Ženský fotbal

Fotbalistkám začíná jarní sezona

Fotbalistkám Slavie začíná tento víkend jarní část fotbalové ligy. V sobotu zajíždíme do Hlučína, kde dohráváme podzimní zápas. V kádru došlo k několika změnám a hlavně, přišly nové posily!

Jarní část sezony začíná sice až příští víkend, ale náš celek má dva resty, které musí dohrát. V sobotu od 13:00 hrajeme v Ostravě Vítkovicích s Hlučínem na umělé trávě. A hned ve středu 15. března od 16:00 nás čeká první letošní derby se Spartou! Hrát se bude na umělé trávě v Edenu, takže máte možnost jít podpořit naše fotbalistky.
 
Zimní příprava probíhala podle představ, na přelomu ledna a února slávistky podnikly několikadenní soustředění zaměřené na fyzickou vytrvalost. Holkám to dalo hodně zabrat, ale teď z toho mou jen čerpat. Tahle část přípravy neměla chybu.
 
Absolvovali jsme i nějaké přípravné zápasy, kromě druholigových Ředic hlavně s dánským celkem, což byl pořádný test. I proti silnému týmu jsme si zkoušeli různé herní systémy. Dá se říci, že na start ligy jsou slávistky plně připraveny.
 
A teď asi to hlavní, podařilo se rozšířit kádr. V něm skončila pouze Jana Roubalová kvůli pracovním povinnostem, ale z Teplic přišla čtrnáctiletá Lucie Voňková, kterou jsme si pojistili již v létě. Je to velký talent a podle všeho bude často nastupovat v základní sestavě. Samozřejmě záleží na výkonech. Druhou velkou posilou do základní sestavy je Jana Králová z Kladna, které je devatenáct let a v reprezentaci do 19 let je nejzkušenější hráčkou. Jejím postem je defenzivní střed zálohy, tedy místo, se kterým jsme občas měli problémy. Po roční pauze se do týmu také vrací slovenská hráčka Marcela Ižová, jedna z tvůrkyň mistrovského titulu v předminulé sezoně! Do juniorky přichází také kvalitní hráčka, Lucie Nováková z Kladna. Očekává se, že bude střílet branky, tak snad to prokáže hned v sobotu. Přestupní termín končí 6. dubna, takže by to nemusel být poslední příchod.
 
Rozhovor s Janou Královou
Nyní jsi ve Slavii, co to pro tebe znamená?
Je to pro mě velká čest. Jsem ráda, že můžu hrát za jeden z nejlepších ženských fotbalových klubů a okusit pocit derby v naší lize.
 
Slavia má přeci jen jiné ambice než Kladno, je to důležitý pokrok v kariéře?
Určitě. Opět se mi vrátila chuť hrát fotbal a doufám, že si brzy se Slavií zahraji ve finále o mistra ČR a ženskou obdobu Ligy mistrů – UEFA Women´s Cup.
 
V sobotu tě čeká první premiérový zápas za Slavii, jak moc se těšíš?
Těším se velmi a doufám, že přispěji svým výkonem k výhře.
 
Za Kladno jsi odehrála řadu let, jak na to období budeš vzpomínat?
Na Kladno budu určitě vzpomínat v dobrém, jak na holky, tak na trenéra Hoftu. Zde jsem získávala své zkušenosti s prvoligovým ženským fotbalem.
 
V reprezentaci do 19 patříš mezi nejzkušenější hráčky, jsou to pro tebe velké zkušenosti?
Jsou to pro mě především zkušenosti s mezinárodním fotbalem a obrovská pocta hrát se lvíčkem na prsou.

Rozpis a výsledky celé ligy naleznete ZDE.
Soupisku a podrobnosti o hráčkách, která se neustále aktualizuje, naleznete ZDE.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)