Ženský fotbal

Ženy v derby prohrály gólem z 92. minuty

Hodně smutně dopadlo třetí derby v sezoně, slávistky byly po celé utkání lepším týmem, měly několik velkých šancí, přesto se nakonec raduje Sparta, když vstřelila rozhodující branku ve druhé minutě nastavení. O titulu je tak zřejmě rozhodnuto.

Slávistky do zápasu nevstoupily dobře, jelikož hned ve 2. minutě měla Sparta největší šanci, po zaváhání se Krejčiříková snažila z dálky trefit opuštěnou branku, ale o kousek minula. Další velké možnosti k vidění nebyly, oba týmy nechtěly inkasovat, takže přes důraznou obranu jsme viděli pouze náznaky. Střelecké pokusy si připsala Kožárová a na druhé straně Ringelová. Blízko ke gólu byla opět Kožárová, když po standardní situaci Bartovičové o kousek nedosáhla na míč, jinak by dávala do prázdné branky. Celkově se možnosti obou týmů střídaly, z dálky to zkoušela sparťanka Pivoňková a z úhlu slávistka Kožárová. V závěru ještě měla možnost Bartovičová a ze Sparty Danihelková. V prvním poločase byl k vidění vyrovnaný fotbal bez velkých šancí.

Do druhého poločasu vstoupily aktivněji slávistky a ve 48. minutě byla blízko branky Benýrová, ale její střelu brankářka prsty nadzvedla a míč nakonec jen lízl břevno. Po deseti minutách na hřiště nastoupila Divišová a síla Slavia vzrostla. Sparta si za celý druhý poločas nic nevytvořila, spíše se jen bránila slávistickému dobývání. A vytvořili si zajímavé příležitosti, v 63. minutě zakončovala před brankářkou Divišová, ale mezi tyče se netrefila. Chvíli předtím v nadějné pozici střílela Odehnalová, sparťanská obrana v poslední chvíli dokázala pokus zblokovat. Domácí tým podržela Vršatová v 76. minutě, kdy krásně střílela Tomášková a míč padající pod břevno v poslední chvíli dokázala vyškrábnout nad břevno. Ve druhém poločase jsme měli řadu standardních situací, z nich jsme však gól nevstřelili, i když častokrát by stačilo štěstíčko. Pak však přišla poslední minuta, Sparta zahrála jednu z mála standardních situací, z ní následoval roh, který se již zahrával po odehrání nastavené minuty. V pokutovém území nastal velký závar a nakonec Krejčiříková hlavou dokázala dostat míč do sítě, v čase 91:30.

Smolná situace, která zřejmě rozhodne o titulu. Slávistky byly v zápase lepší, měly více šancí, Sparta si toho moc nevytvořila, přesto dokázala vyhrát. Sparta má nyní čtyřbodový náskok. V závěru sezony bychom měli mít nyní aspoň dvě motivace - zabránit zisku double pro Spartu a vyhrát pohár (pátek 17.5. v Chomutově), pak v lize v domácím derby opět vyhrát, aby v Edenu nemohlo dojít k definitivní pojistce mistra.

Sparta - Slavia 1:0 (0:0)
Slavia: Korenčiová - Králová, Budošová, Pincová, Tomášková - Odehnalová - Benýrová (56. Divišová), Pěničková, Cahynová, Bartovičová - Kožárová (81. Necidová)
Sparta: Vršatová - Mocová, Bertholdová, Vyštejnová, Sedláčková - Ringelová (88. Šturmová), Pivoňková, Danihelková (67. Hloupá), Krejčiříková, Bartoňová (72. Chlastáková) - Voňková
Branka: 90. (+2.) Krejčiříková
ŽK: 67. Pivoňková, 69. Mocová, 90. Chlastáková - 38. Pěničková, 72. Budošová, 90. Odehnalová

Komentáře (7)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Ženy v derby prohrály gólem z 92. minuty

