O Slavii

Adauto do Příbrami nejde, zůstává

V médiích proběhla zpráva, že by do Příbrami mohl zamířit brazilský útočník ve službách Slavie Adauto. Sám hráč to rezolutně odmítl! V klubu chce zatím dodržet smlouvu, která mu končí příští léto.

Když jsem dnes přišel na trénink fotbalistek Slavie, tak jsem si všiml zajímavého diváka, útočníka Adauta. Společně s ním byl Jakub Mejzlík a sledovali závěr tréninku A dorostu. Využil jsem této možnosti a popovídal si s naším zraněným hráčem.
 
Adauta zastihla nepříjemná událost začátkem dubna v utkání 22. kola na Slovácku. V závěru utkání za vytrvalého deště se smolně zranil a přetrhl si achilovku. Předpokládaná doba léčení byla až šest měsíců. Dnes už se prochází v pohodě, ale trénovat zatím nemůže. „Myslím, že snad za měsíc už bych mohl začít,“ svěřil se.
 
Všechno by vypadalo v pohodě, jenže v létě Slavia provedla redukci kádru, hráčů s větším platem se zbavila. A rozhodla se i v případě Adauta, v tiskové zprávě k zahájení sezony byl uveden mezi hráči, kteří odešli a byla tam poznámka - „zraněn“. Brazilský útočník byl z toho zklamán, ve Slavii se mu líbilo a rozhodl se, že smlouvu dodrží. Na tiskové konferenci se následně trenér Jarolím vyjádřil, že když se uzdraví a bude připraven, tak s ním počítá. O tom dnes také padla řeč. „Mluvil jsem dnes s trenérem Jarolím a ptal se na můj stav a potvrdil mi, že pokud budu zdráv, tak mě rád využije,“ prozradil útočník.
 
Klub s ním nehodlá prodloužit smlouvu, která mu končí příští léto a nyní se hledají cesty na případné ukončení. Adauto však tento způsob odmítá a chce dodržet smlouvu, o dohodě neuvažuje. Právě i díky rozhovoru s trenérem věří, že si zahraje a za rok odejde. Ve Slavii však už smlouvu rozhodně nepodepíše, kdyby náhodou dostal nabídku.
 
V MF Dnes bylo uvedeno, že o něho projevila zájem Příbram, kde šéfuje Pavel Kuka. Když se to Adauto dozvěděl, byl v šoku. „To není vůbec pravda, nechápu, proč to napsali, do Příbrami nejdu,“ řekl. Na druhou stranu připustil, že má plno nabídek z čech i ze zahraničí, o odchodu v tuto chvíli neuvažuje, možná jedině v zimě.
 
Když byl zraněn, měl čas si také prostudovat internet a byl hodně zklamán reakcemi fanoušků. „Mrzelo mě, co o mě lidé napsali,“ smutnil. Možná to je jeden z důvodů, proč po skončení smlouvy půjde hrát fotbal jinam, třeba do rodné Brazílie …

Komentáře (12)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Adauto do Příbrami nejde, zůstává

    bojler     před 19 lety 18.08.2005 01:06 |  
    0 0

    Proc asi chce mermomoci dodrzet smlouvu a proc ju ale nechce v zadnem pripade prodlouzit....

    • Nechci tě poučovat o logice myšlení, ale

      (host)     před 19 lety 18.08.2005 10:11 |  
      0 0

      dodržet ji chce, protože je to pro něj slušná smlouva, teď je zraněný a stejně nikam nemůže přestupovat a tak vkládá šance, že ve zbytku podzimu a na jaře se "ukáže", možná ještě i v pohárech a pak přestoupí - odejde. A proč ji nechce prodloužit - když mu vedení jasně dalo najevo, že je pro klub drahý a víceméně by se ho rádi zbavili ještě před vypršením platné smlouvy!! Když mu dlužili a možná ještě dluží peníze!! Byl by blbej a pokud dostane sněkde jinde tejně kvalitní smlouvu jinde půjde tam i kvůli těm výše uvedeným důvodům. A nakonec případně nově nabídnutá smlouva bude jistě horší než současná, takže je možné, že stejnou nabídku dostane i jinde. Možná nakonec jestli chytne formu, tak i ze Sparty :o)). Já bych se zachoval zcela stejně, protože jak oni ke mně, tak já k nim!!! Stačí???

