O Slavii

Proběhla beseda s fanoušky

Dnes se uskutečnila po dlouhé době beseda s fanoušky, které se zúčastnil Stanislav Vlček, asistent trenéra Miroslav Janů a tiskový mluvčí Alexandr Kliment. Dozvěděli jsme se i pár velice zajímavých informací, například o příchodech a odchodech hráčů. Bylo též zvoleno nové vedení fanklubu.

Vlček zůstává, kam mohl odejít?
V minulých dnech byl na odchodu jeden z důležitých hráčů Stanislav Vlček, ale Slavia uplatnila opci, takže v klubu zůstane i další rok. „Ozvalo se mi hodně klubů, z české ligy např. Liberec či Mladá Boleslav, ze zahraničí třeba řecká Škoda Xanti či dokonce rakouský Tyrol Insbruck. Závěr ligy mě natolik rozladil, že jsem i kvůli tomu chtěl odejít pryč, tohle nemělo s fotbalem nic společného,“ uvedl Vlček.
 
Setkaní s fanoušky
Po posledním zápase s Jihlavou proběhlo u motorestu Melikana setkání s fanoušky, z kterého měl radost i náš fotbalista. „Bylo to úžasný, už jsem to zažil před rokem. Fanoušci byli skvělí, ale užíval jsem si to z autobusu. Bylo to hodně příjemné, taková podpora vždy potěší. Přestože na Strahov moc lidí nechodí, tak na venkovních zápasech vždy někdo je a to je jen dobře,“ uvedl autor deseti ligových branek.
 
Hodnocení sezony
„Sezona začala neúspěchem v boji o Ligu mistrů, pro nás to bylo velké zklamání, naštěstí přišel zápas s Corkem a dostali jsme se do skupiny Poháru UEFA. Zde se nemáme za co stydět, protože jsme postoupili a rozhodně to nebylo jednoduché. S Palermem jsme sehráli vyrovnané zápasy a všechno rozhodl obdržený gól v domácím zápase. V lize byly zápasy, ve kterých se lámal chleba. Hned první zápasy jsme ztratili body, které nám teď chyběly na druhou příčku, ve finiši jsme na to nestačili. Je škoda, že jsme se nevyvarovali zápasů, kdy jsme vedli a nedotáhli je do konce. Myslím, že druhé místo bychom si zasloužili, ale bohužel Mladá Boleslav měla lepší vzájemný zápas, což nakonec rozhodlo. Nakonec hrajeme předkolo Poháru UEFA, takže věříme, že se opět probojujeme do skupiny, i tam se hrají zajímavé zápasy jak pro nás, tak pro fanoušky. Také věřím, že mužstvo zůstane pohromadě, mladí kluci dostali šanci, jsou hodně nadějní. Pokud tedy nebude výprodej, tak se nebojím toho, že bychom byli slabší. Naději mi dávají poslední zápasy, předváděli jsme kvalitní výkony, i když jsme měli hodně zraněných. Hodně nám chyběl Dušan, s jeho příchodem byla útočná síla větší. Snad budeme všem dělat radost a všichni budeme spokojeni,“ uzavřel dlouhý proslov Vlček.
 
Kam za dovolenou?
„Ještě nevím, měl jsem odjet v úterý, ale manželka byla na operaci se slepým střevem, tak jsme to museli odložit. Budu tedy v Čechách, pak s týmem pojedeme na kolo, ale ještě nás tam bude čekat týden volna, tak věřím, že někam na dovolenou vyrazíme, ale ještě nevím kam,“ uzavřel.
 
Příchody a odchody
Ve Slavii by mohl zůstat brazilský útočník Gaúcho. „Máme o něho velký zájem, aby tu zůstal. Máme opci na přestup,“ uvedl Miroslav Janů. „Je tu stanovena částka v řádu několika miliónů a teď se to řeší, bude záležet, jak bude mužstvo vypadat pro příští sezonu. Z jeho strany je zájem, takže by tu měl zůstat,“ doplnil tiskový mluvčí Alexandr Kliment.
 
