Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

Slavii se vstup do boje o Ligu mistrů povedl, když po výborném výkonu porazila belgický Royale Union 3:1! Své dvě první branky v sešívaném vstřelil Tomáš Chorý, který se stal hlavní hvězdou zápasu.

Royale Union, kdysi slavný belgický klub, není kvůli dlouhým desetiletím v nižších fotbalových patrech známým jménem pro širší základnu fotbalových fanoušků. Nicméně již za 3 roky, kdy se vrátil na výsluní, si dokázal získat slušné renomé výborně fungujícího klubu. Byl jsem tak velmi zvědav, nakolik svou pověst potvrdí naživo v Edenu. A samozřejmě jsem byl ještě více zvědav na konfrontaci s naší Slavií, která pod trenérem Trpišovským podobně úspěšně bojuje na evropských kolbištích ještě o pár let déle.

Úvodní patnáctiminutovka ukázala sílu soupeře - vyspělá kombinace od brankáře a rychlý presink po ztrátě míče. Slavia byla v začátku zápasu pod tlakem a nepřesnými nákopy jen ztrácela míče. Obrat přišel po vstřelené brance, kterou z nenápadné akce vstřelil výbornou hlavičkou Tomáš Chorý. Jasně se ukázalo, jak nemalou roli hraje psychika. Slavia začala hrát a hlavně napadat mnohem sebevědoměji, St. Gilloise byl naopak zaskočen a přechod dopředu mu přestal vycházet. Když Chorý vstřelil po rohu druhou branku, tak sešívaní převzali otěže zápasu v plné parádě.

Celkově se dá říci, že pasáž cca mezi 15.-65. minutou byla od červenobílých nejlepší za celé dlouhé měsíce. Slavia hrála agresivně, vyhrávala souboje, dopředu přecházela rychle, jednoduše a efektivně. Konečně jsme také byli nebezpeční při standardních situacích, ve kterých jsme měli jednoznačnou převahu. Hosté měli obrovské problémy a nepomohla jim ani poločasová přestávka. Po ní byl náš tlak ještě větší a vygradoval v branku Oscara na 3:0. Dokonce mohla přijít ještě jedna branka, ale Chorý pálil pohotově o kousek nad. K další změně v rozložení sil došlo po sérii střídání. Hosté se snažili s krajně nepříznivým výsledkem něco udělat a napnuly veškeré síly směrem dopředu, naopak Slavii po pasáži s enormním nasazením trochu došly síly a logicky musely na hřiště přijít čerstvé síly.

Nepodařenou premiéru ve velkém zápase bohužel prožil mladý Bužek, kterého jsme původně chtěli poslat na hostování do Karviné. Při centru ze strany do pokutového území zazmatkoval a srazil si míč do vlastní branky. Zbytečný gól, nicméně je třeba říct, že tím vygradovalo nepovedených zhruba 10 minut, kdy nám pomyslně "spadl řetěz z kola", takže to nebylo jen o jedné individuální chybě. I díky dalším střídáním se ale povedlo propad zastavit, začali jsme se dostávat do soubojů a po vyloučení Fuseiniho za odhození Douděry jsme už zápas v poklidu dovedli k vítězství 3:1.

Do odvety je to výborný výsledek, který by před zápasem bral každý slávista všemi deseti. Vzhledem k vývoji zápasu mohlo sice být ještě o fous lépe, nicméně tím hlavním ze včerejšího večera pro mě byl konečně velmi kvalitní výkon Slavie, která na začátku klíčové sezony nepůsobila úplně optimálním dojmem. Celá Slavia už takový zápas potřebovala jako sůl. Když ho potvrdí domácí výhrou s nepříjemnou Olomoucí a následní stvrzeným postupem v Bruselu, tak se bude dát vstup do sezony hodnotit jako jednoznačně povedený.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Antonín Kinský - 6 - Působil velmi jistě, rozehrával dobře. Připsal si několik spíše lehčích zákroků, došel si do chumlu pro jeden těžší centr. S inkasovanou brankou těžko mohl něco dělat.

Filip Prebsl - 6 - Na stoperu odehrál dobrý zápas, se Zimou střídavě podporovali útok. Jeho pěkné střele nechybělo mnoho.

Igoh Ogbu - 7 - Zápas se mu vydařil, dominoval v osobních i vzdušných soubojích.

David Zima - 6 - Dosud moc prostoru nedostal, těžký zápas ale zvládl. Se střídavými úspěchy se snažil o podporu útoku. Zajímavé bylo vyříkávání si rozehrávky mezi ním a Chorým - v tomto případě měl za mě jednoznačně pravdu vysoký útočník, že potřebuje míč na prsa zády k brance než do náběhu za obranu.

