Přípravná utkání

Slavia – Brno 3:2

V semifinálovém duelu Tipsport cupu porazila Slavia Brno a zajistila si tak účast v zítřejším finále proti Teplicím.

Zvýšenou motivaci do zápasu jistě měli brněnští Michal Václavík, Petr Švancara a Luděk Zelenka, kteří ve Slavii hrávali, slávisté pak zase chtěli odčinit podzimní ostudnou porážku v Brně. Slavia nenastoupila v úplně nejsilnější sestavě, chyběli zraněný Švento a nemocný Zábojník, v bráně se poprvé objevil testovaný Martin Charvát z Bohemky, který ještě minulý týden hájil bránu Bohemky v utkání se Slavií. „S jeho výkonem jsme spokojeni, splnil to, co jsme od něj očekávali,“ zhodnotil gólmanův výkon po utkání Petr Vrabec, asistent Karla Jarolíma. Další post, tentokrát stopera, si vyzkoušel Karel Kratochvíl, a brněnskou obranou se probíjel další testovaný hráč, Zoltán Hercegfalvi.
 
Už od začátku utkání Slavia hrála lépe, měla víc ze hry a přímo ukázkově proměňovala brankové šance. Tu první Hercegfalviho Václavík ještě vyrazil na roh, ale v 10. minutě ve vápně Janda odhlavičkoval napravo k Fořtovi, který Václavíka krásně propálil. O čtyři minuty později Václavík vůbec nezareagoval na Hrdličkovu střelu k tyči, k našemu záložníkovi se balón těsně za velké vápno odrazil po rohu. Slavia vedla 2:0 a vypadalo to, že se schyluje k debaklu Brna. V 19. minutě měl další tutovku Hercegfalvi, ale nestihl dorazit pokus zprava Pavla Fořta a balón těsně minul pravou tyčku. Do podobné situace se dostali Brněnští o dvě minutky později, zprava přihrával Švancara, ale k míči se před bránou nedostal Černý. Vzrušení vyvolala situace z 27. minuty, kdy Suchý fauloval Švancaru na hranici vápna, brněnský útočník se dožadoval penalty, ale dostal nakonec žlutou kartu za řeči. Sieglovu dobře umístěnou střelu z následné nebezpečné standardní situace výborně vyrazil Charvát.
 
Ve druhé půli zvýšil Janda již na 3:0, když se v 50. minutě po centru Karla Pitáka trefil hlavou. O sedm minut později si vytvořilo Brno šanci po přímém kopu, ale Černého střelu Charvát chytil. V 69. minutě se na naší bránu řítil sám Zelenka, Charváta na hranici velkého vápna si obešel, ale tísněn Suchým mířila jeho střela z úhlu jen mimo bráno. V 76. minutě se však Brno již gólově prosadilo, když po přihrávce Švancary z malého vápna snížil Zelenka. Brno vycítilo šanci a začalo zlobit, o sedm minut později již snížilo na 2:3, po standardní situaci zahrávané černým zleva zblízka trefil pravou tyčku Trousil, míč si zády nešťastně do brány srazil Charvát. I když se ještě Brno snažilo dovést utkání k remíze a následným penaltám, vyrovnat se mu již nepodařilo. Zítra se Slavia od 13 hodin utká s Teplicemi o prvenství.
 
„Myslím, že diváci viděli kvalitní utkání s mnoha brankami, jsme s naším výkonem spokojeni, i když to neplatí o závěrečné čtvrthodince, kdy jsme dvakrát inkasovali," zhodnotil utkání asistent trenéra Petr Vrabec. Do zápasu nenastoupili někteří hráči, podle Vrabce dostanou příležitost zítra. Mezi hráči, kteří chyběli, je i Martin Latka, který se ve čtvrtek vrátil z testů u Middlesbroughu. „Tento klub o Latku již zájem nemá, naopak určitý zájem projevil Birmingham,“ uvedl manažer Slavie Lubomír Puček.

Slavia – Brno 3:2 (2:0)
 
Sestava Slavie: Charvát – Krajčík, Kratochvíl, Suchý, Hubáček – Piták, Jarolím (64. Kalivoda), Hrdlička (64. Švec), Janda (70. Held) – Fořt (64. Černý), Hercegfalvi (64. Pekhart)
 
Góly: 10. Fořt, 14. Hrdlička, 50. Janda – 76. Zelenka, 83. Trousil
 
 

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia – Brno 3:2

    mart     před 18 lety 28.01.2006 18:24 |  
    0 0

    Kratochvil na stoperu...zajimave(a mozna ne spatne...), akorat me prekvapuje ze Svicko nehraje alespon 150 minut v kazdem zapase, .....ten chlap potrebuje hrat, hrat, hrat a hrat ...poraaaad! Jinak mu ten jeho talent bude na ... nic. A na zaver otazka (nebo dve?) 1. je Hercegfalvi lepsi nez Pesir (narazim tady na Pesiruv odchod), 2. bude Hercegfalvi levnejsi nez Pesir ( Platove, popripade jestli za Pesira budou nejake drobne, a tak), jinak bych si pral vedet jeste mnoho dalsich veci, ... ale jelikoz sem nesmirne skromny, postaci mi (prozatim :-) odpovedi na dve uvedene. dekuje mart

    • Re: Slavia – Brno 3:2

      jane (admin)     před 18 lety 28.01.2006 19:27 |  
      0 0

      No asi takhle - pokud Hercegfalvi přijde, tak bude muset být lepší než naši ostatní útočníci a tím pádem bude mít i vyšší plat coby cizinec :)

      • Re: Slavia – Brno 3:2

        mart     před 18 lety 28.01.2006 20:04 |  
        0 0

        ok, do deseti umim pocitat taky. Tohle je ale rovnice (nebo spis nerovnice), s mnoha neznamymi. Tak zaprve, za Pesira buduo nejake drobne. Jestli vezmu tyhle drobne - jak dlouho me za ne bude Hercegfalvi behat? mesic?( to by byl jak Poborskej), pul roku?( to bych bral, rok? (to by byl blbej :-)) ,...... vis asi takhle nejak sem to myslel :-)