Ženský fotbal

Dorostenky vyhrály na Slovácku

Dorostenky Slavie dokázaly získat velice cenné tři body ze hřiště Slovácka, kde vyhrály 2:1. Jednu branku vstřelila Macková, rozhodující trefu přidala Houzarová.

Dorostenky Slavie měly před sebou hodně složitý úkol, na hřišti Slovácka hrály bez klíčových hráček Němečkové a Bažoutové, navíc kvůli maturitě chyběla nejlepší střelkyně Necidová. Do zápasu jsme nasadili improvizovanou sestavu, která si vedla nad očekávání dobře. Soupeře jsme totiž nepustili k šancím, hrozící brejky jsme dobře přečetli a postupným útokem se přes naše hráčky také neprosadili. V první možnosti byly slávistky, Houzarová se tlačila do zakončení, nakonec ještě nahrávala Mackové, ale její střelu nakonec obrana dokázala zblokovat. V 9. minutě Houzarová poslala před branku přízemní centr, který tečovala Vyskočilová, ale pouze do brankářky. V 17. minutě jsme se dostali do vedení, Brázdová pěknou přihrávkou našla Houzarovou, která se šikovně dostala za obránkyni a z brankové čáry poslala míč na malé vápno, kde doklepla Macková. Slávistky bojovaly, nedaly soupeři nic nadarmo a samy se pokoušely o skórování. Hezkou individuální akci předvedla Dáňová, která se z pozice stoperky dostala až do vápna, ale její střelu dokázala brankářka vyrazit. V posledních pěti minutách nám docházel dech a nechali jsme se zbytečně zatlačit a po menších zmatcích se ke střele dostala Horáčková a nedala Nedvědové šanci.

Ve druhém poločase jsme se snažili vstřelit rozhodující druhou branku, ale do šancí jsme se moc nedostávali, i když několik nadějných možností jsme tam měli. Slovácko se snažilo dostat za naší obranu po zemi i z nakopávaných míčů, ale vše jsme si dokázali spolehlivě pohlídat. V 59. minutě mohla skórovat Novotná, když jí hezky uvolnila Dáňová, ale zakončení se jí vůbec nepovedlo. Rozhodující okamžik nastal v 65. minutě, Brázdová přesným pasem vyslala Houzarovou do úniku a vyběhnutou brankářku prostřelila pod nohy. Ve zbytku zápasu jsme se snažili udržet výsledek, což se podařilo. Jen škoda, že jsme nepřidali pojistku, aby byl klid. Ale Slovácko jsme k velkému tlaku ani nepustili.

Slovácko - Slavia 1:2 (1:1)
Slavia: Nedvědová - Dlouhá, Břížďalová, Dáňová, Knollová (60. Jášová) - Klesnilová - Macková (49. Kinclová), Vyskočilová, Brázdová, Houzarová - Jeglová (36. Novotná)
Branky: 38. Horáčková - 17. Macková, 65. Houzarová

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)