépe zvládnete a ať Vám k jiným lepším myšlenkám dopomáhá i Slávia dobrými výkony a výsledky.

      • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

        houston (přítel SN)     před 5 lety 12.08.2019 16:03 |  
        8 1

        Doktore, tobě stačí se tu jenom objevit a hned máš spoustu mínusů. Ani nezáleží na tom, co vyťukáš...

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      Edenjejenjeden     před 5 lety 12.08.2019 12:36 |  
      5 1

      Skvěle napsáno Sokrate,a hodně sil

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      pehacko     před 5 lety 12.08.2019 13:06 |  
      6 2

      drzim palce at bolest dokazes premoci a kazdy z nas toto minimalne jednou zazije, spise vicekrat. vsechno vyleci jen cas a laska. tak se drz a ver, ze lepsi zitrky proste jednou prijit musi. na tema fotbalu opet podepisuji v plnem rozsahu!

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      mabr     před 5 lety 12.08.2019 13:27 |  
      7 0

      Držte se.

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      Boss82     před 5 lety 12.08.2019 13:59 |  
      7 2

      +1000

      A hlavu vzhůru - držte se!

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      Jachym     před 5 lety 12.08.2019 14:03 |  
      7 0

      Ahoj, Sokrate. Moc si přeji, aby Ti Slavii dodala alespoň trochu radosti a síly v těch těžkých chvílích. Soucítím s Tebou.

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      obiwan     před 5 lety 12.08.2019 17:10 |  
      3 0

      Sokrate, dobrý den, jsem rád, že jste se zase objevil, byť i z Vašeho psaní je znát, že nejste úplně ve své kůži...Držím palce a věřte, bude líp!

      • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 5 lety 12.08.2019 17:35 |  
        12 0

        Dobrý podvečer Vám všem.
        Moc bych Vám chtěl všem poděkovat a moc si toho považuji.
        S úctou
        Sokrates55

        • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

          buran     před 5 lety 12.08.2019 18:08 |  
          8 0

          Ne ,to mi děkujeme Vám , že i v těžkých chvílích jste našel čas napsat na SN své postřehy! Ještě jednou díky!!

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      1zippo1     před 5 lety 12.08.2019 18:21 |  
      4 0

      Hodně síly...-)))

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      mig52     před 5 lety 12.08.2019 19:22 |  
      1 1

      Hodně síly a víry. Mnozí Slavisté jsou s tebou.

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      jufoun (přítel SN)     před 5 lety 12.08.2019 21:00 |  
      1 0

      Jsem rád, že jsi tu stále s námi Socrate, bohužel život přináší i stinné stránky, které nemůžeme ovlivnit.
      Velmi přesně ses vyjádřil i k té pyro akci, která byla úplně nesmyslná a neobhajitelná.
      Děkuji, že jsi tu stále a věřím, že jestě dlouho budeš komentovat dění nejen ve Slávii, ale i českém fotbale.
      Díky za tebe.

  23. Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

    Fačín     před 5 lety 12.08.2019 12:35 |  
    6 26

    Ale no tak, Hovorka za 8? Jako proč? Nebylo to špatný, ale rozhodně ne na 8. Jako chápu, že ho chcete podpořit, aby se mu zvedlo sebevědomí a taky trochu doufáte, že to nebude naše slabina, ale trochu objektivity bych prosil.

    Pro mě náš nejlepší hráč Souček, pomáhal obraně s bráněním i rozehrávkou, do toho obstarával svůj prostor a svojí bojovností (no možná to byl faul) obstaral jediný gól zápasu.

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      Edenjejenjeden     před 5 lety 12.08.2019 12:39 |  
      10 0

      Že zrovna ty žvaníš něco o objektivitě,Hovorka byl vzadu zcela suverénní,a byl to jeden z našich nejlepších hráčů...

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      Ondráš     před 5 lety 12.08.2019 12:51 |  
      8 1

      Trochu objektivity a nejlepší Souček:D Hovorku tu nikdo podporovat nemusí, protože to tady stejně nečte. Jednoduše vzadu jasně vyčníval. Teď si myslím, že to bude náš stoper č. 1 (pokud bude zdravej). Já ho tady kvůli rumunský minulosti nechtěl, ale narozdíl od tebe uznám, že hraje velmi dobře.

      • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

        Fačín     před 5 lety 12.08.2019 13:09 |  
        2 9

        "Nebylo to špatný, ale rozhodně ne na 8" - tady jsem snad uznal, že hrál dobře, ne?

        Ale kdybych chtěl být hnidopich, tak mě třeba od něj vadila ta situace s Nešického hlavičkou, autor jí popsal takhle:
        "V první půli velice rychle navázal Nešického po Frydrychově nečekané ztrátě míče"
        Tak mě to tedy naopak přišlo, že nezareagoval včas na Frydrychovu chybu, k Nešickému se dostal pozdě a nechal ho odhlavičkovat. Být Nešický lepší hlavičkář, tak jsme inkasovali.

        • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

          kalex     před 5 lety 12.08.2019 13:52 |  
          3 0

          "V první půli velice rychle navázal Nešického po Frydrychově nečekané ztrátě míče"
          Tak mě to tedy naopak přišlo, že nezareagoval včas na Frydrychovu chybu, k Nešickému se dostal pozdě a nechal ho odhlavičkovat. Být Nešický lepší hlavičkář, tak jsme inkasovali.
          Takže ho chceš jebat za něco, co nepokazil on. Hmmm. Dost ujeté.

        • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

          kjandourek (admin)     před 5 lety 12.08.2019 14:09 |  
          3 2

          O přestávce mluvil na kameru Nešický a stěžoval si, že po této situaci měli minimálně kopat roh, protože ten balón z jeho hlavy poslal vedle branky Hovorka.... Dokonce uvažoval o penaltě, protože si nebyl jist, jestli to náhodou nebylo rukou....

          Tolik jaksi k tomu, že se k Nešickému dostal pozdě a nechal ho hlavičkovat....

          • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

            wimpy     před 5 lety 12.08.2019 14:39 |  
            8 0

            Ostatně Nešický by neuznal ani ten gól, neb ho Souček brutálně fauloval. :-)

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      fredydj (přítel SN)     před 5 lety 12.08.2019 13:11 |  
      11 5

      Konečně s tebou mohu v něčem souhlasit! Hovorka za 8 je totální úlet! Kdo mu mohl dát osmičku bože??? Já mu dal 9.

  24. Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

    dauby     před 5 lety 12.08.2019 16:05 |  
    10 1

    Souhlasím, že Hovorka hrál výborně. Ale van Buren za 7 je úlet. A naopak Souček za 4? Na našem gólu má zásadní podíl - vybojoval míč a ještě přesně nacentroval. Dát mu čtyřku je nespravedlnost.

  25. Já neříkám nic,ale.

    dubas     před 5 lety 12.08.2019 18:32 |  
    2 5

    Stanciu 6 a Hušbauer 5, Souček 4:-))))))))))))

    • Re: Já neříkám nic,ale.

      Wulfstan (přítel SN)     před 5 lety 12.08.2019 19:22 |  
      2 2

      A co se ti na tom nelíbí? Já teda nemůžu hodnotit, protože jsem to neviděl, ale ten, kdo to tak hodnotil, to asi tak viděl, ne?

      • Re: Já neříkám nic,ale.

        dubas     před 5 lety 12.08.2019 19:54 |  
        5 4

        Jestliže Pepovu známku posouvá směrem dolů, jedna neproměněná 100% šance, tak by MvB musel každý zápas končit v záporných číslech a Suk jako podprůměrný je prostě úlet. Já chápu, že každé hodnocení je subjektivní a proto se k tomu tady nikdy nevyjadřuje, ale tohle je jak z dílny kluků ispartu. Karle promiň.

        • Re: Já neříkám nic,ale.

          kjandourek (admin)     před 5 lety 12.08.2019 20:23 |  
          3 2

          Není důvod se omlouvat... sám jsi napsal, že je to subjektivní...

          Z mého pohledu:
          Stanciu jedna skvělá střela, kterou fantasticky vytáhl Nguyen, byl na něj faul za žlutou... chybu jsem žádnou nezaznamenal - jako nějaká fatální ztráta balónu, nebo zahozená tutovka, pouze neproměněný trestný kop - proto bod nad průměrem.

          Hušbauer měl jenom dva pokusy o střelu, ani jednou netrefil branku, což na něj je horší než průměr.. do toho ten výlev po žluté kartě... na druhou misku vah "jenom" tvoření hry a milimetrové pasy... měl jsem to mezi pětkou a šestkou a ta zahozená tutovka v závěru to převážila níže - možná i proto, že každý ví, jak ho jinak hájím, tak abych nevypadal, jakože mu nadržuju... Ale není to o tom, že zahozená šance rovná se známku dolů... :-)

          Souček - už to tu zaznělo, že holt na něj koukáme optikou jarních výkonů, kdy jeho "průměrný" výkon je o parník výše, než předvedl v sobotu... Ano, svou bojovností vypracoval gól, to mu tu známku zvedá, ale nebyl jsem zdaleka sám, kdo si všímal, jeho zatažené ruční brzdy - třeba v nějaké dvacáté minutě přebral špatně míč, ten mu utekl, převzal ho soupeř a Tomáš ho sundal kolíkama napřed - už tady mohla přijít žlutá... a pak ty dva zákroky ve vápně na Mikulu - ještě na jaře jsme kopali penaltu za hodně podobný zákrok na Masopusta a pravidla se nezměnila - jenom mám dojem, že VAR tyhle zákroky posuzuje benevolentněji....

          • Re: Já neříkám nic,ale.

            belmis (přítel SN)     před 5 lety 12.08.2019 21:08 |  
            3 3

            Ale podle statistik fortuna ligy má za poslední dva zápasy JH10 4 přihrávky do gólových šancí (ty předcházející zápasy jsem nesledoval). 2 v Karviné (byla pouze jedna na MvB) a dvě proti Liberci. Jestliže se standardky (jedna tam byla ze standardky na Součka) nepočítají, tak je celá statistika fortuna ligy úplně k ničemu, jelikož si tam někdo data cucá z prstu a dá se ovládat veřejné mínění, pokud někdo z těchto dat vychází.

            • Re: Já neříkám nic,ale.

              kjandourek (admin)     před 5 lety 12.08.2019 21:17 |  
              3 3

              To bude v pořádku - měl tam centr, po kterém hlavičkoval van Buren nad branku a určitě ještě něco, co by se dalo označit jako šance vypracoval... Nejsem si jist, jestli ze spolupráce s ním nestřílel právě Stanciu tu povedenější ránu..

              • Re: Já neříkám nic,ale.

                belmis (přítel SN)     před 5 lety 13.08.2019 04:20 |  
                6 3

                Jenže to nejsou přece Karle přihrávky do gólové šance,když to 30 metrů od brány někomu přihraju, on s tím 10 metrů běží, pak udělá kličku obránci a vystřelí za velkým vápnem. To jsou statistiky takové, že kdyby někdo opravdu chtěl, tak dovede udělat nejtvořivějšího hráče ligy téměř i z maséra. Už jí prostě tímto jako jakýkoliv relevantní údaj neberu.
                Za dvě kola místo jedné čtyři je víc než nepřesné číslo. A přihrávku do gólovky by sis určitě pamatoval. Kór ty se svou pamětí :-). To není přece jen nějaký nákop do vápna, ze kterého klidně může padnout gól pokud by zrovna v chumlu hráčů vyhrál hlavičkový souboj ten náš. A nebo, a to je taky možné, je pro ně přihrávka do gólové šance prakticky jakákoliv přihrávka, ze které by se teoreticky mohl dát gól. No je to celé nějaké divné....

                • Re: Já neříkám nic,ale.

                  Gino     před 5 lety 13.08.2019 07:19 |  
                  3 3

                  belmisi... pro tebe by mela platit takova zachrana brzda.... nejdrive si na miste Husbyho predstav jakehokoliv jineho zaloznika.... pokud bys i takoveho za tu vec kritizoval, tak teprve pak pis :)
                  Mam takovy pocit, ze byses tu vyskytoval o poznani mene.

                  • Re: Já neříkám nic,ale.

                    belmis (přítel SN)     před 5 lety 13.08.2019 13:18 |  
                    3 3

                    Záchranná brzda? To jako že si místo JH10 v sestavě nedokážu představit třeba Stancia, Ševčíka, Traoreho, Balutu nebo Krále? Neměl bys naopak ty odbrzdit a vzpomenout si na zápasy v Genku, se Sevillou, v Chelsea?

                    • Re: Já neříkám nic,ale.

                      kjandourek (admin)     před 5 lety 13.08.2019 13:39 |  
                      4 5

                      Tak Ty by sis tam dovedl představit i Kačera Donalda jenom aby tam nemohl nastupovat Hušbauer... :-)

                      Ale já tedy myšlenku kolegy Gina chápu právě naopak - představ si si tam místo Hušbyho kohokoliv jiného... Ale představ si ho, jako že tam hraje právě, tak jako Hušby... a kritizuj až potom, co bys i tohoto hráče za úplně stejný výkon kritizoval :-)

                      Takhle to totiž vypadá, že jednoho konkrétního hráče kritizuješ už jenom z principu za jméno...

                      • Re: Já neříkám nic,ale.

                        belmis (přítel SN)     před 5 lety 13.08.2019 14:05 |  
                        3 3

                        Jenže to přece není vůbec pravda. Mně se obecně tento typ hráčů nelíbí v žádném týmu, pokud tam nějaký takový je. Ono už těch méně pohyblivých fotbalistů je každý rok míň. Například v Ajaxu měli minulý rok nadupaný tým. De Ligt, de Jong, Ziyech, Tadić a spol. Ale měli tam jednoho pomalého (Schöne) a ten zavinil svou neobratností a horším pohybem oba dva góly proti Tottenhamu.
                        Mnohem raději bych na hřišti viděl hráče s hlavou a jmenovkou Hušbauera a nohama třeba Ševčíka než naopak.

