Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 16. kolo

Slavia úspěšně zakončila ligový podzim pohodovou výhrou na hřišti utrápeného Zlína.

Zlín je teď týmem s nejhorší formou v lize a trochu jsem měl obavy, aby k výměně trenéra nesáhl ještě před zápasem s námi. Přeci jen změna na postu kouče mužstvo většinou nakopne v podobě větší bojovnosti a tým je dopředu pro soupeře méně čitelný. Nestalo se tak, Jelínek se pakuje až po zápase s námi. Ten byl z velké části rozhodnutý už po pěti minutách, ve kterých se Slavia prosadila dvakrát. Po poněkud lehkovážné pasáži pak definitivně rozhodl Olayinka, ve druhé půli pak přesvědčivou výhru pečetil svou druhou brankou Lingr. Náš výkon po většinu zápasu sice nebyl bůhvíjaký (čemuž odpovídají i vyrovnané statistiky ohledně střel a držení míče), ale je třeba ho brát v kontextu držení spolehlivého vedení. A je určitě lepší rychle rozhodnout a zbytek zápasu už nějak dohrát než soupeře drtit, ale ne a ne vstřelit gól.

Slavia tak zakončila ligový podzim ve velmi dobré formě. K úplnému uzavření této části sezony pak ještě chybí páteční osmifinále domácího poháru v Karviné. Pokud zvládneme roli favorita, tak budeme moci být se závěrečným měsícem (tedy období po druhé prohře s Kluží) velmi spokojení. Postup v Evropě jsme sice už na poslední chvíli neurvali, ale nakonec se ukázalo, že se stejně prohrál už předtím. Naopak v lize došlo k zásadnímu posunu, když první Plzeň pro mě překvapivě poztrácela hned pět bodů. Naše manko na ni tak čítá už jen dva body, což je vzhledem k jarní domácí odvetě marginální náskok a v boji o titul jsme tak víceméně na stejné startovní čáře. Což je skvělé. Být to o bodů sedm, jak to ještě před pár týdny vypadalo, by bylo mnohem krušnější a Viktoria by byla výrazným favoritem.

Proč šly výkony Slavie poslední měsíc jednoznačně nahoru? Návrat opor z marodky za tím není. Ta bohužel zůstává nadále přeplněná a nezbývá než doufat, že se situaci podaří aspoň částečným způsobem korigovat, aby nás neomezovala jako poslední rok a půl. Za zásadní vidím ustálení sestavy, což bylo téma, které se nejen mezi slávisty během podzimu probíralo mnohokrát. Týmu pomohlo "znovunalezení" Hromada s Oscarem ve středu zálohy, návrat Koláře i sázka na Jurečku na hrotu. A nakonec se chytil i kritizovaný Santos. Z mého pohledu se i o něco více a správně vsadilo na vítězné či bojovnější typy - hlavně na Lingra s Hromadou. Přispěl k tomu samozřejmě i Olayinka a též Jurečku pokládám za důraznějšího útočníka, než je Tecl nebo Sor.

Pohárový zápas s druholigovým soupeřem z Karviné zhodnotím maximálně v komentáři, proto bych už teď chtěl popřát všem slávistům krásné svátky (poněkud brzy, ale co se dá při konání MS v tak absurdním místě, jako je Katar, dělat). A Slavii pevnou kostru týmu a co nejméně zranění. Výsledky se pak dostaví.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 7 - Potvrdil svou dobrou formu po návratu do branky. Velmi dobře vychytal v šanci Dramého, poté kryl i nepříjemnou střelu Jawa.

Lukáš Masopust - 6 - Má podíl na prvním a posledním gólu. U první branky pohotově vhodil aut, u závěrečné si připsal asistenci. Dozadu to z jeho strany nebylo bez větších chyb. Hlavně ztráta míče za stavu 2:0 a zblokované střele Filla byla strašná. Šest minus.

Taras Kačaraba - 5 - Celá obrana fungovala spíš průměrně a slabý Zlín měl šancí víc, než by bylo záhodno. Neinkasovalo se tak i díky nemohoucnosti soupeře. Kačaraba se třeba srazil se spoluhráčem při hlavičce, přičemž míč neměl ani jeden a propadl do šance.