Blízko odchodu do Salzburgu je Karel Piták. „Sice se tam vyměnil trenér, ale zřejmě přestoupí. Brzy by se mělo rozhodnout, snad do konce týdne,“ řekl Miroslav Janů. A případná náhrada? „Pokud odejde, tak máme vytipované čtyři hráče, kteří by ho mohli nahradit. Jeden je ze Slovenska,“ naznačil asistent. O koho by se mohlo jednat? Na prvním místě je jednoznačně Milan Ivana, pak dále připadá v úvahu Rudolf Otepka z Příbrami, František Metelka z Ostravy či Petr Jendruščák z Mostu.
 
Do Slavia se také vrací Martin Latka. „Počítáme s ním do přípravy,“ prozradil Janů. Klub naopak opustí Granovski. „Ze Slavie by měl odejít, hostování nevyšlo, nesedlo mu to tady. I to se bohužel stane. Trápila nás tehdy levá strana, přišel po soustředění, vše proběhlo rychle,“ okomentoval to asistent.
 
Kdo byl oporou týmu
Slavia během sezony měla několik klíčových hráčů, jeden se však zranil a plno zápasů neodehrál. „Zranění Tomáše Hrdličky společně se Šventem nás hodně oslabilo, byli základním kamenem. U Tomáše se hlavně také změnil přístup k fotbalu, na podzim byl jeden z nejlepších hráčů. Hodně mu pomohlo, že Karel Jarolím mu našel to pravé místo v sestavě, na kraji obrany, kde dříve hrával, to nebylo úplně to pravé,“ uvedl Janů.
 
Kdo bude generálním sponzorem?
„Na konci sezony končí smlouva s ČSA, nyní probíhají jednání o případném prodloužení spolupráce. Pokud by se smlouva prodloužila, tak se řeší, za jakých podmínek. Zatím těžké říct, jak to bude probíhat. Je tu však více variant, i na pozici jiných partnerů,“ řekl Kliment. Není vyloučeno, že bude více hlavních partnerů.
 
Odchod hráčů při zápase s Libercem
Debata se obrátila i na tento případ, kdy hráči opustili hřiště. Někteří ale nepochopili, proč se následně vraceli. „Když jsme utkání na chvíli opustili, dostali jsme čtyřnásobně větší finanční trest než u týmů obviněných z korupce. Kdybychom se nevrátili, tak nám hrozilo i vyloučení z ligy,“ prozradil Kliment. Slavii se snaží bojovat, aby podmínky byly rovné pro všechny, má i drobnou podporu z jiných klubů. „Podporují nás Blšany, Zlín či Olomouc,“ uzavřel.
 
Na národním stadionu jedině v Edenu
V minulých dnech Vlastimil Košťál hodně zaskočil, když chtěl postavit národní stadion na Letné. Slavia s tím nesouhlasí. „Slavia by tam nikdy nehrála. Takovýto stadion musí mít logiku. Pokud nebude národní stadion stát v Edenu, tak tam nebudeme hrát, jedině tak semifinále Poháru UEFA či Ligy mistrů. Ale že by se mělo stavět na Letné? Ještě to není uzavřené, zatím je to ve formě diskuse, jak to i naznačili na svazových stránkách, zatím je to jedna z variant,“ ukončil Kliment.
 
Výsledky valné hromady
Před besedou se konala po dvou letech další řádná valná hromada, kde se mimo jiné volili noví členové do výboru. Kandidovalo i několik fanoušků, ale ti bohužel neuspěli. Nový výbor bude mít devět členů, jisté místo měla Andrea Maliková, která byla do výboru navržena akciovkou Slavie podle stanov. O zbylých osm míst se ucházelo následujících dvanáct lidí: Jiří Danda, Michal Dobiáš, Petr Hovorka, Jan Chmelík, Alexandr Kliment, Jiří Kraft, Michael Kučera, Pavel Panský, Jindřich Riesner, Jan Svoboda, Richard Šubrt, Blanka Ziková.
 