Lukáš Masopust - 6 - V rekordním startu v evropských pohárech odvedl tradičně spolehlivý výkon. Nejvíc vidět byl v minutách před střídáním, kdy se zřejmě vydal z posledního, a měl dvě dobré útočné akce.

Christos Zafeiris - 7 - Osobka na největší hvězdu soupeře Puertase mu vyšla na výbornou. Protihráče vymazal, navíc přidal i nadstavbu. Dobře kopnutým rohem si připsal asistenci na branku na 2:0.

Oscar Dorley - 8 - Výborný výkon. Dost míčů získal, udržel a rozdal. Skvělým napadáním a přesným zakončením pak vstřelil branku na 3:0.

Malick Diouf - 7 - Je ve formě, nabral sebevědomí. Nebál se kombinace nebo individuálních průniků. Fyzicky je na tom výborně, nacentrovat dokáže velmi dobře. Opět pálil dobře z voleje v těžké pozici, míč byl sražen na roh.

Ivan Schranz - 6 - Dřel, měl i pěknou akci, kdy nasadil protihráče housle a dostal se do vápna. Zatím se mu ale nedaří dostat do zakončení v nebezpečném prostoru, což je jeho hlavní devíza.

Tomáš Chorý - 9 - Hráč zápasu. Vstřelil první dvě branky, u obou ukázal skvělé zakončení hlavou. Umí si najít míč ve vápně, mimo ně pak spoustu míčů udržel v těžkých soubojích, případně vybojoval standardní situace po faulech. Pokud bude schopen podobné výkony opakovat, tak skutečně bude rozdílovým hráčem, jehož příchod se Slavii vyplatí.

Lukáš Provod - 7 - Patřil k tahounům. Nebál se brát akce na sebe, měl několik průniků. Po jeho přesném centru padla první branka. Před střídáním mu už trochu došly síly.

Alexandr Bužek - 3 - Debut v takovém zápase se pro něj ukázal být příliš velkým soustem. Snažil se navázat na dobrou defenzivní práci Zafeirise při bránění Puertase, ale bylo vidět, že s tím má mnohem větší problémy. Ve vápně pak zazmatkoval a srazil si míč do vlastní branky. Ve zbytku zápasu pak působil opařeným dojmem.

David Douděra - 6 - Když jsme dostali gól a nedařilo se nám, tak patřil k těm, kteří nám pomohli získat hru pod kontrolu. Po rozmíšce s ním neudržel nervy Fuseini, což vyústilo v jeho vykartování a klidný závěr zápasu pro Slavii.

Ostatní hráči nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

3. předkolo - Středa 07. 08. 2024 19:00

Liga mistrů, 2024/2025
3 - 1
2 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

19. Tomáš Chorý
41. Tomáš Chorý
57. Oscar Dorley

Royale Union Saint-Gilloise
Royale Union Saint-Gilloise

73. Bužek (vl.)

Komentáře (84)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

    žbl68     před měsícem 08.08.2024 16:59 |  
    5 2

    Prebsl, Zima - 7
    Zafa - 8
    Chorý - 9,444

    celý tým 1-

  2. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

    Slávista 51     před měsícem 08.08.2024 17:26 |  
    0 17

    Přesně to jsem čekal - nevyhrálo se s nulou alespoň o5gólů,
    tak holt žádný chválení/vyšší známky !

  3. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

    o-cab     před měsícem 08.08.2024 17:41 |  
    25 1

    o stupen vyssi znamky si podle me zaslouzi minimalne Provod, Ogbu, Zima, Zafeiris. takovy vykon jsem osobne necekal a vlastne do ted nechapu kde se vzal, protoze byl o dve urovne vys nez co jsme do ted hrali - to lazeni formy na kvalifikaci se trenerum evidentne povedlo za coz maji muj obdiv. priprava musela byt vedecka a ze by takhle dobre zahrali jak vsichni jednotlivci tak kolektiv to uz taky nejakou dobu nepamatuju.


    Komentář byl uživatelem upraven (08.08.2024 17:44) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

      Slávista 51     před měsícem 08.08.2024 17:42 |  
      4 3

      Všichni !

  4. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

    lantsmit     před měsícem 08.08.2024 17:47 |  
    14 12

    Průměrná známka na hráče včera - 6,46
    Průměrná známka na hráče proti Budějovicím - 6,21

    Víc k tomu asi nemám :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

      Alanor (admin)     před měsícem 08.08.2024 18:01 |  
      11 6

      Takové zápasy se těžko porovnávají, pořádně to ani nejde. Přece neznamená, že když je slabý soupeř, tak nemůžeš odehrát dobrý zápas.

