Ženský fotbal

Slávistky v sobotu zahajují sezonu

Fotbalistkám Slavie začíná v sobotu nová ligová sezona. Letos je systém soutěží opět odlišný od loňského roku, navíc budeme tuto sezonu hrát na jiném hřišti. Připravují se i ostatní mládežnické týmy. Prohlédněte si několik fotografií ze soustředění mládeže.

První ligy žen i juniorek se letos účastní devět týmů, desátý do první ligy nechtěl postoupit kvůli tomu, že příští ročník má hrát nejvyšší soutěž pouze šest týmů, takže hodně družstev v této sezoně sestoupí. Dle rozpisu tedy v každém kole bude mít jeden celek volno. Na podzim i na jaře odehrajeme po osmi zápasech, v celé sezoně pouhých 16. Navíc nás v úvodu čekají velké pauzy kvůli reprezentačním akcím, po sobotním zápase je následující víkend volno, po třetím kole dokonce tři volné víkendy.

Slávistky budou své domácí zápasy hrát na jiném hřišti, místo Uhříněvse tak své cesty směřujte do Horních Měcholup, hřiště se nachází v blízkosti základní školy Nad Přehradou.

Kádr prvního týmu zůstane prakticky beze změn, na hostování do Mladé Boleslavi opět míří Hana Mészárosová, své působení v Hradci Králové prodlouží Světlana Burešová. Tým naopak posílila Blanka Beštová z Plzně. Do kádru juniorky přišly žákyně, po půlroční pauze se vrátila Iveta Dvořáková. Na hostování měla odejít Dana Bělohlávková, bohužel se zranila. Ještě se možná doladí další změny v kádrech, času je zatím dostatek.

A tým přípravu zahájil druhý červencový týden a proběhlo krátké soustředění v Zásadě. V posledním přípravném zápase tento týden si holky poradily s dorostenci Horních Měcholup. Juniorky šly do přípravy o čtrnáct dní později než A tým, do zápasu s Teplicemi jdou přímo ze soustředění, které absolvovaly ve Vrchlabí, kde sehrály také přípravný zápas se staršími žáky Vrchlabí.

Drobné změny jsou i v realizačních týmech, dalším asistentem trenéra A týmu Martina Šerana se stal kondiční specialista Jan Bauer. U juniorky Barbaru Strakovou nahradila Lucie Králíčková, jejíž zaměřením bude hlavně kondiční příprava týmu.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)