Chance liga

Karviná - Slavia 0:0

V rámci 4. kola vyrazila Slavia do Karviné. Pražané promarnili několik dobrých šancí, dvakrát nastřelili tyč a zahodili penaltu, takže zápas skončil jen bezbrankovou remízou 0:0. Slavia tak nadále vede ligu spolu s Plzní, které nedokázala odskočit. Domácí si naopak připsali první body v soutěži.

V sestavě Slavie byly dvě vynucené změny. Zmrhala, který jedná o angažmá v Itálii, nahradil uzdravený Masopust. Za zraněného Hovorku pak naskočil na stoperu Frydrych. Místo si pak po poločasovém střídání v minulém zápase očekávaně udržel Král na úkor Traorého.

Domácí lodivod František Straka udělal dvě nečekané změny v sestavě. Premiéru v lize si odbude Stropek, který prošel i mládeží Slavie. Poprvé od roku 2007 se pak v české lize postaví do branky Libor Hrdlička. Debut v karvinském dresu čeká po přestupu ze Sparty i Vukadina Vukadinoviče. Jeho nasazení se však očekávalo.

První šanci si připsali domácí. Nepříjemný centr v souboji s Petráněm odvrátil Frydrych, ale míč se dostal jen k Lingrovi, která naštěstí v dobré pozici na hraně vápna pálil nad! Slavia o sobě dala poprvé vědět v 11. minutě, kdy se z velkého úhlu snažil Hrdličku zaskočit Van Buren, zkušený domácí brankář si ale přední tyč pokryl. Po zhruba čtvrthodině hry se slávisté blýskli akcí z dílny "totálního fotbalu", kdy před branku přihrával Bořil, avšak druhému krajnímu beku Coufalovi chyběl zhruba metr, aby dokázal míč ve skluzu dopravit do odkryté branky. Ve 24. minutě domácí darovali Slavii penaltu, když po souboji s Van Burenem naivně plácl rukou do míče Ndefe. Velkou možností na otevření stavu utkání ale pohrdl Souček, který vystřelil jen vedle branky! Ve 33. minutě se po standardní situaci prosadil k hlavičce Čonka, ale mířil jen nad branku. Druhou tutovku si slávisté připsali ve 39. minutě. Po výborné průnikové přihrávce běžel sám na brankáře Van Buren, ale míč si katastrofálně navedl do nulového úhlu, odkud už neměl šanci prostřelit Hrdličku. Pražané, kteří dosud podávali těžce průměrný výkon, ke konci poločasu přeci jen zabrali. Van Buren ještě jednou unikal obraně, ale z mírného úhlu napálil jen boční síť. V závěru měli svěřenci trenéra Trpišovského i trochu smůly, když Ševčík hlavičkoval jen do břevna. Do šaten se tak šlo za poločasového stavu 0:0.

Slavia vstoupila do druhé půle náporem, obrana domácích ale byla pozorná. Dobrý nástup nakonec vygradoval v šanci Ševčíka, kterou už za překonaným Hrdličkou odkopával domácí obránce. Míč by však dost možná směřoval jen na tyč. Domácí pak měli silnou pasáž, když si připsali několik rohů v řadě. Naše obrana si ale se všemi dokázala jistě poradit. Do další dobré šance se v 57. minutě dostal Masopust, když postupoval z menšího úhlu na Hrdličku. Karvinského brankáře ale nechal opět vyniknout, když ho trefil jen do hrudi. Dobré zakončení předvedl o pár minut později Van Buren, když pohotově napálil odražený míč. K jeho smůle i ke smůle celé Slavie však trefil jen tyč! Na hřiště se pak dostali Stanciu za Ševčíka a Júsuf za Van Burena, k tlaku to ale Slavii nepomohlo. Naši hráči působili čím dál více nervózně a přes územní převahu si nedokázali vytvářet šance. V 77. minutě mířila Součkova hlavička těsně vedle. V samotném závěru zápasu se tentýž hráč nedokázal prosadit proti brankáři z úhlu, když zamířil jen do boční sítě. Slavia tak poprvé v sezoně ztratila body, když v Karviné gól nepadl.

4. kolo - Neděle 04. 08. 2019 16:30

Fortuna liga, 2019/2020
0 - 0
0 - 0
MFK Karviná
MFK Karviná

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (674)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé