Rozhovory

T. Pešír a K. Piták: Gólů mělo být víc

Totožný pohled na dnešní vítězné utkání proti Dvoru Králové měli oba slávističtí útočníci. „Mohli jsme dát víc branek, ale jsme rádi, že jsme postoupili,“ řekli po utkání Tomáš Pešír a Karel Piták.

První jmenovaný, který vystřídal v závěru prvního poločasu zraněného Milana černého, se dokonce trefil poprvé za A tým i B tým od svého přestupu. „Nepřemýšlel jsem nad tím, kdy dám první gól, vždycky jdu do utkání s tím, že bych nějakou branku chtěl vstřelit. Většinou jsem ale nastupoval za stavu, který byl pro nás nepříznivý, protivník většinou jen bránil, bylo to těžší. Takže zapla?pánbůh, že jsem ho dal dneska,“ neskrýval radost Pešír. Stejně jako fanoušci, i náš útočník předpokládal, že zanechají domácímu týmu větší nadílku. „Určitě jsme čekali, že zvítězíme s vyšším brankovým rozdílem, ale první poločas byl z naší strany trochu rozpačitý, ve druhém to pak domácí otevřeli, příležitostí jsme měli hodně, bohužel jsme je neproměnili, to je náš dlouhodobý problém,“ zhodnotil průběh zápasu.
 
Nejlepší střelec Slavie Karel Piták měl velmi podobný názor. „Vyhráli jsme, i když gólů mohlo být víc, ale udrželi jsme nulu, takže jsme určitě spokojení.“ Stadiónek byl zaplněný, lidé posedávali v trávě, domácí diváci hlasitě povzbuzovali své hráče při každém jejich pokusu o překročení vlastní půlky. I to slávisty motivovalo k maximálnímu výkonu, který možná maličko ztížilo velké teplo. „Hráli jsme naplno, bylo tu hodně lidí, nešlo hrát jen na půl plynu. Potřebovali jsme vyhrát tenhle zápas, protože se nám výsledkově nedařilo a jsme rádi, že jsme postoupili.“ I když konečné skóre tomu příliš nenapovídá, domácí tým byl velkou většinu zápasu bezbranný, nedostával se vůbec přes svou půlku, nechal se bez problémů obírat o míč, rozehrávka byla také velmi špatná. „Určitě domácí moc šancí neměli, rozdíl měl být větší, nám se třeba nedařilo ve vápně po centrech a standardních situacích,“ připomněl slávistické slabiny Piták.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)