Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 29. kolo

Slavia dala v zápase s Olomoucí razítko na ztrátu 1. místa v minulém týdnu a titul se jí vzdaluje čím dál víc.

Čistě z bodového hlediska je domácí ztráta se Sigmou ostudná. Olomouc patří na jaře k nejhorším týmům v soutěži a pere se spíše sama se sebou, respektive s protesty vlastních fanoušků proti vedení klubu. V Edenu navíc prozatimní trenér Saňák nasadil do sestavy i mladé hráče Uriču s Matysem (náš odchovanec), kteří do ní zatím nakukují jen sporadicky. Vypovídající byl i kurz na výhru sešívaných, který se zastavil na cifře 1,13.

Úvod zápasu přitom napovídal tomu, že si Slavia pohodlně splní povinnost. Obrana hostů nabízela našim hráčům nemalá okna, gólovými šancemi jsme ale trestuhodně pohrdli. Zastřeloval se hlavně Jurečka, blízko trefě byl i Jurásek s dorážejícím Chytilem. Zhruba po 20 minutách šel výkon Slavie strmě dolů, nebo se obrana Sigmy srovnala a přestala propadat. Možná od každého trochu. Každopádně zbylých 25 minut do pauzy bylo z naší strany velmi podprůměrných a bez šancí. Trenér Trpišovský se nakonec rozhodl sestavu podržet i do 2. půle, což nebylo šťastné řešení. V 52. minutě se totiž po ojedinělé standardce Olomouce prosadil trestuhodně nehlídaný Pokorný. Poté už přišla i jasná reakce z lavičky v podobě střídání hned 3 hráčů. Když se zdálo, že tlak Slavie sílí a domácí si půjdou za vyrovnáním a následným otočením skóre, tak přišla v nejhorší možný moment strašidelná hrubka Zimy. Zifčák nabídnutým nájezdem nepohrdl a zvýšil na 2:0.

Slavia byla v tu dobu jako po knockoutu. V ten moment ale parádně zasáhla Tribuna Sever, která postavila celý Eden na nohy a odmítla tím zápas vzdát. Hráči pak skutečně zapnuli a výsledkem byl dlouhá měsíce a léta nevídaný závěrečný tlak sešívaných. Ten nakonec vyústil "jen" ve srovnání (Je vhodné také zmínit, že vyrovnávací brance pravděpodobně předcházel drobný ofsajd Bořila. Nicméně souhlasím s komisí rozhodčích, že bez kalibrované ofsajdové čáry - kéž by už byla - nelze na základě videa jednoznačně rozhodnout a že je rozhodnutí v souladu s posuzováním obdobným situací v jiných zápasech.).

Za závěr tedy nemám týmu co vytknout, protože v něm jel nejenom na morál, ale zároveň předvedl i efektivní tlak, kdy soupeř nevěděl, kde mu hlava stojí. V celkovém kontextu ale musí být i tak hodnocení negativní. Ztráta je další fatální ztrátou v boji o titul a zvláště ve chvíli, kdy soupeři na bod stačil dosti slabý výkon. Olomouc 20 minut bránila velmi špatně a v závěru zcela odešla fyzicky i psychicky. Je tak smutné, že k bodu v Edenu jí stačila jedna dobře zahraná standardka a využití nájezdu, který jim Zima nabídl na zlatém podnose.

Titul se tak ocitá spíše v rovině teorií. Musíme nejenom porazit Spartu na její půdě, ale zároveň i čekat na její zaváhání při předpokladu, že my sami v dalších 5 náročných zápasech neztratíme.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Jindřich Staněk - 5 - Hned v úvodu výborně rozehrál na Bořila, z čehož byla první velká šance zápasu při střele Jurečky. V brance ale teď prožívá smolné období - za 2 zápasy čelil 3 střelám a všechny pustil za svá záda (s neuznaným gólem Šulce by ta bilance byla dokonce 4/4). Jasně, on byl tím posledním, kdo při nich chyboval, na druhou stranu při samostatném nájezdu jsou dle dat šance brankáře a útočníka vyrovnané a vy doufáte, že vás zrovna v klíčovém momentu brankář podrží.

David Douděra - 4 - Patřil k těm, kteří nezklamali, přesto bych od něj v zápase s takovou převahou čekal výraznější výkon dopředu. Zmínit mohu, že v 95. minutě našel centrem v naší poslední šanci Ševčíka.

Igoh Ogbu - 5 - V 8. minutě přihrával do šance Jurečkovi, i když míč do vápna prošel spíše šťastně. Práce v obraně mnoho neměl a odvedl standardní výkon. Směrem dopředu byl ze stoperů konstruktivnější Zima.

David Zima - 2 - I když se stal kvůli své obrovské minele smolařem zápasu, tak do té doby patřil k našim lepším hráčům na hřišti. Velmi dobře podporoval útok, viz třeba vyvezení míče a nahrávka Chytilovi do dobré střelecké pozice v 15. minutě. Pak ale v nejhorší možný moment předvede až silvestrovský kiks. To je prostě v boji o titul rána pod pás. A když už se to stane, tak musí hned vstát a dál bojovat, i kdyby měl zvýšit šanci týmu přežít tuhle šanci jen nepatrně. Navíc stejně vypustil i situaci v utkání s Libercem a právě tam klidně zasáhnout mohl při druhé dorážce Kulenoviče. I kvůli tomu snižuji známku velmi výrazně a zcela chápu, že byl ze hřiště stažen. Ostuda není ta chyba, Davide, ale to, že zůstaneš ležet a dopředu se vzdáš! S takovou poraženeckou mentalitou tady pro tebe místo nebude!