    Dobi     před 11 lety 04.05.2013 18:37 |  
    0 0

    Malá tragédie! Vlastně velká!! Už při normální části soutěže góly v závěru, nyní toto. A paradoxem je, že Terezka Krejčiríková je členkou našeho OP, pochází ze slávistické rodiny z Klatov-Lubů, dnes největší naší odbočky!! Pravidelně nastupuje za odbočku na Setkání slávistů.. Podobná naděje běhá po hřištích v Chomutově, další úspěšné odbočce. Proč? Mluvil jsem o tom i s rodiči a - obě města jsou na západ od Prahy a - hřiště je na ráně... Doba, kdy zde byly školy s internáty, je ta tam a holky věčně fotbal hrát nebudou! A škola je základem života!!! Nevím, zda by se dalo něco v tomto dělat, ale je to smutné... Co naděláme!
    Aspoň ta náplast z právě skončeného zápasu v Podještědí... Snad nejen my Severočeši máme z výsledku radost...

    • Re: Ženy v derby prohrály gólem z 92. minuty

      subHuman     před 11 lety 04.05.2013 22:02 |  
      0 0

      Tak tohle bych radeji nevedel, pane Dobiasi. Nepochopitelne.

      • Re: Ženy v derby prohrály gólem z 92. minuty

        Veta (přítel SN)     před 11 lety 04.05.2013 22:37 |  
        0 0

        Panove, nenechte se opijet rohlikem (rodici). O moznostech smerem k vzdelani toto rozhodne neni. Mlade slavistky i spartanky bydli na stejnem internate, do skol mohou chodit do jakykoliv. Troufam si rict, ze Slavia spolupracuje dokonce s kvalitnejsimi . O tom to opravdu neni. Pricinu toho, proc nektere hracky ze slavistickych rodin nehraji u nas hledejte nekde uplne jinde.

        • Re: Ženy v derby prohrály gólem z 92. minuty

          Dobi     před 11 lety 05.05.2013 08:44 |  
          0 0

          Já jsem jen konstatoval. Je to smutné, někde se stala chyba. On, pokud se nemýlím, trenér Sparty Žovinec byl (a asi i je) trenérem nároďáku. A k příkladm nemusíme jít daleko... Kdysi v 80.letech měla Slavia rozjeté 2 velké přestupy - Lavičku z Plzně a Straku z ČB. Naknec je pod slibem reprezentace přetáhl trenér Ježek do Sparty... Prostě dělo se, děje se a dít se bude...
          Ono je toho určitě více, asi internát taky není to pravé, nevím! Víc než zášť mě svírá smutek!

          • Re: Ženy v derby prohrály gólem z 92. minuty

            Veta (přítel SN)     před 11 lety 05.05.2013 09:06 |  
            0 0

            Chapu Vas pane Dobiasi a vicemne mate pravdu, jen drobny detail: Zovinec jiz neni trenerem narodaku, ale manazerem vsecreprezentaci (Zeny, U19, U17, U15 a dokonce i vyberu U13). Ja jsem spise narazel na to, co Vam rikaji rodice, protoze napriklad u terezky Krejcirikove nemuze byt reprezentace nejakym duvodem, ona by za ni hrala i z Kotehulek, protoze zadny trener by si ji nemohl dovolit nevzit. A mimochodem, Sparta v zakynich (kdy Terezka zacla az ne hrat) trenovala v Satalicich, coz je pres celou Prahu (ja jen k tem duvodem, co Vam ty rodice rikaji ;)). Ano, z toho budte smutni, my vsichni jsme, ze bohuzel ani ve finacne amaterske divci kopane neni dulezitejsi slavisticke srdce nez penize a slava.

      • answer this topic

        MinervaStuart21 (host)     před 11 lety 03.06.2013 08:14 |  
        0 0

        Hunting for professional service? This trusty agency has been in the market for a long time, so it will give you high quality Exploratory Essay [great-essays.com].

  2. Re: Ženy v derby prohrály gólem z 92. minuty

    ccocoo (host)     před 11 lety 18.05.2013 04:34 |  
    0 0

    Actors get used these kinds of coloured contact lenses considerably ray ban sunglasses outlet [www.ray-bansunglasseswayfarer.com]. Right now, even frequent men and women would like to find some good discount ray ban sunglasses [www.ray-bansunglasseswayfarer.com] alter of their monotonous living and show with regard to http://www.ray-bansunglasseswayfarer.com/ [www.ray-bansunglasseswayfarer.com] these kinds of fantasies.