Chance liga

Slavia - Ostrava 7:0

Dnešní květnové pondělí bylo nejspíše příjemné pro každého slávistu - léto nakouklo, sluníčko svítilo, ostravská sí? se vlnila a na Strahově jsme byli svědky mimořádného gólového představení...


góly: T. Došek, Piták, Skácel, Gedeon, Dostálek z pen., Vachoušek, Kuka

sestava: R. černý - L. Došek, R. Bejbl, A. Petrouš, T. Hrdlička - K. Piták, P. Gedeon (79. D. Kalivoda), R. Dostálek, R. Skácel (66. J. Hottek) - T. Došek (76. P. Kuka), Š. Vachoušek

lavička: M. Václavík, M. Müller, J. Suchopárek, R. Sláma

Asi nikdo neočekával, že utkání s těžkým soupeřem z Ostravy dopadne tak jednoznačně. Výhru sice očekával asi každý, na domácím hřišti se nám letos velice daří, ale dnešní utkání to potvrdilo výjimečně.

Ostrava měla za sebou těžké období, v poslední době se jí vůbec nedaří a navíc minulý týden proběhla i výměna trenéra. Nikdo tedy nevěděl, co od ní můžeme čekat. Tak jsme se alespoň těšili na novou posilu Slavie v modrém dresu - Martina Lukeše.

Slávisté se rozjížděli pomalu, jakoby soupeře jen raději testovali. Ten evidentně vsadil na defensivu a chtěl se snažit o brejky. Brzy tedy bylo jasné, že se hraje jen o to, kdy vstřelíme první branku. První pokusy byly jen zastřelovací. Nakonec konto otevřel díky svému důrazu T. Došek, který snad alespoň na chvíli umlčel své kritiky. Další gól přidal Piták, který se výborně zorientoval ve vápně. Poločas byl tedy 2:0. Věděli jsme, že hosté dnes nemají na zvrat. To potvrdil úvod druhého poločasu, kdy slávisté snadno zvýšili na 3:0, tentokrát se trefil Skácel. Poté nádherně vypálil z 25 metrů Gedeon, jemuž předložil na nohu míč Piták ze standardní situace - 4:0. Další branku přidal z penalty kapitán Dostálek a potrestal tak faul na Pitáka. Blížil se konec utkání, ale to ještě nebylo vše. Slávisté byli při chuti a už v nastaveném čase přidali další dva góly. Trefil se hlavou Vachoušek a skóre uzavřel Kuka, jenž chytře přehodil vyběhnuvšího gólmana hostí - 7:0.

Co víc si můžeme přát. Škoda jen, že tyto brankové hody sledovalo na stadionu jen necelých 2500 fanoušků. Jedna věc nás ale může mrzet mnohem více. Po dnešní výhře ztrácíme na vedoucí Spartu jen 4 body. Naděje tedy ještě žije, ale o to více nás všechny můžou mrzet zbytečné ztráty. Snad v příštím kole v Brně zlomíme prokletí a konečně vyhrajeme venku a třeba se spar?anům ještě rozklepou kolena...



Info ze Sportovních novin: Stoprocentní úspěšnost Slavie v jarní části ligové soutěže v domácím prostředí na Strahově nezměnil ani dnešní dohrávaný zápas 26. kola. Domácí fotbalisté v něm zdolali Baník Ostrava letos rekordním poměrem 7:0 a po tříbodovém zisku se přiblížili vedoucímu mužstvu tabulky Spartě Praha na čtyři body.

Hned od prvních minut se hrálo prakticky na jednu branku. Kombinační hra domácích na ostravské fotbalisty platila a již v sedmé minutě Vachoušek střelou z hranice šestnáctky vyzkoušel Laštůvkovu pozornost. Po čtvrthodině obstřelil ostravskou zeď z trestného kopu Dostálek, ale branku těsně minul.