                        • Re: Já neříkám nic,ale.

                          kjandourek (admin)     před 5 lety 13.08.2019 14:18 |  
                          3 3

                          To už si srovnej sám... já to vzdávám...

                          Jednou Hušbauera určitě někdo nahradí, do padesáti hrát určitě nebude, není to Jágr .... Uvidíme, jestli potom ty naše spory úplně zmizí, protože tam bude hrát někdo rychlejší, se kterým se ztotožníš lépe..... nebo se jenom změní jméno .... :-)

                        • Re: Já neříkám nic,ale.

                          Boss82     před 5 lety 13.08.2019 15:48 |  
                          1 3

                          Opět krásná demonstrace toho, jak překrucuješ fakta, vytrháváš věci z kontextu nebo si přímo vymýšlíš. První gól Tottenhamu v Amsterodamu byl sled asi 3 velkých chyb, přičemž jednu z nich udělal právě De Ligt, který se nechal před vápnem lacino vymíchat. Druhý gól pak byla hlavně obří chyba brankáře a následně nedůraz opět De Ligta a ještě jednoho hráče Ajaxu.

                          https://www.youtube.com/watch?v=HKZRixMvS6A

                          • Re: Já neříkám nic,ale.

                            belmis (přítel SN)     před 5 lety 13.08.2019 17:56 |  
                            3 2

                            Tak ses opět předvedl, bohužel....Nechal vymíchat....De Ligt to udělal dobře, jen útočník Tottenhamu to udělal výborně. S tím by žádný obránce nic neudělal, pokud by se míč se štěstím neodrazil od nohy obránce. V rychlosti dal útočník jesle obránci a běžel do protipohybu - nebránitelné. Ale šneček Shöne, kdyby byl trochu rychlejší, tak De Ligta v pohodě zajistí a míč skluzem bez problémů sebere...Jenže chybí rychlost...

                            A další gól? To už si děláš úplně srandu hodit to na brankáře. Ten naopak výborně nadvakrát vyrazil útočníku Tottenhamu, aby se mu neobratný Schöne nezamotal ve chvíli, kdy chce lapit míč.

                            Musím to říct bohužel znovu. Řeš jen tabulky a posuzování fotbalu nech jiným....

                            • Re: Já neříkám nic,ale.

                              Boss82     před 5 lety 14.08.2019 01:45 |  
                              1 4

                              Jsi to právě ty, kdo by měl posuzování fotbalu nechat jiným. Ty totiž vůbec nechápeš komplexnost této hry a vytrháváš z kontextu zápasu jednotlivé situace, na kterých se snažíš něco demonstrovat. Jenže takhle fotbal vůbec nefunguje. V každé situaci a v každém zápase hrajou roli tisíce proměnných, které rozhodují o tom, jak daný zápas dopadne. Ale to ty prostě nikdy nepochopíš.

                              Nevím, jestli má smysl ti to vysvětlovat, protože to snad ani pochopit nechceš, ale udělám ještě jeden marný pokus. Ano, L. Schöne při prvním gólu o půl kroku nestihl útočíčího hráče, a Ajax inkasoval. Tento fakt vidíš ty se svým jednoduchým pohledem na fotbal. Já ale vidím to, že:

                              - Té gólové akci předcházelo několik chyb jiných hráčů Ajaxu, kdyby k těmto chybám nedošlo, gól by nepadl.
                              - L. Schöne hasil něco, co vůbec nezpůsobil a na rozdíl od jiných se alespoň pokusil o návrat. Kde byli ostatní hráči Ajaxu? Jaktože došlo k takovému přečíslení? Kdyby ostatní hráči nepropadli, gól by opět nepadl.
                              - De Ligt se opravdu nechal vymíchat, ta situace se dala odbránit lépe. Kdyby se vymíchat nenechal, gól by opět nepadl.
                              - Jsou tu ale i mnohem širší návaznosti. L. Schöne byl v sezóně 2018/2019 osmým nejužitečnějším hráčem Ajaxu v LM s excelentní úspěšností přihrávek (téměř 90 %). Ajaxu významně pomáhal držet střed pole v každém zápase. Je tedy velmi pravděpodobné, že kdyby nebyl členem základní sestavy, Ajax by se nejspíše takto daleko vůbec nedostal. Je tedy zjevné, že jeho přednosti bohatě převažují nad jeho slabinami.

                              Ano, rychlost je slabinou L. Schöneho, kdyby nebyla, asi by napravil všechny chyby svých spoluhráčů, a té inkasované brance, o které tu hovoříš, zabránil. Ale slabiny má úplně každý hráč, a kdyby se neprojevily jiné slabiny jeho spoluhráčů (kteří mají sice rychlost, ale zase třeba horší úspěšnost přihrávek, horší prostorovou orientaci, pozdější přepínání do defenzivy, nedůraz v osobních soubojích), tak by k té situaci nikdy nedošlo a gól by nepadl. Takže stejně tak, jako mohl tomu gólu zabránit L. Schöne, ale nedokázal to, protože se projevila jeho slabina, tak to nedokázali ani jeho spoluhráči, protože se zase projevily slabiny jejich.

                              Chápeš, co se ti tu snažím říct? Každý hráč je jiný, každý má své slabiny a přednosti. Rychlost je jenom jedním z MNOHA kritérií, které určují kvality hráče.

                              A další věc, kterou se ti snažím vysvětlit, je fakt, že fotbal je natolik komplexní hra, že opravdu není možné cokoliv vytrhávat z celkového kontextu této hry. Nemůžeš vytrhnout jednu danou situaci v jednom zápase a říct: "Tohle je příčina, proč k tomu došlo." Nemůžeš, protože k té situaci došlo ze stovky různých příčin, nikoliv z příčiny jediné.

                              A ještě co se týče té druhé branky - to myslíš vážně, že tohle byla chyba Schöneho? Náhodný odraz do místa, kde zrovna stál, a následně chyba brankáře, který se nesebral míč ze země. Co mělo tohle společného s obratností Schöneho?

                              • Re: Já neříkám nic,ale.

                                belmis (přítel SN)     před 5 lety 14.08.2019 04:36 |  
                                3 2

                                Vážně už mě to nebaví, tohle
                                1) přestaň mluvit stále o nějaké komplexnosti hry a podobné řeči, to zkoušej na holku, které budeš poprvé povídat o fotbale, mně tímto opravdu neoslníš, zde řešíme konkrétní situaci
                                2) drž se tématu, nepiš mi o omáčce jak jak ve škole před tabulí. Ano, Shöne má samozřejmě jiné přednosti, kteří ostatní nemají, procenta úspěšnosti přihrávek u něj bych samozřejmě očekával, protože drtivý počet dává z jedné pár metrů zpátky na hráče, který mu přihrál. Takové procento přihrávek dokáže každý dobrý stoper, pokud se nepouští do riskantnějších přihrávek
                                3) Uvědom si, že ne vždy, když dostane tým gól, jde o chybu. To by musel být každý obdržený gól být chyba brankáře,protože vždycky by mohl stát někde jinde atd.. Ale tak to není.
                                4) Buď konzistentní ve svých názorech a neměň je jen proto, že pak zrovna nebudeš mít pravdu. Už je to možná pár let, kdy nějaký útočník obešel do protipohybu v plné rychlosti Deliho, který se nestihl ani otočit. Někomu tady to bylo divné a ty jsi mu napsal, že to dokáže Delimu udělat klidně útočník z krajského přeboru, pokud má určitý úhel náběhu, je to v plném běhu a Delimu do protipohybu,což jsem kvitoval. Teď si začínáš vymýšlet. Ten útočník to prostě udělal skvěle a i se štěstím mu to vyšlo. Stačilo, aby ten míč dal o pár setin sekundy dřív nebo později a už by to mezi kmitajícíma nohama de Ligta neprostrčil. Tam neudělal de Ligt chybu.
                                5) Ten gól nebyla ani chyba Schöneho. On tam šel. Ale bohužel je pomalý a díky tomu tam byl pozdě.
                                6) V dnešním fotbale na vrcholové úrovni je rychlost a běhavost základ. A pak se k tomu nabaluje fotbalovost. To je třeba si uvědomit. Já miloval třeba Zidaneho. Neuvěřitelný hráč. Dnes by ale i s jeho neuvěřitelnou technikou tolik nevynikal. Messi a Ronaldo proto aby byli výjimeční, musí být kromě toho, že jsou fotbalově geniální, prostě také rychlí. Až u nich rychlost opadne, už nebudou tak vyčnívat.
                                7) druhý gól byla výborná práce brankáře, který když to podruhé vyrazil a Shöne měl rychlejší reakci, tak to někam upálil.

                                • Re: Já neříkám nic,ale.

                                  Boss82     před 5 lety 15.08.2019 10:12 |  
                                  1 3

                                  1) Oslnit tě je to poslední, o co mi jde. Jen se ti snažím vysvětlit, že fotbal je příliš komplexní hra na to, aby ji mohl jednoduchý člověk, jako jsi ty, pochopit.

                                  2) Lži a zase lži, je vidět, že toho hráče nemáš pořádně nasledovaného a jen vaříš z vody. Navíc tu děláš hlupáka z trenéra Ajaxu, který by těžko takového hráče držel v sestavě.

                                  3) To je sice pravda, ale to rozhodně není tento případ.

                                  4) Ty dvě situace jsou odlišné. A odbránit lépe se to skutečně dalo. Navíc chyb tam byl celý řetězec, De Ligtova byla pouze jedna z nich.

                                  5) Samozřejmě, že to částečně jeho chyba byla, protože tam byl prostě pozdě. Ale byl pouze jedním z mnoha, kdo v celé té situaci chyboval.

                                  6) Jenže ono je cca 14 druhů rychlosti, víme? A jednou z nich je třeba rychlost myšlení nebo rychlost realizace dané situace na hřišti. Pořád je to fotbal, nikoliv atletika.

                                  7) Pusť si to ještě 100x a pak mudruj.

                                  • Re: Já neříkám nic,ale.

                                    belmis (přítel SN)     před 5 lety 15.08.2019 19:49 |  
                                    1 2

                                    Podívej se. Po finále jsem si všiml, že je slabinou týmu a dnes koukám, jestli Schöne hrál pohár za Ajax a on už v Ajaxu není :-) Jo, měl bys vážně přehodnotit svůj zastaralý pohled na fotbal nebo o něm méně psát (a určitě to nezmění fakt, že napíšeš, že existuje 14 druhů rychlostí :-)).

                                    • Re: Já neříkám nic,ale.

                                      Boss82     před 5 lety 16.08.2019 10:11 |  
                                      1 2

                                      Aha, ty sis toho všiml, zatímco E. ten Hag, který ho tvrdošíjně pořád stavěl (a dosáhli s ním v sestavě fantastického úspěchu, který nikdo nepředpokládal), si toho za celou sezónu nevšiml -> amatér jeden! Tebe je tady vážně škoda, Belmisi, měl by ses nabídnout vedení Ajaxu, že to po tom amatérovi převezmeš, a dovedeš ten klub k celosvětové fotbalové nadvládě.

                                      Kecičky o mém zastaralém pohledu na fotbal vyznívají od někoho, kdo se v 90 % svých názorů mýlí, dost komicky, nemyslíš? A co se týče těch 14 druhů rychlosti - nedivím se, že nevíš, o čem je řeč, proto ti opakovaně radím, aby sis nejprve doplnil znalosti, a teprve pak sem něco psal. Budeš pak méně směšný.

                                      • Re: Já neříkám nic,ale.

                                        belmis (přítel SN)     před 5 lety 16.08.2019 12:11 |  
                                        1 2

                                        Právě, že si toho všimli také a proto tam už není :-) Ty se vždycky na všechno díváš sto let zpátky a i co se týče Slavie, vždycky se projevíš až s několika měsíčním zpožděním, pořád ti to píšu a pořád to děláš :-)
                                        Ještě před měsícem jsi tu psal "fundovaně" o tom, že JiTr říkal, že existuje 20 rychlostí, z nichž JH10 nemá jednu jedinou :-) . Problém je v tom, že ty prostě svou hlavu nikdy používat nebudeš, tobě k životu postačí, když ti jen někdo něco řekne (když se ti to hodí) a zamyslet se nad tím je pro tebe nejspíš moc bolestivé.

                                        • Re: Já neříkám nic,ale.

                                          Boss82     před 5 lety 16.08.2019 13:13 |  
                                          1 2

                                          Sto let zpátky? Milý chlapče - kdyby sis dal tu práci a snažil se být trochu objektivní, tak by sis projel historii mých příspěvků, a víš co bys zjistil? Že jsem měl za těch 7 let, co sem chodím, v 90 % svých názorů pravdu! A to i v takových názorech, kde jsem šel výrazně proti proudu, joudové jako ty mě uráželi, aby se časem (často s odstupem několika měsíců nebo i let) ukázalo, že zatímco oni se mýlili, tak na má slova došlo. Číst snad umíš, tak si mé příspěvky projeď. A pak se zkus zamyslet nad tím, jestli náhodou neplácáš voloviny.

                                          Mimochodem jsem něco podobného udělal s tebou - projel jsem si část tvých příspěvků 3 roky zpět. A jsou to tedy perly! Někdo, kdo se takhle často mýlí ve svém úsudku a názorech na fotbal, by opravdu neměl kritizovat názory druhých.