Jan Bořil - 6 - Hned v úvodu si dobře naběhl, zpracoval míč ve vápně a dobře přihrál Jurečkovi. Pak to herně z jeho strany nebylo nijak zvlášť povedené utkání. Ukázal však, že vůle a mentalita může mnohdy znamenat víc než čistě technické dovednosti. Přesnou hlavičkou ve vápně se dokázal prosadit v 77. minutě. Dobře rozdal míč do strany i před vyrovnávací brankou. U první inkasované branky ale špatně držel ofsajdovou linii, čímž nevystavil skórujícího Pokorného do ofsajdu. Kvůli tomu k hodnocení přidávám minus.

Matěj Jurásek - 4 - Začal dobře a aktivně, ve velké šanci v 15. minutě si dobře převzal míč, ale trefil jen tyč. Postupem času se ze hřiště vytratil stejně jako celá Slavia.

Christos Zafeiris - 4 - Více na sebe upozornil snad jen v 48. minutě, když si před vápnem navedl míč na střelu, ale nakonec pálil jen s příliš malou razancí. jinak se snažil, ale po zraněních je viditelně z formy.

Oscar Dorley - 4 - V poli opět patřil k nejlepším, ba možná byl i nejlepším hráčem. Ale svým katastrofálním chováním v šancích doslova pohřbil šance Slavie a v takovém zápase nad tím nejde přivírat oči. Po rohu v 50. minutě byl nehlídán ve velmi dobré pozici, ale nesmyslně hrál míč patou. V 59. minutě pak netrefil branku z malého vápna. Míč byl před ním sice lehce tečován, i tak to ale považuji za velkou chybu. V 93. minutě si pak míč dobře připravil před vápnem, pak ale střílel jako žák.

Conrad Wallem - 2 - Z dostupných záběrů vnímám, že před první brankou zápasu měl Pokorného hlídat právě on, což hrubě podcenil a určil tím následující ráz zápasu (Doplnění: Wallem v situaci držel ofsajdovou lajnu, a branka tak jde spíše za Bořilem. Díky lukas6novak za doplnění v diskusi!) Celkově podal dopředu v podstatě neviditelný výkon, což se u něj za poslední týdny stalo pravidlem. Nechápu, co se s ním na jaře stalo, ale při současné výkonnosti do základu nepatří ani náhodou. A pokud nepřidá, tak to nemůže stačit ani na to být hráčem Slavie. Na podzim ukázal kvalitu i potenciál, ale nyní podává jeden ostudný výkon za druhým.

Václav Jurečka - 3 - Hned ve 3. minutě pálil nepřesně z velmi dobré pozice ve vápně. V 8. minutě zakončoval pohotově, ale příliš doprostřed. V 9. minutě pak pěknou přihrávkou nahrál do gólovky Juráskovi. Ve 32. minutě pak zazdil svou největší šanci, když pálil vysoko nad široko daleko sám před brankářem. Možná ani sám nevěděl, že má dost času si míč zpracovat... V poli pak byl jeho výkon tradičně spíše podprůměrný, byť byl třeba na rozdíl od Wallema velmi aktivní a snažil se nabízet a hrát. Suma sumárum opět platí, že když nedává góly, tak týmu příliš nepomůže. V tomto zápase navíc zahodil i velké šance.

Mojmír Chytil - 5 - Herně je teď trochu v útlumu. Při práci v poli nebyl zdaleka tak cítit jako obvykle a zabral až se závěrečným tlakem. Co se týče šancí, tak dorážel míč po Juráskově střele do tyče. Bylo to vyloženě reflexivní, na druhou stranu byla skoro celá branka prázdná... V 15. minutě pak střílel ze střední vzdálenosti zhruba o metr mimo. O minutu později pak z úhlu nepřekonal Stoppena. V závěru si trochu chuť spravil, když po dobrém náběhu dokázal tečovat míč za Stoppena a srovnat.

Petr Ševčík - 5 - Své střídání odmakal, určitě zahrál kvalitněji a lépe než Zafeiris. Diváky potěšil povedenou "zidanovkou", naopak je popudil úsměvy po pokaženém zápase, které jen potvrdily, že Ševčík není vítězným typem člověka a že by tak neměl dostávat kapitánskou pásku.

Ivan Schranz - 6 - Před gólem na 1:2 dával dobře míč do běhu Van Burenovi a na vyrovnání pak sám nahrál. Jednoznačně povedené střídání.

Lukáš Provod - 5 - Naši hru podobně jako Ševčík mírně zkvalitnil, výrazněji se ale prosadit nedokázal. Škoda, že jeho důraznou přízemní střelu za stavu 2:2 dokázal brankář vytěsnit.

Mick van Buren - 6 - Dobře nahrával na snižující branku, byl i v úvodu akce při naší druhé trefě. Dokázal tím, že z lavičky dovede zápas oživit.

Tomáš Holeš - 5 - Nahradil zlomeného Zimu. Snažil se přispět k závěrečnému tlaku, výrazněji ale zaujala jen jeho závěrečná hádka a žlutá karta.

