Ženský fotbal

Ženy po domácí remíze s FC Rosengård 0:0 postupují do čtvrtfinále ligy mistryň!

Fotbalistky SK Slavia Praha v pražské odvetě s týmem FC Rosengård uhájily remízu 0:0 a v součtu s vítězstvím 3:2, které si přivezly z prvního zápasu, postupují do čtvrtfinále ligy mistryň.

Zatímco muži buší na dveře štědře dotované Ligy mistrů již více než deset let marně, slávistické ženy jsou v poněkud méně velkoryse dotované ženské verzi této soutěže jako doma. Loni postoupily až do čtvrtfinále, kde se musely sklonit před bojovnicemi z VFL Wolfburg, letos se o postup do stejné fáze utkaly s týmem FC Rosengård. Nebyl to úplně neznámý soupeř, před dvěma roky též v osmifinále naše dívky na své švédské protivnice nestačily, ale kdeže předloňské sněhy jsou. V době, kdy v dresu Rosengårdu válčila nejlepší fotbalistka světa Martha, podlehly Slávistky 1:3 doma a 0:3 venku. Letos si z půdy favoritek přivezly výhru 3:2 a v Edenu tak šly do boje o postup s mírným optimismem.

Slávistky začaly odvetu sebevědomě. Hned v první minutě centrovala zprava Kožárová a před Svitkovou jedna z obránkyň odvracela na první roh. Na druhé straně si při rychlém útoku dělala prostor Utland a její střelu zblokovala skluzem Pincová. V šesté minutě sice Michaela Dubcová dostala do branky centr své sestry Kamily, ale té už byl dávno mávaný ofsajd. V osmé minutě připravila Kožárová balón proti noze Pincové, rána z dvaceti metrů letěla do dvacáté řady. V jedenácté minutě rozehrávala od levé postranní čáry trestný kop Svitková a celý Eden, čekající centr, překvapila dalekonosnou ranou na bližší tyč. Gólmanka její ránu neudržela měla co dělat, aby míč dostala na roh. Ten byl zahrán nakrátko a perfektní centr Svitkové nikým netečován proskákal malým vápnem okolo pravé tyčky. Zhruba po čtvrthodině se i hotující tým propracoval k prvnímu rohovému kopu. Po něm následoval střelecký pokus z hranice vápna, který zvládla zblokovat Divišová.  Soupeřky vyrovnaly hru a nadechovaly se k náporu. Přízemní centr zprava likvidovala na malém vápně skluzující Kamila Dubcová. Ve 22.minutě natáhla ke střele Folkesson a ke štěstí domácí gólmanky trefila na vápně stojící Wieder. Rosengårdské holky stupňovaly nápor. Ten se pokusila otupit Kamila Dubcová, jejíž ránu z hranice vápna odhlavičkovala na penaltě stoperka hostí. Hra se opticky vyrovnala. Oba celky dobře kombinovaly uprostřed hřiště, ale před vápnem se proti pozorným obranám prosadit nedokázaly. Po půlhodině hry předvedla důrazný slalom Svitková, z její práce těžila Michaela Dubcová, jež poslala na zteč svou sestru, ale i její rána letěla vedle. Přestože hostující stoperky byly vysoké a hodně pasů dokázaly "odtrkat" do bezpečí, domácí hrozily z rohových kopů, které výtečně zahrávala Svitková. Po jednom z nich ve 35.minutě brankářka hostí prodloužila ostrý centr těsně před nabíhajícími útočnicemi. Ve 38. minutě dostala Svitková nabito na vápně, ale pokus levou nohou letěl kousek nad břevno.  Ve 43. minutě na pravé straně rozkmitala rychlé nohy Divišová, na její přesný centr si naskočila Kožárová, ale ani její hlavička z ideální pozice se do branky nevešla. Za minutu zachránila nerozhodný stav gólmanka Votíková rychlým pádem pod nohy rozeběhnuté Utland. Taktický boj, během něhož si obě brankářky na balón sáhly výjimečně, nemohl dospět k ničemu jinému, než poločasové remíze. 

