Přípravná utkání

Slavia - Sokolov 5:2

Slavia v Edenu nastřílela "bůra" Sokolovu. Do hry ještě nezasáhl Franck Madou, který prochází zdravotní prohlídkou. Naopak Jakub Hora si po deseti minutách na trávníku připsal premiérový gól v sešívaném dresu. 

Slavia - Sokolov 5:2 (4:1)
Branky:
2. Grajciar, 18. Čelůstka, 20. a 29. Vlček, 54. Hora - 36. Podrazký (pen.), 86. Duchnič

Slavia: 1. poločas: Vaniak - Čelůstka, Koubský, Trapp, Hubáček - J. Černý, Kisel, L. Jarolím, Koreš, Grajciar - Vlček
2. poločas: Hanuš - Čelůstka, Hošek, Vomáčka, Mareš - Hurka, Koreš (72. Gulajev), Belaid, Janda, M. Černý - Hora 

Slávisté se dostali do vedení už ve druhé minutě, když golman soupeře nestihl sebrat míč u brankové čáry před Kiselem, který vrátil míč před bránu a Grajciar měl už jednoduchou úlohu dostat míč do prázdné brány - 1:0. V deváté minutě hosté zahrozili míčem za obranu, ale Trapp nakonec útočníka dohnal a stihl zablokovat jeho přihrávku před bránu. O pár minut později zabránil Kiselovi skórovat zdvihnutý praporek asistenta rozhodčího. Branka Slavie tak přišla až o minutu později, když centr J. Černého z přímého kopu z pravé strany ve vápně usměrnil nikým neatakovaný Ondřej Čelůstka. A aby toho nebylo málo, ve 20. minutě potáhl míč po levé straně Grajciar, zpětnou přihrávkou našel v rohu vápna Vlčka a ten prudkou ranou našel síť potřetí. O tři minuty později se objevil v další dobré šanci Grajciar, jeho střelu z hranice vápna ale tentokrát golman kryl a další obléhání branky soupeře už k šanci nevedlo. Po necelé půlhodině hry si Grajciar na pravé straně a jeho přízemní centr téměř od brankové čáry jen těsně ve skluzu netrefil Kisel. Grajciar si tak brankovou přihrávku připsal až o minutu později, když opět zprava ve vápně našel Vlčka, který usměrnil míč do sítě - 4:0. Sokolov si v první půli přece jen také připsal branku, když po narážečce středem trochu zbytečně zatáhl za záchranou brzdu Trapp a Podrazký penaltu s přehledem proměnil. Do poločasu ještě měla Slavia další šanci, když J. Černý hledal od brankové čáry ve vápně několik nabíhajících hráčů, ale žádný nedokázal míč trefit. Posléze Koreš střelou z 25 metrů bránu přestřelil. V poslední minutě první půle pak po pěkné kombinaci našel Vlček hlavu Kisela, ten míč ale nasměroval vedle brány.

Do druhého poločasu Slavia prostřídala téměř celou sestavu, zůstal jen pravý bek Čelůstka a středopolař Koreš, soupeř se zachoval podobně. I s výrazně mladší sestavou Slavia soupeře začala přehrávat a dvakrát nabíhajícího Horu zabrzdil sporný ofsajd. Do třetice všeho dobrého už Hora ofsajdové pasti unikl a prokázal svou rychlost, když byl u míče dříve než vybíhající golman Sokolova, píchl si míč podél něj a přes dobíhajícího obránce poslal míč do prázdné brány, skvělá premiéra nové akvizice Slavie. O pár minut později na poslední chvíli zablokoval vracející se Vomáčka střelu soupeřova útočníka. V 60. minutě Hurka pěkně vybojoval míč, narazil si s Jandou a z ostrého úhlu zkoušel přelobovat golmana, míč skončil jen těsně vedle vzdálenější tyče. Nadějné okamžiky Slavie v těchto minutách přicházely jeden za druhým, například v 63. minutě zablokovala obrana Sokolova sešívané na poslední chvíli po akci Jandy s Korešem. Další akce Slavie končily nepřesnými finálními přihrávkami nebo blokem soupeřovy obrany, jako při parádní střele Hurky. V 75. minutě našel Hora centrem na hranici vápna Belaida a ten z voleje nasměroval míč nad. Sokolov hrozil po standardních situacích a jednu z nich dokázal využít ke snížení na 2:5, když ve vápně chyboval Vomáčka. Tak také zápas skončil a 800 spokojených diváků mohlo vyrazit na cestu domů.

Komentáře (13)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Sokolov 4:1 ve 2. pol.

    Artur (přítel SN)     před 14 lety 30.06.2010 17:59 |  
    0 0

    Kdo je Hanuš v obraně? :D

    • Re: Slavia - Sokolov 4:1 ve 2. pol.

      Artur (přítel SN)     před 14 lety 30.06.2010 18:01 |  
      0 0

      Ten druhej poločas je nejakej divnej celkove ne ? podle onlinu tam beha Grajciar ...

      • Re: Slavia - Sokolov 4:1 ve 2. pol.

        quelhar (admin)     před 14 lety 30.06.2010 18:05 |  
        0 0

        Hanuš je Hošek, ale Grajciar na hristi neni... GOOOOL 5:1 Hora :o)

        • Re: Slavia - Sokolov 4:1 ve 2. pol.

          Artur (přítel SN)     před 14 lety 30.06.2010 18:15 |  
          0 0

          58. Mlika se dostával do šance na našem malém vápně. Nedokázal ale prostřelit dvojblok Vomáčka-Vaniak. K odraženému míči se dostal dobíhající Šimunovič, pálil ale vedle.