29 - Neděle 21. 04. 2024 15:00

Fortuna liga, 2023/2024
2 - 2
0 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

77. Jan Bořil
84. Mojmír Chytil

SK Sigma Olomouc
SK Sigma Olomouc

52. Pokorný
66. Zifčák

Komentáře (114)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    guyincognito     před 10 dny 23.04.2024 17:11 |  
    23 0

    Podle mě je nutné si přiznat, že náš model stavby kádru dosáhl svého limitu. Soubojovost, taktická a fyzická zdatnost, běhavost, bojovnost a zodpovědnost už nestačí k tomu, abychom byli favority na titul. Zatímco v Evropě stále dokážeme soupeře svým atypickým stylem hry překvapit, v naší lize už jsou na nás všichni trenéři takticky připraveni a my můžeme ztratit v podstatě s každým týmem, který se zatáhne do hlubokého bloku a povede se mu brejk či standardka.
    Jediným řešením je dle mého zabudování většího počtu kreativních hráčů do sestavy. Kreativitou pak myslím schopnost překvapivé průnikové přihrávky, kličky v situaci jeden na jednoho či střely zpoza vápna.
    Nemusí to být nutně typická desítka, jak známo, tento typ hráče už trochu mizí, může se jednat například o jinou typologii křídelních hráčů. O podhrot, který je kromě zakončení platný i v mezihře. Stoper, který není “soubojové monstrum”, ale dokáže i konstruktivně rozehrát, krajní obránce, který umí přejít 1 na 1.
    Pravděpodobně to bude znamenat nutnost změny v systému napadání a bránění, trošku odstoupení od osobní obrany a zodpovědnosti, kterou naši hráči mají, ale podle mě už opravdu není jiná možnost.
    Dokonce bych to ani nenazýval ústupem od filozofie - ve “zlaté éře” Jindrova působení vedle sebe v základní jedenáctce zcela pravidelně nastupovali Hušbauer a Stoch, v pozdější době třeba Stanciu, Hušbauer a Ševčík s tím, že “běhavé” sestavy jsme si schovávali na specifické evropské zápasy. Nicméně i s “fotbalisty” v sestavě jsme dosahovali v evropských pohárech velice slušných výsledků.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Steevee     před 10 dny 23.04.2024 21:02 |  
      22 2

      Tady je mj. důležité ještě připomenout, že fotbalisti typu Hušbyho nebo Stocha nebyli "Trpišovského". Pouze je zdědil. Posléze v honbě za atletickými čísly a naplnění mýtu o tom, že všichni musí umět všechno, je postupně odpojoval, odpojoval, až je odpojil. Ani Nico u nás neměl zdaleka nepřetržitě na růžích ustláno. Hodně lidí se poslední měsíce ptalo, proč jsme neudělali Haraslína my. Já říkám k čemu. Vždyť u nás by hrál pravýho beka. Teda. Kdyby hrál...


      Komentář byl uživatelem upraven (23.04.2024 21:03) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        Flame     před 8 dny 25.04.2024 14:43 |  
        3 0

        Pěkně jedovatý, ale je to pravda.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Slávista 51     před 10 dny 23.04.2024 17:14 |  
    2 1

    Ještě že má Slavia, ty " starý pardály ", co .

  3. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    doors     před 10 dny 23.04.2024 17:26 |  
    5 1

    S hodnocením souhlas, ale mám výhrady k hodnocení stoperů. Ano, Ogbu i Zima se snažili podporovat útok, Ogbu nahrál do šance, Zima rovněž + se snažil vyvážet míč. Ale jak Olomouc prohodila křídla a trochu se zkonsolidovala, tak se prostě ukázalo, že ani Ogbu ani Zima holt nemají rozehrávku jako přednost. Ani jeden z nich ji nemají vyloženě tragickou či špatnou, ale ani to není jejich top přednost.
    Je vůbec otázkou, proč proti takovému soupeři, jaký byla v neděli Olomouc, nastupovali oba. Dalo se čekat, že Olomouc bude zalezlá a pak by se nabízelo, aby jeden ze stoperů byl Vlček či Holeš. Zafeiris či Oskar by se pak nemuseli tolik stahovat při rozehrávce dozadu. A že to JT viděl , je zřejmé z toho, že měl v plánu výměnu jednoho ze stoperů. proč to ale neudělal v pauze, je otázka..

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Alanor (admin)     před 10 dny 23.04.2024 17:32 |  
      6 1

      Z čeho soudíš, že chtěl trenér stopery střídat? Po zápase jasně řekl, že se stažením Zimy nepočítal a musel měnit střídání, když viděl, jak se složil. Moc se mi nezdá, že tam předtím chtěl dát Holeše za Ogbua.

      Jinak rozehrávku mají za mě Ogbu a Zima z evropského hlediska průměrnou, v lize nadprůměr, ale ne top. Zima je pak aktivnější při vyvážení míče. Vidění hry směrem dopředu má ale od nás na tomto postu nejlepší Vlček, který taktéž umí míč velmi dobře vyvézt u nohy.