Do druhé půle Rosengårdské vystřídaly. Na hřiště se dostala Celia Jiménez a byla to právě ona, kdo po přetaženém rohovém kopu zprava hlavou těsně minul pravou tyč. Za minutu už musela Votíková na zem, když jí z ideální pozice vyzkoušela přízemní ranou kapitánka Seger. Soupeřky věděly, že musí skórovat a to minimálně dvakrát a tak začaly zostra. Troelsgaard překvapivě bez reakce waleské hlavní rozhodčí nasadila Bartoňové ukázkový bodyček. Zatímco hokejový příznivec by uznale pokýval hlavou, ten fotbalový rozpačitě koukal, kterak pravé obránkyni lékaři obstřikují naražené rameno. Rohový kop slávistky dokázaly odvrátit, ovšem opakovaný centr přistál na hlavě nehlídané Viggósdóttir a ta z tutové pozice mířila nad břevno. Soupeřky utahovaly šrouby, slávistky v této fázi neudržely balón na kopačkách. Přesto se po ojedinělé akci dostala ke střele Pincová, ovšem její pokus opět letěl vysoko nad branku. Po dalším brejku to z podobné pozice zkusila Divišová, tentokrát vedle. Aktivnější hostující hráčky srážela nepřesnost ve finální fázi. Několik dlouhých balónů dopředu posbírala Votíková, zbytek odvrátila obrana. Rohový kop po hodině hry dostala Kožárová jenom k Wieder a ta z hranice pokutového území opět poslala pozdrav kamsi do dvacáté řady. Hostující hráčky byly stále v tlaku, k čemuž přispíval fakt, že pohyb Bartoňové byl viditelně omezen bolavým ramenem. V 65. minutě stáhla Folkesson unikající Divišovou zákrokem za žlutou kartu, vzápětí se slávistky marně domáhaly penalty za ruku v pokutovém území. Celou nakonec zakončila přízemní střela Proffit, kterou lapila gólmanka Musovic. Na druhé straně Votíková výtečně vytáhla nepříjemný centr po rohovém kopu z klubka protihráček připravených skórovat. V 70.minutě po hezké kombinaci se dostala ke střele kousek za penaltou Seger, ovšem ve dvacáté řadě severní tribuny jako by byl magnet. Dvacet minut před koncem se už převaha definitivně nastěhovala na hostující kopačky, zatímco domácí braly křeče. Po centru Troelsgaard napřáhla Mittag, ale netrefila míč čistě a ten šel nad branku. Osm minut před koncem vyděsil Votíkovou centr střídající Jiménez, který se zleva stočil těsně vedle pravé tyče. V samotném závěru už byly slávistky namačkány ve vlastním pokutovém území, ale skandinávkám ke kontaktnímu gólu chybělo více přesnosti a snad i štěstí. Dvě minuty před koncem nasadila k nadějnému brejku Divišová, vysunula doleva střídající Herndon, ta místo koncovky ještě hledala na druhé straně Svitkovou a tu už do koncovky nepustila skluzující stoperka. Když se rozeběhl nastavený čas, šla na roh i brankářka Musovic, ovšem akce vyústila v brejk, kterým mohla vše definitivně rozhodnout Svitková. Ta si navedla balón okolo brankářky i jedné z obránkyň do výhodné pozice, ovšem přízemní pokus  z třiceti metrů prázdnou branku minul. Další roh skončil hlavičkou Sørensen vysoko nad a potom už Edenem znělo oslavné: "Eden na nohy a holky děkujem!"

Zatímco první půle byla vyrovnaná, ve druhé patřilo hřiště hostujícím hráčkám. Domácím se ze hry zcela vytratila režisérka Svitková a tak si slávistky balón na kopačkách užili pouze ve chvílích, kdy se s ním rozeběhla "motorová myš" jménem Petra Divišová. Obraně příliš nepomohlo zranění Bartoňové, která celý druhý poločas běhala s pravou rukou nepřirozeně přitisknutou na hrudi, nemohla vhazovat, ani se příliš aktivně účastnit hlavičkových soubojů. V samotném závěru braly křeče i kapitánku Pincovou a prapor defenzivy držela neuvěřitelná Bartovičová, jež v posledních patnácti minutách dokázala odhlavičkovat snad všechny centry.  Děvčata z Rosengårdu nehrály špatně, jejich tlak byl ve druhé půli místy drtivý, ale co je to platné, když střely končí na tribuně a průnikové přihrávky nezřídkakdy nacházejí podavače míčů za brankou. Na tlak v závěru druhého zápasu se historie ptát nebude, slávistické holky podruhé za sebou postupují do čtvrtfinále prestižní ligy mistryň!

