Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 33. kolo

Slavia už před zápasem s Plzní věděla, že nejspíš o nic nehraje. Přesto doma nad týmem, který ji loni připravil o titul, zvítězila dvěma brankami jarního ostrostřelce Jurečky. Vinou absence Alanora hodnotí hráče výjimečně quelhar.

Zápasová atmosféra byla uvolněnější než v jiných zápasech obou soupeřů, Plzeň se především v úvodu zápasu pustila do odvážného napadání až u vápna Slavie, to ale k ničemu nevedlo a naopak sešívaní skórovali z druhé své nebezpečné akce. Druhý gól ovšem nepřidali a ve velké části první půle to vypadalo, že jejich cílem je spíš hrát bago než vstřelit další branku. První poločas navíc rozkouskovala dvě vážnější zranění hráčů Plzně. To první způsobil Matěj Jurásek brankáři Tvrdoňovi v souboji o míč, který byl z Juráskova pohledu naprosto ztracený. V první chvíli jsem nechápal, proč do toho Jurásek vůbec šel, ale z opakovaných záběrů se zdá být důvodem srážky obou hráčů Jemelka, který Juráska postrčil směrem vpřed a Jurásek proto musel udělat delší kroky než by tomu bylo bez zásahu obránce Plzně. Jestli se i tak mohl Jurásek Tvrdoňovi vyhnout nebo ne, to ale ví asi jen on sám.

Druhé zranění přišlo v hlavičkovém souboji, kde Kaša trefil loktem spoluhráče Hejdu. V souboji byl i Ogbu, ale v tomto případě opravdu nelze klást výsledek za vinu vůbec nikomu ze zúčastněných. V druhé půli hosté vyrovnali v situaci, ve které nataženou rukou Durosinmi odstrčil Oscara k zemi. Musím říct, že do sobotního zápasu jsem si myslel, že strkat do soupeře rukama prostě není povolený způsob hry, sudí Zelinka ovšem takové chování pouštěl opakovaně. Upřímně řečeno bych opravdu nerad viděl fotbal se vyvinout ve sport, kde je takové strkání povoleno, myslím, že by se Zelinka hodně divil, kdyby to hráči začali provozovat běžně. Ale když je to jen občas, tak to Zelinkovi očividně nevadí, což je prostě absurdní. Výkon sudího tak v sobotním zápase tak považuji za vyloženě slabý, nechávat bez odpískání zřejmé a očividné fauly není ono vzývané "nechat hru plynout", to je prostě a jednoduše jen špatná práce rozhodčího.

Slavia se dostala zpět do hry a brzy také do vedení po vystřídání, hře hodně pomohl především Lingr. V závěru ale červenobílí nepochopitelně vypnuli a výhru musel zachraňovat heroickým skokem do soupeřovy střely Aiham Ousou. To, jak byli naštvaní hráči soupeře v pro ně bezvýznamném zápase, působilo skoro až nepatřičně, jako by snad nevstřelením vyrovnávací branky přišli o odměnu, která by se do jejich kabiny v opačném případě třeba mohla dostat. Musím říct, že mě ta konečná výhra těšila pak přece jen o trošku více.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 5 - Pořádný zákrok musel vytáhnout až v nastaveném čase, kdy chytil tvrdou střelu do středu brány. Za inkasovanou branku nemohl.

David Douděra - 6 - Na krajích hřiště byla hra v sobotu celkem v pořádku. Douděra byl aktivní, nabízel se, držel šířku hřiště. Dvakrát se dostal ke střele, jednou z těžké pozice přestřelil, podruhé mířil přesně na Staňka.

Tomáš Holeš - 5 - Stabilní výkon, který ničím nevynikal ani do kladu ani do záporu. Ve stoperské dvojici s Ogbuem je tím druhým vzadu.

Igoh Ogbu - 7 - Naprosto dominantní výkon, uvažoval jsem i o osmičce. Zorientoval se na vlastní polovině s míčem a když ho neměl komu nahrát, tak z obležení sám míč vyvezl, dal Lingrovi a sprintem podpořil útok - to byla asi nejlepší individuální akce celého zápasu. Střídal pro problém s přitahovačem. Pokud existuje jakékoli riziko, že by se mu zranění mohlo v ostrém zápase zhoršit, raději bych ho už vůbec nestavěl, ať je v létě připraven na předkola evropských pohárů.

David Jurásek - 6 - Pořád to není ten Jurásek, jakým byl před zraněním, ale tentokrát si po Zafeirisově uvolnění připsal druhou asistenci u první branky zápasu. Působil docela nebezpečně.

Oscar Dorley - 7 - Střed zálohy se mi velkou část první půle moc nelíbil, Oscar ale tento dojem dokázal napravit, asistoval u vítězné branky.

Petr Ševčík - 5 - Chyba, kdy v roli rozehrávače mezi stopery váhal s přihrávkou a přišel o míč, byla trestuhodná a vedla k tutovce Květa. Z velké části přispíval k tomu, že náběhy spoluhráčů za obranu vycházely vniveč, protože míč se točil ve středu hřiště krátkými přihrávkami. Držení míče bylo fajn, ale k šancím tenhle fotbal nevede.

Matěj Jurásek - 5 - Jestli se mohl nebo nemohl Tvrdoňovi vyhnout, to se asi nikdy nedozvíme. Herně to byl klasický Matěj Jurásek, občas záblesk velké kvality, ale mezi těmito záblesky prostoje, kdy je úplně mimo hru. Chybí mi u něj větší touha se do zápasu zapojit, říct si o míč, jít mu naproti.

Christos Zafeiris - 5 - Rozjel akci před první brankou, ale jinak jeho hra trpěla podobnými neduhy jako ta Ševčíkova. Čekal bych jej ve vyšších pozicích, především v situacích, kdy míč rozehrávají Ševčík i Oscar. Když se do hloubi stáhne i Zafeiris, chybí hráči vepředu a Slavia není pro branku soupeře nebezpečná.

Ivan Schranz - 6 - Nahrával na první branku zápasu, spolu se spoluhráči hodně nabíhal, i když se k němu míče často nedostávaly. Závěr zápasu po vystřídání Douděry dohrával na postu pravého obránce.

Václav Jurečka - 8 - Nejen že dvě branky vstřelil, k té druhé navíc výrazně pomohl, když vybojoval u vápna Plzně míč, který měl v držení soupeř. Od vyšší známky ho dělí neproměněná tutovka po přihrávce Lingra. Jurečka vstřelil už 14 ligových branek za Slavii, tu první z nich ovšem až v 12. kole. To je 14 branek za 22 odehraných kol, průměr skoro dvě branky na tři ligová kola. Pokud by se mu tak mělo dařit dlouhodobě, bude mít každý nový útočník velmi těžkou práci se přes něj do sestavy dostat.

Ondřej Lingr - 6 - Jeho příchod na hřiště Slavii výrazně pomohl. Měl sám i jednu velkou šanci, v té však prakticky promáchl.

Mick van Buren - 6 - Také on svou prací pomohl k tlaku Slavie, také on ale v koncovce selhal, v tom si byli s Lingrem hodně podobní.

Aiham Ousou, Lukáš Provod a Stanislav Tecl nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce. Ousou se zaskvěl obranným zákrokem na poslední chvíli v nastaveném čase, všichni ale také přispěli k tomu, že se Slavia dostala v závěru zápasu pod velký tlak soupeře.

33. - Sobota 20. 05. 2023 18:00

Fortuna liga - nadstavba, 2022/2023
2 - 1
1 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

6. Václav Jurečka
69. Václav Jurečka

FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň

Komentáře (21)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 33. kolo

    luk (přítel SN)     před 11 měsíci 22.05.2023 21:29 |  
    21 2

    Zafeiris určitě lepší známku než Ševčík, když šel míč dopředu, tak od něj. Ševa mi začíná připomínat Ruslana Rotaně..