      Za mě to bylo s Budějovicemi úplně v pohodě. Včera nás samozřejmě soupeř donutil k vyšším obrátkám, na druhou stranu odhalil i nějaké dílčí slabší chvíle (ve fázi okolo jejich gólu nás mleli hodně + úvod), které Budějovice odkrýt nedokázaly.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

        o-cab     před měsícem 08.08.2024 18:37 |  
        13 1

        tak prave ze tech 6.2 v pohode je:) za vcerejsek ale proste nemuze byt prumer 6.5, vzdyt to byl jeden z nejlepsich vykonu v predkolech za douhe roky, a to proti silnemu souperi. to se jeste v druhem zapase myslim ukaze, protoze vcera to bylo takticky a exekucne hodne na vysi a oni neco takoveho podle me vubec necekali.

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

          lantsmit     před měsícem 08.08.2024 19:14 |  
          3 8

          Přesně tak, souvisí to mj. s nevypořádanými vztahy známkujícího k Masopustovi, Zimovi a hlavně JiT

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

        Vhoo (přítel SN)     před měsícem 08.08.2024 19:47 |  
        15 0

        Vždy si rád přečtu tvoje hodnocení Alanore a díky za něj . Je třeba aby zazněla i nějaká chvála v tomhle toxickým prostředí.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

        M@rvin     před měsícem 08.08.2024 20:00 |  
        4 1

        Já se také přidávám s díkem za tvá hodnocení včetně toho posledního a za sebe dodávám, že je pro mě mnohem důležitější to slovní hodnocení zápasu jako celku, a pak jednotlivých hráčů, než ta čísla a jejich průměr.

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

          Slávista 51     před měsícem 08.08.2024 20:07 |  
          2 6

          Slovní hodnocení, se musí shodovat s tím číselným.

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

            M@rvin     před měsícem 08.08.2024 20:16 |  
            4 1

            A kdo posoudí, jestli se shoduje?

            • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

              japhy     před měsícem 08.08.2024 20:33 |  
              10 1

              Jedině lantsmit, na tom se snad shodneme, ne? :D

              • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

                M@rvin     před měsícem 08.08.2024 20:40 |  
                6 0

                To řešení bylo celou dobu přímo přede mnou a já ho neviděl :-)

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

            Myšák     před měsícem 09.08.2024 14:56 |  
            0 0

            Mělo by se shodovat.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

        wita22     před měsícem 08.08.2024 20:16 |  
        5 4

        S hodnocením nemám problém ale tu průměrnou vyšší známku u budejek taky nechápu.
        To je jako porazit třeba Bayern kdy se povede třeba jenom poločas a zápas proti odevzdanymu soupeři dat čtyři góly v suchým triku.
        Naopak úroveň soupeře by měla být přeci zohledněna.


        Komentář byl uživatelem upraven (08.08.2024 20:53) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

          Alanor (admin)     před měsícem 08.08.2024 21:41 |  
          5 0

          Však je za Budějovice průměrná známka nižší než za včerejší zápas. Ono mohou ten průměr dost ovlivnit i známky střídajících, které ale logicky nemají takovou váhu jako za 90 minut.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

      pipe1980     před měsícem 08.08.2024 18:35 |  
      2 5

      Budějcím jsme dali více golů

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

      Fačín     před měsícem 09.08.2024 07:38 |  
      4 2

      Vždyť to právě docela sedí... Výhra 3:1 v Evropě se silnějším soupeřem, výhra 4:0 se slabým českým soupeřem. Průměrná známka mírně vyšší v prvním případě. Co se ti na tom zase nezdá? Ty bys dal 6,45 místo 6,46? Nebo jako o co ti zas jde?

  5. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

    Marek3     před měsícem 08.08.2024 17:57 |  
    41 2

    Za mne Chory 10. Dva goly a prumerny vykony jsou pro mne 9. vynikajici vykony ktery vcera Chory predvedl a dva goly si rikaji o nejvyssi znamku.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

      slaviator     před měsícem 08.08.2024 19:32 |  
      6 0

      A až dá po výborném výkonu třeba Spartě nebo Lille hattrick...?

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

        rakusan     před měsícem 08.08.2024 19:47 |  
        8 0

        Tak dostane 15

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

        Slávista 51     před měsícem 08.08.2024 20:05 |  
        3 2

        Tak mu snad bude odpuštěno i jeho odpůrci !

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

        Lunaris     před měsícem 08.08.2024 21:10 |  
        1 0

        To bychom taky mohli naškálovat tak, že desítka se bude dávat jen za 5 a víc gólů v jednom zápasu.

