Rozhovory

Rozhovor s Karlem Jarolímem

Karel Jarolím vehementně touží po Michálkovi a Gaúchovi. Neustále o nich mluví a věří, že s jejich příchodem by byl tým ještě silnější. Odpovídal i na řadu dalších otázek. Vše si můžete přečíst v rozhovoru.

Jak hodnotíte průběh přípravy?
Příprava proběhla podle představ, jen nás mrzí, že někteří hráči odpadli kvůli zranění či viróze a nemohli tak absolvovat celou přípravu.

Jak jste spokojen s přípravou?
Ať už je to přípravné či soutěžní utkání, tak chci vyhrát každý zápas, ale musím brát v potaz to, že až na závěrečné zápasy jsme nebrali ohled na to, že budeme hrát a dopoledne trénovali. Šlo mi o to, aby každý prokázal i jiné vlastnosti než fotbalové a jak kdo se s tím dokáže popasovat. Jak se chová, když je jeho organismus více unaven.

Je tropické vedro, uzpůsobujete tomu nějak tréninky oproti jiným zvyklostem?
Když máme dvoufázový trénink, tak se snažíme jednu část absolvovat uvnitř. I časově, v úterý jsme třeba trénovali od devíti, aby to hráče nevysilovalo.

V Rakousku bylo taky takové vedro?
Bylo, i když jsme byli v nadmořské výšce 1200 - 1300 metrů. Ale občas tam zavál svěží větřík.

Jak to vypadá se zraněnými hráči?
U Martina Latky se obnovilo svalové zranění. Radek Dosoudil je již v plné zátěži. Aračič nemohl s námi trénovat vinou virózy. Marek Suchý měl zlomenou klíční kost.

Kdo určitě nenastoupí v pondělí do zápasu v Ostravě?
Určitě ne Martin Latka a Honza Vorel, ani i Michal Vorel, který neodchytal žádný zápas. Někteří jsou s otazníkem, ale věřím, že k dispozici bude zbylý kádr.

Dokážete nahradit Karla Pitáka?
Věřím, že ano. Každý je nahraditelný. Hra se tomu musí přizpůsobit a rád bych, kdyby jeho pozici zaujal Tomáš Michálek, který by se nám do koncepce hodil. A kdyby ne, tak tu jsou další adepti.

Kdyby dobře dopadly jednání kolem Gaúcha a Michálka, nastoupili by?
Gaúcho taky bohužel neodehrál žádný zápas, takže asi ne. Ale v případě Michálka zřejmě ano.

Kdo bude brankářskou jedničkou?
Definitivní verdikt jsem zatím nevynesl, ale nejdřív to budou vědět v kabině.

Jak budete řešit otázku brankářů, máte čtyři. Půjde někdo na hostování?
Asi někdo odejde. Možná do pátku rozhodneme.

Co je třeba doladit u týmu?
Je vždy co zlepšovat, rádi bychom navázali na nejlépe střílející mužstvo ligy a zlepšili obrannou činnost, tady je co zlepšovat. Na to jsme se zaměřovali, ale ne vždy to bylo ideální, i když ne vždy jsme mohli nastoupit kompletní.

V minulé sezoně jste dostávali hodně karet ...

Bez herní disciplíny člověk nemůže myslet na dlouhodobější úspěch, dbáme na to.

Slavia se chce pohybovat v popředí tabulky, jak moc tomu věříte, že se to podaří?
Záleží, jak se nám podaří udržet hráče, tedy Michálka a Gaúcha. Ale loni třeba uspěl Liberec, přestože to od něho nikdo neočekával. I my, když zlepšíme především obrannou činnost, tak je všechno možné.

Máte také šest stoperů, zůstanou všichni či někdo odejde?
Asi tu všichni nezůstanou. Ale začátek nás zastihl tak, že jsou někteří mimo hru, takže musíme počkat, až jak bude vypadat jejich zdravotní stav. Rozhodneme se, jakmile budeme vědět, že ti hráči jsou zdravý.

Jak se stavíte k mladým hráčům?
I další hráči mají šanci se prosadit do základní sestavy, tímhle trendem jsme šli na jaře a chceme tak jít i dál, aby dostali šanci mladí hráči, kteří prokazují své kvality. A teď to prokazují i v repre 19.

Venkovní dresy jsou oranžové, zažil jste někdy takovou barvu, když jste ve Slavii působil?
To ne. Většinou jsme měli modré. Ale ke změnám docházelo, nic proti tomu nemám, jsou dost vidět kvůli orientaci hráčů, tak to není špatná volba.

Jak byste pozval diváky na stadion?
Doufám, že i na to, že tu zůstanou hráči Michálek s Gaúchem a chtěl bych je pak pozvat též na to, aby po zápase byli spokojeni s tím, co viděli a mohli si pak říct, že se na to dalo koukat. Věřím, že navážeme na výkony v závěru jarní části a myslím si, že s tím projevem a výsledky bych byl nejen já, ale i fanoušci spokojeni.

