Rozhovory

Lukáš Jarolím: Fanoušci nám pomůžou!

Hvězdou slávistického týmu ve středečním zápase se stal Lukáš Jarolím, autor naší jediné a hodně důležité branky. Na plno dotazů žurnalistů odpovídal před odbavením v letištní hale v Bruselu. Věří, že tento výsledek naláká plno fanoušků na Strahov a vytvoří pořádné peklo a tím hráčům pomohou k postupu do Ligy mistrů.

Berete výsledek 1:2? A jak ho hodnotíte?
Jeli jsme sem s tím, že chceme dát alespoň jednu branku, líbil by se nám výsledek 1:1, ale i tento stav je hratelný. V odvetě to musíme zvládnout, snad to dopadne dobře, určitě přijde hodně lidí na Strahov. Věřím, že nám pomůžou.
 
Jak daleko bylo k remíze?
Nějaké šance jsme tam měli, po vyrovnání na 1:1 tam u nich bylo několik závarů, i ve druhé půli. Měl jsem tam jeden volej, další střely spoluhráčů, něco se dotáhnout dalo, šance na to byly.
 
O soupeři jste věděli dost, přesto, překvapil vás něčím?
Je to výborné mužstvo, mají skvělé publikum, hnali je dopředu. Nedá se říci, že by nám něčím vyloženě překvapili, byli jsme připraveni. Bohužel první gól byl velmi rychlý, přitom jsme věděli, že všechno rychle rozehrávají, jenže jsme tomu nedokázali zabránit.
 
Druhá půle byla v jejich režii, ale neměli tolik šancí, nechtělo to zkusit hru více otevřít, zaútočit?
Trochu docházely síly. Je pravda, že to měli více odkrytý. Byli jsme na své polovině, do nějakých brejků jsme se mohli pokusit chodit vícekrát, ale jak jsem řekl, síly ubývaly.
 
Slavia musí vyhrát, dát gól, pokud možno nedostat…
Věřím, že ten gól dáme. Samozřejmě bude těžké hrát tak, abychom nedostali branku, ale věřím, že se nám to podaří a konečně se dostaneme do Ligy mistrů.
 
Popsal byste svoji trefu?
Nabíhal jsem si do volného prostoru a pak dostala parádní nahrávku od Marka Suchého přesně na nohu, takže jsem si to s?ukl a podíval na brankáře. Nejdříve jsem to chtěl napálit křížem, jenže brankář spadl, já se trefil na přední tyč a trochu se to zvedlo. Asi to bylo trochu se štěstím.
 
A co druhá šance, tam jste se chytl za hlavu …
Nevím, zda to šlo do brány, ale trefil jsem obránce do nohy a byl z toho akorát roh. Kdyby to prošlo, tak nevím, zda by to skončilo gólem, možná že jo.
 
Co říkáte na naše fanoušky, hodně vás povzbuzovali.
Byli slyšet, hodně jim děkujeme. Bylo to cítit, takovou podporu jsme ani nečekali, byli výborní. Ještě jednou díky.
 
Belgičtí novináři se ptali, jak bude Slavia vypadat, když bude útočit, v Praze to bude určitě jiný zápas.
Budeme muset tvořit hru, útočit. Jak už jsem řekl, věřím, že přijde na Strahov hodně lidí, výsledek je povzbudivý, takže nám pomůžou.
 
čím to, že Anderlecht už se ve druhé půli nedostal do tolika šancí?
Více jsme to zavřeli, možná i jim ubývaly síly. Jsem rád, že se nám druhou půli podařilo udržet bez branek, jen škoda, že jsme nějakou nepřidali.
 
Jak hodnotíte výkon mladých spoluhráčů?
Marek Suchý odehrál výborný zápas, i Dušan Švento ve druhé půli podal dobrý výkon. Věřím, že to zopakují a že to všichni zvládneme v odvetě.
 
Co jste si říkali, když jste dostali tak brzo branku?
Přišla moc brzo, vůbec nás nenapadlo, že bychom mohli tak rychle inkasovat. V té chvíli to nebylo jednoduché, ale vyrovnávací branka nás zklidnila.
 
Byl tam někdo, kdo se na hřišti ozval, hecoval, po té první brance?
řekli jsme si, že musíme hrát pořád dál, protože jeden gól není taková katastrofa, naštěstí se nám to podařilo, vyrovnali jsme. říkali jsme si, že i kdybychom dostali branku, tak musíme hrát pořad stejně a nestresovat se z toho.
 
Byla to chvíli, kdy si Anderlecht myslel, že to půjde samo? Jste pak převzali iniciativu …
Je to možný, ale do hlav jim nevidím. Asi je to uspokojilo, protože i v předchozím domácím zápase proti belgickému týmu dali také rychle branku, vytvořili si několik šancí a soupeř ani nevystřelil. Asi čekali, že to bude mít podobný průběh.
 
Kdo vás zaujal? Výborný zápas odehrál Kompany.
Ten asi vyčníval ze všech nejvíce. Nemají špatnou zálohu, dobrý je Goor a také Zetterberg. Jsou to techničtí hráči.
 
Kompany je prototyp moderního beka, je dokonalý či na něho něco existuje?
Myslím, že na každého existuje recept. Z pozice útočníka, když máte balon, víte dopředu, co uděláte, obránce na to pak musí teprve zareagovat. Když jste rychlý, tak máte myšlenku napřed. Nikdo není bezchybný. Je to jen člověk.
 
Myslíte, že jste je dnes nahlodali?
Věřili, že nás přejedou aspoň čtyři nula. Teď vědí, že narazili na slušné mužstvo, nepřijedou k nám tak psychicky nahoře, než když odehráli tento domácí zápas.
 
Před druhým gólem jste tam asi zbytečně fauloval, nelitujete toho?
Určitě jsem tam mohl jít jinak, ale já zasáhl balon, domnívám se, že to faul nebyl. Takhle to posoudil rozhodčí. Asi škoda, že jsem tam šel oběma nohama, chtělo to jít jinak, více to ustát.
 
Po půli jste si říkali, že to chcete udržet, na konci zápasu jste jásali?
Nejásali, ale víme, že je to nadějný výsledek do odvety. Už se několikrát opakuji, abychom mohli zajásat, tak to musíme dotáhnout doma. Bude to hodně těžký. Fanoušci určitě pomůžou.
 
Po půli jste to chtěli udržet či ještě vyrovnat?
Cíl byl nedostat další branku a případně z nějakého brejku vyrovnat.
 
Ubráníte se tlaku, když jste přivezli nadějný výsledek a teď už to může či nemusí vyjít?
Věřím, že to přetavíme, aby to pro nás bylo povzbudivé, dodá sílu a přiláká lidi na Strahov.
 
Váš táta říkal, že teď je to 50:50, vidíte to taky tak?
Musíme vyhrát, Anderlecht má výhodu první výhry, takže bych to viděl tak 40:60.
 
A jak to bylo před zápasem?
To bylo asi 50:50.
 
To je obráceně než říkal otec …

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)