 

Osmifinále - Čtvrtek 01. 11. 2018 18:30

Liga mistryň, 2018/2019
0 - 0
0 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

FC Rosengård
FC Rosengård

Komentáře (27)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Ženy hájí postup v domácí odvetě osmifinále Ligy mistryň proti týmu FC Rosengård

    BANKROT     před 6 lety 01.11.2018 18:42 |  
    1 0

    Slušná pumelice z přímáku. :-) Jak od Stocha.

  2. Re: Ženy hájí postup v domácí odvetě osmifinále Ligy mistryň proti týmu FC Rosengård

    spivi     před 6 lety 01.11.2018 19:14 |  
    0 0

    Nejakej stream?

  3. Re: Ženy hájí postup v domácí odvetě osmifinále Ligy mistryň proti týmu FC Rosengård

    Edenjejenjeden     před 6 lety 01.11.2018 19:24 |  
    8 0

    Tak zatím dobrý výkon,po poločase bez golu,ale co mě zaujalo,pokyny trenéru.Z naší lavičky,předpokládám od Medynského lítají výrazy typu,Kurva,Do píči couvej apod:-).To mě zaujalo,a je jen škoda,že nejsem trenér,Byl bych dobrý trenér:-D

    • Re: Ženy hájí postup v domácí odvetě osmifinále Ligy mistryň proti týmu FC Rosengård

      BANKROT     před 6 lety 01.11.2018 19:47 |  
      0 0

      :-D :-D :-D
      Je ale pravda, že první dvacetiminutovku byly holky nějaké ospalé či co. Trenér měl co dělat.

  4. Re: Ženy hájí postup v domácí odvetě osmifinále Ligy mistryň proti týmu FC Rosengård

    Leky16     před 6 lety 01.11.2018 20:23 |  
    6 0

    Velká gratulace holky

  5. Re: Ženy hájí postup v domácí odvetě osmifinále Ligy mistryň proti týmu FC Rosengård

    jufoun (přítel SN)     před 6 lety 01.11.2018 20:24 |  
    1 0

    Holky to odehrály v pohodě, dobře ubojované, jen škoda pokažených brejků.
    Každopádně veliká gratulace k postupu.

    • Re: Ženy hájí postup v domácí odvetě osmifinále Ligy mistryň proti týmu FC Rosengård

      Fallen (přítel SN)     před 6 lety 02.11.2018 08:15 |  
      1 0

      To s těmi brejky je bohužel problém i u mužů :(

  6. Re: Ženy hájí postup v domácí odvetě osmifinále Ligy mistryň proti týmu FC Rosengård

    murena     před 6 lety 01.11.2018 20:29 |  
    1 0

    Veliká gratulace děvčata.

  7. Re: Ženy hájí postup v domácí odvetě osmifinále Ligy mistryň proti týmu FC Rosengård

    Edenjejenjeden     před 6 lety 01.11.2018 20:34 |  
    4 0

    Taky se připojuji ke gratulantům a obrovský respekt a klobouk dolů před Evou Bartonovou-dohrávala v slzách,přeji brzké uzdravení...

  8. Re: Ženy hájí postup v domácí odvetě osmifinále Ligy mistryň proti týmu FC Rosengård

    VERČA     před 6 lety 01.11.2018 20:36 |  
    5 0

    Holky gratuluji k postupu jste nejlepší

  9. Re: Ženy po domácí remíze s FC Rosengård 0:0 postupují do čtvrtfinále ligy mistryň!

    Dobi     před 6 lety 02.11.2018 10:21 |  
    0 0

    Holky zlatýý!

  10. Re: Ženy po domácí remíze s FC Rosengård 0:0 postupují do čtvrtfinále ligy mistryň!

    kjandourek (admin)     před 6 lety 02.11.2018 11:47 |  
    2 1

    Trochu smutné je, že turnikety projde 1451 lidí... vždyť ty holky se podruhé za sebou dostaly mezi 8 nejlepších celků Evropy!

    • Re: Ženy po domácí remíze s FC Rosengård 0:0 postupují do čtvrtfinále ligy mistryň!

      Jakubisko     před 6 lety 02.11.2018 13:29 |  
      0 0

      Vsak tolik chodilo na chlapy na Strahov, to neni tak spatny. :D

  11. Re: Ženy po domácí remíze s FC Rosengård 0:0 postupují do čtvrtfinále ligy mistryň!

    Sokrates55 (přítel SN)     před 6 lety 02.11.2018 12:28 |  
    2 0

    Dobrý den přeji a blahopřeji našim holkám k postupu. Čest pro Slávii.
    Bylo to vybojovaný a vydřený postup a o to více je vzdát hold našim fotbalistkám.
    Moc děkuji
    Sokrates55

  12. Re: Ženy po domácí remíze s FC Rosengård 0:0 postupují do čtvrtfinále ligy mistryň!

    Merlinus (přítel SN)     před 6 lety 02.11.2018 13:25 |  
    1 0

    Gratulace a velký respekt!!!

  13. Re: Ženy po domácí remíze s FC Rosengård 0:0 postupují do čtvrtfinále ligy mistryň!

    Akuls     před 6 lety 02.11.2018 14:36 |  
    3 0

    Pan Tvrdík už asi zjistil, že po včerejším postupu nejsou naše dámy mezi posledními 16-ti, ale už mezi posledními 8-mi týmy evropské CH.L., a že to bude v pátek 9. listopadu v sídle UEFA ve švýcarském Nyonu v osudí losu čtvrtfinále opravdu vybraná evropská společnost. Až na norský LSK Kvinner to budou samé velkokluby. Dámy nasadily našim hochům laťku hodně vysoko.

    The UEFA Women's Champions League quarter-final line-up is complete for the draw on 9 November after the round of 16 was played.
    Second legs:
    Wednesday 31 October
    Brøndby 0-2 LSK Kvinner (agg: 1-3)
    Lyon 9-0 Ajax (agg: 13-0)
    Bayern München 3-0 FC Zürich (agg: 5-0)
    Fiorentina 0-6 Chelsea (agg: 0-7)
    Paris Saint-Germain 3-2 Linköping (agg: 5-2)
    Atlético Madrid 0-6 Wolfsburg (agg: 0-10)
    Thursday 1 November
    Slavia Praha 0-0 Rosengård (agg: 3-2)
    Glasgow City 0-3 Barcelona (agg: 0-8)

    • Re: Ženy po domácí remíze s FC Rosengård 0:0 postupují do čtvrtfinále ligy mistryň!

      jufoun (přítel SN)     před 6 lety 02.11.2018 16:17 |  
      1 0

      Tak podle výsledků je nejvíce hratelný PSG a ten Kvinner, co je lepší dostat relativně "slabšího" soupeře, nebo třeba Barcu ať to stojí za to :)

  14. Re: Ženy po domácí remíze s FC Rosengård 0:0 postupují do čtvrtfinále ligy mistryň!

    A.Lima     před 6 lety 02.11.2018 17:00 |  
    1 0

    Holky za mě máte obdiv a úctu za to, kam až každoročně dokážete dojít a jaký fotbal předvádíte.

    Za mě jednička s hvězdičkou jsem SUPER

  15. Re: Ženy po domácí remíze s FC Rosengård 0:0 postupují do čtvrtfinále ligy mistryň!

    o5aradecek     před 6 lety 02.11.2018 20:51 |  
    1 0

    Krásný holky a ještě šikovný! :-) Velká gratulace za pravidelnou skvělou propagaci Slavie v Evropě. Díky holky!