  6. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

    Xerxes     před měsícem 08.08.2024 19:34 |  
    14 1

    Osobně bych taky přidal obraně, hrali výborně. Vyhravali souboje, dobra organizace a dařila se pomerne i rozehravka. A to proti výbornému tymu.

    Stred Zafeiris-Oscar je top. Jasná první varianta.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

      Slávista 51     před měsícem 08.08.2024 20:03 |  
      12 2

      Všichni si zasloužili vyšší známku.

  7. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

    Marek3     před měsícem 08.08.2024 20:15 |  
    10 0

    Nevidel sem vetsinu zapasu ale podle vcerejsiho to vypada ze Chory bude utocnik c. 1. Mam pocit ze jsou hodne Herne podobni s Chytilem jen Chory vypada o malicko lepsi. Nastesti bude hodne zapasu pro oba a snad I Fila dostane slusnou porci zapasu. Kazdopadne konkurence by mela byt zdrava pro vsechny nase utocniky.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

      JS (přítel SN)     před měsícem 08.08.2024 22:11 |  
      5 3

      Chorý i Chytil jsou úplně jinej typ útočníka.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

        habroš     před měsícem 09.08.2024 10:17 |  
        2 1

        Naopak si myslím, že Chorý a Chytil si jsou typově velmi blízcí.

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

          JS (přítel SN)     před měsícem 09.08.2024 11:23 |  
          1 3

          Chytil má podle mě to, co Chorý ne. Umí jít s míčem k brance čelem.

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

          edenian     před měsícem 09.08.2024 11:45 |  
          3 2

          No, Chytil je trochu vic fotbalista…

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

            habroš     před měsícem 11.08.2024 09:51 |  
            0 0

            Mohli bychom polemizovat, co znamená "být fotbalista". Asi myslíš být komplexní. Pokud ano, pak fotbalistou je v současné době jen Messi, před ním Ronaldino, před ním Maradona a Pelé. Jinak má každý hráč své přednosti a své nedostatky. A pak je na trenérovi, aby dokázal v max. míře využít jeho přednosti a nastavil hru tak, aby jeho nedostatky nebyly pro tým fatální.

  8. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

    kupik     před měsícem 08.08.2024 21:10 |  
    11 0

    Dobrej večír,přátelé
    tak povětšinou se všichni soustředí na známky borců v poli,já bych se zastavil v bráně.
    Toník Kinský se mi totiž velice zamlouvá.
    Z toho kluka sálá jistota,ví co dělá.Pravda,zatím nebyl absolutně prověřen,ale jeho pohyby,rozehra,výběr hráčů je někde jinde než třeba u A.Mandouse.Ten se mi někdy pozdával trochu nervózní,nerozhodnej,dosti balónů řešil velmi riskantně.
    Škoda toho vlastence,chyběl kousek a měl by to.
    Tonda je mladej,gólmani dozrávaj později,ale už teď ukazuje,že J.Staňka nahrazuje víc než dobře.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

      o5aradecek     před měsícem 08.08.2024 21:24 |  
      14 0

      Ke Kinskému: nejen jistota, ale i obrovské sebevědomí. Tohle je strašně důležité a samozřejmě se přelívá na celý tým před ním.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

        o-cab     před měsícem 08.08.2024 21:39 |  
        7 0

        mentalne mi prijde jak kdybych se koukal na nemeckou top dvojku (on i tak trochu vypada)

  9. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

    Ragnarok     před měsícem 08.08.2024 21:10 |  
    34 1

    Mně překvapuje Prebsl. Je takový univerzální, nelíbivý styl, vypadá, že není rychlýá, ale je všude kde má být, takže tohle zdání klame. Super hráč. Fakt si myslím, že z tohohle kádru jde vyždímat daleko víc než jsme dosud viděli. Jen s nimi pracovat a nedělat kraviny.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

      japhy     před měsícem 08.08.2024 21:43 |  
      4 0

      Ten popis se nebezpečně podobá Sukovi

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

      demokrat     před měsícem 08.08.2024 22:33 |  
      3 22

      Nechtel jsem to psat, ale te jeho adorace je az moc. Vcera minimalne v prvnim polocase byl absolutne nejhorsi na hristi. Trochu mu teda v prvni pulce asistoval Masopust. V druhe puli byl silenej, ale naprosto silenej Doudera a bobuzel i mladicek Buzek, kterymu nevycitam ani ten trapnej vlastnak, ale to jak nechaval balon klouzat do autu a souper, ktery ma k nemu o kilometr dal, jej dobehne, vyveze az k nam do vapna a vybojuje roh, to jsem malem zesilel. Zpet k Prebslovi. Vyvazel balony do spatnych a prehustenych prostor, kde prichazel o mice a vznikaly neprijemne situace. Rozehravka drhla (Zima byl taky silenej, ten nahraval jen a pouze Kinskemu). Spatne si prebiral hrace. Zrejme tim, jak mu nevysly uvodni minuty ani nemel koule predskakovat a proto byla jeho strana ta slabsi. Takze za me Prebsl ano, ale uz jen do zalohy

