B-Tým

Rezervu Slavie čeká důležité utkání s Domažlicemi

Áčko Slavie Praha čeká v neděli 26. května poslední zápas letošní sezóny na domácí půdě proti Mladé Boleslavi. Už jde v podstatě „jen“ o prestiž, protože postavení v tabulce je jasně dané. Důležitější utkání tak sehraje rezerva sešívaných, která se na Xaverově utká s druhými Domažlicemi. A v tomto zápase půjde o možnost postupu do 2. ligy.

Jedná se proto o klíčové utkání s týmem, na jehož trenérském postě figuruje muž, který si v minulosti prošel Slavií, Spartou i Plzní. Pavel Horváth má navíc ve svém kádru bývalé ligové hráče Martina Filla či Václava Procházku. Jiskra Domažlice vyhrála posledních pět utkání, Slavia má ve stejném počtu zápasů jednu remízu a čtyři výhry.

Rezervě sešívaných bohužel bude chybět jejich nejlepší střelec Boluwatife Ogungbayi, kterého po poranění vazů v koleni čeká operace a pauza minimálně devět měsíce. Díky tomu tak přišel o velkou možnost, že by si v příští sezóně vyzkoušel hostování v některém z týmu první ligy. Slávistické noviny mu samozřejmě přejí brzké uzdravení.

Svěřenci trenéra Davida Střihavky se tak budou muset spoléhat na jiné hráče. Nastoupí zkušený útočník Stanislav Tecl? Na hřišti se pravděpodobně objeví třeba talentovaní mladíci Mikuláš Konečný či Matěj Žitný. Postaví se opět do brány Ondřej Kolář, jehož kariéra u Áčka už je s drtivou pravděpodobností u konce?

Zajímavé bude sledovat právě to, jak klub celou situaci uchopí. Jedná se o opravdu důležité utkání, po němž může být rozhodnuto. Slavisté totiž mají v tabulce před Domažlicemi tříbodový náskok a v případě výhry by již měli jistou účast v postupových utkáních s prvním týmem druhé tabulky ČFL . Zřejmě tak dojde i k nějakému dalšímu posílení z týmu prvoligového mužstva. V minulých zápasech se takto na hřišti za rezervu objevil třeba i Matěj Jurásek, který se ovšem do budoucna určitě poohlíží po větších cílech. Jednoznačně by se však jednalo o zajímavé oživení tohoto zápasu.

Posléze čekají ještě B-tým Slavie další dvě střetnutí – doma s rezervou Českých Budějovic a v Hostouni. Přesto může být právě nadcházející kolo tím rozhodujícím. Zápas s Jiskrou Domažlice začíná v 10:15 a vstupné je jednotné 100 Kč. Permanentkáři z Edenu mají vstup zdarma.

28. - Neděle 26. 05. 2024 10:15

Fortuna ČFL A, 2023/2024
1 - 0
1 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

32. Stanislav Tecl

TJ Jiskra Domažlice
TJ Jiskra Domažlice

Komentáře (11)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Rezervu Slavie čeká důležité utkání s Domažlicemi

    první rytíř     před 24 dny 24.05.2024 14:07 |  
    3 1

    Jen malá poznámka. Těžkým zraněním Ogungbay podle mého nepřišel o šanci vyzkoušet hostování v nějakém ligovém klubu, ale já věřil, že měl nakročeno k účinkování v NAŠEM áčku!!! A samozřejmě do utkání s Domažlicemi dát co možná nejvíc hráčů z lavičky výběru JiT !!!!

    • Re: Rezervu Slavie čeká důležité utkání s Domažlicemi

      Louluk (admin)     před 24 dny 24.05.2024 23:22 |  
      2 0

      Upřímně,, nemyslím si, že by dostal větší šanci v áčku v příští sezoně. Naopak se právě mluvilo o tom, že by mohl jít na hostování. Zájem měly mít Pardubice či Mladá Boleslav


      Komentář byl uživatelem upraven (24.05.2024 23:22) . Zobrazit původní komentář

  2. Re: Rezervu Slavie čeká důležité utkání s Domažlicemi

    rakusan     před 24 dny 24.05.2024 14:30 |  
    0 8

    Co to znamená: "jistou účast v postupových utkáních s prvním týmem druhé tabulky ČFL!" ???
    Snad vítěz ČFL skupiny A má zajištěn postup do 2.ligy, ne ?

    • Re: Rezervu Slavie čeká důležité utkání s Domažlicemi

      Alanor (admin)     před 24 dny 24.05.2024 14:47 |  
      1 1

      Ne, za normálních okolností nemá, protože se hraje baráž s vítězem skupiny B. Ale reálně odtud nebudou mít zájem postoupit Velvary a pravděpodobně ani Zápy, pokud by se ještě dostaly na 1. místo.

    • Re: Rezervu Slavie čeká důležité utkání s Domažlicemi

      kjandourek (admin)     před 24 dny 24.05.2024 15:25 |  
      7 3

      Abychom byli úplně přesní:

      Postup do druhé ligy je nabídnut vítězi ČFL - pod podmínkou, že vítěz ČFL získá licenci pro účast v profesionální soutěži....

      Vzhledem k tomu, že po zařazení Bé týmů do této úrovně fotbalových lig, je v ČFL 32 týmů, má ČFL dvě skupiny (A a B), které se hrají systémem každý s každým nezávisle na sobě.... vítězem celé ČFL se stane vítěz dvojzápasu vítězů obou skupin.....

      Takže pokud Slavia B vyhraje svou skupinu, utká se o vítězství v celé ČFL s vítězem druhé skupiny - tam jsou zatím na prvním místě Velvary o čtyři body před Zápami...

      Po tomto dvojzápase (ofiko se to jmenuje play-off ČFL) bude znám vítěz ČFL a ten bude mít možnost postoupit do FNL. Pokud nezíská licenci, bude tato možnost nabídnuta druhému týmu ČFL a tím bude poražený z Play-off....

      No a vzhledem k tomu, že zatímco SKS B a Domažlice o tuhle licenci požádaly, šušká se, že Velvary, ani Zápy na to nemají zázemí, ani peníze....

      Takže ano - je pravděpodobné, že vítěz naší skupiny postoupí do FNL, i kdyby dvojzápas s vítězem druhé skupiny nezvládl a vítězem ČFL by se nestal.

      • Re: Rezervu Slavie čeká důležité utkání s Domažlicemi

        rakusan     před 24 dny 24.05.2024 18:03 |  
        0 7

        Děkuji za vysvětlení. Z toho tedy vyplývá, že z 2.ligy sestupuje jen poslední, což jsem nevěděl.

        • Re: Rezervu Slavie čeká důležité utkání s Domažlicemi

          kjandourek (admin)     před 24 dny 24.05.2024 19:21 |  
          8 2

          No to úplně ne - ještě je tu MSFL... Z ní také postupuje vítěz....

          • Re: Rezervu Slavie čeká důležité utkání s Domažlicemi

            rakusan     před 24 dny 24.05.2024 19:37 |  
            3 1

            No jo, na tu jsem úplně zapomněl. Díky za trpělivost:-)

  3. Re: Rezervu Slavie čeká důležité utkání s Domažlicemi

    Ragnarok     před 24 dny 24.05.2024 19:18 |  
    2 0

    Budu tam, co bude mít tentokrát občerstvení v nabídce? Těším se.

  4. Re: Rezervu Slavie čeká důležité utkání s Domažlicemi

    hiker42     před 24 dny 24.05.2024 19:38 |  
    13 3

    Já doufám, že Ondra Kolář nastoupí proti Boleslavi v lize a rozloučí se s kariérou v A-týmu. To samé Standa Tecl (a Václav Jurečka).

    Naopak v zápase sezony pro B-tým proti Domažlicím si přeju 2 - 3 hráče z lavičky A-týmu.

  5. Re: Rezervu Slavie čeká důležité utkání s Domažlicemi

    mig52     před 22 dny 26.05.2024 09:22 |  
    2 1

    Nebude to na tv Slavia?