      Obecně se mi ty čachry se stopery vůbec nelíbí - točí se tam v podstatě jako na orloji. I když beru, že tentokrát Holeš ještě asi nebyl připraven na celý zápas po zranění.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        doors     před 10 dny 23.04.2024 17:41 |  
        6 0

        Řekl to v rozhovoru, četl jsem to na e-fotbalu : "Souviselo to s tou situací. Chtěli jsme sundat jednoho ze stoperů, abychom zvýšili tlak Holešem. Ten by chodil na standardky a také bychom přečíslovali jejich střed hřiště. Střídání bylo připravené, ale původně měl jít dolů Igy," naznačil Trpišovský, že měl jít ze hry Ogbu .

        Ogbu se Zimou v lize asi mají rozehrávku lehce nadprůmernou, ale obecně stopeři v naší lize až na několik skutečně pár výjimek , jsou spíše takový odbíječi.

        S točením stoperů souhlas, to je i směrem k nim nešťastné. Já jsem tedy ve fanklub Vlčka - ten by měl hrát, mohl by z něj být moderní stope.r

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          Flame     před 10 dny 23.04.2024 18:12 |  
          4 0

          Opravdu po zápase říkal, že se střídáním počítal.

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          Alanor (admin)     před 10 dny 23.04.2024 18:24 |  
          3 0

          Díky za doplnění! Já jen pochytil, že se kvůli Zimovi měnilo střídání.

  4. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Flame     před 10 dny 23.04.2024 18:08 |  
    30 0

    Zdravím všechny,

    v posledních dvou letech jsem byl zdravě nasr.ný jak rozhodčí tlačili plzeň a sraltu k titulu. Letos jsem jenom smutný co se s hráči stalo. Nemáme špatné fotbalisty, jeden jako druhý u nás odehráli skvělé zápasy a opravdu nepochopím, že mužstvo nejenom ve dvou utkáních po sobě, ale i v jednom utkání odehraje 20 min. par excelence a dalšch 40 min. naprosto lajdácky, bez zájmu a hloupě.
    To mě udivuje i u realizáku a jeho bohorovnosti, kdy není schopný o poločase vystřídat největší omyly na hřišti. Uznávám, že by to měla být polovina mužstva, ale stát se to mělo, výkony některých hráčů jsou snad výsměchem i vzhledem k tomu, že fotbal hrát umí, ale nechtějí!
    Musím se trochu zastat Zimy, takový kiks se stane každému a pokud bychom vedli 3:0, asi bychom se tomu zasmáli a Zima skutečně do té doby patřil k tomu lepšímu.
    Trochu mě zklamal Staněk, myslím, že v obou případech váhal s vyběhnutím a ani se nesnažil rukama vykrýt prostor.
    Walem a Jurásek nestojí za komentář měli by se stydět!
    Jurečka opět lehkomyslně zahazuje šance a myslím, že zaslouží větší kritiku než Zima, rozumím tomu, že si chce udělat radost vstřelením branky, ale vítězství týmu je snad důležitější.
    Trpiš vykládal, že Oskara nutí víc střílet, já osobně bych mu to zakázal, případně ať zkusí svoje precizní přihrávky do horních a dolních růžků brány.
    Chytil hrál celý zápas co mohl, bohužel od 25.min do 60.min. neměl s kým, ale za svojí snahu byl odměněn vyrovnávacím gólem.
    Hrůza je, že jeden gól vstřelí obránce Bořil a vítězný gól mohl dát záložník Ševčík(balon šel do sítě a nešťastná teč Pokorného nás připravila o vítězství). Oba hráli hlavou! Přitom mají oba okolo 170cm(?). Ale do balónu šli s rozběhem, ne jako ostatní, čekající, jestli jim balón sedne na hlavu.
    Zásadní otázka podle mého názoru je, jestli potřebujeme padesát hráčů po hostování s nějakou celkovou cenou a jestli by nebylo lépe mít za tu samou sumu polovinu kvalitnějších a odhodlanějších fotbalistů, kteří si nepřišli zahrát fotbal, ale získat pro klub vítězství.


  5. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Radek097 (přítel SN)     před 10 dny 23.04.2024 18:22 |  
    8 4

    Kolář (155 startů) i Mandous (46 startů) v dresu Slavie inkasovali nejvíce v pěti ligových zápasech po sobě jdoucích. Staňkovi do série 5 zápasů s inkasovaným gólem ''stačí'' už jen dostat v Hradci. Pak by na dorovnání Koláře a Mandouse potřeboval jen osm startů.
    Bohužel z posledních sedmi střel mezi tři tyče pustil pět za svá záda.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      SLAVIESTA     před 10 dny 24.04.2024 10:01 |  
      3 0

      Tak si představuji, co by asi dostal Mandous tady za čočku, po takovéto statistice.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Radovan62 (přítel SN)     před 10 dny 23.04.2024 18:23 |  
    30 2

    Na mě ty poslední výsledky a předvedená hra působí tak,že někteří hráči mají Jindry "plné zuby"

  7. Hodnocení slávistů - 29.kolo

    Papol     před 10 dny 23.04.2024 18:44 |  
    6 4

    Já bych nesouhlasil s hodnocením Bořila a Ogbua. Bořil dle mého názoru správný kapitán, bojovník, jde okamžitě za rozhodčím, když se něco nelíbí. Dal gol a vlastně vybojoval svou hrou i dol na 2:2. Za mě minimálně 8. Má emoce, chce vyhrávat, maká. Přeji si ho do základu v dalších utkáních. Co se týka Ogbua, tak mi případal, že má daleko lepší rozehrávku než Zima. Většino to přihrál Zima na Ogiho, a ten dával pas či dobře rozehrál. Tudíž také lepší známku. Ševčík už nikdy kapitán, hrozně mě zklamal, jak byl vysmátý. A to si říká Slávista, fujky

    • Re: Hodnocení slávistů - 29.kolo

      Radek097 (přítel SN)     před 10 dny 23.04.2024 18:53 |  
      3 0

      Taky byl namočený u prvního obdrženého gólu, kdy zapomněl vystoupit a nevystavil se tak Pokorný do offsidu.