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

        obiwan     před měsícem 09.08.2024 07:26 |  
        1 1

        V první půli jsem měl Prebsla přímo pod sebou a je fakt, že jsem se dvakrát třikrát prosil, když se vydal s míčem do situací, které nemohl vyřešit a dost to smrdelo...

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

      mig52     před měsícem 09.08.2024 07:07 |  
      4 1

      Díky, chtěl jsem během dne s nadsázkou a v dobrém napsat, že si přeju, aby Prebsl neskončil brzo na křídle, ale po takovém zápase by to mnozí brali jako pruzení , tak jsem to vzdal. :-))). Jj., zatím je fakt dobrý.

  10. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

    Lukisonn     před měsícem 08.08.2024 21:44 |  
    35 7

    Ogbu 7? však všechny souboje vyhrál a celý zapas jasně dominoval. Zima 6? opravdu :D tvl jak by musela naše obrana zahrát aby dostala lepší známky. Za gol nemohly a proti tak kvalitnímu soupeří hrali výborně sorry , ale tohle je fakt trapný už.

  11. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

    lantsmit     před měsícem 08.08.2024 22:02 |  
    3 13

    Bylo potřeba ta okna otevřít a vyvětrat. Díky za diskusi všem, ohledně nedostatků toho známkování. Pořád platí, že Alanorovi a dalším známkujícím děkujeme. Ale to zároveň nevylučuje možnost / snahu posunout známkování i debatu kolem něj o štok vejš.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

      Edenjejenjeden     před měsícem 08.08.2024 22:06 |  
      13 2

      Tak začni nejdřív u sebe lantsmite ...

  12. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

    JS (přítel SN)     před měsícem 08.08.2024 22:08 |  
    3 7

    Cením konzistenci v známkování :)

  13. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

    demokrat     před měsícem 08.08.2024 22:43 |  
    4 33

    Vysledek lepsi nez predvedena hra. Diky Bohu, ze se Union sesypal po nasich haluzovych (ale krasnych) golech. Prvni polocas byl z nasi strany takticky naprosto silenej. Nas herni system byl proste spatny. Spatne jsme napadali, coz vedlo k tomu, ze Union velice jednoduse prenesl ( po zemi!) balon na leveho stopera, ktery mel pred sebou dalnici. Vysledek jde na vrub zejmena nekterym vynikajicim individualnim vykonu :
    10 Ogbu - jeho hra telem, spravne postaveni, vyhodnoceni situaci
    10 Chory - kazdy kdo studoval na svazu nejakou licenci slysel:,, Musite donutit pri presinku soupere ze zoufalosti nakopnout balon, ten pak ve vetsine pripadu skonci na Vasich nohou.” Ale to na svazu nevedi, ze kdyz to ze zoufalosti nakopnete na Choreho, tak ten borec to podrzi mezi 2-3 protihrace a dokaze rozehrat.
    9 - Oscar, muj milacek, netusim proc tady je, ten tady uprimne nema co delat, akorat v nasi lize zabiji svuj potencial
    Zbytek az na Prebsla, Buzka, Douderu a Masopusta nadstandard.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

      mig52     před měsícem 09.08.2024 07:02 |  
      2 5

      Také názor asi pod slušným matrošem. :))) Ta oslava našich hvězd je milá.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

        Mijk     před měsícem 09.08.2024 10:58 |  
        4 0

        Ale evidentně má veselejší vzorky, než většina ostatních přispěvatelů :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

      edenian     před měsícem 09.08.2024 11:51 |  
      3 2

      Taky by se dalo napsat Union hral fotbal Slavia davala goly.

  14. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

    lantsmit     před měsícem 08.08.2024 23:15 |  
    1 9

    „Komplexní výkon týmu záleží na těch individuálních, které tentokrát byly od všech skvělé,“ hodnotil Trpišovský

  15. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

    KarJal68     před měsícem 08.08.2024 23:18 |  
    4 11

    Hodnocení mi přijde naprosto odpovídají, např. já měl ve svém u Chorého za 8 a Masopusta za 5, ale jinak identické. Je to jen názor někoho, kdo to dělá leta, a to prskání tady je lecky úsměvné.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

      mig52     před měsícem 09.08.2024 06:57 |  
      7 2

      No za 8 pro Chorého mi přijde taky k smíchu, ale beru to jen jako názor, který respektuju, byť ho nesdílím. Ono dost záleží na základním nastavení, které se liší. Za hlavní stejně považuju velmi dobrý výsledek a výborný výkon. Jen absence snahy o doražení soupeře při přesilovce mně chyběla.