Eduardo Santos - 5 - To stejné jako u Kačaraby. Špatný výkon to od stoperů přímo nebyl, čisté konto se udrželo, ale nedůrazů tam bylo hodně. Jako když se Santos ukopl a naservíroval míč protihráči za sebou. Při hlavičkové šanci pak nepokryl Filla a bránil již obsazeného protihráče.

David Jurásek - 6 - Podal mírně nadprůměrný výkon. Více nevyčníval ani v pozitivním, ani v negativních duchu. Celkově má za sebou velmi vydařený podzim.

David Douděra - 7 - Dal důležitý gól na 2:0, když si výborně naběhl i chladnokrevně zakončil. Podzim z jeho strany hodnotím jako průměrný. Jako nový hráč se rychle dostal do základu, ale má nedostatky při bránění. Čekal bych od něj i o trochu lepší čísla směrem dopředu. Ale start do angažmá v Edenu to určitě není špatný.

Jakub Hromada - 6 - Zápas odehrál poctivě jako vždy. Závěr podzimu by pro něj mohl být průlomový. Dostal se napevno do základu a ukázal, že může být leckdy platnější než na první pohled líbivěji hrající hráči. Jsem zvědav, jestli si pozici udrží i do jara.

Oscar Dorley - 7 - Jeho stažení do středu hřiště se povedlo. Oscar hrál slušně i na beku, ale při kvalitě D. Juráska by byla škoda, aby jeden z nich vždy seděl. Ve Zlíně se Oscar blýskl skvělou asistencí na Douděrův gól. O půli střídal kvůli menším zdravotním problémům.

Ondřej Lingr - 9 - Zápas Ondrovi vyšel a v plné síle ukázal jeho přednosti - tedy důraz a zakončení ve vápně a jeho okolí. Ač to tak možná nevypadalo, tak u první branky nebylo na zakončení tolik místa, Lingr se ale trefil přesně. U své druhé branky byl pak důrazný a znovu přesný. Pěkným centrem ze standardky navíc asistoval na gól Olayinky. Nejlepší hráč zápasu.

Peter Olayinka - 7 - Jeho výkony v závěru podzimu jsou na slušné úrovni a patří ke stabilně lepším hráčům. To bych od něj při jeho zkušenostech i pozici v mužstvu čekal. Vstřelil branku na 3:0 po výborném výskoku a přesné hlavičce.

Václav Jurečka - 7 - Střelecky se teď dvakrát neprosadil, ale ve hře je platný. Skvělou patičkou nahrál na první branku utkání Lingrovi. Měl ještě několik dobrých akcí a střeleckých pokusů. I kvůli zranění se sice neprosazoval ve Slavii úplně snadno, ale nakonec na podzim své kvality ukázal. Podle mě je platnější než Tecl. Ten sice vstřelil gólů víc, ale hattricky proti odevzdaným soupeřům mají malou hodnotu v boji o body. O Sorovi se pak nemá cenu bavit, ten má za sebou hlavně kvůli zranění tragický podzim.

Lukáš Provod - 5 - Odvedl standard, druhá půle už byla z naší strany spíše údržbová. Lepší pětka.

Stanislav Tecl - 5 - Zápas se během jeho pobytu na hřiště spíše jen dohrával. Více se neprosadil.

Moses Usor - 5 - Dával jeden dobrý centr na Olayinku, jinak už se zápas spíš dohrával.

Ewerton a Ondřej Kričfaluši nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

16. - Neděle 13. 11. 2022 18:00

Fortuna liga, 2022/2023
0 - 4
0 - 3
FC Zlín
FC Zlín

SK Slavia Praha

Komentáře (22)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    žbl68     před rokem 15.11.2022 16:20 |  
    3 5

    souhlas, jinak dále i s vědomím, že to byl " jen" Zlín - vímě jak umí trpaslíci potrápit ...
    - snad jen (neřekl bych nikdy, že tohle napíšu :-) ... ) - u Hromady výše - na - 7
    - oscar - 6
    - lingr - 9,44
    - olyi a jurečka ruku v ruce - 8
    - Tecl - 4 - 23 minut je dost času na gol od útočníka ...