                                          • Re: Já neříkám nic,ale.

                                            belmis (přítel SN)     před 5 lety 16.08.2019 14:14 |  
                                            1 1

                                            Tak s Barákem jsem měl samozřejmě pravdu. Nehraje sice, protože byl dlouhodobě zraněný, ale hrál před zraněním stabilně a v repre hrál taky stabilně. Zatímco JH10 pro jistotu nechtějí v žádné lepší lize a v repre už bude asi vždycky jen náhradníkem než vypadne úplně. Proč asi? Jestli někam odejde, tak jedině do USA nebo do Číny. Zamysli se nad tím. A moc dobře vím, že pokud jsme se o nějaké zásadnější věci přeli, tak jsem měl z 90 % pravdu já. Zhruba před měsícem jsem ti ty věci psal.

                                            • Re: Já neříkám nic,ale.

                                              Boss82     před 5 lety 16.08.2019 14:44 |  
                                              0 1

                                              Jenže o Baráka jsme nevedli žádný spor, já Baráka chválil také. Hušbauera nechtějí proto, že mu bude za rok 30, to by ti mělo být snad jasné. A jestli ho chtěli z nějaké lepší ligy dřív, přičemž naše vedení nabídku odmítlo, nevíš ani ty ani já. Tak tím laskavě neargumentuj.

                                              Jo tak tys měl z 90 % pravdu, jo? Níže jsem ti dal odkaz na 3 roky starou diskuzi, který naopak dokládá, že ses mýlil ve všem, o čem jsme se v té konkrétní diskuzi přeli, zatímco já měl ve všem pravdu. A že to byly dost zásadní věci! Ke kolika takovým diskuzím se budu muset vrátit, abys tady přestal tuhle lež (že máš z 90 % pravdu) šířit? Nechtěj, abych to udělal -> co se tím teď prohrabávám, tak jsem našel tolik příkladů, kdes byl úplně vedle, zatímco já měl pravdu, že bys byl přede všemi opravdu za pitomce. Ale ještě chvíli mě provokuj, založím nové vlákno a tam dám odkazy na všechny tvé scestné názory. Každý návštěvník SN si pak bude moci udělat obrázek sám, kdo z nás má, nebo nemá pravdu.

                                              Žádné věci, ve kterých bych se mýlil, zatímco tys měl pravdu, jsi sem nepsal. Vyzval jsem tě, ať to uděláš (včetně odkazů na jednotlivé příspěvky v diskuzi), ale odpovědi jsem se už nedočkal. Tak tu zase nelži!

                                              • Re: Já neříkám nic,ale.

                                                belmis (přítel SN)     před 5 lety 16.08.2019 15:06 |  
                                                0 0

                                                Takže Baráka jsi právě ty kritizoval víc než Ščuka. Chtěl jsem jen doplnit jen 3x minutu a na koho. To je vše. Až tedy pošleš ty tři gólové šance, pošlu ti ty tvé perly z dřívější diskuze :-)

                                                • Re: Já neříkám nic,ale.

                                                  Boss82     před 5 lety 16.08.2019 15:18 |  
                                                  0 0

                                                  A kde jsem kritizoval Baráka? Opravdu si nevzpomínám. Co vím, tak převážně jsem ho chválil.

                                        • Re: Já neříkám nic,ale.

                                          Boss82     před 5 lety 16.08.2019 13:36 |  
                                          1 2

                                          Tady se podívej třeba na tuto naší 3 roky starou diskuzi:
                                          https://www.slavistickenoviny.cz/clanek/8281-Slavia-Salzburg-1-2#komentar-282355

                                          Zatímco ty jsi tvrdil, že Hrubý, Ščuk, Kenia nebo Barák jsou a budou lepší hráči než Hušbauer (což ostatně tvrdíš před každou sezónou o všech našich středních záložnících), já tvrdil, že Hušbauer bude v následující sezóně naším klíčovým hráčem. Výsledek? Hrubý střídá v průměrném Baníku, Ščuk hraje 2. tureckou ligu, Kenia hraje v Lucembursku! a Barák nehraje v průměrném italském klubu (ano, roli hrálo zranění, první sezónu měl dobrou), zatímco Hušbauer se stal klíčovým hráčem Slavie a sbírá tu trofeje - přesně, jak jsem předpovídal.

                                          A ty mi tu budeš psát něco o tom, že se na všechno dívám sto let zpátky a věci mi docházejí se zpožděním? To jako vážně???

                                • Re: Já neříkám nic,ale.

                                  Akuls     před 5 lety 15.08.2019 16:03 |  
                                  2 3

                                  Vy tedy máte výdrž, smekám klobouk. Mne by ale také docela zajímalo, proč o podle Bosse82 určitě minimálně českého Andreu Pirla, když je to tedy takový bourák, top player naší ligy, nenahraditelný člen základní jedenáctky mistra, snad stále ještě i člen alespoň širšího kádru české reprezentace, není žádný zájem v zahraničí. Ano, nechytil se kdysi v Cagliari, ale to třeba jeho vrstevník Dočkal v Norsku také neudělal žádnou díru do světa, ale nakonec ho za velké peníze koupili jako velkou hvězdu do Číny a zájem o něj byl následně i na hostování v USA, kde se stal nejlepším náhrávačem tamní profiligy. O našeho Pepu jsem ale žádný zájem za celé období co je ve Slavii nezaregistroval. Docela by mne zajímal názor Zdeňka Zemana na fotbalové kvality Hušbauera, vzhledem k tomu, že si ho tehdy do italské ligy přivedl, ale asi i díky jeho výkonům musel brzy trenérsky post v US Cagliari opustit.

                                  • Re: Já neříkám nic,ale.

                                    belmis (přítel SN)     před 5 lety 15.08.2019 18:47 |  
                                    2 3

                                    Je to tak. A navíc mám pro boss82 velmi špatnou zprávu. Psal jsem na firmu Instatu a tam mi potvrdili, že přihrávky do gólových situací se počítá i z rohů a trestných kopů. Navíc přihrávka do gólové šance v těch statistikách nemusí být přihrávka do gólové šance, jak si 99 procent fanoušků představuje. Zřejmě by jich bylo málo. V tom případě celá statistika, kterou se tu ohání je na dvě věci a hodně vzdáleně vypovídá o kreativitě hráče.

                                    • Re: Já neříkám nic,ale.

                                      Akuls     před 5 lety 15.08.2019 23:38 |  
                                      2 2

                                      Mně ta čísla byla hned divná, takže měl pravdu Dropt když tu kdysi psal, že se vlastně počítá nejen každý centr do vápna ze hry, ale i z trestňáků a rohových kopů. To potom hráči který zahrává většinu standardek body pěkně rychle naskakuji.

                                      • Re: Já neříkám nic,ale.

                                        Boss82     před 5 lety 16.08.2019 10:42 |  
                                        1 0

                                        Jasně, přestaňme hráčům počítat centry, standardky, rohy atd... Vždyť to jsou zcela bezvýznamné herní prvky, že? Bože můj...

                                        Mimochodem - jestli jste si nevšiml, tak Hušbauer není jediný hráč v lize, který rozehrává standardky. A já si zase nevšiml, že by ostatní hračí měli zakázáno během hry centrovat do vápna. A přesto ty body za přihrávky do šance a za gólové asistence naskakují pořád nejvíce Hušbauerovi? Náhoda, nebo umění? Na to si už odpovězte sám.

                                        • Re: Já neříkám nic,ale.

                                          Akuls     před 5 lety 16.08.2019 15:28 |  
                                          0 2

                                          Přihrávky do vyložené gólové šance jako ta, kterou narýsoval Hušbauer v Karviné MvB to prostě nejsou. Já bych tam nepočítal dokonce ani takové přihrávky jakou včera dal Kanga Hložkovi i když z toho padl byl gól. To nebyla přihrávka do vyložené gólové šance, ale jen do stŕelecké pozice kousek za hranicí velkého vápna.
                                          Ono když máte ve vápně Deliho, MNN, Součka, Škodu, Kúdelu, Frydrycha, tak jak tomu bylo v minulé sezóně, tak je dost pravděpodobné, že si Váš centr někdo v tom velkém vápně najde. Nyní bude z nebezpečných hlavičkářů hrát možná v základu jen Souček s Kúdelou a tak uvidíme, jak přesně umí Pepa centrovat.

                                          • Re: Já neříkám nic,ale.

                                            Boss82     před 5 lety 16.08.2019 17:52 |  
                                            0 0

                                            Tak samozřejmě, že různé přihrávky do gólové šance mají jinou míru obtížnosti pro přihrávajícího hráče. Ale to snad ještě není důvod ty lehčí přihrávajícím hráčům nepočítat, ne? Ten příklad s Kangou a Hložkem je zajímavý. V tomto případě měl na vstřelené brance větší podíl střílející hráč než přihrávající. Ale to je prostě fotbal a rozhodně nevidím důvod, proč by Kangovi neměla být připsána gólová přihrávka. Hráč má vždy nekonečně možností, jak danou situaci vyřešit. A Kanga prostě vytvořil takovou situaci, ze které mohl padnout (a také padl) gól. Ano, nebylo to nic obtížného, ale pořád to mohl pokazit - mohl třeba špatně zpracovat balón, mohl přihrát nepřesně, mohl zkusit sám střílet, mohl zkusit centr na úplně jiného hráče atd... Ale on se žádné chyby nedopustil, zvolil řešení, jaké zvolil, vytvořil situaci, ze které mohl padnout gól a ten gól skutečně padl -> má zaslouženou přihrávku na gól.

                                            Vezměme si jiný sport - hokej. V něm se také počítají asistence (a dokonce 2. asistence) vždy oběma hráčům, kteří se před vstřelením gólu dotkli puku. A nemusím snad zdůrazňovat, že někdy je zásluha hráče (zejména toho, který má 2. asistenci), na vstřelené brance zdánlivě minimální. Přesto si nikdo asistující hráče nedovoluje zpochybňovat a kanadské bodování je jedním z důležitých kritérii hodnocení hokejistů. Je to opět o tom, že každá situace se dá pokazit nebo zahrát jinak, a je to opět o tom, že ten hráč vytvořil takovou herní situaci (nebo byl její součástí), ze které padl gól.

                                            Jistěže je pro úspěšné zahrávání standardních situací klíčové mít v týmu dobré hlavičkáře. To je jeden z předpokladů úspěchu. Druhým předpokladem je mít hráče, který ty situace umí zahrávat. Snižovat tuto schopnost rozehrávajícího hráče jen proto, že má v týmu dobré hlavičkáře, je vůči exekutorovi standardních situací krajně nespravedlivé.

                                  • Re: Já neříkám nic,ale.

                                    Boss82     před 5 lety 16.08.2019 10:37 |  
                                    1 0

                                    Vy moc dění okolo Slavie nesledujete, že? V létě zde kolovalo poměrně věrohodné info, že Hušbauer už je jednou nohou v MLS. A to je jen jedna informace, která vyplula na povrch. Nabídek na něj mohlo být mnohem více (jak ostatně na všechny naše hráče), ale vedení je prostě nezveřejňuje, proč by mělo?

                                    A zjevně vám chybí i další znalosti. Hušbauerovy výkony mohly mít těžko vliv na pozici Z. Zemana v Cagliari, protože Hušbauer v Serii A odehrál pouze 21 minut (k tomu ještě 45 minut v italském poháru). Cagliari pak sestoupilo a Zeman byl vyhozen. Možná, že kdyby dal víc prostoru Hušbauerovi, tak by nesestoupili.

                                    • Re: Já neříkám nic,ale.

                                      Akuls     před 5 lety 16.08.2019 16:01 |  
                                      1 2

                                      Vzhledem k tomu, že mám známé v Hradíštku, kteří se hodně dobře znají s rodinou Hušbauerových, kteří jsou tam starousedlíky, tak vím, že žádná opravdu vážná nabídka na zahraniční angažmá za celou dobu co je Pepa ve Slavii do Edenu nedorazila. Ta letní MLS byla podobná kachna, jako zájem MC o Oscara. Nesmíte holt všemu věřit. Co mám informace, tak Pepa by si ohledně zahraničního angažmá na konec své kariéry dal říct a dokonce i Slavia by prý za jeho věrné služby nepožadovala nijak závratné odstupné, ale vážný zájem opravdu není.
                                      Pokud vím, tak Z. Zeman o sobě tvrdí, že má čich na hráče a hlavně prý dokáže odhadnout, jaký se v nich skrývá potenciál. U řady hráčů se mu to povedlo, nejvíc asi u Pavla Nedvěda. Hušbauer ale asi nebyl ten případ.

                                      • Re: Já neříkám nic,ale.

                                        Boss82     před 5 lety 16.08.2019 23:58 |  
                                        1 1

                                        Snad se neurazíte, když to vaše info označím za nevěrohodné, Akulsi. Spekulace o Hušbauerově přestupu sem přinesli obvykle velmi dobře informovaní přispěvatelé. A mezi ty vás bohužel nepočítám.

                                        Z. Zemana bych už nechal Z. Zemanem. Faktem je, že Hušbauerovi nedal v Itálii téměř šanci a výsledkem byl sestup jeho týmu a vyhazov z trenérského křesla. Možná, že s Hušbauerem v sestavě by se mu vedlo lépe, možná ne, to už se nikdy nedozvíme.

                                        • Re: Já neříkám nic,ale.

