Ženský fotbal

Slávistky na závěr vyhrály

Fotbalistky Slavie ukončily základní část 1.ligy žen výhrou nad Krásnou Studánkou 3:1. V neděli nás čeká první zápas čtvrtfinále play-off a utkání se s dnešním soupeřem na hřišti Slovanu Liberec.

Zápasový report:
Slávistkám se poslední zápas v základní části nevydařil. Po dlouhé reprezentační pauze to vypadá, že jsou v útlumu. Tentokrát jsme si dlouho zahrávali s velkou ostudou, protože neuběhla ani čtvrt hodina a soupeř se po chybě a brejku dostal do vedení. Do konce poločasu jsme se nedokázali vzpamatovat. I když jsme se snažili, tak balon odskakoval a přihrávky byly nepřesné. Předvedli jsme pouze jednu pohlednou akci, která však neskončila gólem.
 
Druhý poločas jsme udělali změnu v sestavě a nová hráčka Tesková se málem po pár sekundách střelecky prosadila. Předvedli jsme mnohem lepší fotbal, soupeř navíc hodně zalezl před své vápno, takže územní převaha byla znatelná. Vytvořili jsme si pár šancí a pak se konečně prosadili a během chvilky otočili vývoj utkání. Přes další šance jsme do konce zápasu přidali pouze jednu branku, takže konečný výsledek není příliš povzbudivý.

Průběh zápasu:
11. minuta – Hejlová zahrála ze strany standardní situaci, její střela skončila na tyči.
14. minuta – Po chybě Zubkové unikla kolem Turkové hráčka Pálová, následně prodloužila na Kovářovou, která šla sama na Taušovou a dokázala prostřelit pod padající brankářkou. 0:1.
35. minuta – Holečková po straně zatáhla, přihrála Voňkové, která se dostala do vápna a z brankové čáry vracela na malé vápno na Královou, její střela se nakonec odrazila ke Chlumecké, která metr před vápnem nedokázala míč propasírovat mezi tyče, obrana tečovala na roh.
41. minuta – Hejlová centrovala do vápna, kde hlavičkovala Chlumecká, ale mířila vysoko nad bránu.
43. minuta – Holečková u rohového praporku obešla protihráčku, vyslala centr na Chlumeckou, ale ta nedokázala příliš prudce zakončit.
46. minuta – Přibyslavská přihrávala na Teskovou, která si obhodila protihráčku a ihned vystřelila, ale pouze do náruče brankářky.
58. minuta – Přibyslavská pronikal do vápna, kde přiťukla Teskové, která se probojovala za obranu a střelou k tyči vyrovnala. 1:1.
64. minuta – Přibyslavská přihrála Holečkové, která s míčem pronikla až do vápna, kde naservírovala Chlumecké, pro niž nebyl problém zakončit k tyči. 2:1.
65. minuta – Opět Přibyslavská, tentokrát unikla po pravé straně až do vápna, poslala přízemní centr před bránu, zde však na poslední chvíli hostující obrana odvrátila.
68. minuta – Tesková vybojovala míč, pronikla po levé straně k vápnu, kde našla volnou Chlumeckou, ale její střela skončila pouze na tyči.
74. minuta – Další závar před hostující brankou, v šanci byla nejdříve Teskové, ale trefila jen tyč, poté ještě zahrozila Holečková, ale obrana vyrazila.
76. minuta – Tesková z hranice vápna vystřelila, brankářka vyrážela.
83. minuta – Po další slávistické akci se před vápnem k míči dostala Králová a namazala Zubkové, která vystřelila a míč zapadl pod břevno. 3:1.
 
Hodnocení trenérů
„Nepodali jsme špatný výkon proti Slavii, která asi neměla svůj den. První poločas byl v naší režii, i když Slavia hrála dobře v poli, ale před brankou byla neschopná. Druhý poločas nás zatlačili a zaslouženě vyhráli 3:1,“ uvedl trenér Krásné Studánky Vladimír Housa.
 
„Nevydařenému zápasu napomohl terén i podcenění soupeře, ale je to soupeř, který musíme porážet i větším rozdílem, i když se poslední dobou zlepšili. Hrají čistě na brejky zezadu. Nám trvalo, než jsme se s tím srovnali. První půle byla z naší strany hodně špatná, ve druhé jsme se zlepšili, přišly šance a plno dalších nevyužili. Ale už jsme hráli kombinační fotbal, takže jsme Studánka jasně přehráli a mohlo to skončit i větším rozdílem,“ uvedl trenér Slavie Petr Čermák.

Čtvrtfinále se Studánkou
V neděli 14. května od 13:00 sehrajeme první zápas čtvrtfinále na hřišti Krásné Studánky. A navíc budeme hrát na hlavním libereckém stadionu, kde hraje Slovan. Pro všechny to bude určitě skvělý zážitek. Slávistky navíc budou moci napravit reputaci a ukázat, že fotbal stále umějí hrát.