  2. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    Wulfstan (přítel SN)     před rokem 15.11.2022 16:47 |  
    5 0

    No prosim, Masopust 6 a tady ho někdo chtěl kopnout do... něčeho. Já viděl jen druhou půli a za tu bych mu dal tak 5,5.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      rakusan     před rokem 15.11.2022 17:17 |  
      14 0

      Masopust je fotbalista, bez diskuze. Je nesmírně užitečný kdekoliv.

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        Papol     před rokem 15.11.2022 21:54 |  
        9 5

        Jo, souhlasím, velmi dobrý hráč, ale proč si nepřiznat, že mu to v poslední době tak nejde

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          rakusan     před rokem 16.11.2022 10:50 |  
          5 0

          Tak samozřejmě, chybu udělá každý. Ale i když mu to "nejde", tak jsem vždy rád, když je na hřišti.

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          Wulfstan (přítel SN)     před rokem 16.11.2022 11:44 |  
          3 1

          Oliemu to taky chvíli nešlo, Kolářovi ještě větší chvíli, teď má holt slabší chvilku Masopust, ale třeba i Usor, o Sorovi nemluvě. Však ono to zase půjde.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      Lunaris     před rokem 15.11.2022 19:13 |  
      7 8

      Kdybych to psal já, dám mu tak 4. Šestku by dostal za náběhy dopředu a podíl na gólech, trojku za návraty a bránění a trojku za mezihru, takže celkově taková slabá čtyřka by to byla. Doporučuju si pustit tu první půli, která byla horší.


      Komentář byl uživatelem upraven (15.11.2022 19:32) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      vlk30 (přítel SN)     před rokem 16.11.2022 17:04 |  
      1 0

      Tady občas kopou do prdele kde koho, včetně největšího myslitele.

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        Wulfstan (přítel SN)     před rokem 16.11.2022 19:00 |  
        0 1

        To už je takovej místní folklór.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    kupik     před rokem 15.11.2022 16:51 |  
    24 0

    Dobrý odpoledne,přátelé
    s hodnocením víceméně souhlas,na známkování má každej jiný úhel pohledu.Můj pohled je však upřen na dvě jména.LINGR a DOUDĚRA.Tihle dva hoši jsou srdcaři a hecíři co nevypustěj ani ň.Pravda,někdy při bránění se potkají s chybkou či nepříliš dobrým výběrem místa,ale jejich rvavost,chuť se nestále nabízet,bojovat a tím strhnout i další z mančaftu je pro mě daleko větší devízou než utajená brazilská samba.A samozřejmě nerad bych vynechal i oba Jurásky,byť ten jeden toho příliš nenahrál ale ukázal nám co v něm doutná,a pak Oscar.Má výborný vidění,čte celý hřiště a umí dát balón jako dával Stanciu.Na tyhle kluky koukám s radostí i hrdostí,hrajou opravdu srdcem.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      Gordo     před rokem 15.11.2022 17:51 |  
      20 1

      Za mě byl Douděra výborný nákup. Velký slávista,srdcař a těch není nikdy dost.

  4. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    guyincognito     před rokem 15.11.2022 16:56 |  
    8 3

    Btw to, že Grygera odvolal trenéra Jelínka ačkoli mu nedal k dispozici ani jednoho (!) klasického útočníka prvoligové kvality je a absolutní alibismus a šlendrián. Se Silným v útoku by to fakt o moc lip neodkoučoval nikdo.
    To je jak v Pardubicích, kde maj v útoku Černého s pupkem a hrozně se diví, že nestřílejí góly. Hlavně že platí smlouvy Filovi, Reiterovi, Vackovi a podobným odvařencům.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      kjandourek (admin)     před rokem 15.11.2022 17:45 |  
      4 2

