Domácí pohár

Slavia - Třinec 5:1

Slavia vstoupila do letošního ročníku MOL Cupu domácím zápasem s druholigovým Třincem.  Přes nepovedenou první půli si sešívaní nakonec postup pohlídali a vyhráli s přehledem.

Šanci dnes dostali hráči širšího kádru, třeba Flo tak za sešívané nastoupil poprvé v sezoně.

V úvodu se už už do samostatného úniku hnal Mešanovič po hezké akci Sýkory. Brankář Paleček byl ale u míče nakonec o několik decimetrů dříve. Co se týče fanouškovské podpory, tak tribuny Edenu byly sice notně prořídlé, ale lidé v nepříliš početném kotli fandili z plných plic a od úvodu vytvářeli dobrou fotbalovou atmosféru. Slavia začala aktivně a jednoznačně diktovala tempo utkání. Po odraženém míči po rohovém kopu pálil ve velice dobré pozici Hromada, ale střela mu vůbec nesedla. Z následujícího centru hlavičkoval sám na malém vápně osamocený Frydrych. Brankář zůstal stát na čáře a mohl se jen modlit. Vyšší moc jeho prosby vyslyšela, když Frydrych v tisíciprocentní šanci zamířil jen vedle. Na hřišti stále existovala jen Slavia. Sýkora při svém průniku vybojoval faul těsně před pokutovým územím - ideální pozice pro vstřelení úvodní branky. Zakončení slávistů podél zdi na vzdálenější tyč však našlo jen Palečkovu náruč. Brankář soupeře byl připraven i při nepříliš tvrdé střele Necida ze střední vzdálenosti. Situace se opakovala dotřetice i po střele Hromady. První nebezpečnou možnost s připsali hosté ve 26. minutě. Krajní hráč utekl Floovi a ostrou přihrávkou do vápna hledal nabíhajícího spoluhráče. Brankář Kovář ale nadvakrát dobře zasáhl a míč ztlumil. Druhou obrovskou šanci vzápětí spálila Slavia. Sýkora vystřelil a Paleček míč vyrazil před Necida. Ten však napálil jen obránce stojícího v odkryté brance hostů! Po šťastném odrazu mohl sám do otevřené obrany postupovat Altintop, který nahradil zraněného Mešanoviče, ale běžel tak pomalu, že ho stihl předběhnout obránce, na kterého měl přitom při startu několik metrů náskok. V 38. minutě pálil po centru Součka Necid, ale jeho pohotová rána šla jen doprostřed a Paleček ji dokázal vytěsnit. V nastavení se dostal Třinec k rohovému kopu, po němž nekompromisně rozvlnil síť Slavie osamocený Hošek. Slavia si tak v prvním poločase zadělala na pořádnou ostudu.

Slavia nevstoupila do druhé půle úplně nejlépe a v úvodu měli míč hlavně hráči soupeře. Paradoxně pak Slavia vstřelila branku hned ze své první akce. Altintop se dostal za obranu soupeře a ač tísněn, tak si míč zpracoval prsama a následně ho pohotově napálil do sítě! První skutečně výborný moment slavného hráče v sešívaném dresu. A o chvíli později bylo ještě veseleji. Paleček hrubě chyboval, když neudržel hlavičku Necida doprostřed branky a Frydrych volný míč důrazně dotlačil do branky - 2:1! Po pěkné kombinaci se navíc uvolnil ve vápně Flo a hledal spoluhráče před odkrytou brankou hostů. Hned dvěma slávistům pak chyběly doslova centimetry, aby dokázali dopravit míč do branky! Slávistům spadl kámen ze srdce a na hřišti začali dominovat. Po krásné průnikové přihrávce Altintopa zachoval chladnou hlavu tváří v tvář Palečkovi Sýkora a ranou do horní části branky poslal Slavii do vedení 3:1! Červenobílí se pak bavili fotbalem. Hodně vidět byl zejména střídající Stoch, který často a nebezpečně ostřeloval branku soupeře. Jasně patrný rozdíl v kvalitě obou týmů potvrdil v 71. minutě Necid, když se hezky uvolnil před vápnem a přesnou ranou k tyči propálil Palečka - 4:1! Ojedinělou šanci si hosté vytvořili po zaváhání dalšího hráče z lavičky Van Burena. Ve vyložené pozici ale nedokázali ani vystřelit. Nizozemský útočník pak byl vidět i na druhé straně, když zahodil dobrou šanci, kterou skvělým průnikem vytvořil Stoch. Právě jméno nové slovenské posily pak začala vyvolávat východní tribuna. Vstup do nového angažmá Mirovi opravdu vyšel a brzy si získal fanoušky na svou stranu! V samotném závěru zahodil další dobrou příležitost Van Buren. Chuť si však spravil v závěru, kdy přehodil Palečka a míč ještě na brankové čáře doklepl do sítě Necid! Slavia tak druhou půli zvládla na výbornou a svého dnešního soupeře vyprovodila v poměru 5:1!

3. kolo - Středa 20. 09. 2017 18:30

MOL Cup, 2017/2018
5 - 1
0 - 1
SK Slavia Praha
FK Třinec
FK Třinec

45.+1. Hošek

Komentáře (314)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé