Ženský fotbal

Slávistky zakončily sezonu plzeňskou kanonádou

Fotbalistky Slavie si v posledním letošním zápase s chutí zastřílely proti třetímu celku ligy Plzni a vyhrály vysoko 11:1. Radovaly se i dorostenky po výhře 3:1. Oba týmy zakončují sezonu na druhém místě.

Plzeňský tým se stává oblíbeným soupeřem ve střeleckých hodech, za tři jarní zápasy jsme západočechům nastříleli celkem 34 branek! Do zápasu si kapitánskou pásku nasadila Jana Králová, která se ve čtvrtek provdala za Jiřího Novotného, futsalistu Bohemians 1905. Střelecké hody začaly velice rychle, ale před první vstřelenou brankou měly šance Necidová a dvakrát Brázdová. V 6. minutě nás do vedení dostala Pěničková po gólu přímo z rohu. O minutu později se poprvé prosadila Divišová a za pár minut opět skórovala nejlepší střelkyně ligy. Plzeň mohla snížit, když šla sama na branku Rosprimová, ale v koncovce selhala. Ve 20. minutě střelou z vápna přidala čtvrtou branku Tomášková a za dvě minuty rychlou akci zakončila Necidová po přihrávce Divišové.

Ve druhém poločase jsme nadále jasně dominovali a přidávali další branky. Nejdříve doklepávala do sítě Pěničková centr Benýrové, pak dvakrát uplatnila svou rychlost Divišová a ani jednou se tváří v tvář Krýslové nemýlila. Bartovičová prudkou střelou z vápna přidala devátou trefu. Z Plzně mohla skórovat Beštová, ale v dobré pozici přestřelila. Zápas slávistky odehrály v klidu, na stopera pak šla útočnice Kožárová. V 67. minutě přidala svou druhou branku Necidová. O pět minut později přidala svůj třetí gól Pěničková, ještě předtím Divišová trefila tyč. V závěru už se moc nebránilo, takže po našem rohu Plzeň rychle přešla do útoku a Svitková přesnou střelou z 22 metrů zajistila čestný úspěch pro třetí tým ligy.

Plzeň - Slavia 1:11 (0:5)
Slavia: Korenčiová - Benýrová, Budošová (46. Cahynová), Králová, Tomášková (60. Kožárová) - Odehnalová - Holečková, Pěničková, Brázdová (58. Bartovičová), Divišová - Necidová
Branky: 84. Svitková - 7., 11., 52. a 60. Divišová, 6., 49. a 72. Pěničková, 22. a 67. Necidová, 20. Tomášková, 61. Bartovičová


Dorostenky:
Dorostenky Slavie zakončily bodově nejúspěšnější sezonu v historii vítězstvím na třetí Plzní. Zápas byl i ve znamení loučení, Necidová s Brázdovou odehrály poslední zápasy v této kategorii. A mohly si užít potlesk od spoluhráček během střídání. V samotném utkání jsme se hned na začátku mohli ujmout vedení, ale Necidová trefila jen břevno. Za Plzeň nebezpečně střílela Hessová. Ve 13. minutě přišel nečekaný trest, Rosprimová vyslala parádní ránu z dálky. Vyrovnat mohla Kinclová, ale z osmi metrů střílela vedle levé tyče. Během jedné minuty jsme vývoj utkání otočili, ve 28. minutě Necidová zatáhla míč do vápna a na druhé straně našla volnou Jášovou, která se v koncovce nemýlila. Hned poté Brázdová uvolnila Kinclovou, která šla sama na branku a střelou k tyči zvýšila na 2:1. Ve druhém poločase měla nejdříve šanci plzeňská Racková. Sama na branku šla slávistka Dlouhá, ale gólmanka její střelu vyrazila nohou. V 56. minutě jsme si vedení pojistili, Houzarová přihrála do vápna a Novotná tečovala míč do sítě. Zápas jsme si bez problémů pohlídali, navíc mohli přidat další branky. Ale neuspěla Jášová, ani Kinclová.

Plzeň - Slavia 1:3 (1:2)
Slavia: Nedvědová - Macková, Bažoutová, Břížďalová, Knollová (60. Schlitzová) - Klesnilová (50. Novotná) - Jášová, Kinclová, Brázdová (40. Dlouhá), Necidová (28. Houzarová) - Vyskočilová (41. Lačná)
Branky: 13. Rosprimová - 28. Jášová, 29. Kinclová, 56. Novotná

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky zakončily sezonu plzeňskou kanonádou

    jiri     před 11 lety 10.06.2013 13:46 |  
    0 0

    tak kvalitní sobotní předzápasový trenink se vyplatil O:))))