Chance liga

Liberec - Slavia 0:0

Ligová novinka zvaná nadstavba začala i pro vedoucí tým ligy. Slavia svou pouť v titulové skupině, při níž bude hájit čtyřbodový náskok, zahájila zápasem na horké půdě v Liberci. Za počasí spíše podzimního než květnového charakteru vyběhla stejná jedenáctka jako v závěrečném utkání základní části proti Olomouci. 

Domácí oproti minulému, nepovedenému zápasu v Karviné udělali tři změny. Nemohl nastoupit kmenový hráč Slavie Jan Sýkora, pouze na lavičce zůstal pravý bek Koscelník a stoper Vukliševič, které nahradili Mara, Fukala a Pešek. 

Zápas začal minutou potlesku za bývalého hráče Slovanu Liberec Josefa Šurala, do vzduchu vyletělo 23 modrých a bílých balónků a mohlo se začít. Ve čtvrté minutě přišel dlouhý pas Hušbauera na van Burena, který odehrál vyběhnuvší Nguyen pouze k Olayinkovi, tomu zakončení do odkryté branky sebral skluzem Oscar. Jinak se v prvních deseti minutách nic velkého na hřišti neudálo. Ve 13. minutě se po vysoké noze Ngadeua rozehrával trestný kop. Kolář centrovaný míč vyboxoval, ale po střetu s Kozákem se ocitl na zemi a na hřiště museli maséři. V zájmu objektivity je třeba poznamenat, že Kozáka do souboje přistrčil Deli. I nadále se odehrával tvrdý souboj bez větších šancí. Po přihrávce Olayinky se do jakéhosi náznaku šance řítil van Buren, všechno překazil skluzem Kačaraba. První půlhodinka byla minulostí a ani jeden z brankářů neměl jediný zákrok, hra se odehrávala ve středu pole a byla neustále přerušována fauly. Pohříchu více nedovolených zákroků měli na svém kontě slávisté. Až v poslední třetině první půle hosté přitačili svého soupeře k brance. Na levé straně se dvakrát nadějně uvolnil Bořil, ale pokaždé zvolil špatné řešení, v prvním případě místo centru střílel a trefil dvojblok obránců, podruhé zase všichni čekali střelu a to včetně Součka, na kterého směřovala přihrávka. Za faul na Součka si vykoledoval žlutou Malinský, Souček po prvním rohovém kopu marně žádal penaltu po střetu s Potočným. Ránu van Burena po nepřehledné situaci zblokoval Hybš, střelu Krále zase hlavou dostal do bezpečí Kačaraba. V posledních vteřinách se ke střele chystal Hušbauer, skočil mu do ní Oscar a pískal se faul z nebezpečné vzdálenosti. Trestný kop Hušbauera skončil na zdi a tak skončil první poločas bez branek. 

Do druhé půle nastoupily oba týmy beze změn. Hned v první minutě se po van Burenově průniku dostal ke střele Král, ale i tahle byla zblokována obranou. Jinak se ovšem obraz hry příliš nezměnil. Liberec hrál tvrdě, na hranici sebeobětování a slávisté marně hledali skulinku, kterou by alespoň nějak zaměstnali Nguyena. Málem jí našli v 54.minutě. Po faulu na Masopusta se k hlavičce dostal Souček, odražený míč napálil Olayinka a gólovou ránu před brankovou čárou zastavil Hybš. Na druhé straně Olayinka zastavil u rohového praporku žlutým skluzem Olayinka Fukalu a Potočný to z ostrého úhlu zkusil přímo na branku a o kousek přestřelil. Chybu v rozehrávce vystřihl Kolář, do vápna se řítil Pešek, ale nepřišel si na Bořila. Po obléhání soupeřovy branky nabízel hezkým centrem Hušbauer koncovku Olayinkovi, ale těsně před ním odehrál míč hlavou Mara. V 62.minutě sestřelil Oscar tvrdým skluzem Olayinku a než se v ruce rozhodčího objevila žlutá karta, se strhla strkanice, během níž tekly nervy proudem. Zápas se pomalu zvrhával ve válku, což hostům vyhovovalo stále méně. Po Masopustově krátké malé domů moc nechybělo, aby se k míči před Kolářem dostal napadající útočník, Kolářův odkop zase málem našel za obranou Liberce van Burena. tuhle sekvenci ukončil právě van Buren, který si vzápětí navedl míč  zleva na střed, leč jeho rána šla do boční sítě. Vzápětí si Mick připsal i střelu na branku, kdy prodloužil Coufalův pas, ale míč šel jenom do Nguyenových rukavic. Dvacet minut před koncem došlo na obměny obou kádrů. Domácí trenér posílil defenzívu, když Peška vystřídal Koscelník, což je původně krajní obránce. Na straně Slavie Olayinku vystřídal Miňo Stoch a místo van Burena naskočil do hry Milan Škoda. Právě Škoda šel do vysokého balónu, který Nguyen neudržel a míč z brankové čáry odpálil na poslední chvíli Fukala. Závěrečné minuty se nesly ve znamení křečovité snahy Slavie, kterou Liberečtí otupovali i za cenu mírného zdržování. Už v nastavení se po rohovém kopu Stocha dostali slávisté k několika zakončení, ale všechna skončila na tělech libereckých obránců. Zápas tak dospěl k bezbrankové remíze, kterou nezměnil ani střídající Baluta. Tento výsledek je velkou komplikací v soubojích o titul. Náskok červenobílých se může po tomto víkendu smrsknout na pouhé dva body.

1. - Sobota 04. 05. 2019 20:00

Fortuna liga - nadstavba, 2018/2019
0 - 0
0 - 0
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (616)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé