O Slavii

Slavia se představí na Tipsport Cupu

Slavia se zúčastní zimního Tipsport Cupu, který se tentokrát bude hrát jiným způsobem a hlavně, pražská skupina odehraje své zápasy na umělé trávě v Edenu!

Turnaj Tipsport Cup je největší a nejzajímavější akci o zimní přestávce. Začal se hrát v roce 1998 v pražském Karlíně. Před dvěma lety byl přesunut do Horních Početnic do areálu Xaverova, kde nyní hraje slávistické béčko. V loňské sezoně se nám na turnaji příliš nedařilo, od Žižkova jsme dostali dokonce šest branek!
 
Letos turnaj začne 7. ledna a bude se hrát ve čtyřech městech, v každém se představí jedna skupina po čtyřech týmech. Pouze vítězové postoupí do semifinále, které se bude hrát v Praze. Finále se odehraje 29. ledna a přímý přenos by měla vysílat čT2.
 
Ze šestnácti účastníků jich je jedenáct z nejvyšší soutěže, čtyři z druhé ligy a třetiligoví Bohemians 1905. Poslední vítěz Mladá Boleslava potká "doma" Liberec, Jablonec a Hradec Králové. V Mostě se představí vedle domácího týmu ještě Teplice, Blšany a Kladno.
 
V Kunovicích bude mít místní druholigový tým za soupeře Slovácko, Zlín a Brno. V pražském Edenu fanoušci uvidí Slavii, Žižkov, Bohemians 1905 a Příbram.
 
Zvyšují se rovněž odměny pro úspěšné kluby. Ve srovnání s minulým ročníkem bude vítěz brát dvakrát tolik, získá 200 tisíc korun, poražený finalista polovinu. Finanční odměny jsou pro motivaci vypsány i za druhé místo ve skupině.
 
Rozdělení do skupin
Skupina A (Praha):
Slavia, Příbram, Viktoria Žižkov, Bohemians 1905.
Skupina B (Mladá Boleslav): Mladá Boleslav, Liberec, Jablonec, Hradec Králové.
Skupina C (Most): Most, Teplice, Blšany, Kladno.
Skupina D (Kunovice): Kunovice, Slovácko, Zlín, Brno.

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia se představí na Tipsport Cupu

    (host)     před 19 lety 21.09.2005 16:33 |  
    0 0

    tak nevím... ale v Mostě měli hrát buď Drážďany nebo Chotěbuz, nevím jak to dopadlo ale...

  2. Re: Slavia se představí na Tipsport Cupu

    swed-bds     před 19 lety 27.09.2005 12:50 |  
    0 0

    Super skupina... na derby s Bohemkou se zajisté budem těšit. A taky doufám v postup Kladna... jak na turnaji, tak do 1. ligy...