Na druhé straně Bystroňův pokus z dálky bezpečně zlikvidoval černý. Většina míčů hostujícího mužstva směřovala na rychlonohého Svěrkoše, toho však střídavě Bejbl a Petrouš s přehledem pohlídali.

Ke gólu vybídl Vachoušek nejlepšího střelce domácích Tomáše Doška. Ten se po jeho přihrávce prodral přes dva soupeřovy obránce i gólmana Laštůvku a tečovaný míč už nestačil odvrátit ani Pospěch na brankové čáře. Tomáš Došek tak posunul svůj letošní gólový účet na číslo deset.

Domácí měli další šance. Po Vachouškově akci vypálil Skácel, ale Laštůvka byl připraven, stejný hráč neuspěl ani napodruhé. V 36. minutě si narazil Piták míč s T. Doškem a podruhé rozvlnil ostravskou sí?.

Premiéru ostravského Pavla Vrby na postu prvního trenéra po přestávce ještě notně ztrpčili Skácel, Gedeon, Dostálek, Vachoušek a Kuka. V 52. minutě Pospěch nedokázal ubránit T. Doška a po jeho zpětné přihrávce napřáhl přesně poosmé v sezoně Skácel. Po hodině hry pak Slavii dokonale vyšel signál: Piták poslal trestný kop na Gedeona a ten z 20 metrů trefil přesně růžek ostravské branky. Poté se do ostravské branky postavil náhradník Raška.

V závěru již domácí hlavně bavili fotbalem diváky. Přesto Dostálek z penalty, poté co Bolf povalil na zem pronikajícího Pitáka, zvýšil na 5:0, šestý gól pak přidal hlavou Vachoušek a konečnou podobu dal výsledku po sólu Kuka.

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Ostrava 7:0

    Richi (admin)     před 21 lety 05.05.2003 22:46 |  
    0 0

    Ještě jsi zapomněl podotknout, že nám bude chybět pro karty Dostálek. Jsem zvědav, kdo tam nastoupí. Snad nám to ale přinese štěstí a poprvé na jaře venku vyhrajeme.

    • Re: Slavia - Ostrava 7:0

      (host)     před 21 lety 06.05.2003 08:30 |  
      0 0

      Docela bych rád viděl hrát Skácel víc zprostředka. Když mu bude Gedeon hlídal zadek, tak by mohl být tím tvořivým záložníkem, kterýho moc potřebujeme.

  2. Re: Slavia - Ostrava 7:0

    (host)     před 21 lety 05.05.2003 23:11 |  
    0 0

    Jo jo Dostálek bude chybět ale viděl bych to na sestavu R. černý - L. Došek, R. Bejbl, A. Petrouš, T. Hrdlička - K. Piták, P. Gedeon R. Dostálek, R. Skácel, Š. Vachoušek - T. Došek, Kuka ( Pokud se neuzdraví Adauto, a to asi ne. ale už běhá ;))

    Jinak zápas to byl z kategorie snů, paráda.. :)

    • Re: Slavia - Ostrava 7:0

      Richi (admin)     před 21 lety 05.05.2003 23:18 |  
      0 0

      Omylem jsi tam napsal opět Dostálka:-). Já si nemyslím, že ve středu bude Skácel, je možné, že by tam mohl být Piták, který se tam dnes přesunul po vystřídání Gedeona! No nechme se překvapit, každopádně se trenéři na tuto variantu už delší dobu připravovali a oni vědí, jak ho nahradit, doufám.

      • Re: Slavia - Ostrava 7:0

        (host)     před 21 lety 06.05.2003 07:35 |  
        0 0

        jaj :/ už jsem si tu sestavu nějak zažil ;)) No něco určitě vymyslí. Ale myslím že něco lepšího než Sparta kde jim chyběl Poborský a hned to bylo znát. Teď se ukáže také pravá naše síla

  3. Re: Slavia - Ostrava 7:0

    (host)     před 21 lety 07.05.2003 22:06 |  
    0 0

    Do středu zálohy Vachoušek, do útoku Kuka.
    PetCC