Chance liga

Slavia - české Budějovice 6:1

Slavia dnes dle předpokladu neměla se svým soupeřem z českých Budějovic velké problémy, naopak si v boji o titul připsala další tři body a značně si vylepšila skóre...

góly: Skácel, Piták, Vachoušek, T. Došek, 2x Adauto

sestava Slavie: M. Václavík - L. Došek, M. Müller, A. Petrouš, R. Skácel (65. R. Bejbl) - K. Piták, P. Gedeon, R. Dostálek (61. T. Hrdlička), Š. Vachoušek - T. Došek (59. P. Kuka), E. Adauto da Silva

lavička: M. Kozáčik, J. Suchopárek, J. Hottek, R. Sláma

Když jsme dnes dorazili na Strahov na další ligové kolo, tak nás nemile překvapilo poloprázdné parkoviště. Bohužel i počet fanoušků na zápase byl tragický, oficiální čísla hovoří o více než 1500 návštěvnících, což je možná až přehodnocené. Slávisty nejspíše odlákalo finále hokejové extraligy, někdo odjel do Pardubic a další chtěli nejspíše vidět celé utkání, které začínalo již v 17h. Takže dobrá myšlenka slávistického vedení, tj. přesunout začátek o dvě hodiny na 14:30, vyšla naprázdno. Ani dnešní zmatené počasí návštěvě asi moc nepomohlo, chvíli svítilo slunce, jindy zas hustě sněžilo a vůbec byla nepříjemná zima.

Slavia dnes nastoupila opět v trošku pozměněné sestavě. Radek černý není stále k dispozici, a tak brankovému prostoru vládne i nadále Michal Václavík. Na pravou stranu obrany se vrátil uzdravený L. Došek. Do základní sestavy se dostali hned tři z našich čtyř útočníků. Na lavičce zůstal jen Kuka, ale i ten si zahrál.

Než jsme se pořádně rozkoukali, tak Adauto zacentroval na obránce Skácela, který otevřel skóre - 1:0. Budějovice nepadly na kolena, ale naopak si vytvořily dvě nebezpečné šance, při kterých nás trošku zamrazilo. Uklidnil nás až Piták, který rozvlnil sí? hostujícího celku podruhé. Nahrával Skácel a skvěle přenechal přihrávku Adauto. Poločas skončil 2:0, ale přesto to ještě nevypadalo na jihočeský debakl. Ten začal až v prvních vteřinách druhé půle, kdy se nádherně levačkou pod břevno z hranice vápna trefil Vachoušek, který dnes operoval na levé straně zálohy. Další branku přidal nejlepší slávistický střelec T. Došek, který se trefit vyloženě potřeboval, jelikož do té doby zahodil několik šancí. Na tento čtvrtý gól nahrál nádherně Vachoušek. Z pátého gólu v brance hostí se mohl radovat Adauto, který míč obloučkem otřel o tyč. čestný zásah si připsali i hosté ze standardní situace, kdy Václavík nedosáhl na centrovaný míč. Slávisté stále útočili a bavili věrné a již solidně promrzlé fanoušky na tribunách. Další branky se dočkal opět výborný Adauto. Nescházelo mnoho a mohl dát i hattrick, ale dvě své šance zahodil.

Dnes to bylo nádherné a pohodové utkání, mohlo padnout i mnohem více branek, viděli jsme pohledné akce. Co víc si přát. Střelecká sebedůvěra před derby je snad na dobré úrovni. Ti, kteří dneska nepřišli mohou jen litovat, jejich škoda.




Info ze Sportovních novin: Debaklem 6:1 vyprovodili fotbalisté pražské Slavie tým českých Budějovic. Pro hosty je výsledek hodně krutý. Hlavně v prvním poločase byli domácím vyrovnaným soupeřem, ale neprosadili se střelecky. Naopak před jejich brankou se ve druhém poločase strhla kanonáda a gólman Seman musel míč ze své sítě lovit čtyřikrát. Dvakrát se o to postaral Brazilec Adauto, který v sešívaném dresu zaznamenal v lize poprvé více než jednu branku a neměl daleko i k hattricku.