    • Re: Hodnocení slávistů - 33. kolo

      japhy     před 11 měsíci 23.05.2023 09:54 |  
      1 0

      Na Matěje posílal právě Ševa. Byl jsem rád, těšil se na další, ale jak správně píšeš - Rotaň.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 33. kolo

    první rytíř     před 11 měsíci 22.05.2023 22:55 |  
    15 1

    Co měl také Zafeiris dělat, když jej Ševčík naprosto ignoroval? Ti dva spolu hrát nemohou, překážejí si. A proč ten návrat ke starému rozestavení. Naší hře to nijak nepomohlo. A rozhodčí. Asi si myslel, že při brance Plzně řídí ragby.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 33. kolo

    Paul67     před 11 měsíci 23.05.2023 01:19 |  
    12 0

    Oscar byl fantastický, pro mne muž zápasu, s veškerým respektem k panu inženýrovi.. Šéva byl zklamáním, ke dvěma kreativním zàložníkům měl dozadu nastoupit Hromada.

  4. Hodnocení

    mig52     před 11 měsíci 23.05.2023 07:11 |  
    5 1

    Ale no tak Quelhare...!
    Jsem tady občas peskován za neomalenosti (oprávněně), ale ty jako admin by ses měl tohoto vyvarovat. "Vinou absence Alanora"... . Nebylo by vhodnější "Z důvodu absence"... . :)))). Jinak jsi odvedl slušný supl, souhlas hlavně s Ogbu! Stejně potřebujeme zapojit do hry zase Ousoua, kdy najít vhodnější dobu. I já bych byl pro to, posunout v dané sestavě Zafiho výš, protože jinak si s Šévou překáží a spoluhráči ho pak tolik nevyužívají a stlačí ho do průměru.


    Komentář byl uživatelem upraven (23.05.2023 07:14) . Zobrazit původní komentář

  5. Re: Hodnocení slávistů - 33. kolo

    JohnyPine (přítel SN)     před 11 měsíci 23.05.2023 09:11 |  
    5 0

    “ V závěru ale červenobílí nepochopitelně vypnuli a remízu musel zachraňovat heroickým skokem do soupeřovy střely Aiham Ousou.” Nechci byt hnidopich, ale mam dojem, ze Aiham zachranoval vyhru nebo 3 body.

    • Re: Hodnocení slávistů - 33. kolo

      Alanor (admin)     před 11 měsíci 23.05.2023 09:30 |  
      11 0

      Opravil jsem. Závěr zápasu už jsem viděl dobře a ta naše hra v 90+ byla opět tristní. Přijde mi, že jak hrajeme vysunutou obranu, tak hráči vůbec nemají návyky na ten úplný základ, tedy hrát jistě zezadu. Vždyť mi v těch koncovkách často nezvládáme ubránit v klidu ani 5 minut, aby soupeř neměl gólovou šanci, viz Liberec, který měl za 5 minut 2 tutovky a dal z nich potřebný gól, nebo Ousouova minela na Spartě. Naopak my, když potřebujeme dát branku, tak jsme v závěru úplně jaloví (zaplať pánbůh za výjimku u rohu v poháru s Bohemians). Zoufalost a jedna ze zásadních slabin Slavie. :(

      • Re: Hodnocení slávistů - 33. kolo

        JohnyPine (přítel SN)     před 11 měsíci 23.05.2023 09:36 |  
        6 0

        Jeste ohledne toho nastvani, jako by se opakoval zaver minule sezony, kdy to tymy jako Hradec proti Plzni uplne vypustili a naopak proti nam hrali jako o zivot. Pokud se stane zazrak a sparta proti Slovacku prohraje, tak bych se ani nedivil, kdyby Plzen postavila na posledni kolo proti sparte becko a odehrala to v treninkovem tempu. Nechapu tu nenavist proti nasemu tymu. My si nekupovali tituly v 90. Letech, nebo nam nepomahal tlacenim sudich byvaly STBak. Jenom jsme vyhrali 3 tituly v rade a udelali vysledky v Evrope. Je to ceska zavist? Nebo mi neco unika?

        • Re: Hodnocení slávistů - 33. kolo

          Ferguss     před 11 měsíci 23.05.2023 10:31 |  
          3 2

          Minulý rok byla proti Hradci živá kauza s Vlkanovou a Mejdrem. A Plzeň trénuje Bílek, což je sparťan až za hrob, navíc bez smlouvy. Nic víc bych zatím nehledal. U ostatních týmů žádnou výrazné změny v nasazení nevidím.

