Ženský fotbal

Slávistky druhé na mezinárodním turnaji!

Fotbalistky Slavie obsadily skvělé druhé místo na mezinárodním halovém turnaji Women´s Umbro Cup. Bohužel jen díky skóre jsme nestačili na první Spartu. Ve vzájemném zápase jsme byli jednoznačně lepší! Článek byl aktualizován o hodnocení turnaje, fotky a komentář trenéra.

Turnaje se zúčastnily čtyři celky. O punc mezinárodnosti se postaral slovenský celek z Bratislavy. V krásné hale hned u brněnského stadionu v Královo Poli se hrálo se čtyřmi hráčkami v poli. Hrací doba byla 15 minut.
 
Hodnocení turnaje
Slávistky předvedly kvalitní výkony. Přestože se občas na góly nadřely, neustále se zlepšovaly. Velice je může mrzet první utkání. Byly lepším celkem, ale nedokázaly přidat druhý důležitý gól. A soupeř dokázal v poslední minutě vyrovnat, což nás zřejmě stálo první místo na turnaji. V ostatních zápasech jsme hráli velice dobře, hlavně jsme si vytvořili vždy více šancí i v zápase se Spartou. Bohužel koncovka byla někdy horší.
 
Důvodem mohl být i fakt, že na turnaj odcestoval velice mladý tým. Chybělo nám několik důležitých hráček základního kádru, např. Gabriela Chlumecká, Andrea Budošová, Dagmar Hreňová, Evženie Zubková či další mladé důležité hráčky Veronika Přibyslavská, Lucie Tesková či Šárka Holečková. Naproti tomu sparťanky přijeli ve velice silné sestavě, z důležitých hráček nehrála Došková, Irena Martínková, Mouchová a Kladrubská.

„Turnaj jsme brali jako zpestření. Hodnotím to kladně, protože holky k tomu přistoupily zodpovědně. Velmi dobrou hrou jsme získali druhé místo za Spartou jen díky skóre. Předvedená hra mě mile překvapila a myslím si, že jsme všechny týmy přehráli a i fyzické nasazení bylo na vysoké úrovni,“ řekl k celému průběhu trenér Petr Čermák.
 
Sestava Slavie: Taušová – Hejlová, Pincová, Bottová, Králová – Ižová, Voňková, Senette, Benýrová – Krůzová
Sestava Slavie, juniorky: Tománková – Trefilová, Feixová, Králíčková, Marková Jitka, Marková Jana, Chlastáková, Cibulková
 
A tým žen

Horní řada zleva: Dana Jeřábková (asistentka), Eva Novotná (asistentka), Kristína Bottová, Lucie Voňková, Jana Králová, Kateřina Hejlová, Petr Čermák (trenér)
Dolní řada zleva: Jenifer Senette, Pavla Benýrová, Veronika Pincová, Marcela Ižová, Petra Taušová, Antonín Maňas (asistent)

Juniorský tým

 
Slavia – Brno 1:1
Branky: Bottová – Juráková
Slavia ve svém prvním zápase začala velice dobře, ve druhé minutě se prosadila Bottová, když ze standardní situace prostřelila vše před sebou. I nadále jsme měli více ze hry, byli jsme nebezpečnější, ale nedařilo se vstřelit důležitou druhou branku. Postupně se hra začala vyrovnávat a též Brno si vytvořilo nebezpečné šance, v jeden moment byla naše brankářka Taušová dokonce překonána, ale na brankové čáře zachránila Králová. Štěstí se od nás v závěru odvrátilo, v poslední minutě se z úhlu na vzdálenější tyč prosadila Juráková.
 
Slavia – Brno 1:3 – juniorky
Branky: Králíčková – 2x Vystužilová, Veselá
Od začátku byl lepší soupeř a také to vyjádřil vstřelenými brankami. Tománková v bráně nedokázala čelit přesné a umístěné střele Veselé, po chvíli i Vystužilová. Po pěti minutách tlak Brna ustal a Slavia se v obraně zlepšila, ale dopředu nebyla tak výrazná. Přesto se podařilo snížit, tři minuty před koncem se střelou k tyči prosadila Králíčková. Rozhodnutí padlo v poslední minutě, kdy nadvakrát Vystužilová překonala naši brankářku.
 
Slavia – Sparta 1:1
Branky: Voňková – Kohoutová
Po delší době jsme opět sehráli derby proti Spartě a dost se nám dařilo. Po celý zápas jsme byli jednoznačně lepší, bohužel jsme to nedokázali více vyjádřit gólově. První branka padla opět velice rychle. Lucka Voňková uplatnila svůj důraz, obrala sparťanskou protihráčku o míč a šla sama na Pincovou. V zakončení si vedla bez problémů a střelou k tyči nedala šanci. I nadále jsme byli lepším celkem, Sparta nebyla schopna si vytvořit šanci. Nakonec skórovali po naší chybě, když Bottové nevyšel odkop a namazala Kohoutové, které Taušovou prostřelila z blízkosti. V závěru jsme hráli přesilovku, ale i zbytečnou zbrklostí jsme nedokázali strhnout vedení na svou stranu.
 
Slavia – Sparta 1:1 - juniorky
Branka: Chlastáková – Dobrevová
Juniorka Slavia nepoznala porážku proti Spartě ani na halovém turnaji. V samotném zápase sice byla Sparta o něco lepší, ale převaha nebyla tak výrazná jako mělo Brno. Do vedení se přesto dostal náš soupeř, když sparťanka Dobrevová šla sama na brankářku a úspěšně jí prostřelila. V desáté minutě jsme vyrovnali, Chlastáková vybojovala míč a na podruhé zakončila. Do konce zápasu jsme cennou remízu uhráli.
 
Slavia – Slovan Bratislava 2:0
Branky: Senette, Benýrová
Zápas začal skvěle. Velice rychle jsme se ujali vedení díky americké hráčce Senette, která svým důrazem přešla přes hráčku a dostala míč pod brankářkou. Ve čtvrté minutě jsme se radovali podruhé, po chybě Slovanu získala míč Benýrová a na podruhé překonala brankářku. I nadále jsme byli jasně lepším celkem, soupeř naší bránu příliš neohrozil. Velkou šanci měla ještě Benýrová, když po střele dorážela do břevna Benýrová.
 
Slavia – Slovan Bratislava 1:2 - juniorky
Branky: Chlastáková – 2x Ondrušová
Nejlepší juniorský celek na turnaji byl jednoznačně slovenský Slovan Bratislava. Slávistky statečně bojovaly, ale i tak to nestačilo. Po deseti minutách se Slovan ujal dvougólového vedení po střelách ze střední vzdálenosti a z bezprostřední blízkosti. Jiskřičku naděje vnesla do hry Chlastáková, která po rohu vystřelila z velkého úhlu, přesto zaskočila gólmanku Bratislavy. Na vyrovnání jsme však neměli.
 
Slavia – Otrokovice 2:1
Branky: Pincová, Voňková – Strožová
Utkání mělo zajímavý náboj, zde se mohlo rozhodnout, zda skončíme na prvním, druhém, třetím či čtvrtém místě. Každopádně pro minimálně druhé místo bylo třeba vyhrát. A vykročili jsme za tím velmi dobře, po patnácti sekundách se k míči dostala Pincová a prudkou ranou do šibenice nedala brankářce Otrokovic šanci. I nadále jsme byli lepším celkem, vytvářeli jsme si šance, ale nedařilo se přidat druhou branku. Drama nastalo v páté minutě, kdy Taušové proklouzl pod rukama míč a Strožová v pohodě doklepávala do prázdné brány. V tuto chvíli jsme byli na třetím místě. Neustále jsme se snažili strhnout vedení na svou stranu, ale zkomplikovalo se nám to dvě minuty před koncem, kdy byla vyloučena Ižová a do konce zápasu jsme hráli ve třech. Ale zvládli jsme to výtečně. Sice nás musela podržet Taušová, ale vytvořili jsme si dvě stoprocentní šance, nejdříve šla Králová sama na bránu, ale v tísni neuspěla. Jenže třicet sekund před koncem Králová odhlavičkovala přímo k volné Voňkové, která byla před brankářkou úspěšnější a zajistila nám tak druhé místo.
 
Slavia – Otrokovice 0:2 – juniorky
Branky: Malíková, Dudová
Boj o čtvrté místo zvládly lépe hráčky Otrokovic. Na soupeře jsme neměli, přestože jsme se nedostali pod takový tlak, šance jsme si však nevypracovali. A po dvou trefách bylo rozhodnuto.
 