                                          Akuls     před 5 lety 17.08.2019 12:59 |  
                                          1 2

                                          Neomlouvejte se, Vy mne urazit nemůžete nikdy. Mám pro Vás ještě jednu zaručenou informaci, představte si, že na rozdíl od Hušbauera, dostal už pŕed rokem nabídku do MLS, do jistého klubu sídlícího v New Yorku, náš odchovanec, který je nyní na hostování ve Vyśehradu, Vojta Mareš. Podle jeho agenta, syna trenéra Stanislava Levého, se jim líbila jeho vysoká postava a hra levou nohou. Rodiče si ale pŕali, aby nejdříve v Praze odmaturoval. To jsou paradoxy. Vy si fakt myslíte, źe by Pepa do MLS nešel, kdyby byla nabídka na stole?

                                          • Re: Já neříkám nic,ale.

                                            Boss82     před 5 lety 18.08.2019 00:25 |  
                                            0 1

                                            No nevím, ale když mohl odmítnout MLS V. Mareš kvůli maturitě, proč by ji nemohl odmítnout Hušbauer kvůli vidině Ligy mistrů? Navíc to jaksi není jenom o Hušbauerovi, ale také o tom, jestli byl klub ochoten ho pustit.

                        • Re: Já neříkám nic,ale.

                          Boss82     před 5 lety 13.08.2019 15:57 |  
                          1 2

                          Jinými slovy - říct, že ty góly zavinil Schöne, je nepochopením komplexnosti a celé šíře všech souvislostí hry zvané fotbal.

                          • Re: Já neříkám nic,ale.

                            belmis (přítel SN)     před 5 lety 13.08.2019 16:15 |  
                            2 2

                            děkuji za vysvětlení, že se bavíme o fotbale.

                            • Re: Já neříkám nic,ale.

                              Boss82     před 5 lety 13.08.2019 16:19 |  
                              2 2

                              Za málo.

                      • Re: Já neříkám nic,ale.

                        Gino     před 5 lety 13.08.2019 15:27 |  
                        3 2

                        Je to přesně tak. Děkuji, že jsi mu to vysvětlil ;-)

                        • Re: Já neříkám nic,ale.

                          belmis (přítel SN)     před 5 lety 13.08.2019 16:13 |  
                          3 4

                          Ano, tvou chybnou domněnku mi kjandourek vysvětlil

                • Re: Já neříkám nic,ale.

                  kjandourek (admin)     před 5 lety 13.08.2019 08:39 |  
                  3 2

                  I kdyby to bylo jak říkáš, tak by se nahrávky do gólové šance počítaly všem stejně ... a Hušby je v tom z celé ligy nejlepší...

                  • Re: Já neříkám nic,ale.

                    belmis (přítel SN)     před 5 lety 13.08.2019 13:12 |  
                    3 2

                    Viz výše - minulá sezóna, kde byl JH10 osmý ze Slavie (ale pokud by se počítaly přihrávky ze standardek, je tabulka na dvě věci, jelikož by byla značně zkreslená)

                • Re: Já neříkám nic,ale.

                  Boss82     před 5 lety 13.08.2019 10:08 |  
                  1 3

                  Bože můj... Tohle jsme si už snad vysvětlovali, ne?

                  • Re: Já neříkám nic,ale.

                    belmis (přítel SN)     před 5 lety 13.08.2019 13:14 |  
                    3 2

                    Vysvětlovali. Takže mi za ty dva zápasy napiš přihrávky do gólové šance (ve které minutě to bylo) a když to tak bude, řeknu OK. Jenže kromě jedné bohužel žádnou další nenajdeš.

                    • Re: Já neříkám nic,ale.

                      Boss82     před 5 lety 13.08.2019 15:33 |  
                      1 2

                      Vypíšu, jakmile se dostanu ke zhlédnutí záznamů. Viz má odpověď níže.

            • Re: Já neříkám nic,ale.

              Boss82     před 5 lety 12.08.2019 22:01 |  
              4 5

              Tak určitě, jakmile v nějaké statistice vyniká J. Hušbauer, tak je jistojistě celá k hovnu:-D. A ke všemu ten, co si tam ty data cucá z prstu, musí být obří fanda právě Hušbauera, když těmto statistikám JH10 vévodí prakticky každý rok:-D. Myslím, že ti to dělají naschvál, Belmisi;-). Měl bys podat oficiální stížnost:-D.

              • Re: Já neříkám nic,ale.

                belmis (přítel SN)     před 5 lety 13.08.2019 04:24 |  
                3 3

                To je právě omyl. V přihrávkách do gólových šancí v přepočtu na odehrané minuty ho předčila většina našich záložníků. Na jaře jsme se o tom tady bavili. Asi tam opravdu pracuje velký fanda JH10 :-).

                • Re: Já neříkám nic,ale.

                  Boss82     před 5 lety 13.08.2019 10:09 |  
                  3 3

                  Prosím? Mohl bys mi tu většinu uvést a podložit to nějakým důkazem?

                  • Re: Já neříkám nic,ale.

                    belmis (přítel SN)     před 5 lety 13.08.2019 13:05 |  
                    4 3

                    Důkaz: https://www.fortunaliga.cz/ - ta samá tabulka, která za poslední dva zápasy udává 4 přihrávky do gólové šance, ačkoliv byla ze hry jen jedna (a tady si myslím, že nemáš pravdu, když říkáš, že se ze standardek nepočítají) říká, že v sezóně bylo pořadí hráčů, kteří přihráli do gólových šancí v sezóně 2018/2019 v přepočtu na počet odehraných minut následující:
                    1. Masopust
                    2. Tecl
                    3. Frydrych
                    4. Zmrhal
                    5. Ševčík
                    6. Baluta
                    7. Škoda
                    8. Hušbauer

                    Dělit umíš, můžeš zkontrolovat.

                    • Re: Já neříkám nic,ale.

                      belmis (přítel SN)     před 5 lety 13.08.2019 15:06 |  
                      2 1

                      Pardon. Ještě na sedmé místo před Škodu patří MvB.

                    • Re: Já neříkám nic,ale.

                      Boss82     před 5 lety 13.08.2019 15:15 |  
                      2 3

                      Tak moment. Začneme tím, že tě budu citovat, jestli dovolíš: "V přihrávkách do gólových šancí v přepočtu na odehrané minuty ho předčila většina našich záložníků."

                      Nyní si dovolím vyjmenovat všechny záložníky, kteří v našem kádru loni působili:

                      Hušbauer, Souček, Stoch, Zmrhal, Masopust, Baluta, Olayinka, Sýkora, Král, Traoré a Ševčík. Hromadu a Valentu, kteří nastoupili na pár minut do toho počítat nebudu. No a nyní si sestavíme tabulku, kolik gólových šancí na počet minut připravili:

                      1. Masopust - 743 minut/19 přihrávek do gólové šance = 39 minut na hřišti na jednu vytvořenou šanci
                      2. Zmrhal - 1724/9 = 59
                      3. Baluta - 1097/17 = 65
                      4. Hušbauer - 2836/36 = 79
                      5. Sýkora - 738/9 = 82
                      6. Stoch - 2530/30 = 84
                      7. Olayinka - 1375/15 = 92
                      8. Souček - 3053/32 = 95
                      9. Král - 835/8 = 104
                      10. Ševčík - 313/3 = 104
                      11. Traoré - 779/7 = 111

                      Takže toto je realita, každý si to může ověřit zde: https://www.fortunaliga.cz/statistiky?unit=1&status=0¶meter=1&season=2019&club=5&game_limit=0&nationality=&age=0&list_number=0&order=16&order_dir=2#stats

                      Jak vidíš, tak jsi se opět dopustil LŽi, když jsi napsal, že většina našich záložníků v tomto kritériu Hušbauera předčila. NEPŘEDČILA!

                      Vůbec nevím, jak se ti dostal tak vysoko Ševčík, to mu snad počítáš data ještě z Liberce, ne? Ale tady se bavíme o přínosu pro Slavii. A už vůbec nechápu, jak můžeš napsat, že většina záložníků v něčem Hušbauera předčila, a pak do své tabulky v pohodě uvést útočníky (kteří mají v popisu práce hlavně útočit, tudíž jejich čísla nelze porovnávat se středním záložníkem) nebo obránce (byť tady alespoň beru, že u M. Frydrycha jsou to vzhledem k jeho pozici výborná čísla). Nehledě na to, že argumentovat hráči, kteří mají odkopáno podstatně méně minut (třeba Tecl nebo Frydrych), také není úplně fér, protože mají odehráno moc málo na to, aby z toho byl dostatečně vypovídající statistický vzorek.

                      Prostě zase jenom ohýbání reality, uvádění polopravd a vytrhávání faktů z kontextu, jak se ti to zrovna hodí. Toto bohužel ve svých příspěvcích předvádíš zcela běžně, proto je s tebou nějaká objektivní a konstruktivní diskuze takřka nemožná.

                      • Re: Já neříkám nic,ale.

                        belmis (přítel SN)     před 5 lety 13.08.2019 16:05 |  
                        2 3

                        Tak Ševčík to má samozřejmě také za celou sezónu 2018/2019, jak jsem psal výše. Je to asi přesnější počítat celou sezónu, ne jen pár zápasů:

                        Takže když se ti nelíbí statistika všech hráčů, kde byl JH10 devátý a vadí ti útočníci, tak budeme srovnávat srovnatelné tedy:

                        1. Masopust
                        2. Zmrhal
                        3. Ševčík
                        4. Baluta
                        5. Hušbauer
                        6. Stoch
                        7. Olayinka

                        Pátý ze sedmi, tedy.

                        Pak tu máme Krále, Součka a Traoreho, kteří hráli vždy ty defenzivní a hráli za Hušbauerem stejně jako obránci, naopak útočníci před ním.

                        A teď ať si tedy porovná každý sám, jestli můj výrok "JH10 v gólových statistikách předčila většina našich záložníků" je větší ohýbání pravdy a lež než tvůj výrok "když těmto statistikám JH10 vévodí prakticky každý rok:-D"

                        • Re: Já neříkám nic,ale.

                          Boss82     před 5 lety 13.08.2019 16:38 |  
                          3 4

                          Aha, takže Král, Souček a Traoré už se tam nepočítají, protože hrají až za Hušbauerem?! Nebo proto, že by tě jejich zařazení do tabulky usvědčilo za lži? Mimochodem Hušbauer odehrál většinu sezóny jako 8 (stejný post jako Traoré a Král) a kromě toho se naši střeďáci tak prolínají, že ani nelze přesně určit, kdo je 6, 8 nebo 10 - ofenzivních a defenzivních úkolů mají srovnatelně. Zápasy jsi snad sledoval a rozhovory s JiT snad také posloucháš, tak bys toto měl vědět.

                          A ano, Hušbauer vévodí těmto statistikám prakticky každý rok. Tady se podívej na součet přihrávek do gólové šance a předfinálních přihrávek za celou dobu, co je liga eviduje:

                          https://www.fortunaliga.cz/statistiky?unit=1&status=0¶meter=3&season=1&club=0&game_limit=0&nationality=&age=0&list_number=0&order=14&order_dir=2#stats

                          https://www.fortunaliga.cz/statistiky?unit=1&status=0¶meter=3&season=1&club=0&game_limit=0&nationality=&age=0&list_number=0&order=15&order_dir=2#stats

                          Hušbauer v TOP 3 v obou ohledech. A přepočítávej si to klidně na minuty nebo na co chceš - Hušbauer ti vždycky vyjde jako jeden z nejkreativnějších hráčů ligy za posledních 6 let (sleduje se to od roku 2013).

                          • Re: Já neříkám nic,ale.

                            belmis (přítel SN)     před 5 lety 13.08.2019 17:09 |  
                            3 3

                            Takže abys neměl problém se Součkem Traorem, tak tedy devátý z týmu.

                            Stačí? Nebo chceš ze statistiky odstranit jen ofenzivní hráče a nechat v ní Hušbauera s defenzivními?

                            Tohle je fakt o ničem.

                            Takže devátý opravdu neznamená, že vévodí.

                            • Re: Já neříkám nic,ale.

                              Boss82     před 5 lety 14.08.2019 00:54 |  
                              2 4

                              To je demagogie, co tady předvádíš, že to snad ani nemůže být pravda. Kroutíš se jako had, ale stejně ti to nepomůže:

                              1) Ty jsi mluvil o tom, že většina našich ZÁLOŽNÍKŮ předčila Hušbauera v dané statistice (přepočet přihrávek do gólové šance na počet odehraných minut). Když jsem tě usvědčil ze lži, tak se vracíš k tomu, že vlastně nejde jen o záložníky, ale o všechny hráče, a že je 9. z týmu. Čímž je ale pořád lepší, než většina spoluhráčů, takže i kdybys napsal, že většina spoluhráčů byla v tomto ohledu lepší než Hušbauer, tak by to byla také LEŽ. A to se pořád bavíme o tom, že tu statistiku nesmyslně přepočítáváš na minuty, a započítáváš do ní hráče, kteří v sezóně odkopali pár minut, což výsledek značně devalvuje. Zjisti si něco o tom, jak funguje statistika, než se příště pustíš do podobných porovnávání.

                              2) Já tu hovořím o celkovém počtu přihrávek do gólové šance a předfinálních přihrávek, které vyprodukoval. To je nejobjektivnější možné hledisko, protože fakt, že jakýkoliv hráč dostal na hřišti více minut, než dostal hráč jiný, má vždy své opodstatnění -> ten, který dostal méně minut, má dle trenéra pro tým menší přínos, takže i když za těch svých pár minut posbírá přihrávku do gólové šance, tak tím dostatečně nevyvažuje své slabiny, aby dostal více herního prostoru.