  8. Názor na Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Marbulinek     před 10 dny 23.04.2024 18:56 |  
    9 1

    Dobrý podvečer,
    i když bezprostředně po utkání hrály v komentářích značnou roli emoce ( objevil se snad dokonce komentář, že kdosi ohodnotil všechny naše borce známkou 1), dle mého názoru byla kvalita jednotlivých hráčů rozdílná.
    Není to poprvé, kdy se v něčem s Alanorem neshodnu, ale koneckonců od toho toto fórum máme, abychom
    mohli své názory prezentovat.
    Byl jsem značně zklamán z výkonů Juráska, Jurečky a Vallema. Tito borci asi pouze známku 2. Nevím, jakou optikou
    vyhodnotil Alanor , že Jurásek a Dorley shodně za 4 (?). ale jak jsem již zmínil, kde jinde si to vyříkat, než zde.
    Chudákovi Zimovi vůbec jeho situaci nezávidím a ani nepřeji. Určitě to neudělal úmyslně. Problém vidím spíš v umanutosti JT, který si ho do Slavie prosadil, aniž by ho po jeho zdravotních peripetiích v Itálii nejen zdravotně, ale i mentálně připravil.
    Je to jakási paralela v posledních letech v boji o titul s těmi stopery - Ousou , Ogbu a nyní Zima ?

    • Re: Názor na Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Papol     před 10 dny 23.04.2024 19:31 |  
      17 3

      Jo, souhlasím s druhým resp. třetím odstavcem. Zima tu je již od ledna a v podstatě pořádně nepřesvědčil, že by měl být hráčem na vyšší úrovni, než ostatní stopeři či obránci. Je nemastný, neslaný. V Tiki-taka jsi pánové všimli i jeho obutí a docela dobře rozebrali, v čem má hráč hrát. Prý v lisovkách, které nepatří na pokropený trávník či mokrý trávník. Erbéčko Řepka dokonce povídal, že pokud hráč nehraje v tom, co má, tak by dával pokuty. Myslím, že Zimu vyáthl Kudela a bez něj ani v té Itálii byl asi jako tělo bez duše a moc toho nenahrál. Je to sympaťák, ale na Slavii a repre za současného stavu nemá

    • Re: Názor na Hodnocení slávistů - 29. kolo

      dauby     před 10 dny 23.04.2024 20:13 |  
      10 1

      Souhlasím s tím Juráskem, včera nehrál vůbec nic. Talent má, bohužel ale zahraje skvěle tak jednou z pěti zápasů a to je proklatě málo.


      Komentář byl uživatelem upraven (23.04.2024 23:45) . Zobrazit původní komentář

  9. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    coogee     před 10 dny 23.04.2024 19:11 |  
    4 17

    Sorryjako, tomu fakt nerozumím: "úsměvy po pokaženém zápase, které jen potvrdily, že Ševčík není vítězným typem člověka a že by tak neměl dostávat kapitánskou pásku". Jak se má chovat vítězný typ po prohraném zápase?
    Možná není, ale to napadání Ševčíka tady za to, že mluvil po zápase s bývalými spoluhráči a zasmál se s nima? To měl uronit slzu a tvářit se smutně nebo s nima vůbec nepromluvit? Po pohřbu blízcí příbuzní i další lidi, místo toho aby do večera brečeli, jdou do hospody a tam se určitě nesmutní.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      dauby     před 10 dny 23.04.2024 20:10 |  
      20 4

      Má bejt nasranej jako Bóřa nebo Krejčí, když odchází po zpackaném zápase z trávníku. Tohle že je kapitán? To je výsměch.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        coogee     před 10 dny 23.04.2024 23:37 |  
        3 1

        Copak si Ševčík o tu pásku sám řekl? Trocha soudnosti v hledání toho, na kom si vylejt vztek by neškodila.
        Ale chápu, že s mým pohledem na věc asi bude mít kdekdo tady problém.

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          dauby     před 10 dny 23.04.2024 23:44 |  
          10 1

          Já si ani nechci vylévat vztek na Ševčíkovi. Tohle je hlavně vína trenérů. Oni musí zvolit správného kapitána a mít v rukávu náhradní variantu. Kapitán, byť náhradní, musí být vůdčí osobnost, ne že dáš komukoliv pásku na ruku. Bořil, Souček, Kúdela, Souček, Škoda - to jsou kapitáni! Ne leklá ryba Ševčík, který je navíc pořád zraněný. A taky to chce vybírat a kupovat vůdčí typy.