        • Re: Hodnocení slávistů - 33. kolo

          mig52     před 11 měsíci 23.05.2023 11:37 |  
          3 5

          Nemám rád názory, že proti prádelně kdosi zápas vypustí a proti nám sází život. Pak se to opakuje s odpady.... . Mně to připadá jako jistý projev bulení s tím, že to stejně neovlivníme.

          • Re: Hodnocení slávistů - 33. kolo

            vršek     před 11 měsíci 23.05.2023 15:42 |  
            1 0

            Podstatou toho, proč proti nám hrají ostatní týmy jako o život a perou se v době kdy nevedeme alespoň o fdva góly je jedna podstatná věc. Oni totiž naši rozhodčí v případě našich zápasů volí jiný metr trestání kartami než v zápasech Sparty a Plzně - podle mne byl právě tento princip za rčením, že tým který jede na Spartu už v Průhonicích prohrává 2 : 0. Porovnejte náš zápas vloni s Hradcem kdy je Vlkanova jak utržený ze řetězu a rozhodčí nereaguje, porovnejte zápas náš v Liberci a udělování karet se zápasem Sparty v Liberci a trestání kartami, i v zápase Sparty s Bohemkou je zcela evidentní jak rozhodčí v druhé půli trestal kartami - žlutá za zdržování při rozehrávce standardky... a žlutá pro Prekopa kdy šli oba hráči stejně do balonu a došlo ke střetu, no, Mejdr se krásně "válel" a řval bolsetí. I zápas s Plzní to jen potvrdil - jak mohl Jemelka dohrát zápas bez druhé žluté a chování Mosquery v zápasech s námi pak vše jen potvrzuje. Vrcholným příkladem jsou třeba naše zápasy v Ostravě kdy hráči Ostravy s námi hrají jak o žívot, ale když přijela Plzeň či Sparta najednou je třeba z Fleischmana naprostý beránek.... Zápasy v Plzni a na Spartě pak jen toto potvrzují - oni totiž ostatní týmy díky svým slabým kádrům nesmí mít hráče trestané žlutými, kdo by vlastně pak nastupoval v zápasech se sobě rovnými, tím teď myslím skutečně kvalitu soupeřů....Tohle není o vypuoštění zápasů či jejich "zaplacení" to je ochrana proti trestům v dalších zápasech.

      • Re: Hodnocení slávistů - 33. kolo

        stomiro     před 11 měsíci 23.05.2023 10:30 |  
        6 0

        Je to tak, bohužel. V posledních dvou sezónách je naše obrana pod tlakem velmi zranitelná, nejvíc na konci zápasů, ale někdy i v průběhu, kdy tým kontroluje - byť jalově - hru ( např. v Budějovicích) a soupeř dá neuvěřitelně snadno z nákopu gól. Stalo se to obraně v různém složení, tak jen vzpomínám na éru Ondry Kúdely, kdy nám skoro nešlo dát gól... Ale to je pryč . Až na tuhle výhradu byl zápas s Plzní slušný ( byť vzhledem k situaci v tabulce), s hodnocením souhlasím. Na zápase jsem byl a odcházel jsem s pocitem, že kdyby trenéři ustálili tuto ( nebo obdobnou) sestavu na začátku jara, tak máme o nejmíň 8 bodů víc a nemusíme pozorovat Sparťany hýkající štěstím...

  6. Re: Hodnocení slávistů - 33. kolo

    Filda14     před 11 měsíci 23.05.2023 11:19 |  
    6 1

    Ještě k rozhodčímu bych doplnil, že naprosto nepochopitelně nedal druhou žlutou za opakované stažení Lingra zezadu. O tom se vůbec nemluví. Měli bychom si udělat pořádek v zákulisí, takhle budeme druzí pořád.

    • Re: Hodnocení slávistů - 33. kolo

      SLAVIESTA     před 11 měsíci 23.05.2023 11:58 |  
      3 4

      Pořádek v zákulisí, to žertuješ! My budeme raději psát přihlouplé dopisy a omlouvat se, že ženy v nějakém okamžiku, nezahrály úplně fér atd. To vše za podpory zhruba poloviny zdejších nadšenců nad každým krokem vedení Slavie.

      • Re: Hodnocení slávistů - 33. kolo

        Filda14     před 11 měsíci 23.05.2023 12:14 |  
        3 1

        JT ale musí mít velké slovo, když na podzim uvedl, že Sparta kvůli rozhodčím přišla o šest bodů....