                              3) A jako vážně mi tu chceš tvrdit, že Hušbauer těmto statistikám v rámci našeho týmu nevévodí? Jako vážně? Tak co mi povíš k tomuhle:

                              Sezóna 2016/2017

                              -> Hušbauer 2. v přihrávkách do gólové šance a 1. v předfinálních přihrávkách:

                              https://www.fortunaliga.cz/statistiky?unit=1&status=0¶meter=3&season=2017&club=5&game_limit=0&nationality=&age=0&list_number=0&order=14&order_dir=2#stats
                              https://www.fortunaliga.cz/statistiky?unit=1&status=0¶meter=3&season=2017&club=5&game_limit=0&nationality=&age=0&list_number=0&order=15&order_dir=2#stats

                              Sezóna 2017/2018

                              -> Hušbauer 1. v přihrávkách do gólové šance a 2. v předfinálních přihrávkách:

                              https://www.fortunaliga.cz/statistiky?unit=1&status=0¶meter=3&season=2018&club=5&game_limit=0&nationality=&age=0&list_number=0&order=14&order_dir=2#stats
                              https://www.fortunaliga.cz/statistiky?unit=1&status=0¶meter=3&season=2018&club=5&game_limit=0&nationality=&age=0&list_number=0&order=15&order_dir=2#stats

                              Sezóna 2018/2019

                              -> Hušbauer 1. v přihrávkách do gólové šance a 1. v předfinálních přihrávkách:

                              https://www.fortunaliga.cz/statistiky?unit=1&status=0¶meter=3&season=2019&club=5&game_limit=0&nationality=&age=0&list_number=0&order=14&order_dir=2#stats
                              https://www.fortunaliga.cz/statistiky?unit=1&status=0¶meter=3&season=2019&club=5&game_limit=0&nationality=&age=0&list_number=0&order=15&order_dir=2#stats

                              Sezóna 2019/2020

                              -> Hušbauer 1. v přihrávkách do gólové šance a 1. v předfinálních přihrávkách:

                              https://www.fortunaliga.cz/statistiky?unit=1&status=0¶meter=3&season=2020&club=5&game_limit=0&nationality=&age=0&list_number=0&order=14&order_dir=1&order_change=1#stats
                              https://www.fortunaliga.cz/statistiky?unit=1&status=0¶meter=3&season=2020&club=5&game_limit=0&nationality=&age=0&list_number=0&order=15&order_dir=2#stats

                              Takže vykládej si tu co chceš, ale tady to máš černé na bílém!

                              V předchozím příspěvku jsem ti dal odkaz, jak je na tom Hušbauer v rámci celé ligy za celou dobu, co se tyto statistiky evidují (tedy za posledních 6 let). Mohlo tě trknout, že když je 3. nejkreativnějším hráčem v lize za posledních 6 let, tak asi bude vévodit tabulce našich hráčů. Fakt se divím, že ti to takto jednoduché věci vůbec nedocházejí.

                              • Re: Já neříkám nic,ale.

                                belmis (přítel SN)     před 5 lety 14.08.2019 03:46 |  
                                3 3

                                Na tebe se musí pomalu a tedy v krátkých bodech, aby ti to docvaklo, tedy:
                                1) ty jsi tvrdil, že JH10 každý rok této statistice vévodí (přihrávka do gólové šance)
                                2) já ti na to odpověděl, že většina našich záložníků ho v této statistice předčí
                                3) jak jinak chceš hráče v této činnosti objektivně posoudit, pokud přihrávky do gólové šance nepřepočteš na počet odehraných minut? (asi by nebyla pravda, kdyby JH10 odehrál 5 zápasů za sezónu a byl jeden z nejhorších hráčů v lize, že?)
                                4) JH10 byl tedy ze všech našich záložníků průměr, ale to včetně těch nejdefenzivnějších.
                                5) jinak za minulou sezónu byl z našich hráčů devátý
                                6) čti, začni myslet a nemel tu o hadech

                                • Re: Já neříkám nic,ale.

                                  belmis (přítel SN)     před 5 lety 14.08.2019 04:30 |  
                                  2 3

                                  ad 2) v minulé sezóně předčila

                                • Re: Já neříkám nic,ale.

                                  Boss82     před 5 lety 14.08.2019 10:41 |  
                                  2 4

                                  To snad není možné. Dal jsem ti sem odkazy, které černé na bílém potvrzují to, co jsem řekl. Co více je potřeba udělat proto, abys to pochopil?

                                  Přepočet na minuty jsi do toho začal tahat ty, o tom já jsem vůbec nehovořil. Přepočet na minuty objektivní není, protože:

                                  1) Malý počet minut u mnoha hráčů celou statistiku znehodnocuje.

                                  2) Fakt, že ti ostatní hráči mají méně minut, má své důvody a v 90 % případů to jsou důvody výkonnostní. Takže je sice hezké, že hráč třeba za 150 minut na hřišti vytvoří 4 gólovky, ale očividně má jiné slabiny, kvůli kterým ho trenér nestaví.

                                  Zkusím jeden příklad, možná to pak pochopíš. Dlouho zde byl adorován MvB a jeden z hlavních argumentů pro jeho adoraci byl právě počet gólů na odehrané minuty - měl ho velmi dobrý. Nicméně jakmile začal Mick pravidelně hrát, tak se jeho poměr gólů na počet minut radikálně zhoršil. Prostě předchozí statistika byla devalvována příliš malým časovým úsekem, na základě kterého vznikla. Ve chvíli, kdy se tento časový úsek zvětšil, začala být statistika vypovídající - a Mick se v ní výrazně zhoršil. Garantuji ti, že to samé by nastalo u všech hráčů, kteří mají odehráno výrazně méně minut než Hušbauer, ačkoliv za těch pár minut nabrali dobrý poměr čas/vytvořené šance. Jakmile by odehráli přibližně stejný počet minut jako on, jejich poměr čas/vytvořené šance by se zhoršil a z velkou pravděpodobností by byli horší než Hušby.

                                  • Re: Já neříkám nic,ale.

                                    belmis (přítel SN)     před 5 lety 14.08.2019 11:37 |  
                                    3 6

                                    Nechme toho. Myslím, že i žák druhé třídy, zda je daleko objektivnější číslo vztažené na čas strávený na hřišti nebo bez ohledu na to, zda je první v posteli, zatímco druhý je na hřišti, odpověděl správně. Navštiv základní školu nebo se zeptej nějaké paní učitelky, ta ti ráda odpoví. My dva to řešit nebudeme, vážně nemám tolik času.

                                    • Re: Já neříkám nic,ale.

                                      Boss82     před 5 lety 15.08.2019 10:03 |  
                                      3 4

                                      A končíme zase tam, kde vždycky - Belmisovi došly argumenty a zbyly pouze urážky a vzteklé kopání kolem sebe. Jak typické!

                                      Jednou možná i ty pochopíš, že přepočet čehokoliv na minuty na hřišti je pouze hypotetická úvaha. Ty se můžeš pouze DOMNÍVAT, že KDYBY ten a ten byl na hřišti tolik a tolik času, tak by měl více třeba přihrávek do gólové šance. Jenže ono je mnohem pravděpodobnější, že NEMĚL - z mnoha a mnoha důvodů. Na KDYBY se ve fotbale nehraje, ukázaná platí - nejobjektivnější možné hledisko je jen a pouze reálně dosažený počet čehokoliv - ať už to jsou góly, přihrávky, přihrávky do šance atd...

                                      • Re: Já neříkám nic,ale.

                                        belmis (přítel SN)     před 5 lety 15.08.2019 19:40 |  
                                        1 2

                                        Tohle vážně nemá cenu. Statistika je předmět, který ty jsi jistě v životě neměl, jelikož bys nemohl takhle nelogicky mluvit. Vždycky musíš počítat s přepočtem na počet odehraných minut, abys mohl lépe hodnotit dva hráče. Může to být teoreticky lepší i horší, ale musí se počítat takto. Jeden zápas na data je málo, ale není možné srovnávat absolutní čísla jednoho hráče, který odehrál třicet zápasů a pak hráče, který odehrál 10 zápasů.

                                        A teď to přijde. Velmi špatná zpráva, o které jsem byl přesvědčený na základě toho, že pozorně koukám na fotbal a ty bohužel čteš hlavně ty tabulky.
                                        PŘIHRÁVKY DO GÓLOVÝCH ŠANCÍ SE POČÍTAJÍ I Z ROHŮ A TRESTNÝCH KOPŮ!
                                        Dnes jsem dostal tuto odpověď mailem od pracovníka z Instatu. Je dost možné, že se do gólové šance započítává i nákop do vápna, kde si nějaký Slávista z chumlu hráčů centr v souboji najde a hlavičkuje nad.

                                        Tím se celé ty tvé tabulky za tři roky bortí a je dost pravděpodobné, že ze hry jich má třeba jen polovinu a je a byl v posledních dvou sezónách normální ligový průměr, což by odpovídalo. Zkusím ještě někde zjistit, jestli by se nedala najít někde data, která by odfiltrovala ze systému standardní situace.

                                        Ten domácí úkol už nedělej, stejně bys ty tři další přihrávky do gólových šancí z posledních dvou zápasů nenašel. Teď si vezmi, že v zápase s Olomoucí měl dokonce 4 přihrávky do gólové šance :-) Doufám, že už i ty začínáš tušit ty nesmysly, které jsi tady s oblibou vytahoval.

                                        A poslední věc. Vidíš, že naopak žádné argumenty mi nedošly, naopak jsem si potvrdil, že na fotbal koukám o dost pozorněji než ty a používám hlavu. Nestačí mi pod nos podstrčit tabulku, kterou jak ovce vezmu za své, i když se mi na ní něco nezdá. A sám víš, že na rozdíl od tebe zde neurážím nikoho jiného než tebe. Ani hráče ani přispěvatele. Divím se, že s tebou takhle mluvím jen já, že si třeba 50 lidí při "hovoru" s tebou tady neosvojilo tvůj jazyk.

                                        • Re: Já neříkám nic,ale.

                                          Boss82     před 5 lety 16.08.2019 09:56 |  
                                          1 0

                                          1) Nesmysl, přepočet na minuty je neobjektivní hledisko. Z důvodů, které jsem uvedl, a také z mnoha dalších. Jedním z těchto důvodů je třeba fakt, že nastupuje-li některý hráč pravidelně na posledních 20 - 25 minut do zápasů, kdy obvykle vedeme, soupeř už je unavený a navíc hraje vabank (vzadu hraje na velké riziko), tak je velmi pravděpodobné, že si tento čerstvý střídající hráč připíše jednu nebo více přihrávek do gólové šance během našich brejků do otevřené obrany. Má tedy velkou výhodu ve své odpočatosti, a v tom, v jaké fázi se právě nachází zápas.

                                          2) Tak to jsi tedy objevil Ameriku, že ohledně přihrávek do gólové šance se počítají standardní situace. Kvůli tomu jsi nemusel psát na Instat, to se stačilo zeptat mě. To je přece jasné, že se tam počítají, vidíš snad nějaký důvod, proč by se tam počítat neměly? Prozradím ti tajemství - ono to má nějaké důvody, proč standardky rozehrávají jen vybraní hráči z týmu. A ten důvod je vždycky ten, že je kopou lépe, než by je kopali ostatní. Takže opravdu neplatí úměra, že kdyby kopal standardky třeba Škoda, že bude mít automaticky spousty přihrávek do gólové šance. Neměl by nejspíš žádnou a my bychom přišli o spoustu vstřelených gólů ze standardek - protože by je prostě kopal mnohem hůře než Hušbauer.

                                          Doufám, že sis všiml, že standardky u nás nekope pouze Hušbauer. Hodně (dokonce více) jich kopal třeba Stoch. A přesto měl mnohem méně přihrávek do gólové šance než Hušbauer. Viz:

                                          https://www.fortunaliga.cz/statistiky?unit=1&status=0¶meter=3&season=2018&game_limit=0&nationality=&age=0&order=17&order_dir=2&list_number=0&club=5#stats

                                          Náhoda? Nebo umění hráče, kterého zcela iracionálně nesnášíš?

                                          3) Co se týče centrů do vápna ze hry, tak pokud z něj vznikne šance, tak se jako přihrávka do gólové šance samozřejmě počítá. Opět se ptám - proč by se počítat neměl? Neustále tu nadáváme na hráče, kteří často špatně centrují - ať už to je Frydrych, Bořil, často byl kritizován Zmrhal atd... Fajn, kritika byla často na místě. Ale když tu naopak máme hráče, který centruje v 90 % případů výborně (trefuje cíleně správný prostor nebo přímo vybraného spoluhráče, ve správné výšce, správnou intenzitou), vytváříme si z podobných situací spousty šancí a dáváme hodně gólů, tak to jako nezaslouží pochvalu a ocenění? Takže "expert" Belmis by gólové šance, které vzniknou po centrech do vápna, nepočítal jako přihrávku do gólové šance. Tak to by se hráčům neměly počítat ani přihrávky na gól, pokud padnou po centru do vápna, ne? Fakt zvrácená logika!

                                          4) Na tobě je neuvěřitelně směšné, jak každý herní aspekt, ve kterém Hušbauer vyniká, neskutečně bagatelizuješ:

                                          - dlouhé pasy přesně do náběhu za obranu
                                          - precizní centry do vápna
                                          - dobře zahrávané standardní situace
                                          - předfinální přihrávky
                                          - celkově vysoká úspěšnost přihrávek vzhledem k pozici, na které hraje
                                          - výborné střely z dálky
                                          - fotbalové myšlení
                                          - atd...

                                          Bagatelizuješ to, jak kdyby to byly samozřejmosti, které ani nestojí za zmínku, natož za pochvalu. Přitom to jsou naprosto klíčové a nedílné aspekty hry zvané fotbal. A díky tomu, že máme v týmu hráče, který je v těchto dovednostech velmi nadstandardní, tak jsme tak úspěšní. Jednou to možná pochopíš i ty.

                                          5) "Domácí úkol" mám už hotov, samozřejmě se ukázalo, že zase lžeš. Dám to pak do nového vlákna, tady by to bylo nečitelné.

                                          6) Nemel pořád něco o tabulkách, sleduji fotbal přes 20 let, a naprostou většinu této doby tato data k dispozici vůbec nebyla. Úsudek si při sledování hry dělám sám, na to žádné tabulky nepotřebuji. Data mi pak obvykle jenom potrvrdí, že to, co jsem viděl a intuitivně vnímal na vlastní oči při sledování zápasu, byla pravda. Jak vnímám fotbal bys velmi rychle pochopil, kdybys se mnou na nějaký zápas šel - na to si ale neměl nikdy koule, ačkoliv jsem ti to opakovaně nabízel.

                                          7) Pochop konečně, že někdo jako ty mě nikdy nemůže urazit. Takže se snažíš marně.

                                          • Re: Já neříkám nic,ale.

                                            belmis (přítel SN)     před 5 lety 16.08.2019 11:59 |  
                                            1 2

                                            1) tady už nezbývá říct jen než svatá prostoto a opravdu tě odkázat za paní učitelkou ze základky. Už se vážně neztrapňuj. Polemizovat vůbec o tom, co je daleko přesnější, je jen tvá ostuda. Messi bude hrát 5 zápasů s 20 přihrávkami do gólové šance. Hušbauer 30 zápasů s 30 přihrávkami do gólové šance. Teď si rychle spočítej, jestli to, co říkáš má hlavu a patu. Nemá a nikdy mít nemůže. Zavolej si jakémukoliv matematikovi, která z těch dvou metod posuzování je daleko přesnější, já už s touto debatou končím. Nejhorší je, že jestli těmto základům matematiky (statistiky) ani trochu nerozumíš - jistě mezi námi můžou takoví lidé být, tak proč za nějakým učitelem nezajdeš radši než se tady budeš do krve shazovat. A tak je to u tebe se vším.
                                            2) Já ti prozradím tajemství. Kdybys rozuměl psanému textu, tak bys tisíckrát věděl, že nemám přece nic proti tomu, jak kope Hušbauer standardky (někdy mi vážně připadáš úplně natvrdlej). Já tu celou dobu říkám, že kreativita hráče ve hře se dle těchto tabulek nedá vůbec posuzovat. Když je bude kopat Ševčík, bude je kopat stejně dobře. A když je bude kopat Stanciu, bude je kopat ještě lépe. Není třeba vybírat Škodu, demagogu :-)
                                            3) Přihrávka na volného hráče do opravdu gólové šance je o několik levelů složitější a kreativnější přihrávka než nákop (někdy centr) do chumlu hráčů. Vysvětlím ti proč. Pokud nebudeš jen zaslepený jako v případě bodu 1, uvědomíš si, že co se týče kreativity přihrávky, je přece mnohem vyšší například ta Ševčíkova na MvB nebo na Stancia nebo ta Stancia na Jusufa v zápase v Teplicích než nákop do chumlu (do soubojů), kde je cca 70%, zda to bude gólová šance či nikoliv záležitost našich hráčů, kteří si buď ten centr (nákop) najdou a prosadí se v chumlu hráčů nebo ne. Pokud budeme mít ve vápně hráče, kteří hlavičkovat neumějí, tak může být takových centrů xx a stejně z toho možná žádná gólová přihrávka nebude, jelikož se neprosadí v hlavičkových soubojích a bude z toho přihrávka na bránícího obránce, který odhlavičkuje. Tak abys to pochopil, na takový centr je potřeba kopací technika (o tom se nebavím), ale ta kreativita by byla, pokud by třeba běžel s míčem a míč by posadil na hlavu osamoceného hráče. Když si vezmeme tři přihrávky Ševčíka do gólů v Teplicích, tak jestli nejsi jen fotbalový teoretik, tak musíš vidět, že nejméně kreativní přihrávka z těch tří byla na ten Hušbauerův gól (to možná ani nebyla přihrávka do gólové šance. To byla jen dobrá střela Hušbauera.
                                            4) Nic nebagatelizuju. Všechno to, co jsi v odrážkách napsal, je pravda (také jsem to stokrát psal). Nicméně standardky už dnes v týmu můžou kopat stejně dobře a líp jiní hráči a ten hendikep při rychlejším fotbale, kdy se nedostává do hry, prohrává osobní souboje a soupeř ho snadno obejde mi přijde větší než přínos pro hru.
                                            5) Nevím, proč bych měl chodit na fotbal zrovna s tebou a ty na fotbal se mnou. Tohle se mi zdá skoro pokrytecké. Fotbal si snad chceme užít a každý z nás by si dokázal představit 100 jiných lidí, se kterými by na fotbal šel.
                                            7) Pouze jsem přijal tvůj slovník a v konverzaci pouze s tebou jsem ho začal také používat.

                                            • Re: Já neříkám nic,ale.

                                              Boss82     před 5 lety 16.08.2019 13:04 |  
                                              0 2

                                              1) Jenže tohle není matematika, tohle je fotbal. To, že někdo vytvoří za 10 minut 2 přihrávky do gólové šance, v žádném případě neznamená, že za 100 minut bych jich vytvořil 20. Co na tom pořád nechápeš? Dobře ti to na jiném příkladu popsal Kjandourek, tak tu přestaň urážet, a raději se nad tím zkus zamyslet, protože se shazuješ akorát ty sám.

                                              2) Kreativitu hráče je potřeba posuzovat jako celek. Z tohoto celku nelze vytrhnout jeden aspekt hry (třeba právě ty standardky) a ten jednoduše vynechat. Standardky jsou klíčovou součástí hry. Nehledě na to, že Hušbauer je samozřejmě mimořádně kreativní i ze hry, což vidí každý, kdo fotbalu trochu rozumí. A věř, že existují analytické nástroje, které i tuto kreativitu dokážou posoudit zvlášť. Já je k dispozici nemám, ale náš trenérský štáb ano. A Hušbauera staví a za jeho kreativitu ho neustále velebí. Proč asi? Zkus se nad tím zamyslet.

                                              3) Jenže nemůžeš srovnávat nákop do chumlu hráčů, oproti cílenému míči do předem určeného prostoru, který si najde náš hráč, protože ví, že ten míč tam přijde. Proč myslíš, že jsme dávali v loňské sezóně tolik gólů ze vzduchu? Protože jsme tyto situace zahrávali tak, jak byly předem nacvičené. Souček, Hušbauer a další hráči o tom během sezóny několikrát mluvili.

                                              A dále nelze srovnávat nákop do chumlu hráčů, oproti precizním míčům za obranu, které soupeř nemůže odvrátit, a kam si nabíhá náš hráč, který buď zakončuje (třeba Bořil proti Liberci loni, Zmrhal proti Plzni loni, Baluta proti Příbrami loni a další - vše po Hušbauerových pasech a vše ze hry), nebo přihrává na gól (třeba Bořil proti Opavě loni a další po Hušbauerově pasu). Pusť si ty situace - to nemá s nákopem do chumlu hráčů nic společného, to jsou precizní přihrávky na góly a ukázka vynikající kreativity Hušbauera.

                                              Tady si pusť Balutův gól:
                                              https://www.fortunaliga.cz/zapas/6145-sla-pri

                                              Tady si pusť Zmrhalův gól:
                                              https://www.fortunaliga.cz/zapas/6099-sla-plz

                                              Tady si pusť Bořilův gól:
                                              https://www.fortunaliga.cz/zapas/6251-sla-lib

                                              A mohl bych pokračovat...

                                              4) Tak zaprvé standardky opravdu nemohou kopat stejně nebo líp jiní hráči, jedině Stanciu. A zadruhé není pravda, že se nedostává do hry (naopak je ve hře více než ostatní střední záložníci, což dokládá počet doteků s míčem, počet přihrávek a další údaje), zadruhé žádný handicap při rychlejším fotbale nemá (naopak sám zrychluje hru tím, že hraje na minimum doteků a velmi rychle nachází nejlepší možná řešení v daných situacích), soupeř ho rozhodně snadno neobejde (viz např. info od Dobiáše, že Hušbauer je skvělý směrem dozadu), a že prohrává osobní souboje - tady akorát souhlasím, že to není jeho přednost, a že třeba Souček je v nich mnohem lepší, nicméně žádný propadák to ze strany Hušbauera také není viz -> https://www.fortunaliga.cz/statistiky?unit=1&status=0¶meter=9&season=2019&game_limit=0&nationality=&age=0&order=9&order_dir=2&list_number=0&club=5#stats

                                              A neříkej, že tu nebagatelizuješ jeho přednosti. Bagatelizuješ je téměř každým svým komentářem na jeho adresu.

                                              5) Rozhodně mi přijde efektivnější strávit spolu na fotbale 90 minut a vzájemně si vysvětlit svůj pohled (třeba uznáš, že s v mnoha věcech mýlíš, a třeba uznám já, že na tvých názorech něco je), než trávit hodiny a hodiny vyměňováním si vzkazů zde na diskuzním fóru.

                                              7) Kdybys neustále nesmyslně nedehonestoval jednoho z našich klíčových hráčů, tak by ses ode mě možná dočkal jiného slovníku. Nehledě na to, že jsi to ty, kdo mnohem častěji sklouzává k urážkám a různým výpadům. Tak se zamysli, kdo k tomu, v jakém duchu spolu konverzujeme, zavdává větší příčinu.

                                              • Re: Já neříkám nic,ale.

                                                belmis (přítel SN)     před 5 lety 16.08.2019 14:06 |  
                                                0 0

                                                1) Ano, je to matematika, ještě lépe statistika. A je jedno, jestli je o fotbale, zemědělství nebo ekonomii. Snaží se postihnout pravděpodobnost nějakého jevu na základě nějaké předchozí skutečnosti (v tomto případě)
                                                2) Myslím, že mi nechceš rozumět za každou cenu. Vždyť kolik asi už tisíc slov jsem ti napsal a ty mi pak napíšeš, proč jsou standardky důležité a že jsou nacvičené......To ví přece každý. Já říkám jediné. Že tabulka, kterou ty se tady oháníš, právě z hlediska statistického, nepostihuje tvořivost hráče ve hře, jelikož jsou do této statistiky započítány přihrávky do šancí ze standardek a navíc i ty do chumlu hráčů, i když tam jdou ostatní hráči za účelem, že to tam JH10 kopne. Navíc ta kreativita právě u JH10 je nejvíce ovlivněná tím, jestli soupeř napadá naše záložníky nebo ne. JiTr ho velebí úplně za vše, i za to, že je nejběhavějším hráčem poločasu, když je ve skutečnosti druhým nejméně běhavým. Také kritizoval Stanciua za to, jak ztrácel míče v Teplicích (přitom byl na hřišti půl hodiny, dal gól a vyslal hezkou průnikovku na Jusufa. Pak také říkal po zápase, kdy JH10 nehrál, že nám nechyběl vůbec, jelikož jsme hráli rychlý kombinační fotbal, aby hned na to řekl, že nám chyběl určitě moc, jelikož umí dát dlouhej pas na tkaničku. Všechna jeho vyjádření o konkrétních hráčích beru s velikou rezervou.
                                                3) Ty uvedené přihrávky byly parádní a adresné. Vždyť já neříkám, že takové on neumí. Můj problém je v tom, že na každou takovou má v tabulce připsaných 5 ze standardek a z centrů do chumlu. Já bych ani s tímto neměl problém, kdybys tady tím neoperoval jako o nejlepším a nejkreativnějším hráči ligy, když to pak není pravda. Pokud přestane kopat standardky a začne je kopat Stanciu, čísla mu ihned klesnou. A to tam ještě bude mít ty nákopy do chumlu, které kope asi 5 častěji než všichni ostatní hráči (třeba z pozice beka) - ano, protože to takto mají z tréninku nacvičené. A v minulé sezóně jsme dávali tolik gólů ze standardky, jelikož jsme měli více vysokých hráčů. O kopací technice Hušbauera nemluvím, ta je výborná. Jen na tom není moc co kreativního od hráče, který ji kope.
                                                4) Hušbauer běží dozadu, na rozdíl od lempla Kangy, ale má chvíle, kdy šetří každý krok. Není to Ševčík, který běží dozadu jednak rychleji a není na krok líný ani trochu.
                                                5) Pokud se nedokážeme shodnout na těch nejelementárnějších věcech jako jesti je přesnější číslo vztažené na dobu na hřišti nebo bez ohledu na hřišti atd atd, tak bychom se podle mě už vůbec neshodli při pohledu na fotbal
                                                Vždyť kolik měsíců, možná i let ti trvalo (než přišel Tracab a pak se ještě JiTr zeptali na JH10 a jeho pohyb - on ho samozřejmě ještě podržel s těmi rychlostmi), než jsi přiznal, že JH10 úplně tak neběhá jako jeho kolegové v záloze. Naopak ses to snažil negovat tím, že má průměrnou rychlost jen o pár desetin menší než ostatní.....A tedy běhá stejně...

                                                • Re: Já neříkám nic,ale.

                                                  Boss82     před 5 lety 16.08.2019 14:30 |  
                                                  0 0

                                                  Už je to nečitelné. Odpovím na konci tohoto článku novým příspěvkem, kam také vypíšu situace ze zápasů s Karvinou a Libercem, jak jsme se bavili.

                                    • Re: Já neříkám nic,ale.