  16. Re: Ženy po domácí remíze s FC Rosengård 0:0 postupují do čtvrtfinále ligy mistryň!

    Dobi     před 6 lety 02.11.2018 21:44 |  
    1 0

    Přátelé,
    našim holkám zlatým patří náš velký dík a uznání! Přiznám se, že jsem se chtěl "blýsknout" přehledem možných soupeřů ve čtvrtfinále, ale Akuls mě prefektně předešel. Holt povinnosti posledního dědice rodu ve středních a severních Čechách nějaký čas zaberou. Ale nic - kdo rychle dává, dvakrát dává!
    Výčet možných soupeřů ve mě budí trochu děs, především jejich souhrnné výsledky po odvetách: Lyon 13:0, Wolfsburg 10:0 (s oběma si to již naše holky vyzkoušely). Barcelona 8:0, Chelsea 7:0, Bayern 5:0... Přijatelněji se jeví výsledky Paris SG 5:2 či LSK z norského Lilleströmu 3:1. Takže náš výsledek "jen" 3:2 by se mohl zdát, že jsme naprostými outsidery! Ale každý soupeř je jiný a "lopta je guľatá", jak hlásával reportér Gabo Zelenay...Motivace a nadšení umějí hory přenášet, ale Lyon a Wolfsburg raději ne!
    No, a Slavia je nejvýchodnějším účastníkem čtvrtfinále, nejblíže na západ leží trojice z přibližně stejné zeměpisné východní délky (poledníku) - LSK, Bayern a Wolfsburg.... Takže i 9.listopadu držme do Nyony palce při losu!!!

    • Re: Ženy po domácí remíze s FC Rosengård 0:0 postupují do čtvrtfinále ligy mistryň!

      kjandourek (admin)     před 6 lety 03.11.2018 11:36 |  
      5 0

      Ono záleží i na soupeři - vždyť naše holky vyřadili dle tabulek pátý tým Evropy...

      To je jako kdyby chlapi o gól vyřadili Bayern.... a my poukazovali na to, že Barcelona, Real, Liverpool a Juventus vyhráli o víc :-)

      • Re: Ženy po domácí remíze s FC Rosengård 0:0 postupují do čtvrtfinále ligy mistryň!

        Dobi     před 6 lety 03.11.2018 18:41 |  
        1 0

        Já vím, že je to tak, že každý zápas je jiný a pro jedno či druhé mužstvo může přijít Deb blbec. Já jsem nechtěl říci nic jiného, než to, že mě určitým způsobem postup soupeřů děsí. I když nejen že každý soupeř je jiný, ale i jeho momentální forma je jiná. Nechci-li použít slova nadšen, tak jsem byl nadmíru příjemně překvapen výhru našich holek ve Švédsku! A to již byla jiná startovní pozice, zvláště poté, kdy tu byly TŘI GÓLY VENKU, tedy by bývala teoreticky stačila i prohra 0:1 či 1:2 doma.! Takže i průběh byl jiný, než by byl při prohře či vyšší výhře v prvním zápase! Ale j Vyčkejme tedy na páteční los!istě si přejeme takového soupeře, kde by byla šance více než reálná, na historický postup..!

      • Re: Ženy po domácí remíze s FC Rosengård 0:0 postupují do čtvrtfinále ligy mistryň!

        jane (admin)     před 6 lety 03.11.2018 19:19 |  
        2 0

        Mimochodem když se člověk podívá na koeficienty klubů, tak žádný z těch výsledků není nijak překvapivý, a to ani počtem vstřelených gólů, ty nenasazené týmy jsou úplně někde jinde. Samozřejmě s výjimkou zápasu Brøndby - LSK Kvinner, kde bylo Brøndby favoritem. Ale pořád ne tak velkým favoritem, jako byl Rosengård s námi.

        • Re: Ženy po domácí remíze s FC Rosengård 0:0 postupují do čtvrtfinále ligy mistryň!

          bongor     před 6 lety 03.11.2018 19:42 |  
          3 0

          Naše holky jsou nejen krásné,ale i moc šikovné.To víme my mužský z Čech nejlíp.A když si obléknou ten nejkrásnější dres,no tak to je síla.Díky holky!