 
Ostatní zápasy:
Brno – Otrokovice 0:2 (Strožová, Hoferková)
Slovan Bratislava – Sparta 0:2 (Mocová, Šmeralová)
Otrokovice – Slovan Bratislava 2:1 (Šilhárová, Skupinová – Mackovičová)
Brno – Slovan Bratislava 5:1 (Koláčková, Juráková, Širůčková, Svobodová, Rovenská – Mackovičová)
Otrokovice – Sparta 2:6 (2x Bertholdová, Martínková Lucie, Mocová, Šmeralová, vlastní Šilhárová  – 2x Skupinová)
Brno – Sparta 1:1 (Kučerová – Jedličková)
 
Tabulka – ženy:
1. Sparta Praha – 4 – 2 – 2 – 0 – 10:4 – 8 bodů
2. Slavia Praha – 4 – 2 – 2 – 0 – 6:3 – 8 bodů
3. Otrokovice – 4 – 2 – 0 – 2 – 7:9 – 6 bodů
4. Brno – 4 – 1 – 2 – 1 – 7:5 – 5 bodů
5. Slovan Bratislava – 4 – 0 – 0 – 4 – 2:11 – 0 bodů
 
Ostatní zápasy – juniorky:
Brno – Otrokovice 1:0 (Varhaníková)
Slovan Bratislava – Sparta 1:1 (Ondrušová – Trojáková)
Otrokovice – Slovan Bratislava 1:3 (Dudová – Fecková, Ondrušová, Erdemiová)
Brno – Slovan Bratislava 0:3 (3x Fecková)
Otrokovice – Sparta 1:2 (Malíková – Pomijová, Landová)
Brno – Sparta 1:2 (Veselá – Landová, Podroužková)
 
Tabulka – juniorky:
1. Slovan Bratislava – 4 – 3 – 1 – 0 – 9:3 – 10 bodů
2. Sparta Praha – 4 – 2 – 2- 0 – 6:4 – 8 bodů
3. Brno – 4 – 2 – 0 – 2 – 5:6 – 6 bodů
4. Otrokovice – 4 – 1 – 0 – 3 – 4:6 – 3 body
5. Slavia Praha – 4 – 0 – 1 – 3 – 3:8 – 1 bod
 
Nejlepší hráčka: Veronika Hoferková (Otrokovice)
Nejlepší hráčka, juniorka: Kamila Veselá (Brno)
Nejlepší brankářka: Veronika Holátková (Brno)
Nejlepší brankářka, juniorka: Kateřina Horňáková (Slovan Bratislava)
Nejlepší střelkyně: Zdeňka Skupinová (Otrokovice) – 3 branky
Nejlepší střelkyně, juniorka: Lucie Ondrušová a Anke Fecková (Slovan Bratislava) – 4 branky
 
Střelkyně Slavie:
2 branky – Lucie Voňková
1 branka – Kristína Bottová, Jenifer Senette, Pavla Benýrová, Veronika Pincová

Komentáře (9)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky druhé na mezinárodním turnaji!

    (host)     před 19 lety 19.02.2006 21:23 |  
    0 0

    Holky skvělé.

  2. Re: Slávistky druhé na mezinárodním turnaji!

    (host)     před 19 lety 19.02.2006 21:43 |  
    0 0

    Není nad slávistické slzy a samochválu. Richi, děkujeme za objektivní zhodnocení turnaje ;-)

    • Re: Slávistky druhé na mezinárodním turnaji!

      Richi (admin)     před 19 lety 19.02.2006 23:51 |  
      0 0

      Turnaj jsem jeste nehodnotil ....

  3. Re: Slávistky druhé na mezinárodním turnaji!

    (host)     před 19 lety 20.02.2006 06:47 |  
    0 0

    budou i nejake fotky?

    • Re: Slávistky druhé na mezinárodním turnaji!

      (host)     před 19 lety 20.02.2006 11:35 |  
      0 0

      Malinko, dnes v noci. Tymova a pri predani poharu. V hale nerad fotim. Richi

  4. Re: Slávistky druhé na mezinárodním turnaji!

    (host)     před 19 lety 20.02.2006 13:21 |  
    0 0

    Jo Slovan..to je mezinárodní turnaj jako prase:)) Já už se lekl, že jely někam do -Brazílie:) Ale samozřejmě hezkej úspěch!

    • Re: Slávistky druhé na mezinárodním turnaji!

      Richi (admin)     před 19 lety 20.02.2006 17:08 |  
      0 0

      Ja jen pisu co je uvedeno v prospektech, oni to uvadej jako mezinarodni .. tak to tak taky uvadim ze ...

      • Re: Slávistky druhé na mezinárodním turnaji!

        (host)     před 19 lety 24.02.2006 00:06 |  
        0 0

        Ale jo v pohodě:) Jen je to trochu komár z velblouda.. takový čecháčkovský:)

  5. Re: Slávistky druhé na mezinárodním turnaji!

    (host)     před 19 lety 26.02.2006 18:58 |  
    0 0

    myslim, ze ten komentar neodpovida prubehu..ale jako jinak nevadi..