Rozhovory

Rozhovor s trenérem Pešicem

Jak jste spokojen s přípravou mužstva a hrou? Jak se těšíte na zítřejší zápas?
Každý už se na ligu těší, protože to přípravné období je dlouhé, měsíc se trénuje bez takového toho finále, kterým jsou mistrovské zápasy. Doufám, že se nám zítřejší zápas vydaří, získáme tři bod a vstoupíme dobře do nové sezóny.
Máte již představu o zítřejší sestavě?
Samozřejmě mám, s největší pravděpodobností nastoupíme v této sestavě: R. černý - Muller, Šuškavčevič, Suchopárek - L.Došek, Gedeon, Dostálek, Sedláček, Novotný - Kuka, Zelenka.
Budete tedy dávat, jako váš předchůdce Karel Jarolím, přednost v útoku Zelenkovi a Kukovi?
Myslím si, že tito útočníci se v přípravě jevili nejlíp, ale neznamená to, že by se na trávníku nemohli objevit jak Švancara, tak T.Došek nebo Svoboda. Jsou tady samozřejmě i jiní hráči, kteří jsou schopni na hřiště jít a zaskočit.
Ve Slavii jste coby trenér potřetí, poprvé jste dělal asistenta Petrželovi a podruhé jste tu byl jedním ze dvou hlavních trenérů společně s Ciprem. Jak se teď cítíte teď, kdy je veškerá zodpovědnost na vás?
Tak já se cítím stejně jako dřív ve Slavii. Prožil jsem tu nádhernou sezónu 95 - 96, kdy se vyhrál mistrovský titul, ale samozřejmě je potřeba vidět, že teď je trošku jiné mužstvo, ale myslím si, že Slavie má na to, aby hrála dobře ligu a aby se pokusila o proniknutí do LM.
Mimo jiné jste prohlásil, že za jistých okolností by bylo druhé místo v lize úspěchem. Takže podle vás Slavia nemá na první místo?
Samozřejmě tohle mužstvo má na to, aby se pralo o první místo, ale ve sportu nemůžete nikdy říct, že budete první. Já si myslím, že by byl i úspěch, když bychom nebyli na prvním místě, ale hráli bychom pěkný fotbal a chodili by sem diváci.
Vy jste z Teplic zvyklý na vysoké divácké návštěv, ale na Strahov chodí asi tisíc diváků!
Vím, že poslední dobou fanoušci Slavie na mužstvo trochu zanevřeli, ale mužstvo si snad dobrými výkony vyžádá to, že lidi na něj zase budou chodit.
Jak jste spokojen s losem v předkole LM?
Moc spokojen nejsem, byli tam lehčí soupeři. Slavie je však tým, který může hrát rovnocennou partii s kýmkoliv, stejně tak s Panathinaikosem, i když je to silný tým. Máme smůlu, že jsme nedostali relativně slabšího soupeře, ale my se musíme umět poprat s každým týmem.
Může případný nepostup do LM zanechat na hráčích újmu na psychice jako minulý rok? Co byste dělal?
To je těžké odhadnout, bohužel ve fotbale je to takové, že slet zápasů je rychlý. Je potřeba rychle zapomenout, protože se hraje středa - neděle - středa a každý zápas je důležitý. Ve fotbale to tak chodí, něco nevyjde, ale bojovat se musí dál.
Najdete si ještě čas zahrát si fotbal za rodné Štěchovice?
Ne, za Štěchovice už ne, dostanu se tam málokdy, když člověk pracuje ve Slavii, je hodně vytížený, takže v neděli, kdy Štěchovice hrají, moc času nemám.

Pokud se Vám rozhovor líbil, můžete nás odměnit

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)