                                      kjandourek (admin)     před 5 lety 15.08.2019 10:45 |  
                                      3 1

                                      Na MS v roce 1990 vyběhl Milan Luhový na posledních patnáct minut zápasu s USA a dal gól na 5:1... Pak už příležitost nedostal.... takže mu dle Tvého uvažování stačilo patnáct minut na jeden gól

                                      Logikou, kterou se nám tu snažíš nastínit, bychom na něj měli koukat jako na nejlepšího střelce celého turnaje....
                                      Když tedy Salvatore Schillaci na svých šest branek potřeboval 563 minut (89,3333 na gól) a Tomáš Skuhravý na pět branek minut 450 (přesně 90 na gól)... Luhový by jich přeci za takovou porci minut musel nastřílet okolo třiceti...

                                      Ale tohle ohýbání historie už by znělo trochu divně, že?

    • Re: Já neříkám nic,ale.

      belmis (přítel SN)     před 5 lety 12.08.2019 21:09 |  
      4 2

      Souhlasím, také bych prohodil známky Součka a JH10

      • Re: Já neříkám nic,ale.

        Boss82     před 5 lety 12.08.2019 22:11 |  
        4 6

        Vypsal bych ti tu všechny akce, které v zápase Hušbauer vypracoval nebo se na nich významně podílel, a které vedly ke gólové šanci nebo nebezpečné situaci pro soupeře (byl v tomto ohledu nejlepším hráčem na hřišti), ale hádám, že by to stejně byla zbytečná práce. Prostě je to marný, je to marný, je to marný...

        • Re: Já neříkám nic,ale.

          belmis (přítel SN)     před 5 lety 13.08.2019 03:58 |  
          5 2

          Přihrávku do gólové šance kromě standardy ale ani jednu. Jde mi o to, že jsou pak takovéto statistiky úplně k ničemu.

          • Re: Já neříkám nic,ale.

            Boss82     před 5 lety 13.08.2019 10:10 |  
            1 5

            Pusť si ten zápas znova a třeba přijdeš na to, že jsi se opět mýlil.

            • Re: Já neříkám nic,ale.

              belmis (přítel SN)     před 5 lety 13.08.2019 12:14 |  
              4 2

              Prosím o kterou minutu se jedná, pustím si to znovu, děkuji.

              • Re: Já neříkám nic,ale.

                Boss82     před 5 lety 13.08.2019 15:32 |  
                1 7

                Speciálně kvůli tobě si projedu zápasy s Karvinou a Libercem, a Hušbauerovy akce, které byly přihrávkou do gólové šance (PG), nebo akce, které rozjel, a vedly ke gólové šanci (jinými slovy vyprodukoval předfinální přihrávku - PP) ti sem vypíšu. Je to ale fakt naposled, co ti budu věnovat tolik času. Jestli se ani pak neomluvíš (pokud se ukáže, že čísla, která liga uvádí, nelžou) a budeš nadále pokračovat ve své demagogii a honu na Hušbauera, tak jsi pro mě (a asi nejen pouze pro mě) už navždycky jen ubohý hloupý hejtr, pro kterého je jeho vlastní ego a boj za své scestné názory důležitější než samotná Slavia a její úspěchy.

                • Re: Já neříkám nic,ale.

                  belmis (přítel SN)     před 5 lety 13.08.2019 16:09 |  
                  2 2

                  Děkuji, pak dáme k posouzení ostatním

                • Re: Já neříkám nic,ale.

                  belmis (přítel SN)     před 5 lety 14.08.2019 04:46 |  
                  3 2

                  A prosím tě o jedno:
                  Vykašli se na omáčku, další doteky JH10 s míčem mě nezajímají - to mají všichni hráči. Chci po tobě pouze jediné: A to pouze 4 přihrávky do gólových šancí vyjma standardek, které se nepočítají. Pouze a jen doplň prosím chybějící níže:
                  1) Karviná, 38. minuta - na MvB
                  2) Karviná xx. minuta - na
                  3) Liberec xx. minuta - na
                  4) Liberec xx. minuta - na

                  • Re: Já neříkám nic,ale.

                    Boss82     před 5 lety 14.08.2019 10:42 |  
                    1 1

                    To nech laskavě na mně.

                  • Re: Já neříkám nic,ale.

                    Akuls     před 5 lety 14.08.2019 11:47 |  
                    2 4

                    Ne jenom standardek, vždyť ani nákop od střídačky do velkého vápna, i když si ho náhodou najde nějaký slávistický hlavičkář, není žádnou přihrávkou do gólové šance.

                    • Re: Já neříkám nic,ale.

                      belmis (přítel SN)     před 5 lety 14.08.2019 11:52 |  
                      2 3

                      Myslím, že nám jich boss82 vyjmenuje 10 a bude jen naším problémem, že tu přihrávku do gólové šance nevidíme, jelikož fotbal je komplexní hra a my nedokážeme posoudit, že ta přihrávka na půlce na pět metrů na Coufala byla ta nejklíčovější proto, aby gól padl......

                      • Re: Já neříkám nic,ale.

                        Akuls     před 5 lety 14.08.2019 13:42 |  
                        2 3

                        Těžko se od něj dá čekat něco jiného, holt láska je láska, nicméně těm statistikám iSportu také nerozumím. Kdysi tady psal Dropt, že skvělá přihrávka Hušbaura na Škodu v zápase s Jihlavou, po které pak Danny dával gól do prázdné, by se mu stejně do statistik nezapočítala, i kdyby šanci využil přímo hned Škoda, protože prý Hušbauer přihrával z moc velké dálky od branky. Naproti tomu se v té době nahrávačům započítávali snad všechny centry do vápna, a to i ty ze standardek. Tak nevim, holt stále platí, jak nás učili na VŠE pánové Třetina a Báča, že statistika je věda, která se zabývá přesným součtem nepřesných čísel.

                        • Re: Já neříkám nic,ale.

                          belmis (přítel SN)     před 5 lety 14.08.2019 14:08 |  
                          2 3

                          Isport moc nesleduju, jen když sem dá někdo odkaz na nějaký článek. Jelikož třeba hodnocení hráčů podle mě je od Alanora většinou přesnější a další a další věci, které ukazují na to, že většina redaktorů Sportu moc fotbalu nerozumí. Jsou tam výjimky jako třeba Hartman, ale Vacek nebo Špryňar, to je něco...:-)

                          • Re: Já neříkám nic,ale.

                            Akuls     před 5 lety 14.08.2019 15:36 |  
                            2 2

                            Oni se hlavně musí řídit pravidlem, že koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Ke Křetínského Spartě a naopak ke konkurenční Slavii a Plzni pak mají stejný přístup jako v MFD k ABíčkovi a k jeho politickým rivalům. Noviny už také kupuji jen výjimečně, pokud je tam nějaká příloha jako třeba minulý pátek k Ligue 1 a Premier League, i když už netrpělivě čekám na zvláštní číslo Kickeru, věnované tradičně cca 10 nejkvalitnějším ligám v Evropě, ale iSport každý den prolétnu.

                    • Re: Já neříkám nic,ale.

                      Boss82     před 5 lety 15.08.2019 10:17 |  
                      1 2

                      Jenže on je velmi zásadní rozdíl mezi nákopem, a mezi cíleným pasem do správného prostoru, ve správné výšce, ve správné rychlosti, ve správný čas na správného hráče, víme?!

  26. Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

    kalex     před 5 lety 12.08.2019 19:28 |  
    2 4

    Dostal na výběr, že buď bude bojovat o sestavu ve Slávii s nejistým výsledkem a pak, když bude vyhodnocen negativně, tak půjde někam na hostování a nebo půjde na hostování rovnou. Neměl tedy na výběr variantu najisto zůstat ve Slávii.

    Takže tu možnost měl. Pokud mu to pomůže, budu jen rád. Toto téma se tady přece řešilo dost. Vybral si mezistupeň. Byla to jeho volba.

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      wotlemburg     před 5 lety 12.08.2019 20:25 |  
      4 0

      O kom to hovorítě?

      • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

        pehacko     před 5 lety 12.08.2019 21:23 |  
        5 2

        zkousi vytvorit nejake vlakno na ktere nebude reagovat pan doktor...

        • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

          kalex     před 5 lety 12.08.2019 22:39 |  
          1 0

          Nedělal jsem nové vlákno. Prostě jsem to blbě poslal.

          • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

            pehacko     před 5 lety 12.08.2019 23:26 |  
            5 0

            tak ale to nemusis priznavat ne? chtel jsem z tebe udelat hrdinu a bojovnika za ciste vlakno a ted je to cele v riti...

  27. Pro Belmise

    Boss82     před 5 lety 16.08.2019 15:59 |  
    1 1

    Tento příspěvek je pokračováním naší diskuze s Belmisem, kterou vedeme pod tímto článkem. Chápu, že pro ostatní musí být ty naše vleklé spory na jedno a to samé téma již únavné. Proto ostatním vzkazuji - nekažte si den a klidně tuhle mou tapetu nečtěte -> jako bych nic nepsal:-). Opravdu s tím nechci ostatní otravovat, ale odpovědět mu musím, když už jsem to slíbil.

    Takže Belmisi, nejprve ještě stručná odpověď na tvůj poslední příspěvek. Dávám to sem, protože v původním vlákně už z toho je nečitelná nudle.

    1) Tomu samozřejmě rozumím. Ale ta tvá aplikace matematiky na fotbal v tomto případě nefunguje, protože už ze své podstaty nemůže postihnout všechny proměnné. Nebo mi chceš vážně tvrdit, že když nějaký střídající hráč vstřelí za svých 15 minut na hřišti gól (protože unavený soupeř hrál vabank), tak to znamená, že v příštím zápase, pokud nastoupí od začátku, bude každou čtvrthodinu automaticky skórovat? A to samé se týká gólových asistencí, přihrávek do gólových šancí, předfinálních přihrávek atd...

    2) Tak já přece netrdím, že ta tabulka postihuje pouze kreativitu ve hře. Postihuje samozřejmě kreativitu jako celek - a ano, včetně standardních situací. Nevidím na tom nic špatného nebo neobjektivního. Každý tým v lize má své zahrávače standardních situací a nikdo ostatním hráčům nezakazuje centrovat do vápna a vytvářet tím svým spoluhráčům šance. Všichni hráči mají stejné podmínky, u všech jsou sledovány stejné parametry výkonu, ten analytický nástroj určitě nikomu nenadržuje - přesto v měřených údajích, o kterých se bavíme, stále vyniká pouze jeden hráč -> J. Hušbauer.

    Co se týče napadání, tak jistě sis všiml, že naše hráče brutálně napadá úplně každý soupeř - je to jeho jediná obrana proti naší vyšší fotbalové kvalitě. A přesto se Hušbauer prosazuje a gólové šance vytváří. Takže tvá teze, že má problémy s pressingem soupeře, není pravdivá.

    Pokud jde o vyjádření JiT, tak mám pocit, že si vybíráš pouze ta, která se ti hodí do krámu, zatímco ta ostatní smeteš vždy rázně ze stolu.

    3) Ach jo. Vždyť nic z tohohle vůbec není pravda. Sleduješ ty naše zápasy vůbec? To si vážně musím pustit znovu všechny naše zápasy za poslední 4 roky a dělat si čárky, jakým způsobem Hušbauer šance vytváří, abych ti dokázal, že se opět mýlíš?

    4) Každý hráč někdy šetří krokem - musí, protože je třeba v danou chvíli v laktátu a nemůže zabrat, ani kdyby chtěl.

    5) Ohledně běhání jsem nikdy nic neuznal - můj názor je zcela konzistentní -> Hušbauer běhá na svou pozici zcela dostatečně a v dobré intenzitě. To, že má horší zrychlení a nižší maximální rychlost, je samozřejmě fakt, ale to jsem nikdy nerozporoval a na mém tvrzení to nic nemění.

    Nyní již k zápasům, na které ses mě ptal. Hledal jsem Hušbauerovi přihrávky do gólové šance a předfinální přihrávky.

    Slavia vs. Karviná

    -> 10. minuta - rozdal dobrý míč do křídla do volného prostoru na MvB, ten poslal míč z úhlu prudce na přední tyč. Kdyby MvB zvolil lepší řešení (nabízela se přihrávka pod sebe do vápna), byla by situace podstatně nebezpečnější - pravděpodobně posouzeno jako předfinální přihrávka.

    -> 38. minuta - vynikající přihrávkou posílá do samostatného nájezdu MvB -> přihrávka do gólové šance.

    -> 47. minuta - výborným dlouhým pasem uvolnil MvB, který byl v dobrém sprintovém náběhu, akce pokračovala kombinací mezi Součkem a Ševčíkem, ten následně přihrál míč zpět Hušbauerovi, který cíleným centrem za obranu našel nabíhajícího Bořila, který zakončoval nebezpečně hlavou -> přihrávka do gólové šance.

    -> 61. minuta - dlouhým centrem za klubko hráčů ve vápně našel MvB, ten si našel prostor ke střele, ale trefil pouze tyč -> Hušbauerův centr mohl být posouzen jako přihrávka do gólové šance, byť tady bych se k takovémuto posouzení nepřikláněl, protože hlavní podíl na tom, že šance vznikla, měl MvB.

    -> 64. minuta - přesným centrem našel ve vápně volného Bořila, ten však hlavičkoval nad -> rovněž mohlo být posouzeno jako přihrávka do gólové šance

    -> 87. minuta - přesným pasem (potenciální předfinální přihrávka), našel v nebezpečném prostoru Olayinku ten bohužel nezvládl souboj 1 na 1, takže akce vyzněla do ztracena.

    -> 95. minuta - nejprve oslovil přesným pasem (potenciální předfinální přihrávka) Stancia, ten se k míči však nedostal, následně našel ve vápně Yousufa, ale jeho hlavička nebyla příliš nebezpečná (potenciální přihrávka do gólové šance, ale neposoudil bych ji tak, bylo to spíše do klubka hráčů).

