O Slavii

Informace k zápasu s Anderlechtem!

Utkání roku s Anderlechtem se blíží. Všichni se ptáte, kolik je prodaných lístků? Budou se prodávat na sever? Jaká budou bezpečnostní opatření? Na to vám odpovím v tomto článku.

Předprodej na toto veledůležité utkání začalo den po prvním zápase v Bruselu. Cena lístků je velice solidní, pohybuje se od 100 Kč do 250 Kč. Zájem fanoušků je velký, lístky rychle mizí. Odpověď na otázku, kolik je asi prodaných lístků, je následující: „Přibližně 6000 lístků,“ uvedl tiskový mluvčí Alexandr Kliment. V současné době jsou prakticky vyprodány lístky na západní a východní krytou tribunu, pár volných ještě je, většinou však na krajích. Dostatek míst je na nekryté tribuny.
 
Kvůli velkému zájmu se dá očekávat, že všechny tři tribuny budou vyprodané. Jak je zvykem, severní obvykle patří pro hosty, jenže Belgičané to ani nevyužijí a je lepší, aby fandilo více slávistů. „Nejspíš se budou lístky prodávat i na sever,“ prozradil. A kolik tedy hosté dostanou míst, když nebudou mít celý sektor? „Podle regulí UEFA dostanou maximálně 5 %,“ řekl Kliment. Co to znamená? Výpočtem je to cca 950 lístků. Podle všeho by na severní tribuně měli být v sektorech G, F, což by snad mělo stačit. Sousedící sektor E by zůstal prázdný kvůli bezpečnosti. Strahov je docela špatně navržen a mohlo by dojít i k dalším problémům za tribunami, kde je společný záchod a občerstvení. Zde se to dá řešit tak, že hosté by měli vstup z okolí předprodeje mezi západní a severní tribunou, dále by zde byli mobilní záchody a občerstvení. Slávisté by se na sever dostali vchodem od východní tribuny, záchody by též měli mobilní či využili těch, co tam jsou. Určitě by policejní složky vytvořili bariéru, aby nedošlo k incidentům. „Samozřejmě bezpečnost bude zajištěna, jsme v kontaktu s belgickou i českou policií. Bude to zcela bezpečné,“ doplnil.
 
Zpřísněné kontroly budou probíhat po celém stadionu, přeci jen, kdyby se něco stalo, pokuty jsou od UEFY velké. Dbát se bude i na to, zda lidé jsou na svých místech, zvláště na jihu při ligových zápasech se to nehlídá. „Kontroly budou přesně dle pravidel UEFA. Vzhledem k tomu, že bude nejspíš vyprodáno, je důležité, aby každý byl na svém místě,“ upozornil mluvčí.
 
Na toto utkání se plánuje udělat zajímavé choreografie a použít plno pyrotechniky, zda vůbec bude moci být použita, to stále není jisté. „Musíme se řídit přísnými pravidly UEFA, definitivní rozhodnutí padne po poradě s delegátem,“ zakončil Kliment. Jestli bude moci být použita pyrotechnika se tedy dozvíme později, každopádně pokud ano, tak s určitými opatřeními, abychom neplatili velké pokuty.

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Informace k zápase s Anderlechtem!

    r209vltava (přítel SN)     před 19 lety 16.08.2005 14:03 |  
    0 0

    hmm, tak jestli budou na jihu hlídat přesně kde kdo sedí tak jsem teda velice zvědav na tu choreografii :-)) a taky doufam že se nebude muset opravdu sedět :-)) doufám jak v případě pyrotechniky tak v případě hlídání ve zdravý rozum

    • Re: Informace k zápase s Anderlechtem!

      Richi (admin)     před 19 lety 16.08.2005 17:03 |  
      0 0

      Bude to tak, ze se bude hlidat, aby clovek z nekryte nebyl na kryte apod. Jasne ze presne misto se nebude hlidat, jen aby za levne vstupne nevyuzivali lepsi mista a branili tak ostatnim .... a sedet se fakt nemusi.

    • Re: Informace k zápase s Anderlechtem!

      (host)     před 19 lety 16.08.2005 18:34 |  
      0 0

      Neblbbni,myslis ze to budou dodrzovat vsichni.Jak donutis hools aby si si sedli,staci aby par lidi stalo a nemusis se bat.Proti stovkam lidi policajti nepudou.Nenechame se od UEFY buzerovat. SLAVIE DO TOHO

  2. Re: Informace k zápase s Anderlechtem!

    Richi (admin)     před 19 lety 16.08.2005 20:48 |  
    0 0

    DOPLNENI K SEZENI, NESEZENI!!!
    Zavladl na internetu mytus, ze vsichni budou muset sedet. Ja nevim, asi to v tomto clanku i na oficialnim webu lidi spatne pochopili, ale kdyz jsem psal, ze budou muset sedet na svych mistech, tak jsem tim myslel jako byt u te sve sedacky, pripadne u sveho sektoru.
    Nikdo nezakazuje, aby se stalo!! Ano, na vychode ci zapade asi moc lidi u sedacek stat nemuze,protoze by ho asi ostatni ukamenovali, ale na jihu se proste stoji a stat se bude!!! Tam jde hlavne o to, aby lide se vstupenkou na nekrytou nechodili nahoru na krytou. Tim to bylo mysleno, aby byli na svych mistech. Kliment to rekl jasne .... "je dulezite, aby kazdy byl na svem miste" ....

  3. Re: Informace k zápasu s Anderlechtem!

    (host)     před 19 lety 17.08.2005 10:22 |  
    0 0

    za stavu 0:2 už bude stát pouze 950 lidí - a to fanoušků Anderlechtu!!!! - zbytek bude pouze vstávat buď aby šli domů nebo aby řvali Leška ven!!!

  4. Re: Informace k zápasu s Anderlechtem!

    (host)     před 19 lety 19.08.2005 09:18 |  
    0 0

    Naprosto nechápu tyto názory. Když jsem byl na fotbale v Anglii, tak jsem zažil, že tam někdo vstal ze sedačky podruhé a policajt mu jemně poklepal na rameno a naznačil, že pokud si stoupne ještě jednou, tak jde okamžitě ven. A není třeba diskutovat o tom, zda tam mají na fotbale dobrou nebo špatnou atmosféru. Tam už pochopili, že na zápasy je potřeba dostat slušný lidi, kteří u nás nechodí proto, že s těmi ožralými infantilními debily nechtějí být spojováni. Dokud se tohle nezmění, tak nikdo nemůže očekávat, že se průměrné návštěvy o moc zvednou.