Ženský fotbal

Slávistky si pojistily druhé místo

Fotbalistky Slavie dokázaly na hřišti nepříjemného Brna vybojovat tři body a zajistily si tak druhé místo v tabulce. O jedinou branku se postarala kanonýrka Chlumecká. Play-off začíná již příští víkend.

Zápasový report:
Fotbalistky Slavie se střetly s nepříjemným Brnem, kde před rokem prohrály. Nyní však zápas byl odlišný, domácí tým postrádal několik klíčových hráček, takže o favoritovi utkání bylo rozhodnuto. Úvod utkání byl opět velice krušný, když se domácí neprosadili po velké šanci, tak jsme udeřili na druhé straně, což nám pomohlo, ale i když hře nikoli. Přestože jsme měli neustálou převahu, tak se hra postupně měnila v tzv. holomajznu. Přizpůsobili jsme se hře domácích a neustále nakopávali dlouhé míče, kde však domácí dokázali hlavičkového souboje vyhrávat.
 
Styl hry se nezměnil ani ve druhém poločase, kdy se náš tlak postupně zvyšoval a domácí jsme zatlačili před vápna. Vytvořili jsme si pár nadějných šancí, ty jsme však nedokázali využít, buď naše finální přihrávka byla velice špatná, či střelba neproduktivní. V závěru se schylovalo k dramatu, protože i Brno se pokusilo o vyrovnání, ale přes několik těžkých chvilek jsme utkání dotáhli do zdárného konce.
 
Průběh zápasu:
3. minuta – Po rohu domácí hráčky Zbořilová podběhla míč, který skončil na tyči, odrazem se míč dostal do malého vápna k Ševčíkové, která se pokoušela dostat míč do brány, ale obrana dokázala nebezpečí zažehnat přes velké úsilí.
4. minuta – Volná Evženie Zubková poslala skvělý centr do vápna, kde nepatrně prodlužovala Budošová a na zadní tyči v pohodě do prázdné brány doklepávala Chlumecká. 0:1.
13. minuta – Budošová uvolnila do brejku Voňkovou, která však neuspěla v osobním souboji s obránkyní a přišla o míč.
26. minuta – Hejlová poslala na polovinu soupeře míč, který prodlužovala Králová ke Chlumecké, jež hlavou ihned sklepávala k Budošová a ta z hranice vápna střílela vysoko nad bránu.
40. minuta – Odražený míč se dostal za vápna k Turkové, která pohotově vystřelila, ale jen těsně nad bránu.
50. minuta – Budošová z pravé strany poslala vysoký balon do vápna, kde se do zakončení probojovala Benýrová, ale její nepříliš prudká střela z vápna skončila v náruči brankářky.
59. minuta – Po centru z pravé strany se do hlavičkového zakončení dostala Veselá, ale mířila nad bránu.
69. minuta – Z pravé strany posílala centr do vápna Zubková, míč se však snesl pod břevno, kde musela zasahovat brankářka Holátková.
71. minuta – Přibyslavská podnikla odvážný průnik, obrana Brna se nepochopitelně rozestoupila, takže se dostala až před samotnou brankářku, ale v zakončení nebyla příliš důrazná.
83. minuta – Svobodová z Brna vyslala ze strany vápna nebezpečnou střelu pod břevno, Zbořilová jistila.
88. minuta – Přidali jsme i druhý gól, ale po přihrávce do vápna stála v ofsajdu Chlumecká, která dávala pod padající brankářkou. Branka nebyla uznána.
 
Brno – Slavia 0:1
Sestava Slavie: Zbořilová – Zubková (81. Pincová), Hejlová, Turková (57. Hreňová), Přibyslavská – Holečková (73. Tesková). Králová, Benýrová (86. Senette) – Budošová, Voňková – Chlumecká
Branky: 4. Chlumecká
 
Juniorka, hráno 2x40 minut:
Klíčový zápas v boji o třetí místo. Slávistky musely vyhrát o dvě branky, aby si prakticky vybojovaly vytoužené místo, které nikdo před začátkem sezony neočekával. Zápas se lámal již v úvodu utkání, kdy domácí trefili břevno. Jenže hned ve třetí minutě jsme se ujali vedení, když po uvolnění Teskové se prosadila Nováková střelou pod brankářkou. Zápas jsme tak získali pod kontrolu a již ve 23. minutě jsme přidali druhou branku, když se opět Nováková po skrumáži před domácí brankou střelecky prosadila. Domácí byli rozhozeni, ale dokázali jen jednou zahrozit, ale vše zažehnala naše brankářka Gablovská.
 
Druhý poločas byl už prakticky v naší režii, hned v úvodu se prosadila Krůzová, kdy se skvěle uvolnila u vápna a vybíjací brankářku přehodila. To rozhodlo o výhře. Závěrečné branky padaly v závěru, kdy se během krátké chvíli dvakrát prosadila Nováková a vstřelila tak v zápase čtyři branky a stala se hvězdou utkání. Čestný úspěch si připsalo i Brno, kdy své umění prokázala Vystužilová a před brankou nedala šanci naší brankářce, kdy ji dokázala prostřelit. Od třetího místa nás už dělí pouze malinkatý kousíček.
 
Brno – Slavia 1:5 (0:2)
Sestava Slavie: Gablovská – Pincová – Tománková, Zemanová, Feixová – Čmakalová (77. Marková), Kejhová (76. Zrnová), Tesková, Králíčková – Krůzová, Nováková
Branky: 72. Vystužilová – 3., 23., 69. a 71. Nováková, 42. Krůzová

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)