Ženský fotbal

Slávistky pohár nezískaly

Fotbalistky Slavie ve finále Poháru KFŽ nestačily na Spartu, když po základní hrací době to skončilo 2:2 a na penalty jsme prohráli 4:5. Za Slavii skórovaly v utkání Kožárová a Divišová.

>Fotbalistky Slavie chtěly konečně zlomit prokletí posledních let a zdolat Spartu alespoň ve finále Poháru KFŽ, když už v lize není šance na titul. Vstup do zápasu ale byl jak ze zlého snu, hned v 5. minutě po faulu Budošové na Voňkovou kopala penaltu Sparta a Pivoňková se nemýlila. Slávistky byly otřesené, a když navíc v 10. minutě Voňková šikovně oklamala naší obranu a přidala druhou branku, nevypadalo to vůbec dobře. Sparta měla utkání pod kontrolou, byla lepší a věřila si. Hodně nám pomohla 23. minuta, po standardní situaci Pěničkové před brankářkou ve výskoku hlavou zakončovala Kožárová. Děvčata se tímto momentem povzbudily a snažily se vývoj utkání zvrátit. Dlouho se však přes sparťanskou defenzivu nedokázaly prosadit, chyběla větší odvaha v osobních soubojích. Naopak v závěru poločasu zahrozila Sparta, po centru Mocové mohla skórovat Danihelková. V poslední minutě bylo vyrovnáno, Pěničková našla ve vápně Kožárovou, která si pohrála se stoperkou, její následná střela byla nakonec zblokována, ale k Divišové, která doklepla do prázdné branky.

Ve druhém poločase nikdo nechtěl udělat chybu, protože otáčet utkání by bylo složité. Dlouhé minuty jsme neviděli nic zajímavého, byl to souboj mezi vápny, kdy více držely míč slávistky, které se přeci jen snažily dostat do vedení. Zajímavé momenty byly k vidění v poslední dvacetiminutovce. V 69. minutě po prostrčení Divišové se ve vápně uvolnila Kožárová a jen těsně minula vzdálenější tyč. Sparta zahrozila pouze z dálky, zkoušela to Pivoňková a Bertholdová. Za Slavii z úhlu ještě střílela Divišová a po standardní situaci hlavou do boční sítě zakončovala Pincová. Zápas nakonec dospěl do konce za nerozhodného stavu, takže následovaly penalty. V nich se sparťanky ani jednou nemýlily, naopak střelu Pěničkové dokázala Vršatová vystihnout. Slavii tak opět není přáno, potřetí pohár ve finále nevyhrály, podruhé podlehly na penalty. Slávistky přesto zaslouží poděkování, dokázaly se oklepat ze špatného začátku a pak prokázaly, že fotbal umí hrát, jen se nepodařilo vše dotáhnout do vítězného konce.

Sparta - Slavia 2:2 (2:2), 5:4 pen.
Slavia: Korenčiová - Králová, Budošová, Pincová, Tomášková - Odehnalová - Divišová, Cahynová, Pěničková, Bartovičová (56. Benýrová) - Kožárová (82. Dědinová)
Sparta: Vršatová - Mocová, Tauberová, Vyštejnová, Sedláčková - Bartoňová (74. Nováková), Krejčiříková (54. Bertholdová), Pivoňková, Hloupá (65. Chlastáková), Ringelová - Voňková (39. Danihelková)
Branky: 5. Pivoňková pen., 10. Voňková - 23. Kožárová, 45. Divišová
ŽK: 52. Krejčiříková, 58. Mocová, 86. Nováková - 4. Budošová, 12. Divišová, 15. Kožárová
Penalty proměnily: Pivoňková, Bertholdová, Chlastáková, Vyštejnová, Mocová - Tomášková, Cahynová, Korenčiová, Odehnalová

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky pohár nezískaly

    mum16     před 11 lety 17.05.2013 20:40 |  
    0 0

    Před druhým gólem nenašla Kožárovou Pěničková, ale Králová.

  2. Re: Slávistky pohár nezískaly

    Alanor (admin)     před 11 lety 18.05.2013 09:58 |  
    0 0

    To je pořád dokola, ačkoliv už poslední roky Slavia rozhodně není horší, tak nikdy nedokáže Spartu porazit. Snad se to prolomí teď v lize. Když o nic nejde, tak to třeba nebude našim hráčkám svazovat nohy.