  16. Hodnocení

    pinochet     před měsícem 09.08.2024 00:00 |  
    9 28

    Omlouvám se, ale Bůžek si známku 3 nezaslouží. Rozumím dobře tomu, že známka pro Bůžka je sice spíše známkou pro trenéra, který ho do takto náročného zápasu poslal na hřiště, a tam bych byl vzhlem k výsledku smířlivější, ale Bůžek hrál KATASTROFÁLNĚ. Na hřišti víceméně překážel a svůj ubohý výkon korunoval nepochopitelným vlastencem. Za co, proboha, má dostat vyšší známku než nejnižší 1? Jeho přínos byl nulový a spíše mínus. Tenhle hráč prostě v A týmu nemá co hledat a neargumentujte prosím, věkem, nezkušeností atd... Jsme Slavia a prezentovali jsme se na evropské scéně! Jestli budeme zase někdy stavět hráče typu Bůžek, bude konferenční liga náš strop. Takhle to prostě nejde!


    Komentář byl uživatelem upraven (09.08.2024 00:01) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení

      Slávista 51     před měsícem 09.08.2024 05:23 |  
      8 2

      Že bys tam nastoupil místo něho, co !

      • Re: Hodnocení

        pinochet     před měsícem 10.08.2024 12:53 |  
        0 2

        Vlastní gól bych si určitě nedal.

    • Re: Hodnocení

      mig52     před měsícem 09.08.2024 06:51 |  
      1 4

      Pino, já na tom fakt nebazíruju, ale jako kámoš ti poradím, příště napiš našeho hráče, o kterém píšeš, bez kroužku. Jsou tu totiž takoví, kteří to považují za ponižující komolení příjmení našich hráčů a toto neodpouštějí. Se divím, že tu po ránu není příval připomínek na toto. Asi všeci spěchali do práce, aby kromě své rodiny zajistili nás důchodce k prožívání důstojného stáří. :-))))

      • Re: Hodnocení

        habroš     před měsícem 09.08.2024 10:27 |  
        3 0

        Ahoj migu, tak teď jsem to právě pochopil. Ty jsi "náladový důchodce" (stejně jako já), u kterého se podle toho, jak se vyspí, střídají dvě období (stejně jako u mě). Jedno urýpané, to druhé velmi vtipné. Teď převládá to vtipné, protože jsem se dnes několikrát Tvým příspěvkům od srdce zasmál. Jen tak dál. :-)

    • Re: Hodnocení

      honza304     před měsícem 09.08.2024 09:45 |  
      5 2

      Poslední zápas v přípravě odehrál velice dobře, pak se zranil a stál. To střídání bylo nepochopitelné. Trpišovský by měl hráče znát, kdo jiný?

      • Re: Hodnocení

        necich     před měsícem 09.08.2024 09:54 |  
        5 2

        Právě proto, že Trpišovský ty hráče zná proto ho tam dal...

        • Re: Hodnocení

          kobo (přítel SN)     před měsícem 09.08.2024 16:09 |  
          4 7

          Že hrál v přípravě dobře neznamená, že bude stejně dobrý při hře pod tlakem. To jsou dvě zcela rozdílné disciplíny. JiT to risknul, byl to propadák, a teď samozřejmě nemůže nic jiného, než se ho zastávat - kvůli svému špatnému rozhodnutí a zároveň aby mu ještě více necuchal nervy.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

      Slávista 51     před měsícem 09.08.2024 05:21 |  
      5 7

      JO KRÁSNĚ,
      až na to - že ta osoba, používající citáty, nebyla a není žádnej čučkař, na rozdíl od mnohých v politice i funkcích.

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

        obiwan     před měsícem 09.08.2024 12:02 |  
        3 5

        Ta osoba nebyla čučkař, ale škůdce a pomstychtivý opilec...

  17. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

    lantsmit     před měsícem 09.08.2024 07:59 |  
    5 5

    A referenčně by bylo dobré se podívat na průměrné týmové známky od nás fanoušků.

    Union - 7,14
    Liberec - 6,26
    Budějovice - 6,47
    Slovácko - 4,76

    To už sedí o dost líp, řekl bych. Jak rozdíl mezi výkony na Slovácku a Liberci, tak rozdíl mezi Budějovicemi a Unionem.