    Slavia vs. Liberec

    -> 3. minuta - centrem z levé strany nachází na penaltě MvB, který ale hlavičkuje vedle -> mohlo být posouzeno jako přihrávka do gólové šance.

    -> 59. minuta - pohotově z prvního doteku narážel do vápna Stanciuovi. Ten střílel nepřesně, ale kdyby vrátil míč nabíhajícímu Hušbauerovi, mohli jsme mít velkou střeleckou příležitost -> přesto mohlo být posouzenou jako přihrávka do gólové šance.

    -> 71. minuta - ze standardní situace nachází na zadní tyči volného Součka, kterého skvěle vychytal Nguyen -> přihrávka do gólové šance.

    -> 72. minuta - zasekávačkou se elegantně zbavil protihráče a uvolnil (potenciální předfinální přihrávka) Krále, který mohl vyslat do sóla MvB, ale zpackal finální přihrávku. Hušbauer následně hasil rychlý protiútok za cenu faulu a poté, co dostal ŽK, si vzteklou reakcí říkal o ČK. Být trenérem, tak za toto mu rázně vyčiním.

    -> 87. minuta - nejedná se o přihrávku do gólové šance, ale o tu jeho zazděnou šanci. Mick ho dobře našel, přišel výborný první dotek, který vedl k uvolnění a…. střela nad. Nepřestává mě fascinovat, že se svou kopací technikou toto z této pozice netrefil. Fakt škoda a samozřejmě Hušbyho velká chyba.

    V obou zápasech měl ještě několik výborných přihrávek, které by se daly označit za předfinální (a které jsem do svého seznamu nedával), ale spoluhráči v akci nepokračovali (ztratili míč v souboji 1 na 1, pokazili přihrávku, vrátili hru dozadu, místo aby hráli dopředu atd…), a nevím, jak toto Instat bere. Jestli předfinální přihrávku hráči přesto započítá, nebo nikoliv.

    • Re: Pro Belmise

      belmis (přítel SN)     před 5 lety 16.08.2019 16:03 |  
      2 2

      Pro Bosse 82, co po mně ještě chtěl:

      Myslíš, že je hráč ve 29 starý na přestup? Pokud je to jeden z nejlepších hráčů ligy, určitě o něj bude zájem. Vždyť i náhradníkovi Stochovi je 29 let, Bořil 28 měl nabídku z Anglie, Ngadeu teď v Listopadu také 29.

      Nebo je to jinak a skautům lepších týmů nestačí jen tabulka fortuna ligy, kde se mísí statistiky ze hry se statistikami ze standardek? To stačí maximálně novinářům a části fanoušků, kteří si vlastní názor na kvalitu hráče zahrnující přednosti i nedostatky, udělat neumí.

      A teď jen některé tvé perly z minulosti, o které jsi mě žádal. Koukl jsem se jen náhodou na čtrnáctidenní období a hned mě rozesmálo několik tvých komentářů:-) Ale ty dva o Uhrinovi během čtrnácti dnů, to je prostě bomba, to jsi celý a typický ty :-))

      např:
      „Dovolil bych si poznamenat, že s Jablonským a Mikulou, kteří údajně nemají na boj o poháry, jsme se do těch pohárů dostali, takže Ti to malinko hapruje, nemyslíš? Jako alternativa za Šventa a Bořila jsou to zcela dostačující hráči. A to ještě zapomínáš na Holíka, případně Frydrycha.“

      Další tvůj příspěvek z 16.8.:
      „S první částí příspěvku souhlasím - van Kessel jde nahoru a Švento ukázal klid na míči a kvalitu.“

      A teď to přijde: 14.8.:-))))
      „S některými částmi Tvého komentáře se ztotožňuji, Farisi. Místní "experti" mají zřejmě doma všichni křišťálovou kouli, takže vědí, že s DU a lavičce skončíme v lize nejlépe 6., budeme hrát nekoukatelný fotbal a uřízneme si velkou ostudu.

      Já křišťálovou kouli doma nemám, ale věřím, že se všechno klidně může vyvinout tak, jak naznačuješ: se štěstím urveme postup přes Anderlecht, povedou se 3 výhry v lize v řadě, tým si postupně sedne, nabyde větší sebevědomí, rozstřílí se Škoda, uzdraví se Ščuk, který na místě DZ nahradí momentálně nejistého Součka, stále lepší budou GvK, Mihalík, Barák atd.... Vynikající pasáže ze zápasů se Zlínem a Jihlavou (především závěrečné 20minutovky) přestanou být pouhými pasážemi, ale budeme takto dominovat 70-80 minut každého zápasu. A pokud se to všechno sejde, budeme hrát opravdu o titul.

      Netvrdím, že to tak 100% bude, ale rozhodně nesouhlasím s tou smrští, která se tu proti DU snesla od místních "znalců", kteří 100% vědí, že pokud DU setrvá, tak budeme v prdeli. Znova opakuji - dal bych mu čas do zimy, pak ať si vedení vše vyhodnotí a jedná.

      A to je právě ten problém - všichni tu odvolávají DU, ale koho za něj, to už napíše málokdo.

      Jarolím jde k repre, má význmaný podíl na krachu Slavie před 7 lety, navíc Boleslav odstartovala sezonu velmi mizerně.
      Trpišovský začal sezonu s Libercem mnohem hůře než my.
      Kozel neměl závěr angažmá v Dukle kdovíjaký.
      Vrba je v Rusku.
      Pivarníka Plzeň nepustí, a také mu to na začátku v Plzni dost skřípe.
      Mourinha nám asi Manchester také nepustí, tak koho by tu místní kritici vlastně rádi viděli???“

      Ještě Ze 17.8. 2016: asi 11 dní před OFICIÁLNÍM odvoláním Uhrina
      „Definuj systém, koudysi. Já ho tam vidím, Ty ho tam nevidíš. A teď kdo z nás má pravdu? Do zimy dávám DU čas, aby se naše hra co nejvíce přiblížila té pěkné kombinační, kterou si všichni přejeme vidět. V některých zápasech pod DU jsem ji viděl, v některých ne. Doufám, že těch dobrých zápasů bude během podzimu přibývat. Pokud ne, ať je DU odvolán. Ale odvolávat ho teď je totální nesmysl.“

      ......Abys 29.8. napsal toto: :-))
      „Odvolání Dušana Uhrina je logické vyústění celé situace.

      Ještě před 14 dny by mě nenapadlo, že to napíšu, ale vzhledem k nulovému hernímu progresu a především zřejmým zásadním problémům v kabině, opravdu nešlo čekat do zimy, jak jsem si původně přál a nabádal k trpělivosti. Zápasy s Anderlechtem a v Plzni totiž jasně ukázaly, že naše problémy jsou mnohem hlubší, než se zdálo.

      Krize může nastat a může být pomocí tvrdé práce a trpělivosti překonána. V to jsem věřil i v případě D. Uhrina. Ale jsou-li skutečně pochroumány lidské vztahy, v tomto případě Uhrin vs. hráči, pak je pravděpodobnost obratu k lepšímu vskutku mizivá.

      Hezky to shrnul Jarmik ve svém příspěvku, když analyzoval náš zápas v Plzni. Z hráčů by mělo na hřišti čišet sebevědomí, ale místo toho vidíme jen strach. Strach něco nepokazit, strach z riskantnější přihrávky, strach z nějaké individuální akce, strach z míče! To se pak nedá hrát fotbal. Jestli tento strach vyplývá z toho, že Uhrin je tak špatný psycholog, že se ho hráči bojí, tudíž hrají zakřiknutě, aby něco nepokazili, pak je špatným trenérem a je dobře, že skončil.

      V současné situaci už dále nešlo čekat. Bylo by to totiž čekání na zázrak.

      Ovšem kdo řekne A (Uhrin ven!), musí říci i B - kdo za něj. Chceme-li pracovat koncepčně, rok od roku se zlepšovat a časem se stát dominantím klubem u nás a pravidelným účastníkem LM, tak bych se zcela vyvaroval nějakých dočasných řešení. Je potřeba najít trenéra, který u nás vydrží několik let a bude systematicky budovat tým a herní filozofii, která by nás měla dostat na výsluní.

      Proto je potřeba výběru trenéra věnovat tu nejvyšší možnou pozornost. Žádného ze současných kandidátů neznám osobně a nejsem schopen detailně analyzovat jeho práci, ale jako nejvhodnější řešení se mi jeví Luboš Kozel.

      Každopádně doufejme, že pan Tvrdík bude mít při výběru šťastnou ruku.

      Pane Uhrine, děkujeme za kvalitní sezonu 2015/2016, která dopadla nad očekávání dobře. Ale v průběhu začátku této sezóny jste se dostal do slepé uličky a zřejmě již nebylo cesty ven.“

      Tohle tě vystihuje úplně znamenitě :-) Nejdřív všem vynadáš, jaké to jsou hysterky, i když ty jsi jeden z posledních, který tu situaci nevidí, abys po rozhodnutí vedení úplně obrátil a pak ještě udělal "fundovanou analýzu", kde doporučíš trenéra, kterého jsi před čtrnácti dny zavrhl :-))).

      A jak říkám, máš tam spoustu a spoustu dalších perel...:-)

      • Re: Pro Belmise

        Boss82     před 5 lety 17.08.2019 00:26 |  
        1 4

        Hele, ty jsi v denním kontaktu s Tvrdíkem, že víš tak dobře, že na Hušbauera nikdy nepřišla žádná nabídka? To, že takové info neprosáklo do novin, ještě neznamená, že na něj nabídky nebyly. Tak tady přestaň tímhle argumentem operovat, jako by to byla prokázaná a nezvratná pravda. A jinak je snad jasné, že věk 29 let je už vzhledem k přestupu do lepší soutěže limitující. Ne třeba tolik u stopera nebo obránce, ale u středního záložníka ano. Příklad Stocha není také moc dobrý, protože toho si koupil klub, který ho velmi dobře zná, protože už tam působil, a navíc za naprosto neadekvátní cenu vzhledem jeho výkonnosti.

        K těm mým názorům. Vážně nevím, co tímhle chceš dokázat. Vezmu to stručně:

        Že jsme se s Mikulou a Jablonským do pohárů dostali byla pravda, a že to v té době byli solidní druhé volby byla pravda také.

        Co se ti nelíbí na příspěvku, že van Kessel jde nahoru? Pravděpodobně jsem to psal v době, kdy šel opravdu nahoru. Co jsem o něm psal později (např. při naší prohře v Plzni, kde jsem ho brutálně zkritizoval), to už sem raději nedáš, viď?

        Pokud jde o mé názory na DU, tak už se nikdy nedozvíme, jak by se sezóna vyvinula, kdyby dostal čas do té zimy, jak jsem chtěl. Klidně to mohlo dopadnout tak, jak jsem psal, to už se nikdy nedozvíme. Ale sám vidíš, že jsem rozhodně nebyl na 100 % přesvědčen, že DU je ten pravý a jeho setrvání jsem podmiňoval zlepšením herního projevu a výsledků. To nenastalo, tudíž byl odvolán. Podle mě v pořádku. Btw. byl to právě DU, kdo přivedl první posily a vybudoval základy později veleúpěšného týmu -> Pavlenka, Barák, Bořil, Hušbauer, Mešanovič a další, to vše byla práce DU. Nic není černobílé, DU nebyl dokonalý, ale určitě nebyl tak špatný, jak se o něm v té době psalo. Proto jsem se ho zastával. Ale žádný názorový veletoč tam nevyčteš, ani kdyby ses na hlavu stavěl.

        Hele ale varoval jsem tě - přestaň provokovat. Dnes jsem totiž podrobně projížděl tvé příspěvky - jak ty, kde jsme řešili naše spory, tak i jiné, kde jsi nediskutoval přímo se mnou, a je to vážně síla. Ty jsi opravdu v těch našich sporech neměl pravdu nikdy v ničem! Vážně to sem mám dát a udělat z tebe úplného pitomce? Věř mi, že to nechceš!

    • Re: Pro Belmise

      belmis (přítel SN)     před 5 lety 16.08.2019 16:10 |  
      2 1

      Ok, díky, mrknu se na to a zítra dám vědět.

  28. Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

    belmis (přítel SN)     před 5 lety 16.08.2019 16:01 |  
    2 2

    Nejdříve jsi ho do základu dávat nechtěl, pak když tam byl, tak dobrý, ale pak se řešilo, zda Barák nebo Hušbauer a už měl u tebe kluk smůlu. Najednou byli on a Souček bez formy, jenom JH10 tu formu podle tebe měl...

    Ale až pak pošleš ty další tři gólovky bez standardek, o kterých jsi pomlčel, že se do tabulky nepočítají, mám pro tebe těch několik komentářů z náhodných jen 14 dní, o které jsi mě žádal. Pak jsou tam další perly z dalšího měsíce. To ti případně pošlu pak.

    • Re: Hodnocení hráčů - 5.kolo

      Boss82     před 5 lety 16.08.2019 23:52 |  
      2 3

      A nenapadlo tě třeba, že v době, kdy jsem ty komentáře psal, byli Barák a Souček opravdu bez formy? Ostatně situace se přece vyvinula tak, že Souček nehrál vůbec a byl puštěn na hostování do Liberce, no a Barák přišel o místo v základní sestavě. Zato Hušbauer hrál pořád v základu a vedlo to k čemu? Ano, k titulu! Takže jak vidíš, tak můj názor byl zcela správný a vůbec nevím, co na něm vlastně kritizuješ.

      Vyžádané info už jsem ti poslal.