      Takhle... ano - přestupová politika Zlína je šílená... o tom netřeba diskutovat, píše se to i tady: https://twitter.com/Baaza22/status/1592243906066145280?fbclid=IwAR2OomjgPNPnrn4lGOZPFbvd69eabdKkX8jd1XU-iIv1eCaAs0-sw_9YPrU

      Přesto se nemohu zbavit dojmu, že základní sestava Zlína nebyla zvolena úplně ideálně... Silný v základu namísto Jawa, který nás trápil už v Edenu a i tady ve druhé půli byl znát... Vukadinoviče s jeho brejkovými schopnostmi bych také čekal od začátku, podobně Dramého....

      takže bych úplně nesouhlasil s tvrzením, že by to nikdo neodkoučoval o moc lépe...

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        pehacko     před rokem 15.11.2022 20:23 |  
        3 2

        Tak Karle, ty bys odkoucoval lepe 101 ze 100 ligových zapasu, ale nemas cas, protoze musis tady hlidat na SN a to je moc dobre!

      • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

        IJS     před rokem 15.11.2022 20:37 |  
        6 0

        Taky mi přišlo, že všichni hráči Zlína, kteří střídali, byli lepší než ti ze základu. A speciálně bijec Jawo se mi líbil a byl jsem rád, že nehrál do začátku. Prý ve Zlíně končí a má jít do Boleslavi... Že by konec Škoďáka v Bolce?!

        • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

          Arya     před rokem 16.11.2022 15:26 |  
          5 0

          Škoďák by byl skvělej jako mentor do béčka...

  5. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    IJS     před rokem 15.11.2022 20:31 |  
    3 0

    S hodnocením i se známkami bych asi, jako vždy, souhlasil. Jen mi přijde, že oba stopeři tentokrát nebyli vyrovnaní. Santos hodně chyboval a opět se snažil hrát "profesorsky" a moc mu to nešlo. Kačaraba hrál jednoduše a nevzpomínám si, že by udělal nějakou výraznější chybu. Ale je fakt, že netvořil! Jen mě překvapilo, jak je rychlý. To bych u chlapa jeho figury nečekal! Střídající hráči se fakt tentokrát nedají hodnotit ! Sice se jen dohrávalo, ale na hřiště šli hlavně ofenzivní hráči a ti neměli šanci něco udělat. Až se bude hodnotit podzim, tak jsem zvědavý jaký bude pohled na Ewertona a Usora. A to z hlediska jejich přínosu pro hru a tým. Usor byl dobrý jen do začátku září a Ewertona jsem před zraněním asi neviděl a potom mě nepřesvědčil...

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      Papol     před rokem 15.11.2022 21:50 |  
      4 4

      Jak tedy může Kačaraba dostat stejnou známku za celý zápas jako Tecl, který opravdu nic nevytovřil....

  6. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    SLAVIESTA     před rokem 16.11.2022 09:19 |  
    4 11

    Celé obraně bych snížil známku o jeden stupeň. Jako celek působila chvílemi zoufale a jen díky velmi slabému a neproduktivnímu soupeři jsme góly nedostali.

    • Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

      honza1947     před rokem 16.11.2022 15:38 |  
      5 0

      Bylo to evidentně dáno tím, že oba stopeři hráli relativně brzy se žlutou kartou. Za prakticky rozhodnutého stavu od 30. minuty nebylo třeba riskovat vyloučení stopera a jeho ztrátu i pro utkání MOLcupu. Masopust není obránce, někdy se vzadu trochu pletl, ale dopředu byl vynikající. Na Juráska myslím začala trochu padat únava. Podstatné je, aby to hoši uskákali v pátek bez ztráty kytičky.

  7. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    Taky     před rokem 16.11.2022 14:36 |  
    4 0

    Díky za hodnocení.
    Kolářovi bych přilepšil na 8.
    Tak jo, začneme si i tady přát šťastné a veselé, jako na Veselé(ho) tribuně.... :-)

  8. Re: Hodnocení slávistů - 16. kolo

    vlk30 (přítel SN)     před rokem 16.11.2022 17:00 |  
    2 0

    Kolář rozhodně podceněn, jinak tak nějak souhlas.