Aktuality z médií

Situaci v ženském fotbale se věnují i další média

Nejnovější článek přinesl server idnes.cz - najdete jej zde. V něm se mimo jiné předseda komise rozhodčích ženského fotbalu Roman Berbr (ano, ten Roman Berbr) vyjádřil, že Slavia dělá největší binec v ženském fotbalu.

Roman Berbr zároveň nijak nezastírá, že Slavia je nyní trestána za to, že si dovolila vypadnout v semifinále poháru s Pardubicemi a tim znehodnotila svazové náklady ve výši 200 tisíc Kč, které svaz zaplatil za televizní přenos finálového zápasu. Jen dodejme, že se díky tomuto domluvenému přenosu narychlo měnila pravidla a termínová listina poháru, semifinále se místo dvojzápasu hrálo na jediný zápas. Slavia do něj nasadila převážně dorostenky, které podlehly Pardubicím 1:2 brankou z poslední minuty.

Za pozornost rovněž stojí článek na efotbal.cz (zde) a především diskuze pod tímto článkem. Samozřejmě nemůžeme posoudit pravdivost a autentičnost těchto příspěvků, pokud však pravdivé jsou, plynou z nich velice závažné skutečnosti o poměrech v ženské kopané. Zdůrazněny tam jsou především na poslední chvíli změněná delegace hlavní rozhodčí na zápas na Slovácku, delegátem se stal člověk mimo listinu delegátů, který navíc zápas trávil v místní restauraci. Cituje se rovněž sekretář ženského fotbalu, jistý pan Mužík, který před svědky při derby pronesl slova ve smyslu "to máte za pohár". Navíc jedna z hráček Plzně do diskuze píše, že se bývalý trenér Sparty (a reprezentace) Dušan Žovinec jel do Plzně před semifinále mezi Plzní a Spartou ujistit, že zápas dopadne tak, jak má, tedy postupem Sparty.

Očekávat, že rozrůstající se aféra nějakým způsobem dokáže změnit poměry nebo povede k trestům pro kohokoli jiného než Slavii, je však zřejmě bláhové, což plyne ze samotného obsazení svazových postů. Předsedkyní komise fotbalu žen je Dagmar Damková, blízká přítelkyně sudí Šecové. Tu si Damková vybrala za sekretářku komise rozhodčích - Šecová tam vystřídala dlouhodobě kritizovaného Josefa Krulu, který ve své kariéře sudího předvedl několik "zářezů". Předsedou komise rozhodčích ženského fotbalu je partner Dagmar Damkové, šedá eminence celého českého fotbalu a nově také člen výkonného výboru FAČR, Roman Berbr, který se ve svých vyjádřeních pro idnes.cz nijak netají svým postojem k celé aféře. Předsedou sportovně-technické komise ženského fotbalu je sekretář komise fotbalu žen, již výše zmíněný Zdeněk Mužík, dlouholetý spolupracovník Dušana Žovince ve Spartě, autor výše zmíněného výroku "to máte za pohár".

Komentáře (11)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Situaci v ženském fotbale se věnují i další média

    rainman711     před 12 lety 26.04.2012 11:30 |  
    0 0

    pořád neplačte a nedělejte binec, třeba se to v příští sezóně zlepší a budete opět v tabulce alespoň druhé :-)

    • Re: Situaci v ženském fotbale se věnují i další média

      Eluin (přítel SN)     před 12 lety 26.04.2012 12:17 |  
      0 0

      Při vší úctě, poukázat na nepravost neberu jako slabost a jako "brečení".

    • Re: Situaci v ženském fotbale se věnují i další média

      marek018     před 12 lety 26.04.2012 14:28 |  
      0 0

      jj, tyhle rudé odborníky miluju. Jim jednou někdo nepřipísne a hned kvičí jak podsvinčata (viz minulá sezona), ale všem ostatním, když si objektivně, po právu stěžují, navíc po vyhraném utkání, nadávají do plaček. Fakt se směji.

  2. Re: Situaci v ženském fotbale se věnují i další média

    huhu     před 12 lety 26.04.2012 12:12 |  
    0 0

    Dobrá práce s natočením zápasu a jeho sestříháním a dále s povedenou medializací! Nejlepší obrana je útok

    • Re: Situaci v ženském fotbale se věnují i další média

      Nyrlem     před 12 lety 26.04.2012 12:20 |  
      0 0

      Plánujete podat trestní oznámení?

  3. Re: Situaci v ženském fotbale se věnují i další média

    subHuman     před 12 lety 26.04.2012 12:26 |  
    0 0

    Je výborné, že se tomu média věnují, kéž by se to dostalo k co nejširší fotbalové veřejnosti a všichni to hlasitě odsoudili.
    Nicméně, jak konstatuje i autor článku, doufat že se tím cokoli změní je bláhové. Ostatně co čekat od sportu, jehož předsedou je cinklý Pelta - člověk který nejenom že svůj výrok o cinklém jaru nepopírá, ale dokonce se veřejně přiznává s tím, že si jej již odpracoval. Co čekat od svazu kde pracují bezskrupulózní korupčníci typu Berbra, Kruly apod. A ostatně co čekat, když nám nevadí ani tuneláři Řebíčci, mafiáni Starkové, Paclíkové apod. Český fotbal je žumpa.
    Mimochodem, rozhodnutí svazu o tom, že se bude finále ženského poháru hrát ve stejný den jako finále poháru mužského s DVOUHODINOVOU PRODLEVOU bez možnosti opustit stadion je také perla... chci vidět, jak to bude ve sparťanském sektoru vypadat poté, co tam rudokožci stráví minimálně 6 hodin bez možnosti opuštění...

  4. Re: Situaci v ženském fotbale se věnují i další média

    rainman711     před 12 lety 26.04.2012 13:20 |  
    0 0

    Proč se tady někdo nezaobírá blbostí vedení ženského týmu slavie, když mohli sebe a sponzory zviditelnit v televize a místo toho s pardubicemi předvedou takovou komedii? To na vyhazov...

    • Re: Situaci v ženském fotbale se věnují i další média

      tantalos     před 12 lety 26.04.2012 13:22 |  
      0 0

      Podívej, ty blbej sparťane, nemysli si, že tohle neprovede Berbr a plzeňská klika i Spartě, až půjde o titul.

      • Re: Situaci v ženském fotbale se věnují i další média

        rainman711     před 12 lety 26.04.2012 13:34 |  
        0 0

        Jabulíne, jestli chceš pošlu ti nějakej kapesníček. I duhé místo je pěkné.

    • Re: Situaci v ženském fotbale se věnují i další média

      Kmotr (přítel SN)     před 12 lety 26.04.2012 15:11 |  
      0 0

      Třeba jim nejde v prvním případě o peníze a zviditelnění ale o čistou radost z fotbalu, potažmo ligový titul..

      Ale že se namáhám co? Blbec jako ty totiž nepotřebuje ke své masturbaci žádné oponenty..

      • Re: Situaci v ženském fotbale se věnují i další média

        lassiter     před 12 lety 26.04.2012 15:20 |  
        0 0

        no právě že potřebuje...