Chance liga

Slavia - Žižkov 3:0

Další domácí utkání = další jasná výhra, jak jinak. Pěkná domácí rozlučka s končící sezónou...

góly: 2x Kuka, Adauto

sestava: R. černý - L. Došek, M. Müller, R. Bejbl, T. Hrdlička (48. J. Suchopárek) - K. Piták, P. Gedeon, R. Dostálek, R. Skácel - P. Kuka (79. D. Kalivoda), Š. Vachoušek (59. E. Adauto da Silva)

lavička: M. Václavík, K. Kratochvíl, J. Hottek

Na Strahově nás dnes přivítalo slunečné počasí a lehce pozměněná základní jedenáctka. Chyběli zraněný T. Došek a za žluté karty potrestaný Petrouš. S kapitánskou páskou vyběhl opět Pavel Kuka a do obrany naskočil Muller. Další věcí, která nás bohužel tradičně přivítala, bylo prázdné hlediště. Na malé derby se přišlo podívat něco málo přes 2000 diváku, což je smutné, nikoliv však překvapující.

Utkání mělo jednoduchý scénář, jak to často na Strahově bývá. čekalo se jen na to, kdy domácí vstřelí první branku a kolik jich pak ještě přidají. Tentokrát jsme museli počkat až skoro do konce prvního poločasu, kdy nás nejprve zázračně zachránil Radek černý a po chvíli poslal do vedení Kuka, který usměrnil do sítě přesný centr Pitáka. Nemusel při tom ani vyskočit. Na začátku druhého poločasu se opět trefil náš kapitán, bylo rozhodnuto. Tentokrát si chytře poradil s přihrávkou Dostálka. Ještě předtím orazítkoval naší tyč ze standardní situace Pikl.

Ještě před tím vším vyběhl naposledy doma na hřiště Honza Suchopárek, který se po sezóně loučí se slávistickým dresem. Předvedl kvalitní výkon a mohl i skórovat - jednou jeho bombu chytil gólman a podruhé sestřelil protihráče. Po skončení utkání Honza předvedl malý striptýz, když házel oblečení mezi fanoušky. Zůstaly mu jen trenky. Sklidil bouřlivý potlesk a všichni jsme jistě rádi zavzpomínali na léta minulá. Bude nám chybět.

Dále je nutno zmínit návrat uzdraveného Adauta, který se na hřiště dostal také během druhého poločasu. Jakoby na něm nebyla nějaká pauza vidět, dokonce vstřelil i třetí gól.

Viktoria dnes bojovala o Pohár UEFA, o který se pere s Libercem, ale nebylo to vidět. Vůbec nic nepředvedla a naše vítězství bylo jasné a zasloužené. Dnešní utkání jen trošku kazil výkon postranního rozhodčího p. Amlera, který zvedal praporek nad hlavu až moc často.

Vcelku by mě zajímalo, jaké hráče jsme dnes viděli naposledy ve slávistickém dresu...



Info ze Sportovních novin: Dvě branky kapitána Pavla Kuky položily základ vítězství pražské Slavie v malém pražském derby nad Viktorií Žižkov 3:0. Souboj druhého celku tabulky se třetím pečetil třetí brankou Brazilec Adauto. 'Sešívaní' dnes v posledním domácím představení potvrdili pozici nejlepšího týmu na domácím hřišti. V 15 zápasech kromě dvou remíz pokaždé zvítězili.

Slavia se v prvním poločase dostávala do tempa pomaleji a v prvních minutách očekávaný festival ofenzivního fotbalu nespustila. Až ve 12. minutě mířila na branku Viktorie první střela, z přímého kopu napřáhl Skácel, ale Pižanowski byl u své pravé tyče připraven. Žižkov byl neškodný a všechny síly soustředil na utlumení narůstajícího tlaku Slavie. V 17. minutě vypálil z 25 metrů Dostálek a žižkovský brankář s námahou jeho dělovku vyboxoval před sebe. Hosté poprvé zahrozili po akci Dirnbacha, který unikl po levé straně, ale následný pokus Šebesty zblokovala slávistická obrana.

Domácí byli blízko první brance ve 31. minutě, Gedeon našel centrem přesně hlavu Dostálka, ale ryšavý záložník v dobré pozici mířil mimo. Vzápětí na polovině hřiště předvedl minelu Lukáš Došek a gól měl na dosah i Žižkov. Záložník Sabou ale nejprve na Dirnbachův centr nedosáhl a pak jeho střelu po Ščasného přízemním centru zázračně vytěsnil gólman černý.

Z protiakce udeřilo na druhé straně: Piták zatáhl míč po pravé straně a jeho centr hlavou usměrnil do sítě domácí kapitán Pavel Kuka. Těsně před poločasem ještě Kuka předložil míč Skácelovi a ten z voleje pálil metr vedle.

Pohledný zápas plný vzruchu nezbrzdila ani poločasová pauza, hned po ní vystrašil brankáře černého žižkovský Pikl, který z přímého kopu nastřelil břevno. Jeho druhý pokus z podobné pozice černý lapil. Poté se poloprázdný Strahov dočkal druhé branky, Dostálek chytrým prostrčením přelstil obranu Viktorie a chladnokrevný Kuka podél vyběhnuvšího Pižanowského skóroval pošesté v letošní sezoně.

Po druhém gólu Slavie tempo hry upadlo, tleskalo se především návratu rekonvalescenta Adauta a střele Suhopárka, který hrál v sešívaném dresu své poslední domácí utkání. Bezradná Viktoria inkasovala potřetí v 78. minutě. Dostálek krásnou kolmicí našel rozběhnutého Adauta a miláček ochozů pokořil 'jesličkami' bezmocného Pižanowského. Slavia zahrozila ještě v poslední minutě, ale Piták už na žižkovského gólmana nevyzrál.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)