Ženský fotbal

Dorostenky hrály s Barcelonou, na turnaji skončily třetí

Slávistky měly možnost se zúčastnit zajímavého turnaje v Budapešti v krásném sportovním komplexu. Mimo jiné se střetly s Barcelonou, aby nakonec skončily na pěkném třetím místě.

Turnaj pořádal maďarský Ferencvároš Budapešť, který také celý turnaj vyhrál. Slávistky ve tříčlenné skupině narazily na slavnou Barcelonu, což byla pro všechny čest. Pak jsme sehráli federální derby, abychom v souboji o třetí místo chorvatský celek. Finále turnaje mezi Ferencvároš a Barcelonou bylo ozdobou, fotbal hraný ve veliké rychlosti, s parádní technikou a skvělým nasazením. Celý turnaj můžeme hodnotit velice kladně, vše bylo připraveno na reprezentační úrovni. Nejlepší brankářkou turnaje se stala slávistka Kira Bartsch!

Fotografie:
Úvodní den v Budapešti (15)
Trénink den před zahájením turnaje (20)
Předávání pohárů (26)

Slavia - Barcelona
Španělské fotbalistky Barcelony předvedly kvalitní kombinační fotbal s rychlým pohybem. Od začátku zápasu, jak je zvykem u chlapů, jsme se bránili a k míči se moc nedostali. A během několika minut si soupeř vytvořil několik velkých příležitostí. Vše jsme ustáli a pak favorita zaskočili, Necidová šikovně hlavou prodloužila balón na nabíhající Vyskočilovou, která se dostala za obranu a mazácky překonala barcelonskou brankářku. Katalánský celek byl trochu zaskočen, ale ze svého způsobu hry neustoupily. Slavia v prvním poločase měla ještě jednu šanci, ale Necidová trefila pouze břevno. Naopak po naší chybě při rozehrávce dokázala vyrovnat Fernandéz Judith.

Druhý poločas jsme se přeci jen zlepšili, bohužel ale dostali i dvě branky. První po další naší zbytečné chybě, kdy v samostatném úniku zakončovala Rivero Judith a stejné hráčka o tři minuty později technickou střelou z úhlu přidala třetí branku. Zápas se hrál ve velkém tempu a slávistky si ještě vytvořily několik možností, Vyskočilová v tísni trefila jen brankářku, Necidová po pěkném pasu Kinclové zakončila nad branku a střelu Bažoutové z ideální pozice zblokovala obránkyně.

Slavia - Barcelona 1:3 (1:1)
Slavia: Bartsch - Dlouhá, Němečková, Bažoutová, Knollová - Lébrová - Lačná, Kinclová, Klesnilová, Necidová - Vyskočilová, střídaly: Laryšová, Macková, Břížďalová, Jeglová
Branky: 22. Vyskočilová - 31. Judith F., 49. a 52. Judith R.
FOTOGRAFIE (44)


Slavia - Duslo Šala
V zápase měly dorostenky jasnou převahu, ale dlouho se nedokázaly střelecky prosadit. Své šance nevyužily Necidová, Vyskočilová ani Bažoutová. Ve 21. minutě důrazná Vyskočilová využila zaváhání gólmanky, od které byla následně faulována, následnou penaltu proměnila Necidová. Ve 30. Minutě jsme se radovali podruhé, Knollová zahrála roh, Bažoutová vyhrála klíčový hlavičkový souboj a osamocená Vyskočilová z malého vápna usměrnila míč k tyči.

Ve druhém poločase jsme prostřídali, abychom šetřili síly. A jelikož se nechala vyloučit slovenská Vojteková, o zápase bylo rozhodnuto. Navíc jsme přidali další branky, ze standardní situace, která následovala po vyloučení, a následné přihrávce Laryšové do vápna si naběhla před branku Bažoutová a v pohodě zakončila. O chvíli později předvedla parádní individuální akci Klesnilová, nejdříve oklamala obránkyně a pak elegantně přehodila vyběhnutou brankářku. Slávistická kapitánka Bažoutová navíc přidala druhou trefu, když si naběhla na přihrávku mezi obranu a bez kompromisu poslala míč brankářce mezi nohy. Pak přišlo nepříjemné zranění Němečkové, následný odvoz do budapešťské nemocnice a po rentgenu bylo zjištěno, že se jedná o zlomenou lýtkovou kost. Sezona pro jednu z klíčových hráček Slavie skončila. Zbytek zápasu se již pouze dohrával z povinnosti.

Slavia - Duslo Šala 5:0 (2:0)
Slavia: Bartsch (55. Horáková) - Lébrová, Němečková (58. Kinclová), Bažoutová, Knollová (41. Macková) - Břížďalová - Dlouhá, Lačná, Kinclová (41. Klesnilová), Necidová (41. Laryšová) - Vyskočilová (41. Jeglová)
Branky: 44. a 55. Bažoutová, 21. Necidová (pen.), 30. Vyskočilová, 48. Klesnilová
ČK: 43. Vojteková
FOTOGRAFIE (24)


Slavia - ŽNK Agram
V zápase o třetí místo jsme chtěli získat hezký pohár a odvést si medaile, ale jelikož se jednalo o druhý zápas v jeden den, tak bylo jasné, že to bude hodně náročné. Únava způsobovala, že jsme často ztráceli míče, nohy moc neposlouchaly, takže to byl spíše boj. V něm jsme měli územní převahu, jelikož Chorvatky pouze bránily a spoléhaly na protiútoky, kdy vše směřovaly na svou útočnici Conjar, která byla velice šikovná. V prvním poločase měla dvě šance, se kterými si poradila Bartsch, v ostatních případech se obraně podařilo včas nebezpečí zažehnat. Slávistky také mohly skórovat, ale nebylo přáno. Možnost měla Vyskočilová, Laryšová či opět Vyskočilová.

Ve druhém poločase jsme nedotáhli několik nadějných akcí, takže nám pomohla standardní situace. Tu v 56. minutě zahrála kapitánka Bažoutová, ve vápně dobře udělala zmatek Vyskočilová a míč tak propadl až k volné Necidové, která se z malého vápna nemýlila. Brzy přišlo vyrovnání, po zbytečné ztrátě následoval rychlý pas na Conjar, která se dostala za obranu a obešla i brankářku a v pohodě zakončila do branky. Vyhrát jsme přeci jen dokázali, po zmatcích ve vápně a střele Vyskočilové si jedna z obránkyň míč srazila do vlastní sítě. Vyskočilová mohla navíc výsledek pojistit, v jasné pozici jí však brankářka skvěle vychytala.

Slavia - ŽNK Agram 2:1 (0:0)
Slavia: Bartsch - Lébrová (41. Macková), Břížďalová, Bažoutová, Knollová - Klesnilová - Laryšová, Kinclová, Necidová, Lačná (41. Dlouhá) - Vyskočilová (67. Vyskočilová)
Branky: 56. Necidová, 63. vlastní - 58. Conjar
FOTOGRAFIE (18)

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)