          Komentář byl uživatelem upraven (23.04.2024 23:45) . Zobrazit původní komentář

          • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

            coogee     před 10 dny 24.04.2024 08:32 |  
            1 2

            Tohle je zbytečný komentovat, kdo má být kapitán, kupovat vůdčí typy, a další moudra, poněkolikáté objevená Amerika. :-)


            Komentář byl uživatelem upraven (24.04.2024 08:33) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        wimpy     před 10 dny 24.04.2024 00:50 |  
        1 0

        Třeba tu nasranost ventiluje úsměvem. :-)

  10. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    LA11     před 10 dny 23.04.2024 19:16 |  
    2 9

    Ja byl s vykonem vsech celkem spokojenej az na ty dve chyby co nas bohuzel stoji dulezity body.. Zimic si smulu vybral, derby rozhodne palici z rohu a budeme odolavat nabidkam z italskych velkoklubu.

  11. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Albert Neri     před 10 dny 23.04.2024 19:51 |  
    26 4

    S hodnocením souhlasím. V hodně komentářích jsem četl, že nám chybí kreativita. Ale ona nám nechybí, to jen pan trenér neuznává kreativní hráče. Viděl jsem zápas Sparty s Baníkem, a byl tam takový šikovný brazilec, který to nevzdal ani za stavu 4:1 pro Spartu, pořád chtěl hrát, hlava nahoře, míč mu nepřekáží a udělal 0+3, dokonce jsme za něj zaplatili přes 20M kč. Jenže...

    Sparta hraje na tři hráče, Birmančevič, Kuchta, Haraslín. Kdyby byla vůle, tak trojice Ewerton, Chytil, Zafeiris, by je porazila. Ale chce to opravdového sportovní ředitele, a ne loutku.

    Trpišovský může klidně zůstat, ale bude z něj jen řadový trenér, který bude mít omezené pravomoce. Přes léto vymyslí a zapracuje do týmu taktiku na tři ofenzivní hráče. A bude mít nad sebou tvrdou ruku. Ber nebo nech být.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      dauby     před 10 dny 23.04.2024 20:08 |  
      20 1

      Přesně to mě taky napadlo. Ewerton hrál v Bolce skvěle, u nás prt nebo spíše nehrál vůbec, zatímco v Baníku je to o parník nejlepší hráč, včera už tuším po sedmé v sestavě kola. Jindra že prej umí skvěle pracovat s hráči... A hlavně je to technický, kreativní a gólový hráč, kterého ve Slavii momentálně nemáme.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        rak (přítel SN)     před 10 dny 23.04.2024 21:16 |  
        4 4

        Já bych ho tady také rád viděl. Myslím, že se s ním dá pracovat. Ale vzpomeňme si kolik lidí ho na tomto fóru vyhazovalo, když nastoupil.

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          dauby     před 10 dny 23.04.2024 23:39 |  
          14 4

          Protože u nás nehrál dobře. A proč? Protože ho trenéři nutí hrát něco co mi nesedí. Trpišovský by zabil i Maradonu svým "taktickým" přístupem.

  12. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    ezechiel     před 10 dny 23.04.2024 20:00 |  
    12 0

    Hodím neobjektivní názor :) , přidal bych body Douděrovi, jelikož bylo vidět, že z celého týmu mu nejvíce záleží na Slavii a nejvíce ho štve, že hrajeme tužku, viz situace po inkasování golu na 2:0. Dále bych dal více bodů Burenovi, protože obě naše golové akce začinaly u něj a on byl rozhodujícím motorem, který nastartoval obrat. Zbytek souhlasím.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      rak (přítel SN)     před 10 dny 23.04.2024 21:19 |  
      8 2

      S Mickem souhlasím. Opakovaně je jeho přínos největší, když přichází v průběhu zápasu a pro oba góly byl zásadní. Rychlých přihrávek do vápna dal několik. Měl nastoupit už v Plzni. Pokud by byl smířen s rolí žolíka, tak bych se ho ani v létě nezbavoval.

  13. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    dauby     před 10 dny 23.04.2024 20:03 |  
    23 3

    U Ševčíka se mi ta známka (5) zdá příliš vysoká, hrál mizerně a nevymyslel nic, jak už je (nejen) u něj pravidlem. A Jurásek byl zoufalej, známka 4 je moc vysoká. Jinak se mi tentokrát Tvoje hodnocení líbí. I u toho Oskara. Pozičně je skvělej, ale nechápu, že ligový fotbalista jeho kvalit neumí vůbec vystřelit. Staněk za góly nemohl, Bořil se aspoň rve. Zbytek darmo mluvit. Zafeiris dlouhodobě neviditelný, Provod a Wallem z formy, Jurečka darmo mluvit. Zimu nebudu zatracovat po jedné megaminele, ale je tohle sakra fakt hráč za 100 mega? Nemáme žádné kreativní hráče, bohužel.


    Komentář byl uživatelem upraven (23.04.2024 20:19) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      popin     před 8 dny 25.04.2024 13:36 |  
      2 1

      Máme, jeden válí za Baník, ale moc netahá dozadu, tak je to pro JiT mrtvej muž. Ach jo..