Komentáře (11)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Rozhovor s Karlem Jarolímem

    Markus     před 18 lety 27.07.2006 11:49 |  
    0 0

    To jsem zvědavej kdo přijde na poslední chvíli místo Michálka. Čekám nějaké jméno o kterém se vůbec nespekulovalo.

    • Re: Rozhovor s Karlem Jarolímem

      (host)     před 18 lety 27.07.2006 11:52 |  
      0 0

      Kéž by aspon někdo přišel!Aspon Gaucho s Otepkou co,bych za to dal.Ach jo my sme,ale žebráci!

      • Re: Rozhovor s Karlem Jarolímem

        (host)     před 18 lety 27.07.2006 12:58 |  
        0 0

        Ahoj Markusi, tak asi tak nějak viď. Co mi ještě budeme muset vytrpět a přitom nebrečet a nefňukat. Panu ing. Leškovi jsem napsal dne 23.5.2006 dopis a položil jsem mu několik otázek spojených s hospodařením našeho klubu. Mám rád logické vysvětlení , proč je něco tak a tak a nešlo to jinak, protože........ Když to bude mít logiku, tak to beru a tečka. Do dneška ani řádka odpovědi, prostě nic. I to má vlastně logiku. Pro mě je Slavie spousta chvilek krásných i smutných, prožívám to všechno už přes padesát let. Když to za ty roky vezmu co cest za fotbalem, předplacený zpravodaj, spousta příspěvků a pocit, že to jde na Slavii, tak už jsem možná silnější akcionář než celej vejbor a to určitě nejsem sám. A vidíš, připadám si jako blbec. Ještě včera jsem poslouchal Jarolíma na ČT4 sport, že o toho Michálka opravdu stojí a prd. Možná, že třeba se Janda nebo Krejčík chytnou bude to dobrý, ale kde to taky může skončit. Že opravdu při možných zraněních bude dohrávat s dorostencema? Taky nejsem pro rozhazování, což jsme občas taky přeháněli. Ale teď jsme nekoupili nikoho, dluhy máme Bůh ví jaké, hráči ještě nedostali zaplaceno za minulou sezonu a jen díky slušnosti Standy Vlčků to není rozmáznutý víc a nic se neděje? Vždyť už jsme skoro tam, kde nás chtějí mít. Tiše seďte a ani nedutejte, sic Vám bude utržen. Jako ten Paroubek. Ale na fotbal se stejně těším. Co ty na to?

        • Re: Rozhovor s Karlem Jarolímem

          (host)     před 18 lety 27.07.2006 13:00 |  
          0 0

          Já zapoměl. Ahojky Sokrates

        • Re: Rozhovor s Karlem Jarolímem

          Markus     před 18 lety 27.07.2006 14:22 |  
          0 0

          Co já na to? Že po 6 letech měním místo a na fotbal nebudu mít asi myšlenky, čeká mě kvantum školení a certifikací. Pokud vyjdou plány, za pár let Slavii vykoupíme :)

          • Re: Rozhovor s Karlem Jarolímem

            (host)     před 18 lety 27.07.2006 14:53 |  
            0 0

            A můžu nějak pomoci, myslím materiály , zákony, různá judikatura atd. Já že bych pak tu Slávii koupil s Tebou. Jinak tu poc nabízím seriozně. Ahoj Sokrates

            • Re: Rozhovor s Karlem Jarolímem

              Markus     před 18 lety 28.07.2006 08:49 |  
              0 0

              Asi ne, možná jsi mě špatně pochopil, musel bych ukecat firmu kam jdu aby Slavii koupila :)

    • Re: Rozhovor s Karlem Jarolímem

      AKI     před 18 lety 27.07.2006 12:27 |  
      0 0

      Ale jaký pak žebráci,jeden hráč... prostě se neudělal,máme jiný. Ona to taky zas až tak veliká hvězda nebude,v Jabloncico vim,tak se mu povedla jedna pulsezona a hned šel k bláznivým Turkům,co kupujou všechno možný i spartanský kopyta.. Jsou tam jiný a uvidíme jak to bude,asi to tak má být :-) AKI

      • Re: Rozhovor s Karlem Jarolímem

        Markus     před 18 lety 27.07.2006 14:23 |  
        0 0

        Čím to že schopný hráč se mění na lamu v okamžiku kdy vyjde najevo že do Slavie nepřijde? :)

        • Re: Rozhovor s Karlem Jarolímem

          PetCC     před 18 lety 27.07.2006 15:25 |  
          0 0

          To je přece jednoducjá odpověď - provedl tím přece velice špatné rozhodnutí :-)