      • Re: Nechci tě poučovat o logice myšlení, ale

        (host)     před 19 lety 18.08.2005 10:40 |  
        0 0

        Napsal jsi to víc než výstižně! Podle mne ho škoda nebude,ze začátku nebyl špatnej,ale jeho výkonost hodně klesla.Navíc v době krize se zachoval ze všech hráčů úplně nejhůř-normálně se sbalil a chtěl
        letět do Brazílie!Fakt-náhodou ho někdo zahlídnul s kuframa a mizel na letiště.Nějak mu to někdo s funkcionářů rozmluvil,jinak byl v trapu.

      • Re: Nechci tě poučovat o logice myšlení, ale

        bojler     před 19 lety 18.08.2005 11:59 |  
        0 0

        já jenom nevim, proc mne to tady vysvetlujes. tak chytrej su taky. a priste se nestyd podepsat...

    • Jo Adauto je mi sympatický a

      (host)     před 19 lety 18.08.2005 10:15 |  
      0 0

      měl(mám ho rád jako oblíbence. Ze začátku hrál výborně, pak po zranění asi ztloustnul a byl pomalejší, takže celkem nic moc, ale pořád relativně dobré a věřím, že teď bude hodně makat, aby se chatil a bude opět dobrej. Tak mu držím palce.

  2. Re: Adauto do Příbrami nejde, zůstává

    Markus     před 19 lety 18.08.2005 12:21 |  
    0 0

    Věřím že trenér ví co dělá. Nerad bych vyvolal nějaký konflikt, takže snad jen že hra co Adauto předváděl nebyla hra kterou si od útočníka představuji.

    • Re: Adauto do Příbrami nejde, zůstává

      bojler     před 19 lety 18.08.2005 13:06 |  
      0 0

      to je, myslim, vystizne receno.

    • Re: Adauto do Příbrami nejde, zůstává

      (host)     před 19 lety 18.08.2005 13:42 |  
      0 0

      Hmm a jaký hráč ve Slávii hraje tak, jak by sis od útočníka představoval ?? Asi černoch s Munsterem vid .Gary

      • Re: Adauto do Příbrami nejde, zůstává

        Markus     před 19 lety 18.08.2005 15:12 |  
        0 0

        Ze současné sestavy bych tam dal Fořta s Latkou. Vlčka bych viděl trošku někde jinde. Pokud by Slavie našla odvahu hrát na 3 útočníky, viděl bych to na Fořta s Latkou po stranách a na centru stažený více k záloze Vlček. černoch? Moc ho neznám, stejně jako Pešíra, neznám jejich schopnosti. Munster byl omyl, na Slavii neměl.

        • Re: Adauto do Příbrami nejde, zůstává

          (host)     před 19 lety 18.08.2005 22:35 |  
          0 0

          Fořt s Latkou po stranách a Vlček na centru stažený k záloze ...tak větší hovadinu jsem neslyšel ,myslím ,že pokud ty řekneš ,že je někdo špatný útočník tak to ve skutečnosti s ním nebude zas tak špatné!!
          Gary

          • Re: Adauto do Příbrami nejde, zůstává

            Markus     před 19 lety 19.08.2005 09:55 |  
            0 0

            Copak na tom nechápeš Gary? Když jsem říkal po stranách, mluvil jsem stále o útoku, ne o křídlech. V kombinaci s centry a přihrávkami do vápna co by Vlček rozděloval na Fořta s Latkou nebo by tito hráči přímo zakončovali by to podle mě mělo fungovat. Rád bych od tebe slyšel proč tohle nazýváš hovadinou, díky :)

  3. Re: Adauto do Příbrami nejde, zůstává

    LeeBrt     před 19 lety 19.08.2005 08:48 |  
    0 0

    Zase se jednou za Slavii stydim. Mozna po tom zraneni v derby uz nikdy nebyl tak dobrej, ale svýho času byl ve Slavii možná nejlepší. A věřim, že dobrej trenér by to z něj zase dostal. Rozhodně je to pravděpodobnější, než že se Pavel Fořt naučí dávat góly.
    Bude ho velká škoda....