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      vršek     před 8 dny 25.04.2024 15:06 |  
      2 0

      Jenže my kreativní hráče máme!
      Zafeiris, Ševčík, Schranz (pokud by hrál pravidelně post pravého útočníka či halva bude stejně dobrý jako Birmančevič ) , Jurásek, Oscar,,,, i Holeš a Provod patří z technického hlediska ke špičce naší ligy - mimochodem všichni jsou reperezentanti svých zemí a 21.
      Ševčík je jedním z nejtechničtějších fotbalistů ČR.... no, zranění a soubojovost.... známka odpovídá, byl to jeho průměrný normální výkon, ale byl to on, kdo zápas v závěru mohl zlomit výbornou hlavičkou v náš prospěch... přesto dle mého nemá být hráčem a kapitánem, na kterém bude postavena hra současné Slavie. Bohužel...
      A Oscar - pánové, snížit jeho výkon za to, že se vůbec při své celoplošné a obranné hře dostane třikrát k zakončení - za 4.... nesmysl! No, když vidím jak v současné době zakončuje útočník Jurečka.... Jistě největší Oscarovou slabinou je střelba, ale díky bohu, že nedává góly - bez něj bychom v současné chvíli byli v tabulce tak na úrovni Plzně. Oscar je další z mála hráčů, kteří splňují Trpišovského absolutní nároky - nahoru dolů a vše nadstandardně.... ale kde jsou další srovnatelní, kde je najít nebo vychovat??? I Stanciu měl problémy vyhovět vysokým nárokům našeho trenéra a i u něj jako u Zafeirise to limitovalo a omezovalo jeho výkony.
      A Bořil, je to Bořil, který má být na hřišti jako znovu výborný hráč, osobnost a kapitán.... Avšak první branka Olomouce jde za ním - za jeho špatným postavením pro vystavení střelce do ofsajdu.... chybujeme všichni...

      Budu se opakovat - máme nadstandardní kádr - nejlepší v lize, ale problém je v tom, že onen "totální fotbal" Trpišovského jsou schopni zvládat jen opravdu výjimeční hráči - skvěle útočit, mít ofenzivní čísla a k tomu výborně presovat a výborně bránit.... no, takových Součků, Coufalů, Olayinků a Bahů se nejen v naší i lize, ale i v ligách evropských pohybují "tucty" že..... ale ono se to na hřišti všechno stihnout nedá.... náš trenér si však neustále hledá takové hráče a po celou dobu působení u nás i fotbalisty v naší lize vynikající s ohledem na jejich nedostatečné "totální možnosti" postupně odstavuje a snaží se je nahradit hráči, které by "předělal k obrazu svému". Ani jeho první a druhý titul nebyl postaven na 11 takových hráčích, ale byl kombinací, s využitím největších předností hráčů kádru a i bez "totálních možností"....
      To, že je to cesta v našich podmínkách nereálná dokládá současná forma naprosté většiny našich hráčů, která však zcela neodpovídá jejich kvalitativní úrovni!
      Po oslavných ódách na adresu Staňka se začínají ozývat hlasy o tom, kde a jak chyboval... v neděli jdou oba góly Olomouce za chybami více našich hráčů. Kam se ale náhle vytrácí Staňkova jistota? No, hrát za rotujícími stopery či obránci na jistotě nepřidá ani těm obráncům, ani jemu.
      Viděl jsem část včerejšího zápasu Plzně proti bídnému Zlínu (tomu Zlínu, který nás obral o dva body v úvodu jara)
      sledovat výkony Hranáče , Jemelky a Dweha, které si Koubek vybral do základu a jistotu Jedličky za nimi.... Vidět pohyb a elán Červa a Kalvacha ( na naši ligu není na závadu chybějící rychlost - dost podobný typ jako Hušbauer ) ve středu hřiště i "krajů Plzně".... Sledovat nasazení a "celoplošnou hru" Šulce a Chorého ( jeho dva včerejší góly dokazují jak důležitá je souhra hráčů ) Koubek nechce po hráčích aby zvládali vše či více rolí a postů, ne Koubek jen využívá největší fotbalové přednosti hráčů svého kádru a takticky je umí využívat.

      My se zbavíme nejprve technika Plavšiče - nebrání,,, v Ostravě byl vloni klíčovým hráčem. Letos opět jako nepotřebného necháme hostovat v Ostravě Ewertona - nebrání... a on prokáže, že je jedním z nejefektivnějších hráčů ligy... O Filovi a jeho výkonech v průměrných Teplicích se snad není ani třeba zmiňovat... Oni všichni jsou využíváni tak aby jejich kvalita a naturel pracoval ve prospěch týmů ve kterých hostují.
      A jen pro zasmání - pro nás nepotřebný a neperspektivní Traoré ( přes jeho "povahu" opět prokazuje jak nadstandardním hráčem naší ligy je) - je v Plzni, no, co s ním, ale takovou porci zápasů a minut, jakou zvládl letos za Plzeň....
      Rozhoduje trenér, a pokud by Slavia předváděla výborné výkony nebylo by proč to trenérovi vyčítat. Ale náš tým a většina hráčů podávají výkony nepřesvědčivé a nevyrovnané. Zatímco oni zmínění v naší lize hrají když ne výborně, tak naprosto spolehlivě a jsou oporami.

  14. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Ragnarok     před 10 dny 23.04.2024 20:20 |  
    8 11

    Objektivní hodnocení, které nepodléhá hysterii. Hráči hrají do výše platu a za 10 až 15 milionů ročně prostě tyhle výkony stačí. Chceme li lepší výkony, nesmíme hráče platit jako v bundeslize, ale jako Manchester City.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      SLAVIESTA     před 10 dny 23.04.2024 21:09 |  
      6 1

      Ježíšmarjá, to snad není možný, tak ať jdou hrát do Manchester City, když milion měsíčně je jim málo na to, aby bojovali tak, jak se od nich očekává. Jenže za to co umějí a předvádějí můžou být šťastný za prachy co mají tady, protože v tom Manchesteru by je akorát tak kopli s odpuštěním do prdele!

