Aktuality z médií

Komentáře (11)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Milionová spirála ve fotbalové lize. Sparta a Slavia zase trhají rekordy

    JS (přítel SN)     před 7 lety 28.01.2018 13:13 |  
    7 6

    Myslím si, že částky, které jsme vynaložili my jsou naprosto adekvátní realitě přestupového trhu. V této době již nelze sehnat kvalitní mladý hráč (20 – 23 let) pod 1 mil EUR a to asi ani na Balkáně – v Chorvatsku nebo Srbsku určitě. A česká liga je ještě o chlup dražší.

    Stanciuova hodnota je určitě vyšší, než nějaké 4 mil EUR, však do Bruselu šel asi za dvojnásobek...

    Alternativou je podepisování 16 – 18 letých kluků (které nehrají v A-týmech prvních lig) a doufání, že z nich někdo prosadí své kvality v našem prvním týmu. Pod JŠ nejspíš dost nepředstavitelná věc, pod Trpišovským by to fungovat mohlo snad snázeji...

    • Re: Milionová spirála ve fotbalové lize. Sparta a Slavia zase trhají rekordy

      Travinho     před 7 lety 28.01.2018 18:06 |  
      1 2

      Uvědom si, že Stanciu proseděl celý podzim na lavičce a do Bruselu šel jako opora svého týmu. To je sakra velký rozdíl.

  2. Milionová spirála ve fotbalové lize. Sparta a Slavia zase trhají rekordy

    tomblesk     před 7 lety 28.01.2018 14:11 |  
    2 10

    Naprostý souhlas. jen dodávám, že v jakémkoliv vyjednávání o jakékoliv ceně, platí, že zájem kupujícího spíše vyjadřuje jeho potřeba a tak se dost často nechá zatlačit do nevýhodné situace. A ve fotbale ty potřeby jsou často viditelné ....Takže, když jde o nutnost a k tomu halasně deklarovanou - je to blbost kupujícího /viz Slavie a Kolář .../. Snížit cenu je pak obtížné, zvlášť když prodávající nemá podobnou situaci - třeba v potřebě - chtít a potřebovat peníze. My jsme si ten Liberec vyrobili sami. zejména když duo JiT a JaN od nich vyšlo. Nechci blábolit o nějakém střetu zájmu a "malé domů" - toho máme všichni dost. Ale nebyla nějaká debata o odstupném za onu dvojku. Pak bych přemýšlel o ceně za něco jiného - k tomu všemu ještě drobečky ze stolu ala Kúdela -.
    No snad ta naše juniorka něco vygeneruje. Už je na čase. Pak možná zapomeneme a nebudou nás strašit tyto úvahy. Ostatně, věřím, že Číňan nespí a tak by si hlavně velký JT měl dávat pozor. Jestli něco Číňan umí a moc dobře, tak pragmaticky vyhodnotit byznys, hlavně ten, co platí. Tady už by byl každý lampasák v pozoru a snad i v pumpkách a se staženým ocasem. Ale velký JT už z lampasu asi vyrostl a ve fitnessu získal široká ramena. Pozor: jestli Číňan něco není, tak není blbej ....

    • Re: Milionová spirála ve fotbalové lize. Sparta a Slavia zase trhají rekordy

      Merlinus (přítel SN)     před 7 lety 28.01.2018 15:55 |  
      11 1

      Promin, ale to je teda strasna slatanina...

    • Re: Milionová spirála ve fotbalové lize. Sparta a Slavia zase trhají rekordy

      Silgar (přítel SN)     před 7 lety 28.01.2018 17:44 |  
      5 1

      Nepracuješ v isportu tam vytváří podobné věci,jestli jsem tě urazil tak se omlouvám,ale jak píše kolega níže je to strašnej blábol.

      • Re: Milionová spirála ve fotbalové lize. Sparta a Slavia zase trhají rekordy

        tomblesk     před 7 lety 29.01.2018 05:03 |  
        1 1

        V isportu nejsem a není to můj "duchovní" zdroj. Prostě jsem popřemýšlel a napsal, co si myslím. Hodnocení typu blábolu - budiž. Já taky do hlav jiných nevidím ... Nu což - chápu, že to mohlo být pro někoho provokativní až popudivé a upřímně píšu - to nebyl fakt můj záměr. Prostě jen debata. Mám tady sice pověst brainstormingátora /hrozné slovo, snad jsem to napsal správně/. Ale páchat sebevraždu kvůli tomu nehodlám, či snad dokonce držet hubu - no kde bychom to byli. Kdo nechce, ať mi nečte a sám ať si píše co chce, já se nepotento ....