  7. Hodnocení slávistů - 33. kolo

    Myšák     před 11 měsíci 23.05.2023 13:36 |  
    3 4

    Můj názor je, že i přes všechny chyby, které jsme udělali (a nebylo jich málo) stačilo trochu víc štěstí a titul byl v pohodě náš.

    • Re: Hodnocení slávistů - 33. kolo

      vršek     před 11 měsíci 23.05.2023 15:46 |  
      3 1

      Jaké štěstí myslíte - všichni víme kolik jsme zbytečně poztráceli bodů. jak byla ovlivněna celá soutěž naším "zářezem" v Liberci pod vedením p. Zelinky a VAR a hlavně jakým způsobem je Sparta naprosto bez skrupulí tlačena k titulu!!!

      • Re: Hodnocení slávistů - 33. kolo

        Myšák     před 11 měsíci 23.05.2023 16:57 |  
        1 2

        Myslím,že dát si v posledních vteřinách nastavení vlastňáka je smůla, nebo si myslíš, že v tom má zase prsty Šádek, neboo Křetínský???

  8. Re: Hodnocení slávistů - 33. kolo

    vršek     před 11 měsíci 23.05.2023 16:17 |  
    6 3

    Za to co předvedl Tecl při protiútoku soupeře na konci zápasu by si hodnocení určitě zasloužil.
    Za tohle by Staník dohrál u každého trenéra už ve starších žácích, no, tedy pokud by neměl "tlačícího tatínka".


    Komentář byl uživatelem upraven (23.05.2023 16:18) . Zobrazit původní komentář

  9. Re: Hodnocení slávistů - 33. kolo

    Kikoriki     před 11 měsíci 23.05.2023 16:27 |  
    6 1

    Byl jsem se s kluky rozloučit (v neděli půjde brácha). Sezóna byla hezká, plná úžasných emocí. Díky za to. Seděl jsem tam dlouho po zápase a byl hodně smutný. Tohle byl titulový tým, nejvíce gólů, nejméně obdržených, hezký, kombinační fotbal, asi 3 miliony centrů a 10 milionů náběhů. Proto to bolí ještě víc. A myslím, že i z nálady těch dalších 15,500 lidí to bylo znát.
    V podcastu se mluvilo o tom, jak je těžké obhajovat a že přijde útlum atd. Ale my neměli útlum, ani loni, ani letos. A přesto už dva roky bez titulu. Herně výrazní, jen tomu chyběl ten krůček. Drobnosti, které vyústili v tuhle žumpu, když rudý ucítili šanci.
    Nejen ty penalty, ale i další potencionální červené, nebo červené soupeřům, otočené 4-5 standardek, roh, aut, otupit tlak. Těhle věcí se děje milion a já nevěřím, že to je čisté. Navíc nám od zápasu v Teplicích nebyl ani jeden trochu hraniční okamžik přisouzen. Nejen penalta, ale byly tam i neuznaný góly z ofsajdu, při absenci kalibrované čáry (kdy pomezní nesignalizoval). Prostě cítím velkou pachuť.
    Letos nemá titul lepší tým. Loni si to Plzeň uhrála alespoň buzerantským fotbalem, ale to co bude mít titul letos, je tak na prostředek tabulky.
    Těší mě nasazení a bojovnost našich hráčů. i když herně tam byly bídné výkony, tak nikdy nikdo nic nevypustil. Těší mě, že i když jsem nehráli LM, tak máme mnoho hráčů prodejných, těší mě, že máme takové úžasné fanoušky.
    Takže prosím, od příštího roku, zase zlatý hattrick. Nějak to chci zase zažít.

  10. Re: Hodnocení slávistů - 33. kolo

    zeleznik2     před 11 měsíci 23.05.2023 21:15 |  
    1 0

    Jen odbočka, statistiky:

    Střely celkem: 13: 9, z toho na bránu 8:2!!, mimo 3:5. zblokované2:2
    Rohy: 10:2
    Držení míče: 60% - 40%
    Zákroky brankářů: 1:6.
    Fauly: 8:15
    ŽK: 1:2
    Offsides. 2:1