          :D

  2. Re: Slavia - Sokolov 5:2

    ia01mnov     před 14 lety 30.06.2010 18:48 |  
    0 0

    3. července – 11. července: Soustředění Seefeld, soupeři Olympiakos Pireus, Lech Poznaň, Kluž

  3. Re: Slavia - Sokolov 5:2

    quelhar (admin)     před 14 lety 30.06.2010 19:48 |  
    0 0

    Jeste fanouskovsky komentar - vitezstvi naprosto zaslouzene, mohlo byt jeste vyraznejsi. Jako uz ponekolikate obrana ve druhe puli nepusobila tak jiste jako v puli prvni. Dopredu byla prvni pule velmi produktivni, sance prichazely jak na bezicim pasu a golu mohlo byt jeste vice. Velmi dobry vykon od vsech na hristi a jen skoda trosku zbytecneho Trappova faulu, Vaniak by byl asi u mice nastejno s utocnikem.

    Druha pule prinesla vice dynamiky, ale take vice nepresnosti ve finalni fazi. Nejlepsi na hristi byl Hora, jestli takove vykony bude opakovat a jestli bude Madou jeste lepsi, tak si Standa asi moc nekopne. Vyborny vykon v premiere! Me osobne zaujal v pozitivnim smeru ve druhe puli jeste Hurka a Mares. Inkasovany gol jde na vrub Vomacky a byl hodne zbytecny.

    Kazdopadne pro pritomne divaky to byla podle me velmi dobra reklama, prestoze souper byl hodne slaby.

    • Re: Slavia - Sokolov 5:2

      Ferguss     před 14 lety 30.06.2010 21:09 |  
      0 0

      Víceméně souhlas včetně hodnocení Hory, je hodně rychlý a nasazení bylo příkladné. Ostatně chtěl se předvést. Bohužel hrál ve slabší sestavě, ve které jakoby neexistoval střed zálohy. Laxní TJ mi vyloženě pil krev a všechny útoky jsme tahali přes Milana Černého a Mareše. Ten se mi mimochodem líbil a jako náhrada za Huba je myslím dobrý. Hůrka potřebuje nabrat svaly, stopeři soupeře s ním občas strkali jako s figurkou z člověče nezlob se. V první půli na to byla radost koukat, některé kombinace párádní, vyloženě se mi líbil Grco.

      • Re: Slavia - Sokolov 5:2

        edenian     před 14 lety 30.06.2010 22:53 |  
        0 0

        No ale Hurka ho tam jednou pekne poslal na zem. A libi se mi, to by mohla bejt solidni budoucnost :-)

        • Re: Slavia - Sokolov 5:2

          edenian     před 14 lety 30.06.2010 22:57 |  
          0 0

          Jo a kdyz se vydal TJ kopat roh a nevsiml si, ze vsichni ostatni jdou na druhou stranu tak se chechtal i soudce, to bylo az smutny.
          Ja myslim ze proste nikdo nevi co s nim. Pritom Horu poslal do toho uniku TJ, ne? Par skvelejch prihravek tam mel. A taky to vypadalo ze je utahanej.

          • Re: Slavia - Sokolov 5:2

            PetCC     před 14 lety 01.07.2010 13:06 |  
            0 0

            To zkoušeli trik na roh, dva rozehrávači se postaví k oboum praporkům a soupeř neví odkud ten roh půjde! :-)

  4. Re: Slavia - Sokolov 5:2

    urs (přítel SN)     před 14 lety 30.06.2010 21:37 |  
    0 0

    ahoj, byl sem se podívat a Sokolov pro nás nebyl soupeř.. nicméně opět gól po standartce, kde ale měl kopu smůly Vomáčka..
    pokud mám srovávat stopery z první a druhé půle, tak zrovna Vomajdovi se zápas rozhodně nepovedl a kupil chybu za chybou..
    Naproti tomu Koubský hrál jako Latka blahé paměti, bo do každého souboje hlavou dával lokta :-( jinak hrál dobře a byl jistej :)

    Hora překvapení jako blázen - rychlej, kvalitní náběhy a nebál se to využít, kdykoliv byl u míče, byl to pro soupeře velkej problém :)

    Náhrada za Huba nám asi konečně dorostla - mladej hrál super

    Míňa si to dával a občas zbrkle přihrál, ale budiž mu odpuštěno, bo to bylo vždycky defakto po jeho úniku přes několik hráčů soupeře :)

    TJ... nejdříve velké NIC, ale ke konci musim uznat, že chytil slinu a dalo se na to koukat (dokonce když trestuhodně stratil, tak se zodpovědně vracel!! :-D)

    ostatní nehodnotím, napsal jsem jen pár věcí co mě zaujali - každopádně zbytek zahrál opravdu moc dobře a bylo by těžký někoho vypíchnout.., snad toho Grca leda :)


    urs

    • Re: Slavia - Sokolov 5:2

      PetCC     před 14 lety 01.07.2010 13:08 |  
      0 0

      "Koubský hrál jako Latka" - přesně stejný názor jsem měl taky, při každém výskoku dal loket před sebe!

      • Re: Slavia - Sokolov 5:2

        urs (přítel SN)     před 14 lety 01.07.2010 16:40 |  
        0 0

        navíc zbytečně :) dyk má 2 metry.., je to blbej návyk, měl by to "potrénovat" na čistší verzi :))