Na tři další branky navíc nahrál a byl jednoznačně nejlepším hráčem zápasu. První příspěvek ve vydařeném zápase vykouzlil už ve 2. minutě. Unikl po pravé straně, přetáhl centr až ke Skácelovi a ten křížnou ranou vstřelil svůj sedmý gól sezóny. Záložník, který znovu nastoupil na postu levého obránce, se tím dotáhl na nejlepšího střelce mužstva Tomáše Doška.

Hosté se snažili hrát otevřenou partii a dostali se i do šancí. Gólman Václavík, jenž znovu dostal přednost před černým, musel zasahovat pádem pod nohy Svobody, další ex-slávista v sestavě hostů Sedláček mířil nad.

Slavia poté šlápla na plyn a znovu si vynutila změnu skóre. Postaral se o to Piták, jemuž Adauto chytře pustil Skácelovu přihrávku. Ještě předtím sklidil potlesk spoře zaplněných tribun Müllern za nádhernou dalekonosnou ránu, kterou hostující gólman Seman vyškrábl zpod břevna na roh.

V závěru měli dvakrát blízko ke skorování i Jihočeši. Ve 41. minutě se vyznamenal Václavík, který bravurně zlikvidoval hlavičku Horejše ze čtyř metrů po Sedláčkově trestném kopu a těsně před odchodem do kabin poslal Latka hlavičkou míč po Svobodově úniku doprostřed branky.

I úvod do druhého poločasu domácím vyšel podle představ. Na konci akce na jeden dotek po ose Lukáš Došek, Dostálek, Tomáš Došek, Adauto byl Vachoušek a potřetí rozvlnil sí? českobudějovické branky. Hosté sice drželi s domácími krok ve středu hřiště, ale propastný rozdíl byl v efektivitě zakončení.

čtvrtý gól přidal Tomáš Došek, který se opět posunul do čela slavistických střelců a branky se dočkal i skvěle hrající Adauto. Po rychlé akci si narazil míč s Pitákem a s pomocí tyče přidal pátý gól. Až poté přišli ke slovu i hosté, když Chlebek hlavou po rohu snížil.

Zpět na pětibrankový rozdíl upravil skóre svou druhou brankou Adauto, který uklidil ránu z 25 metrů přesně k tyči. Pět minut před koncem měl dokonce na dosah bleskový hattrick, ale sám před prázdnou brankou si přišlápl míč.

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - české Budějovice 6:1

    Richi (admin)     před 21 lety 06.04.2003 21:29 |  
    0 0

    Chudák Václavík, opět potrvdil svoji smolnou bilanci a musel dostat branku. V každém zápase dostane, ale je pozitivní, že jen jednu. Co by to znamenalo? Kdybycho na Sparte dali dve branky, mohlo by to stacit.
    Kazdopadne je mi Michala lito, ze si nemuze doprat pocit z vychytane nuly.

  2. Re: Slavia - české Budějovice 6:1

    (host)     před 21 lety 07.04.2003 07:00 |  
    0 0

    1500 diváků to je fakt tragedie.A řeči o tom,že se hrál hokej jsou jen alibistický kecy línej rádobyfans.Na netu se každej dělá velkým fandou Slavie,ale skutek ,utek.Co se mně týče,pro mně osobně nebude mít nikdy hokej přednost před fotbalem nota bene,když ted hraje tým na špičce ligy a šance na titul tu stále ještě,by? malá existuje....Fakt to nechápu,skoro by se dalo říct,že výsledky a výkony týmu jsou v přímé úměře s počtem diváků,žel v zápornym slova smyslu....
    Harry

  3. Re: Slavia - české Budějovice 6:1

    vizzir     před 21 lety 07.04.2003 19:40 |  
    0 0

    Nevsiml jste si nekdo jak hral Latka?Ja se utkani nemohl zucastnit,tak by mne to zajimalo..Na jeho miste bych ale byt nechtel..pokud by dal napr.vitezny gol,ktery by znamenal definitivni konec sanci Slavie na titul,nevim jak by ho slaviste pristi rok prijali..