B-Tým

B tým: Slavia - Dukla 1:3

Béčko nestačilo na Duklu a na Xaverově prohrálo 1:3.

Reportáž ze zápasu k dispozici na oficiálním webu Slavie zde.

5. kolo - Neděle 28. 08. 2022 10:15

Fortuna národní liga, 2022/2023
1 - 3
0 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

88. Matouš Nikl

FK Dukla Praha
FK Dukla Praha

7. Matějka
62. Matějka
63. Kim

Komentáře (23)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: B tým: Slavia - Dukla 1:3

    Ragnarok     před rokem 29.08.2022 08:57 |  
    16 0

    Je to úplně jedno. Kluci hráli slušně, 2. liga se zachrání a zkušenosti jaké naberou v tomhle věku se vyplatí. Doporučuji chodit. Je to zadarmo a jsou to fajn dopoledne, navíc s dětmi si to užijete víc než v Edenu, je tam volněji, víc prosoru a pohoda.

    • Re: B tým: Slavia - Dukla 1:3

      kjandourek (admin)     před rokem 29.08.2022 09:37 |  
      2 0

      Já tedy budu trochu oponovat - byl jsem tam dvakrát ze tří zápasů... a najít po začátku zápasu na hlavní tribuně dvě volné sedačky vedle sebe byl docela kumšt... :-)

      • Re: B tým: Slavia - Dukla 1:3

        Ragnarok     před rokem 29.08.2022 09:52 |  
        2 0

        Já chodím za branku a tam je to fajn. Krom derby tedy.

        • Re: B tým: Slavia - Dukla 1:3

          kjandourek (admin)     před rokem 29.08.2022 09:59 |  
          2 0

          Tam to na Prostějov bylo ještě zavřený.... a propó - kudy se tam jde? Když přijdu od zastávky, tak mě to nasměruje na hlavní tribunu a to ještě tak, že abych se dostal za branku se slávisty, musel bych jí celou nějak projít - je tam ještě jeden vchod?

          • Re: B tým: Slavia - Dukla 1:3

            Ragnarok     před rokem 29.08.2022 11:02 |  
            1 0

            Procházím to. Já parkuju na tom sídlišti, myslím, že tam bydlí Ivo Knoflíček. O jiním vchodu než od sídliště nevím. Jednou jsem se tam vyskytl na druhé straně, ale asi tam hrál Xaverov. To jsem si ještě loni spletl sobotu s nedělí :)

          • Re: B tým: Slavia - Dukla 1:3

            Karel1 (přítel SN)     před rokem 29.08.2022 12:02 |  
            1 0

            Když se jde na západní tribunu za brankou, tak se obejde hlavní tribuna venkem a je tam pak vstup. Na derby tam bylo docela plno, teď na Duklu jsem už byl na hlavní (mám to radši, zvyk z Edenu) a za brankou už bylo jen pár lidí.

            • Re: B tým: Slavia - Dukla 1:3

              kjandourek (admin)     před rokem 29.08.2022 13:30 |  
              0 0

              Já byl na Prostějově a na Dukle.... a teď mě zarazilo, že jsem viděl někoho, kdo si koupil vstupenku a u vchodu na ní koukli a řekli, že to musí obejít.... já jako permanentkář dostal tu, na níž bylo napsáno "permanetka-zdarma"... a vchod č.1... tak jsem si právě říkal, jestli se tedy nedá koupit vstupenka přímo na jiný vchod... Protože mi přijde těžce nepraktické, že vlezu na hlavní jediným vlezem a jsem na kraji s tím, že na druhou strunu se musím protahovat hledištěm.... Ovšem zase mě zarazilo, že se nacházím za lavičkou hostí a polovina tohoto sektoru fandí hostům.... :-)

              • Re: B tým: Slavia - Dukla 1:3

                Karel1 (přítel SN)     před rokem 29.08.2022 13:50 |  
                0 0

                Jo, s těma vstupenkama pro permanentkáře to mají nějak divně vymyšlený. Před Duklou mi paní pokladní dala lístek na západní tribunu a jí říkám, jetli nemá lístek na hlavní. Ona že ne, ten prý dává druhá pokladna. No a protože se dá snadno vyjít ven, tak jsem vyšel, šel k té druhé pokladně a bylo vymalováno.

                • Re: B tým: Slavia - Dukla 1:3

                  kjandourek (admin)     před rokem 29.08.2022 14:00 |  
                  0 0

                  je fakt, že tam jsou dvě pokladny.... na zápas s Prostějovem byla otevřena jenom jedna.... a taky se šlo jenom na hlavní tribunu, ta za bránou byly zavřené.... teď byly otevřeny obě a já šel k té samé, co minule, protože u té druhé byla fronta... krátká, ale fronta... možná tedy ta druhá dává lístky na vchod z boční ulice...