    • Re: Milionová spirála ve fotbalové lize. Sparta a Slavia zase trhají rekordy

      Rooney     před 7 lety 29.01.2018 12:44 |  
      8 0

      Na jednu stranu se dá souhlasit s tím, že vyhlašovat některého z hráčů jako přestupovou prioritu není pro vyjednávání zrovna ideální, nicméně je potřeba připomenout, že za Koláře chtěl Karl původně cca 50-60 mil. a my ho nakonec pořídili za 25, což je celkem slušná "sleva". Zda je tato částka za něj adekvátní nebo ne nechci spekulovat, jelikož to ukáže až čas. Pokud mu angažmá u nás sedne, může se z něj stát opora podobně jako z Pavlenky a za 2-3 roky může za velmi pěkný peníze nabrat směr zahraničí a v tom případě bude oněch 25 mil. vnímáno jako skvělá investice. Poznámka o malé domů od dvojice JN+JiT mi přijde zbytečná, prostě si přivedli hráče, které znají a vědí, že jim budou zapadat do koncepce. Ono je potřeba zvážit i fakt, že oba dva celý podzim plánovali, jak v zimě posílit Liberec a najednou jsou oba v týmu, který má úplně jiné ambice i možnosti. Osobně jsem rád, že nezačali bláznit a přivádět neprověřené hráče, ale pouze posílili tam, kde cítili, že je to aktuálně potřeba. Během jara se ukáže, kde nás ještě tlačí bota a v létě můžeme smysluplně posilovat dál.
      A přestaň tu prosím strašit odchodem našeho majitele... Právě proto, že jsou natolik dobří obchodníci, tak vědí, že Slavia pro ně nikdy nebude výnosným obchodem, ale pouze marketingovou značkou. Takže pokud se nás majitel rozhodne opustit, nebude to z důvodu špatné ekonomiky klubu, ale proto, že jejich aktivity u nás, resp. ve střední Evropě začnou uvadat a pro ně nebude mít smysl si nás nadále držet.

      • Re: Milionová spirála ve fotbalové lize. Sparta a Slavia zase trhají rekordy

        tomblesk     před 7 lety 30.01.2018 12:29 |  
        0 0

        To beru, má to racionální základ, dík.

        • Re: Milionová spirála ve fotbalové lize. Sparta a Slavia zase trhají rekordy

          Rooney     před 7 lety 30.01.2018 13:15 |  
          2 0

          Nemáš za co, já naopak děkuju za respektování jiného názoru, to není vždy jednoduché. Ono je potřeba vše hodnotit trochu s nadhledem a v širší souvislosti, což u fanoušků jde z důvodu emocí někdy těžko. Já byl třeba šťastný za příchod Nezmara, naopak z Trpišovského jsem do stropu rozhodně neskákal z důvodu, že mi je celkem dost nesympatický. Ale respektuji ho jako talentovaného trenéra, který má už za sebou i výsledky a navíc skvěle zapadá do koncepce, která se tu dle mého názoru a několika indicií začíná tvořit. Také jsem nebyl nadšen s příchozích hráčů a čekal jsem zajímavější jména, ale s ohledem na změnu herního stylu, která nás čeká, je sázka na tyto prověřené hráče vcelku logická. A jelikož ta změna bude obrovská hlavně v defenzivní hře, přivedli se hráči právě do této řady, ačkoliv jsme měli pod JŠ nejlepší obranu v lize a na první pohled to posilování logiku nemá.
          Takže do jarních bojů je potřeba se obrnit trpělivostí, protože tuto naší změnu koncepce budou provádět porodní bolesti i v ligových zápasech a já se obávám, aby se to po pár zápasech nezvrhlo k výzvám na odvolání trenéra. Vedení se rozhodlo pro změnu, která by nás měla dostat na vrchol a je dle mého správná, ale bude to chtít čas a trpělivost fanoušků.

          • Re: Milionová spirála ve fotbalové lize. Sparta a Slavia zase trhají rekordy

            tomblesk     před 7 lety 01.02.2018 20:10 |  
            0 0

            Taky si to myslím. Když jsem koukal na "pětku", co jsme dali Číňanům, jsem si říkal, že takhle taková Bohemka proti nám hrát nebude a tam, kde mají navíc nějaké rychlíky, to bude ještě složitější. Ostatně i LBC si párkrát dal do "čumáku", jak narazil. Jedině tehdejší profesorský styl Slavie je nechal v klidu a s dobrým výsledkem - pro ně. No, snad se něco časem uhraje. Zase budeme čekat, jako vždy. Mně dost chybí sebejistý projev - hráčů a týmu jako celku. Pro přesnost: to není v kecech pro média, ale v projevu na hřišti - viz třeba ten ZENIT Petrohrad, a to byla jen školička ...snad ten Šachťar víc napoví, kam to může jít.

            • Re: Milionová spirála ve fotbalové lize. Sparta a Slavia zase trhají rekordy

              Rooney     před 7 lety 02.02.2018 11:57 |  
              0 0

              Ono já bych ty Číňany zas tak nepodceňoval, svojí kvalitu mají, akorát nedokázali vůbec zareagovat na náš styl. Ale souhlasím, že proti soupeři, který bude hrát na brejky můžeme mít problémy. To je také důvod, proč přišel Pokorný s Kúdelou, kteří mají oproti našim stávajícím stoperům (vyjma Deliho) podstatně lepší dynamiku. On je třeba Jugas překvapivě celkem rychlý, ale jeho obratnost a start na míč už je horší a to je při brejku strašně důležité. A oproti zápasu se Zenitem už bylo vidět, že ten presink není tak zběsilý a že se kluci vzadu začínají celkem dobře zajišťovat, ale Šachťar nám ukáže určitě více.
              Ohledně LBCe, který dostal pod JiT občas pěkně do čumáku je potřeba říct, že ta kvalita jeho kádru nebyla zrovna vysoká. Ale jak jsem psal, počítám s tím, že i nás to bude na jaře stát nějaké body a zvlášť, pokud budeme i nadále zahazovat šance jako dosud. A více sebejistoty rozhodně potřebujeme, ale ta jde většinou ruku v ruce spolu s výsledky a předvedenou hrou, takže snad se dočkáme i toho. A když se třeba podívám na Sýkoru, jak hrál na podzim a jak hraje teď, tak u něj ta změna vidět už je, což asi souvisí se vzájemnou důvěrou s trenérem.