Rozhovory

Rozhovor s Pavlem Kukou o přestávce zápasu Slavia - SA Brno

Pavel Kuka mj. říká, že mezi českými trenéry není žádný, který by mohl nahradit Jozefa Chovance.

Co říkáš na průběh utkání a dost neš?astný vlastní gól Richarda Dostálka?

Myslím, že to byl asi zkrat, který se stane, když se člověk moc snaží a ten konečný efekt je pak opačný. Spokojení s hrou být nemůžeme, protože potřebujeme vyhrát a zatím je 1:1 strašně málo, ale vzhledem k průběhu první půle můžeme být rádi i za těch 1:1.

Jak to vypadá s tvým zdravotním stavem?

Určitě během příštího týdne to bude dobré, protože je to jen nakopnutý kotník, kde hematom spadl do kotníku, který nemůžu pořádně ohýbat. Za dva tři dny to bude v pořádku.

Co říkáš na tragické výkony reprezentace? Měl by trenér Chovanec rezignovat?

To není vůbec otázka pro mě, já nemám takové postavení, abych hodnotil svého nadřízeného. O výkonech se nedá jednoznačně říct, že byly tragické, byl to dvojzápas, který se prostě nepovedl a to je všechno. Byl to mírný šok pro veřejnost po výsledcích z poslední doby, ale je to výpadek, který se stane každému a my nejsme výjimkou. Teď jde o to, abychom se z toho oklepali a příští zápas hráli tak, abychom postoupili alespoň do baráže.

Existuje v české republice někdo, kdo by mohl Jozefa Chovance nahradit?

Momentálně ne, samozřejmě je spousta trenérů, kteří by během dvou let do této pozice mohli vyrůst, ale teď žádného takového nevidím, snad kromě několika výjimek. Ty však tvoří trenéři, kteří jsou vázáni ke svým oddílům. Ono trénovat reprezentaci a oddíl je úplně něco jiného, takže někdo si může myslet, že by to šlo, ale je to obrovský skok a já si myslím, že zatím zde bohužel takové lidi nemáme.

Nemyslíš, že Karel Brückner by na funkci reprezentačního kouče neměl?

Já myslím, že kdyby to tak bylo, tak jí trénuje už dávno. To není náhoda, co všechno se ve fotbale děje. Já si pana Brücknera vážím, ale on o toto místo asi nikdy nestál, trénoval většinou juniorské týmy, asi mu to takto vyhovuje a je jen čistě na něm, jestli by se o tento post zajímal. Já si myslím, že spíš ne.

Kdy s partnerkou očekáváte narození tvého třetího potomka?

Tak potomky mám zatím dva, jednomu je devět a druhému dva, třetí je na cestě a já pevně věřím, že ke dvěma klukům přibude za měsíc malá holčička a že bude všechno v pořádku.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)