Ženský fotbal

Slávistky si poradily s Hradcem 7:0

Fotbalistky Slavie si zastřílely proti třetímu celku tabulky a Hradec Králové porazily vysoko 7:0, když všechny branky daly v prvním poločase. Starší žákyně prohrály se Spartou vysoko 1:6, mladší žákyně v derby prohrály 0:2.

A tým:
V zápase sešívaným chyběla kapitánka Pěničková, přesto byly slávistky jasně lepším týmem a gólově se prosadily. V 10. minutě jsme se dostali do vedení po brance Kožárové, poté nebezpečně střílela Benýrová, ale Legerská chytla. Ve 20. minutě se nadvakrát z malého vápna po přihrávce Cahynové prosadila Divišová. Na druhé straně se snažil zahrozit i Hradec, hru dobře přečetla Korenčiová. Ihned poté Divišová zvýšila na rozdíl tří branek. Hradecká Kunáková prošla slávistickou obranou, ale naše gólmanka její přízemní střelu vyrazila na roh. Po závaru před brankou dotlačila míč do branky Benýrová, pak jsme přidali ještě další. Divišová završila hattrick po individuální akci a pak rychle přidala i svou čtvrtou trefu. V závěru se ze standardní situace prosadila Pincová. Ve druhém poločase jsme prostřídali a i když jsme měli jasnou převahu, další branky jsme nepřidali. Za týden čeká slávistky derby se Spartou v Edenu 2. června od 17:00.

Hradec Králové - Slavia 0:7 (0:7)
Slavia:
Korenčiová - Benýrová, Králová, Pincová (46. Necidová), Tomášková - Odehnalová - Divišová, Cahynová (60. Brázdová), Budošová, Holečková - Kožárová (46. Bartovičová)
Branky: 20., 22., 41. a 43. Divišová, 10. Kožárová, 31. Benýrová, 45. Pincová


Starší žákyně:
Starší žákyně utrpěly poměrně krutý debakl od Sparty. V úvodu zápasu byly slávistky lepším týmem, měly míč na kopačkách, svou bojovností získaly několik rohových kopů a standardních situací, pouze jednou však došlo k ohrožení branky, kdy po střele Houzarové musela hostující brankářka vyrazit nad břevno. Sparta se moc na útočnou polovinu nedostala, ale při svém druhém vpádu se dokázala rychle dostat za naší obranu a Veselá se v koncovce nemýlila. Po slávistické hrubce přišla záhy další branky, když Veselá opět byla sama před brankářkou. Slávistky dokázaly rychle snížit a tím se vrátit do hry, v 18. minutě se pěkně prosadila Houzarová, když její střela ze standardní situace skončila u vzdálenější tyče. Dnes však měly sešívaná děvčata den otevřených dveří, proto po dalším vpádu do naší defenzivy skórovala Ašenbrennerová. A čtyři minuty před koncem stejná hráčka zasadila definitivní pojistku pro Spartu, když opět prošla středem hřiště.

Ve druhém poločase už bylo o výsledku rozhodnuto, slávistky se nedostávaly příliš do hry a případné náznaky nedokázaly dotáhnout. K případnému zdramatizování tak bylo daleko. Sparta navíc přidala další branky a jak jinak než po brejku, svou třetí branku vstřelila Veselá. Zápas byl rozhodnutý, ale po sérii dalších chyb pět minut před koncem Budilová zakončovala do prázdné branky.

Slavia - Sparta 1:6 (1:4)
Slavia: Horáková - Stránská, Hadašová, Blažejová, Schlitzová - Houzarová - Čiperová, Fomínová, Hrobská, Knollová - Pakostová, střídaly: Bohatová, Becková, Adámková
Branky: 18. Houzarová - 13., 16. a 43. Veselá, 21. a 31. Ašenbrennerová, 65. Budilová


Mladší žákyně:
Od úvodního hvizdu jsme chtěly hrát aktivně, a to se nám dařilo a dokonce jsme opticky Spartu přehrávaly. Sparta se dlouho nemohla dostat do žádné vyložené šance, ale my bohužel také ne. V 19. minutě se průběh zápasu zlomil a to díky tomu, že Sparta dokázala skórovat po střeleckém pokusu skoro z poloviny hřiště, který k překvapením všech zapadl přímo pod naše břevno. Tento překvapující gól na 0:1 Spartu značně psychicky posílil a bohužel za další 3 minuty jsme prohrávaly 0:2, po rohovém kopu a našem následném nedůrazu před naší brankou. Průběh druhého poločasu byl velmi vyrovnaný, šance bylo možno vidět na obou stranách. Naše holky si svoje šance vytvořily nesmírnou bojovností, ale bohužel skórovat nedokázaly. Všechny šance obou týmů v druhém poločase vznikaly zejména po rychlých útočných akcích. Zápas nakonec skončil výhrou Sparty 0:2, ale naše holky odehrály velmi dobrý zápas a za předvedený výkon se vůbec nemusejí stydět.

"Holky dnes odehrály výborný zápas, ale bohužel jsme dostaly dva poměrně laciné góly. První po dalekonosné střele a druhý po nedůrazu před naší brankou. Jinak holkám není co vytknout, bojovaly až do poslední minuty a Spartě nedaly vítězství vůbec zadarmo", zhodnotila utkání trenérka Kristýna Svobodová.

Slavia - Sparta 0:2
Slavia: Kubíková - Pakostová, Šebrlová, Pajerová, Šuleková, Šnejdarová, Hladíková, Hilbertová - Kotrhonzová, Junová, Kreidlová

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky si poradily s Hradcem 7:0

    vlchan     před 11 lety 25.05.2013 19:04 |  
    0 0

    Pěkné, hlavně již prolomte to zatracené sralťanské prokletí. Držím vám palce.

    • answer this post

      MinervaStuart21 (host)     před 11 lety 03.06.2013 08:05 |  
      0 0

      You have to write Economics Essay [perfectwritings.com] but you don’t know how to do this? Contact the most reliable firm on the Net.