Ženský fotbal

Žákyně porazily Hradec Králové

Starší žákyně Slavie si připsaly tři důležité body za výhru 2:0 nad Hradec Králové díky brankám Vyskočilové a Jášové. Mladší žákyně dokázaly otočit ze stavu 0:2 a nakonec vyhrály nad stejným soupeřem 4:3. Prohlédněte si 20 fotografií ze zápasu starších žákyň.

Starší žákyně:
Hned v první minutě se slávistky mohly dostat do vedení, ale gólová střela Vyskočilové byla zblokována. V boji o průběžné druhé místo jsme byli po celý zápas lepším celkem, Hradec si prakticky nic nevytvořil, ale přesto dokázal naší obranu hodně zaměstnávat, a to díky nakopávaným míčům, kdy se pokoušeli chodit do brejkových situací. Ale většinou jsme soupeře včas eliminovali a k přímému ohrožení branky nedošlo. Vedoucí branku jsme vstřelili v 25. minutě, kdy Houzarová přihrávala zpět Vyskočilové, která se ocitla sama před brankářkou a nemýlila. se. Slávistky měly celkově územní převahu, ale do vyložených šancí se nedostávaly. Minutu před koncem jednu nevyužila Jášová, když se před vápnem krásně uvolnila, bohužel netrefila branku.

Ve druhém poločase jsme si na pojišťovací branku museli dlouho počkat. Ve 40. minutě se ke střele z vápna dostala Jášová, ale hostující brankářka předvedla pěkný zákrok. V 52. minutě chtěla přehodit brankářku Vyskočilová, ta však dokázala situaci přečíst. V 63. minutě Břížďalová poslala parádní pas na Jášovou, která v koncovce nedokázala ideálně zakončit. V posledních minutách Hradec zvýšil úsilí, ale k ohrožení branky se nedostal a minutu před koncem přidala druhou branku Jášová ze standardní situace.

Slavia - Hradec Králové 2:0 (1:0)
Slavia:
Neubergová - Tunková, Němečková, Kotrhonzová, Jeřábková - Macková, Houzarová, Břížďalová, Jášová - Dlouhá, Vyskočilová, střídaly: Müllerová, Hrobská, Novotná, Kocková, Havelková
Branky: 25. Vyskočilová, 69. Jášová


Mladší žákyně:
Hodně divokou přestřelku jsme viděli u mladších žákyň. Slávistky byly herně lepší, jenže je bohužel srážely zbytečně inkasované branky. Hradec se dostal do dvoubrankového vedení, přestože si moc příležitostí nevytvořil. Dvakrát se dokázala prosadit hostující Kubečková. A paradoxně potom jsme konečně taky dokázali být nebezpeční. V 19. minutě Fomínová krásně vystřelila, neméně efektivně vyrazila brankářka, navíc si poradila i s dorážkou Šulekové. V 21. minutě jsme neuspěli po tvrdé střele Hadašové. Ve 24. minutě jsme přeci jen snížili, střelu Fomínové dokázala hlavou tečovat Šuleková do protipohybu brankářky. O minutu později měla dvě tutovky Šuleková, nejdříve trefila tyčku, za pár vteřin břevno.

Ve druhém poločase jsme dokonali obrat i díky parádnímu nasazení slávistek, kdy svého soupeře pořádně drtily. Důležité vyrovnání přišlo ve 42. minutě, kdy Adámková skórovala po dorážce. Ve 46. minutě nás do vedení mohla dostat Pakostová, ale v nadějné pozici se netrefila mezi tyče. Ale ve 47. minutě už to přišlo, Fomínová parádně přešla přes dvě protihráčky a před brankou přihrávala nabíhající spoluhráčce, centr však zblokovala do vlastní sítě hostující Najmanová. A o dvě minuty později zvýšila náskok Hadašová povedenou střelou ze standardní situace. Šest minut před koncem měla na noze gól Čechová, ale z jasné pozice bohužel přestřelila. Dvě minuty před koncem ale přišlo menší drama, když soupeř dokázal z brejku snížit, ale více jsme Hradci již nedovolili.

Slavia - Hradec Králové 4:3 (1:2)
Slavia:
Horáková - Trčková, Stránská, Hadašová, Fomínová, Čechová, Šuleková, Bohatová, Adámková, Hrobská, Blažejová, Pakostová
Branky: 24. Šuleková, 42. Adámková, 47. vlastní Najmanová, 49. Hadašová - 10. a 17. Kubečková, 58. Khýrová

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)