    • Re: B tým: Slavia - Dukla 1:3

      deny91     před rokem 29.08.2022 11:53 |  
      5 0

      Je to tak. Hrajou nám tam kluci, co jim je 18 a to je to podstatné - že už v tak mladém věku hrají profi chlapskou soutěž a to hned tu 2. nejvyšší. Tohle jim strašně dá. Výsledky jsou až druhořadé, hlavní je rozvoj talentu.

      • Re: B tým: Slavia - Dukla 1:3

        kedul     před rokem 29.08.2022 14:23 |  
        6 0

        Souhlas, ale udržet FNL je nepřekročitelnou podmínkou.

        • Re: B tým: Slavia - Dukla 1:3

          deny91     před rokem 29.08.2022 14:30 |  
          2 0

          Nevím o tom, naopak vedení mluvilo tak, že to pro ně nutností není, že jde hlavně o rozvoj jednotlivých hráčů. Na FNL se primárně dělala spolupráce s Vlašimí, Béčko ve FNL je nad plán. To mělo být prvním aklimatizačním prvkem pro talenty v dospělém fotbale a vůbec to nemělo být o výsledcích.

          • Re: B tým: Slavia - Dukla 1:3

            SmrtSpartě1892     před rokem 29.08.2022 22:57 |  
            4 0

            Ano je to nad plán, ale když už ji máme, tak je to obrovská výhoda a musíme ho tam udržet za každou cenu. Mít možnost rozehrávat hráče a zároveň je nasazovat v áčku v případě potřeby je skvělá výhoda, bohužel ve Vlašimi když se někdo chytne, tak ho můžeme stáhnout zpět až za několik měsíců. V béčku se může chytit talent a za týden může dostat šanci v lize.

            • Re: B tým: Slavia - Dukla 1:3

              kjandourek (admin)     před rokem 30.08.2022 09:27 |  
              0 2

              Ale to je jediná výhoda... a ruku na srdce - kolik takových hráčů, že hned z fleku mohli být přínosem áčku, jsme v životě viděli?

              • Re: B tým: Slavia - Dukla 1:3

                Maeden (přítel SN)     před rokem 30.08.2022 15:54 |  
                2 1

                Jen z poslední doby Sima a Usor, u nich se počítalo s pozvolnějším přechodem a po pár týdnech hráli za áčko.
                Pak je tu výhoda v případě velké marodky jako proti Linzi, tehdy mohl hrát někdo otrkanější v dospělém fotbale než 17letí dorostenci Pudilové (i když nezklamali) a třeba by se chytnul.
                A třeba předloňský závěr náročné sezóny: kdybychom tak mohli nechat opory odpočinout a dohrát ligu s lavičkou a hráči béčka se zkušenostmi z FNL. Určitě by to bylo s menším riskem ostudy i mediálního shitstormu, že znevažujeme soutěž. Letní příprava by pak mohla být s komplet kádrem, s Ferencvarosem by to možná vypadalo jinak, třeba by si neuhnali zranění z únavy Provod, Masopust a další, na konci sezóny by zbylo víc sil na boj o titul...

                • Re: B tým: Slavia - Dukla 1:3

                  kjandourek (admin)     před rokem 30.08.2022 16:13 |  
                  2 0

                  Sima a Usor šli přece do áčko rovnou z ČFL.... Sezónu, o níž je řeč, jsme chtěli dohrát bez prohry, takže nevěřím tomu, že bychom dali příležitost většímu množství hráčů z béčka, než jsme dali - stejně jsme do hry poslali Samka, Višinského a Riga... dále jsme se připravovali na finále poháru, takže nebylo možné ten kádr áčka rozpustit a dát mu úplné volno...

                  Masopust normálně odjel na ME, které odehrál.... Letní příprava s komplet kádrem by mohla být pouze v případě, že bychom na ME vůbec nepostoupili, nebo že bychom z něj nějak omluvili devět reprezentantů...

                  • Re: B tým: Slavia - Dukla 1:3

                    Maeden (přítel SN)     před rokem 30.08.2022 20:39 |  
                    0 1

                    Kdybychom si řekli, že je pro ně ČFL málo a dali je do Vlašimi, tak si je tak rychle nestáhneme, stejně jako si za pár dní už nestáhneme Riga, i kdyby začal hrát ve Vlašimi jak pánbůh. Mít loni FNL, Višinský mohl hrát tam a občas naskočit za A, zcela určitě by nabral víc zkušeností než na lávce v Liberci. Podobně Samek, který nadějně začal a pak se vytratil, pro něj už byla ČFL málo a áčko moc.
                    Sám Tvrdík zpětně říkal, že po jistotě titulu měli dát reprezentantům volno místo honění doublu a nesmyslného rekordu, já jsem si to říkal už tehdy. Po všech lockdownech a karanténách by jim týden dva s rodinou pomohl i mentálně. Že by přijeli na ME s pupkama, to snad nehrozilo. Mohli mít o něco kratší následnou dovolenou a zapojit se do přípravy dřív. Dohrát to s hráči z profesionální soutěže by byl menší risk než s klukama, co kopali jen proti poloamatérům nebo mládežníkům, mohlo jich tam být klidně víc. Jasně že by bylo keců na Tydýtově, na iSpartu i tady, ale to bude i když vyhrajeme EKL na penalty.
                    Druhá našlapaná sezóna se na hráčích podepsala a nikdo mi nevymluví, že zranění Masopusta, Bořila, problémy Holeše a dalších i náš kolaps na konci neměly nic společného s dlouhodobým přetížením.

                    • Re: B tým: Slavia - Dukla 1:3

                      kjandourek (admin)     před rokem 30.08.2022 20:53 |  
                      1 0

                      Ale pořád to není o tom, že by každou sezónu v béčku byl frajer, který by prošel všemi mládežnickými kategoriemi a přes béčko se stal hráčem, který by měl na áčko... Poslední takový byli Zmrhal a Souček, před nimi Šmicer a Bejbl...

                      Sima a Usor přišli do béčka, ale záhy se ukázalo, že jsou to hráči do áčka - bez ohledu na to, kde béčko hraje...

                      Já prostě nevěřím tomu, že hráči, kteří na jaře 2020 hráli ve Vlašimi mohli najednou nastoupit za áčko - Tvrdík to říkal coby "generál po bitvě" až potom, co se v létě stalo... trenérský štáb chtěl dohrát sezónu bez prohry, připravoval tým na souboj o další trofej (finále poháru) ... a zdůrazňuji - i tak v tom závěru sezóny do ligy nastoupili Samek, Višínský a Rigo....

                      nemám nic proti tomu, když bude béčko ve druhé lize, ale pouze v případě, že ti hráči na to budou mít.... abychom nedrželi béčko ve druhé lize na sílu tím, že tam na polovinu zápasů pošleme pět až deset hráčů z áčka... pokud tak, jako to Šmiga a spol vykopali i udrží, je to v pohodě... ale musí nám z dorostu trvale proudit hráči ve věku 17-19 let, kteří na tu soutěž mají... pak to bude mít smysl... Jinak je to zbytečné...

            • Re: B tým: Slavia - Dukla 1:3

              deny91     před rokem 30.08.2022 15:11 |  
              0 0

              Tak samozřejmě to velká výhoda je. Ale primárním cílem je rozvoj talentů. Nemá teda význam potom dávat polovinu sestavy z áčka, aby se zachránila 2. liga, když to bude na úkor startů mládežníků.

  2. Re: B tým: Slavia - Dukla 1:3

    slamacek (přítel SN)     před rokem 29.08.2022 19:34 |  
    0 0

    vstup je tedy divoky. je potreba se zeptat kam ten lisetk je, nebo jej chcete. ono se to snad nejak vyladi, casem.

    jinak pekny zapas a nakonec "zluty valec" vyhral. no valec. Hodne se mi libil Subrt, ale jeste s nim bude prace

    • Re: B tým: Slavia - Dukla 1:3

      kjandourek (admin)     před rokem 30.08.2022 09:25 |  
      0 0

      Tak ona ta Dukla sice ještě nezískala bod, ale má víceméně ligový kádr.... Matějka, Havelka, Moulis, Huf, Buchvaldek... to jsou všechno hráči, kteří tu ligu hráli a vypadali, že na ní mají...

      • Re: B tým: Slavia - Dukla 1:3

        slamacek (přítel SN)     před rokem 30.08.2022 10:57 |  
        0 0

        tak urcite. Skoda, nevyuzitych sanci na srovani, to byla pasaz kde se to lamalo. Ale pekny fotbal od nasich mladiku. Jen tedy moc zbytecnych ztrat, ale verim se ze se kluci budou zlepsovat

        • Re: B tým: Slavia - Dukla 1:3

          kjandourek (admin)     před rokem 30.08.2022 11:27 |  
          1 0

          Určitě se všichni kluci mohou posunout do dospělého fotbalu.... z mého pohledu tam je řada nepřesností a pak mnoho doteků navíc.... místo hry z první, druhé si každý ještě udělá kličku a tlačí hráče před sebou... a na téhle úrovni už je každý natolik fyzicky vyspělý, že se ty soupeři dokáží vrátit za míč, prostory zavřít, utěsnit a dostat se do souboje...

          Každopádně ty dvě Šmigovy šance v první půli měly skončit gólem a bylo by to o něčem jiném :-)