  18. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

    vlk30 (přítel SN)     před měsícem 09.08.2024 08:01 |  
    4 0

    Možná Ogbu za osm, ale ostatní jsem měl podobný. Teď ještě aby nám ty dobré výkony vydrželi.

  19. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

    lantsmit     před měsícem 09.08.2024 08:57 |  
    6 14

    https://www.sport.cz/clanek/fotbal-liga-mistru-jako-kdyz-sportak-narazi-do-kamionu-v-belgii-prirovnavaji-slavii-k-tyranovi-5034157....

    ještě tenhle další příklad / indicie / důkaz toho, jak na tom ve skutečnosti jsme. Jak nás vidí třeba teď Belgie po zápase s Unionem. Pohled, kterého už tady řada lidí není schopna, protože už jsou ti naši hráči, trenér i systém pro ně okoukaní. Žádné mašiny, žádné srážky sporťáku s kamionem... pro "nás" už Jindra není, co býval, Maso to samé, Zima - než odešel do Turína, Provod - před těmi svými zraněními.

    Union si proti nám za celý zápas nevytvořil ani náznak šance, za což se sluší jistě poděkovat celému týmu, ale dát celé obraně kromě Ogbua šestky, to se prostě pochopit nedá.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

      Faris (přítel SN)     před měsícem 09.08.2024 09:41 |  
      19 0

      Vzpomněl bych si na minulý rok a kvalifikaci, domácí zápasy proti ukrajinským týmům byly fantastické (3-0 a 2-0), kontrolovali jsme hru. Venku to bylo peklo, vůbec jsme nestíhali. Tak bych byl ještě velmi pokorný vůči odvetě..

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

        lantsmit     před měsícem 09.08.2024 09:59 |  
        1 10

        nesrovnatelní soupeři (s Unionem /např. podle ELO 1700 oproti ukrajinským 1400/) a stejně tak je nesrovnatelný stav a kvalita našeho kádru oproti zápasům, které jinak vcelku správně připomínáš, jako tehdy velmi povedené.

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

          Faris (přítel SN)     před měsícem 09.08.2024 10:40 |  
          10 0

          Ale to vůbec nebyla pointa mého příspěvku. každý zápas je jiný, soupeř jiný, to je snad jasné. Pointa je to, že venkovní zápasy nejsou u nás procházka růžovým sadem.. ELO neELO..

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

            lantsmit     před měsícem 09.08.2024 14:17 |  
            4 7

            Pořád ale platí, i co se týká té Tvé obavy z venkovních zápasů, že porovnáváš dvě různé Slavie, tedy tu předTykačovou, zmítanou řadou sportovně-ekonomických problémů, s tou aktuální, která je v těch základních parametrech zcela odlišná. Přitom vzorek té aktuální tvoří jen Slovácko (ano, byla to hrůza) a Liberec (byl tam už vidět velký progres). Mezitím zápasy s Unionem a Budějovicemi, které ten jednoznačně vzestupný trend potvrdily. Za mě tedy není důvod k obavám.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

      coogee     před měsícem 09.08.2024 11:27 |  
      2 1

      Myslím, že řada lidí zde by takového pohledu schopna byla vždycky, pokud by takový výkon Slavia předvedla.


      Komentář byl uživatelem upraven (09.08.2024 11:31) . Zobrazit původní komentář

  20. Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

    ervin     před měsícem 09.08.2024 09:11 |  
    13 3

    Nižší známku bych dal Douděrovi za to jeho simulování a válení a Schranzovi který je po ME z formy jinak souhlas. Ale je to věc názoru.

    • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

      Edenjejenjeden     před měsícem 09.08.2024 09:34 |  
      10 2

      Přesně tak , je to věc názoru , a to hodnocení bylo , je a vždy bude subjektivní. Já to beru spíš jako zajímavost , takovej pomocnej ukazatel . A vůbec to hodnocení Alanorovi , nebo komukoliv jinému nezávidím. Upřímně říkám , že sám bych to nedokázal . Takže Alanore , i když s tebou občas nesouhlasím , klobouk dolů!
      A nechápu , že se tu najde někdo , kdo má potřebu , se k tomu hodnocení neustále vracet. To už spíše vypadá jako nějaká obsedantní porucha

      • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

        popin     před měsícem 09.08.2024 10:48 |  
        4 7

        Jen bych připomněl, že toto je diskusní forum, a že tedy když se " někdo vrací k hodnocení", je to zcela v souladu s podstatou tohoto fóra. Porucha (třeba i obsedantní) bude nejspíš na tvém přijímači.

        • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

          Edenjejenjeden     před měsícem 09.08.2024 11:00 |  
          6 0

          Ano , ale stačí jednou , dvakrát . Ona totiž hranice mezi diskuzí a spamováním je velmi tenká , a někteří ji moc rádi překračují ...

          • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

            popin     před měsícem 09.08.2024 11:33 |  
            1 5

            Asi hůř chápu - kolega ervin napsal svůj pohled na hodnocení a to (pokud se nemýlím) poprvé. To jako je spam ?
            Já jsem hodnocení zatím nekomentoval - když jako napíšu, že Douděra byl fakt zoufalej a Schranz mimo a měli by mít známky nižší, tak je to taky spam, protože už to tu někdo napsal ?

            • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

              Edenjejenjeden     před měsícem 09.08.2024 11:36 |  
              5 1

              Tak to si nerozumíme Popine, pardon :-). Já jsem vážně nemyslel kolegu Ervina , ale někoho úplně jinýho
              To jsme si nerozuměli :-)
              Vždyt já jsem přece s kolegou Ervinem souhlasil


              Komentář byl uživatelem upraven (09.08.2024 11:39) . Zobrazit původní komentář

              • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

                ervin     před měsícem 09.08.2024 13:09 |  
                2 1

                Abych vás trochu uklidnil hodnocení zápasů jsem určitě nepsal poprvé a většinou se s Alanorem +- shodneme. Jeho práce si nesmírně vážím a cením, někdy je to opravdu těžké ale Douděra svým způsobem hry mě štve delší dobu a Schranze mám rád ale po Evropě je opravdu z formy.

                • Re: Hodnocení slávistů - Slavia - Royale Union 3:1

                  Edenjejenjeden     před měsícem 09.08.2024 13:31 |  
                  1 1

                  Souhlas :-)

  21. Ta Bužkova trojka patří Trpišovskému

    honza304     před měsícem 09.08.2024 09:42 |  
    9 20

    Podobně to podělal Jarolím, když poslal na hřiště Tafata a přišli jsme o postup.

    • Re: Ta Bužkova trojka patří Trpišovskému

      spravnej_jezedak     před měsícem 09.08.2024 11:11 |  
      8 2

      U toho Tafata beru záměr, že byl dlouhej, tak měl asi pomoct s hlavičkami v našem vápně.. Na druhou stranu neměl možná ani zápas v lize a zkušenosti bohužel rozhodly. Toho kluka je mi líto. Přišel jako zjevení, perfektní příprava a pak jedna hloupá chyba, která se na něm myslím podepsala do konce kariéry.. Ostatně i tady na SN se mu to připomíná každou chvíli..
      Co se týče Bužka, nedělal bych z toho tragédii.. Tohle se stává a stávat bude.. Je mladej, příště by to řešil jinak..

      • Re: Ta Bužkova trojka patří Trpišovskému

        Edenjejenjeden     před měsícem 09.08.2024 11:22 |  
        3 0

        No jo Tafat , tehdy to , co se kolem něj strhlo bylo vůči němu možná až trochu nespravedlivý :-/.
        Mimochodem , on stále ještě hraje , nějakou "pralesní" ligu v Německu.

    • Re: Ta Bužkova trojka patří Trpišovskému

      Radek097 (přítel SN)     před měsícem 09.08.2024 12:13 |  
      15 1

      Má 27 startů v nejvyšší lize...
      Včera si Koubek dovolil dát šestnáctiletého Panoše poprvé do základu ve kvaldě EL, je to teprve jeho druhý start mezi muži v soutěžním zápase, ten první měl v prvním kole proti Dukle na poslední čtvrthodinu za stavu 3:0.

  22. ZNÁMKY

    habroš     před měsícem 09.08.2024 10:13 |  
    14 3

    Moc tomu známkování nerozumím. Těžký soupeř, většinu zápasu velmi dobrá hra, vítězství, 3 vstřelené branky, a když se podívám na hodnocení, tak převládají známky 6, což je lehce nadprůměrný výkon (pokud vezmu v úvahu, že 5 je průměr). Abych pravdu řekl, je mi známkování celkem fuk, spíš mě zajímá slovní hodnocení. Na druhou stranu, když si s tím, Alanore, dáváš tolik práce, zkus vzít v úvahu i kvalitu soupeře (já si např. dokážu představit, že po porážce 0:1 s Realem Madrid můžou hráči dostat 7 a 8).

    • Re: ZNÁMKY

      mis3     před měsícem 12.08.2024 10:19 |  
      0 0

      Podle mě o celkem odpovídá, Chorému bych dal možná 10 a Zafimu taky +1, ale pojďme si říct, že do gólu to byla celkem bída a po vystřídání nás probral až obdržený gól závěr proti 10 taky nic moc.