Výsledky:
1. a 2. místo - Michal Dobiáš a Alexandr Kliment – 34 hlasů
3. místo – Richard Šubrt – 30 hlasů
4. místo – Jindřich Riesner – 26 hlasů
5. místo – Jiří Danda – 24 hlasů
6. a 7. místo – Jan Chmelík a Petr Hovorka – 22 hlasů
8. a 9. místo – Jiří Kraft a Blanka Ziková – 19 hlasů, doplňující volba rozhodlo ve prospěch Krafta
 
Do nového výboru již nekandidoval Jiří Vrba a Luboš Kozel. Z minulého výboru neuspěl Pavel Panský a Blanka Ziková. Novými členy jsou tedy Jan Chmelík (navržen odborem přátel FO), Petr Hovorka (redaktor SuperSlavia.Com), Jiří Kraft (navržen odborem přátel FO). Zklamáním je pro mě neúčast Michaela Kučery alias Housky, autora slávistické hymny, který chtěl aktivně pomoci ve fanklubu, ale i Jana Svobody alias Buldoka, který chtěl přinést do fanklubu nové myšlenky a spolupracovat při zájezdech a využít svých možností. Nový výbor se sejde za týden, kde bude zvolen nový předseda.

Komentáře (18)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Proběhla beseda s fanoušky

    (host)     před 18 lety 24.05.2006 22:35 |  
    0 0

    no gratuluji šubrtovi ten si to zaslouží a vlastně všem kdo dělají hodně pro fanklub ve svuj volnej čas

  2. Re: Proběhla beseda s fanoušky

    Dobi     před 18 lety 25.05.2006 07:58 |  
    0 0

    Když se znova, v klidu, dívám na kandidátku i zvolené členy, myslím si, že KAŽDÁ volba musela být úspěšná. Tentokrát jsme mezi vítězi (rozumějte: mezi lidmi, kteří si vybrali trošinku té práce navíc) my, příště bude třeba vše jinak. Ale každý z té dvanáctky mohl něčím přispět! Prosím, aby nikdo z nezvolených nezatrpknul a zůstal v našem dělném kolektivu. Jsem rád, že se posílila pozice odboru přátel - ale jen a jen ve smyslu, že další z nás přispějí zkušenostmi a podílem na činnosti. Protože za uplynulé dva roky se naprosto setřely počáteční nedůvěra a možná i rivalita mezi OP, pKPFS, a.s. i jednotlivci. Výbor Fanklubu táhnul za jeden provaz a vůbec nikdo nekoukal, odkud kdo přišel. A mohu Vám snad slíbit, že tu bude snaha vše ještě zlepšit! A k tomu jedna pozitivní zpráva z tohoto soudku - Fanklub připravuje vlastní mužstvo pro turnaj při setkání odboček!!! Nebo říkejme lépe - Setkání slávistů! Iniciátorem je Moskyta, jádrem by mohli být další Rumburští, ale hlaste se! Musíme to dát dohromady! Já tam mám řadu povinností, takže spíš jen organizuji.. Bylo by to super! Vím, že to čtou spíše mladší z nás, ale připravujeme i výlet po krásném okolí, besedy, zábavu atd. Je to v sobotu 24.června v České Lípě. Ještě se připomenu!
    Dobi

    • Re: Proběhla beseda s fanoušky

      vikingzlipy (přítel SN)     před 18 lety 25.05.2006 11:20 |  
      0 0

      Jasně, jste všichni vítáni! Jen nám dejte vědět, kdo, co, jak, kolik, abychom my všechno podle toho zařídili.

  3. Re: Proběhla beseda s fanoušky

    Horis79     před 18 lety 25.05.2006 11:28 |  
    0 0

    Snad to k něčemu bude...uvidíme...