Slavia – Krásná Studánka 3:1 (0:1)
Sestava Slavie: Taušová – Přibyslavská, Hejlová (77. Šeranová), Turková, Zubková – Holečková, Petranová (46. Tesková), Králová, Benýrová (61. Pincová) – Chlumecká, Voňková
Sestava Krásné Studánka: Klečalová – Pižlová – Šnajdrová, Hušková, Prokopová M. – Pichrtová, Kotková, Prokopová Z., Košková (40. Bistiaková, 69. Sittová) – Pálová, Kovářová
Branky: 58. Tesková, 64. Chlumecká, 84. Zubková – 14. Kovářová
ŽK: 42. Zubková, 56. Chlumecká – 22. Pálová
Diváci: 75
 
 
Juniorka, hráno 2x40:
Poslední zápas sezony, který juniorkám Slavie přinesl skvělé třetí místo. Zápas proti neschopné juniorce Krásné Studánky byl od začátku jasnou záležitostí a každý se jen ptal, kolik padne branek. Přestože jsme docela dlouho čekali na úvodní gól, nakonec jsme jich nastříleli sedm.

Slavia – Krásná Studánka 7:0 (3:0)
Branky: 27. Pincová, 29. Tesková, 34. a 63. Nováková, 42., 45. a 70. Krůzová

Komentáře (12)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky na závěr vyhrály

    (host)     před 18 lety 08.05.2006 18:53 |  
    0 0

    Byl jsem se po delší době podívat na zápase žen a to co jsem vyděl na vlastní oči byla hrůza.Když jste angažovali nového trenéra tak jsem myslel že to půjde k lepšímu,ale je vydět že pan Čermák tomu asi moc nerozumí,když nevydí že kapitánka CHlumecká je tam celý zápa akorát do počtu.O obraně ani nemluvim,když jsem vyděl že kope Turková která neumí ani pořádně běhat natož kopat a jeden z největších talentů ženského fotbalu (Pincová) sedí na lavičce a to již delší dobu tak mi je smutno.At se pan Čermák zamyslí co dělá a přestane stavět Hráčky za zásluhy a podle simpatii a jestli se jich bojí tak at radši skončí a neškodí celemu mančaftu.

    • Re: Slávistky na závěr vyhrály

      (host)     před 18 lety 08.05.2006 19:51 |  
      0 0

      Zkusila bych lekci cestiny ...

    • Re: Slávistky na závěr vyhrály

      (host)     před 18 lety 08.05.2006 20:28 |  
      0 0

      viděl jste nebo snad vyděl jste? pane vratťe se na základku a naučte se česky..bije to do očí..nebo byje???

    • Re: Slávistky na závěr vyhrály

      (host)     před 18 lety 09.05.2006 10:21 |  
      0 0

      Dobrý den,
      nejste Vy pan Pinc?????????????????
      Jo a s tou lekcí češtiny pro Vás souhlasím.

      • Re: Slávistky na závěr vyhrály

        (host)     před 18 lety 10.05.2006 15:37 |  
        0 0

        Taky mi připadá, že je to pan Pinc....

  2. Re: Slávistky na závěr vyhrály

    (host)     před 18 lety 08.05.2006 20:15 |  
    0 0

    Nojo...play off začíná a tak soupeři už začali pracovat mimo hřiště.:-)

  3. Re: Slávistky na závěr vyhrály

    (host)     před 18 lety 08.05.2006 20:48 |  
    0 0

    Richy má pro tebe návrh že by jste ve spolupráci s webem superslávie sprovoznili slávistycké rádio něco jako má Bohemka DDS by to prý technicky zvládl a kdyby ste se dali dohromady?Myslíš že by to šlo?Určitě by to taky mělo věčí zájem než on-line na oficiálním webu?.......Pici

    • Re: Slávistky na závěr vyhrály

      Richi (admin)     před 18 lety 08.05.2006 20:51 |  
      0 0

      Ehm, nerealne .. DDS ma malo casu, ja mam malo casu ... a rozhodne nebudu mluvit do radia :-)) ... a pisu se Richi ne Richy!

  4. Re: Slávistky na závěr vyhrály

    (host)     před 18 lety 09.05.2006 10:30 |  
    0 0

    Nekdy mam pocit, ze napsat jednu vetu bez gramaticke chyby je na nadlidsky ukol.

    • Re: Slávistky na závěr vyhrály

      Richi (admin)     před 18 lety 09.05.2006 10:44 |  
      0 0

      Na koho je to mireno? :-)

      • Re: Slávistky na závěr vyhrály

        (host)     před 18 lety 09.05.2006 13:11 |  
        0 0

        na Tebe urcite ne;) ten prvni prispevek je opravdu perla za perlou. Ale to slavistYcke radio je taky sila...

  5. Re: Slávistky na závěr vyhrály

    (host)     před 18 lety 10.05.2006 16:04 |  
    0 0

    Jestli má zájem se bavit někdo na můj účet,tak je to dost trapný a ubohý.Pinc Milan