  4. Re: Proběhla beseda s fanoušky

    (host)     před 18 lety 25.05.2006 17:28 |  
    0 0

    Pokud odejde, tak máme vytipované čtyři hráče, kteří by ho mohli nahradit. Jeden je ze Slovenska,“ naznačil asistent. O koho by se mohlo jednat? Na prvním místě je jednoznačně Milan Ivana,Ze slovenský ligy nebo ze Slovenska?

    • Re: Proběhla beseda s fanoušky

      (host)     před 18 lety 25.05.2006 17:35 |  
      0 0

      To je pěkná pičovina!Protože co já vím tak ivana je levák!!

      • Re: Proběhla beseda s fanoušky

        (host)     před 18 lety 25.05.2006 18:06 |  
        0 0

        neni, je to pravak...plex

        • Re: Proběhla beseda s fanoušky

          (host)     před 18 lety 26.05.2006 12:36 |  
          0 0

          Stejně to je jedno, skončí v Liberci...Japhy

  5. Re: Proběhla beseda s fanoušky

    (host)     před 18 lety 25.05.2006 17:35 |  
    0 0

    Koho s případných posil by ste brali?

    • Re: Proběhla beseda s fanoušky

      (host)     před 18 lety 25.05.2006 17:54 |  
      0 0

      Já bych vzal maximálně,tak Ivanu(i když si nejsem jist jestli je to pravák!)a nebo Rudolfa Otepku ostatní dva ani náhodou...Zico

      • Re: Proběhla beseda s fanoušky

        (host)     před 18 lety 25.05.2006 18:27 |  
        0 0

        Je to pravák, může hrát na pravý záloze nebo útoku.
        Rozhodně koupit Ivanu.
        Kuka

  6. Re: Proběhla beseda s fanoušky

    Luke (host)     před 18 lety 25.05.2006 19:03 |  
    0 0

    COže? Jendruščák jako možná náhrada za Pitáka?:) Lol... :) To bychom dost klesli... Jendruščák sice hrával v juniorských reprezentacích, je to "dítě" Csaplára (stejně jako jiný mostecký záložník Michal Macek, nyní již boleslavský Jiří Rychlík nebo liberecký Tomáš Zápotočný), ovšem na podzim nehrál pravidelně ani v Mostě, což se dá říct vlastně i o jarní části... Ale existuje jiný hráč, kterýho bych si ve Slavii dokázal představit... Tomáš Frejlach... Sice je to levonohý fotbalista, ale už když hrál ČFL za Kolín, hrál dobře - a bohužel sen, že by šel do Slavie se mi tehdy ještě nesplnil.. :( V Kolíně stál za většinou golu, v Příbrami se nyní rozkoukal a jeho spolupráce s Otepkou svědčí... Ve Slavii by mohl hrát vedle Jarolíma, popř. jako alternativa za něho (ofenzivní střední fotbalista)... Uvidíme... Navíc je to duší spíše slavista, měl dřív nabídku ze Sparty, ale odmít (je to dva roky zpátky...)

    • Re: Proběhla beseda s fanoušky

      KING25     před 18 lety 25.05.2006 22:25 |  
      0 0

      Tomáš je moc dobrý fotbalista. Ale nezdá se mě teda, že by Karla Pitáka mohl hned zastoupit. Jeho příchod do Slavie by byl dobrý tah, ale trvalo by delší dobu, než by se tu rozkoukal a stal se tahounem Slavie. Přeci jenom ještě před rokem a půl se chtěl na fotbal úplne vykašlat, kdy měl problémy s koleny a proto taky do Sparty nešel. A určitě by neodmítnul Spartu, kůli slávistickému srdci, jak píšeš..:-) Jo a taky nevím jak by snesl Jarolímovi galeje. V Kolíne sním měli trenéři celkem dost práce při trénincích. Určitě by stálo ho do Slavie, ale jako investici do budoucna a né jako náhradu za Pitáka.

      • Re: Proběhla beseda s fanoušky

        Luke (host)     před 18 lety 26.05.2006 17:18 |  
        0 0

        Je možný, že měl problémy s treninkama, to nevím, musel bych se optat, znám jeho bratránka:) Ale co vím je to, že má velkej talent a jde mu to... Jarolímovi galeje by možná snesl, možná ne - ale kde jistota, že je snese třeba Ivana? Nikde... A radši bych jako investice do budoucnosti viděl hráče z české kotliny (Frejlach a další), protože víme jak na tom jsou... než hráče z ciziny, kteří se neprosadí ani v B týmu (kolik bylo takových Brazilcu - nemýlím-li se, tak třeba Branco; nebo Granovski...). Ve slávistických podmínkách je ale otázka přestupu v¨ždy jen otázkou kompromisu... Chceme hráče toho a toho, a přijde o něco horší... Jak ířkám, rozhodně bych nebral Jenduščáka, kterej se moc neprosazuje ani v Mostě... SPíše bych vzal Frejlacha... Nehledě k otmu, že být trenérem, na post pravého záložníka posunu po odchodu Karla Pitáka Matěje Krajčíka a na post pravého obránce někoho z hráčů Švec, Holenak (pokud neodejde, což se obávám že odejde) nebo tam bych posiloval... Ne do zálohy, ale do obrany... nehledě k tomu že na pravé zálozemůže hrát i Vlček a v utoku by mohl hrát Gaucho s posilou (?), Zoltánem nebo Fořtem...)

        • Re: Proběhla beseda s fanoušky

          KING25     před 18 lety 26.05.2006 19:16 |  
          0 0

          NO optej se koho chceš, ale je to pravda. Jednou se stalo dokonce, že ho trenér vykopal s tréninku a nebýt v Kolíne velká marodka, tak by tam skončil. Talent to bez pochybu je. Né na darmo mu v Kolíne říkali malý mozart, ale přeci jenom si myslím, že na základ ve Slavii by měl až tak za rok co by tu byl. Jandruščák je kopyto a ještě bez talentu, tak nevím, kde se na jeho jméno přišlo..:-) A určitě bych nekupoval Brazilce a podobně, ale naše mládež má super výsledky v reprezentacích a tak bych se je pokusil nalákat do Slavie..:-)

          • Re: Proběhla beseda s fanoušky

            Luke (host)     před 18 lety 27.05.2006 09:28 |  
            0 0

            SOuhlasím... V podstatě se vším - Jenduščák je kopyto bez talentu, Frejlach by byl spíše investicí do budoucnosti než okamžitě pro základ... Mládež má úspěchy, ale nalákat do SLavie když už tu jsou?:) Mno nevím nevím:) Ale tak vím co myslíš, prostě zkusit Necida a spol v A týmu, uvidíme... Na druhou stranu zase asi nemůžeme stavět 100% na dorostencích, ideální by bylo půl na půl... Ale stejně to dopadne tak, že přijde někdo z Ukrajiny, Chorvatska a Slovinska, možná jeden Slovák aby se neřeklo... Třeba to jsou tedko velké neznámé, ale kdo ví jak budou známí za rok? Kdo třeba přesně před rokem u nás znal Dušana Šventa? Asi jen pár lidí... A ted? Nejlepší cizinec v české lize... A to odehrál jen 23 zápasů, přičemž na jaře nebyl zase až tak ve formě jako na podzim:) (na druhou stranu je asi fakt, že kdyby Melinho celé jaro nestonal, tak to možná vyhrál on... Ale byla by prča ho koupit... Záloha Krajčík, Jarolím, Melinho, Švento, popř. Jarolím, Melinho, Hrdlička (Holenák, ...), Švento... To by bylo fajn:))

  7. Re: Proběhla beseda s fanoušky

    (host)     před 18 lety 25.05.2006 19:32 |  
    0 0

    Richi budou nějaký fotky?Jinak Jendruščáka a už vůbec néééé Frejlacha a Metelku nebrat!!!!!!!!!

  8. Re: Proběhla beseda s fanoušky

    (host)     před 18 lety 25.05.2006 21:50 |  
    0 0

    Metelka je nejhůř hodnoconej banikovec ze vsech tak nechapu jak na nej kdo prisel...Jan