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        honza304     před 10 dny 23.04.2024 21:13 |  
        5 0

        Řekl bych, že to od něho byla ironie.

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          SLAVIESTA     před 10 dny 23.04.2024 21:30 |  
          3 1

          Pokud ano, tak se omlouvám, že jsem to nepoznal. Tady lítá tolik názorů, které by měly být ironie a jsou myšleny smrtelně vážně.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Carlos1     před 9 dny 24.04.2024 12:46 |  
      1 0

      :)))

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      JS (přítel SN)     před 9 dny 24.04.2024 13:17 |  
      4 2

      Přičemž přidat zaslouží hlavně náhradníci a vysloužilci na pomezí B týmu a taky kluci na hostování, kteří k nám do klubu přichází z jiných důvodů, než kvůli tomu, že se kamarádí s někým z realizáku.

  15. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    honza304     před 10 dny 23.04.2024 21:06 |  
    17 0

    Když tam už jsou dvojky, tak bych ji dal i Jurečkovi, připadal mi, že vůbec nesleduje situaci na hřišti a neví, kde je. Ševčík za pět? Kolik kopal rohů a standardek? Všechny mizerně. To je jako když hrách na stěnu hází, když se to párkrát nepovede, tak to začnu dělat jinak. Zima, taková minela, že si zakopne o nohu se může stát, ale dost to pramení taky ze stylu hry, který praktikujeme. V okamžiku, kdy útočíme, tak si někdo vzpomene, že místo dopředu bude hrát dozadu na jistotu, soupeř to přečte a dopadne to, jak to dopadlo. No a Holeš, zbytečná žlutá, to hovoří o rozpoložení týmu, hádat se se soupeřem a rozhodčím a nevěnovat se hře.


    Komentář byl uživatelem upraven (23.04.2024 21:10) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Ragnarok     před 10 dny 23.04.2024 21:46 |  
      6 2

      Ševčík je kvalitní exekutor. Akorát to neukazuje v zápasech. Jinak to má fakt v noze neskutečně.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        wimpy     před 10 dny 23.04.2024 21:49 |  
        2 3

        Ty rohy byly kopaný dobře, jde za útočníky, že je nechají gólmana bez atakování sebrat.

  16. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    IJS     před 10 dny 23.04.2024 22:09 |  
    16 2

    Opět tvrdé a zasloužené hodnocení hráčů. Překvapila mě 4 mu Oscara, ale po přečtení zdůvodnění musím dát za pravdu. Zima sehrál nešťastný zápas a myslím, že ho to asi dost zlomí. Nepůsobí na mně jako silný jedinec, který má důvěru ve své schopnosti. Spíše naopak. Navíc mu asi proběhlo hlavou, že je ohrožená i jeho nominace na EURO. Ale furt si myslí,. že bude velkou posilou, ale musí hrát to, v čem je fakt silný. Nesmí ze sebe dělat Beckenbauera! Wallem je ovšem skutečně průšvih. Ten chlapec hraje stále v základu, ale je to jako bychom hráli v 10-ti. Na podzim jsem z jeho hry byl nadšen, ale teď je na úrovni Tijaniho... Zafi opět špatný, on hru nezrychlí a jediný přínos by byl, kdyby svůj driblink prováděl ve vápně a koledoval by si o faul. Asi je to divný pohled, ale já jeho přínos teď jiný nevidím. Ani rohy nechodil kopat, k tresňáku se nepostavil. Nějak jeho pozice v mužstvu klesá. Jurečka je hráč do vápna a koncák. Teď se mu nedaří, ale podle mně je na hřišti velice důležitý. Soupeři z něho mají strach a hlavně mu to není jedno jak se hraje. Na závěr bych chtěl zmínit jednu věc, která se hodnocení hráčů přímo netýká, ale je hrozná! V zápase jsme kopali 15 rohů a nevzpomínám si, že bychom měli nějakou šanci dát gól. V mediích dokonce psali, že jsme nedali branku už z 78 rohových kopů. To je bilance asi na světový rekord. I na amatérské úrovni je dobře kopnutý roh šancí na gól. Natož u profíků, kteří to mohou cvičit celé dny. A výsledek je, že kopat roh jde Douděra ( jinak ho uznávám! ), o kterém je známo, že během zápasu dá každý 3. centr. Jeho rohy jsou vysoké, letí dlouho ( aby ne - pravá placírka z pravé strany ) a naši útočnici už stojí, když míč padá. Rohy Ševčíka asi mají jít na přední tyč na prodloužení hlavou, ale on trefuje pravidelně prvního obránce. Ve Slavii dnes nevidím hráče s takou kopací technikou, že by jeho rohy a trestňáky byly nebezpečné. V nedálné minulosti - Sýkora, Hušbauer, Staciu, Stoh. Olomouc kopne 1 trestňák za naší obranu a je z toho gól.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      záplata     před 10 dny 23.04.2024 23:26 |  
      11 4

      Neblázni člověče, nemůžeš chtít po atletech všechno, třeba centr, to je specifická činnost kterou vykonávají fotbalisti.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      dauby     před 10 dny 23.04.2024 23:35 |  
      26 1

      Ty rohy, to je ale i chyba trenérů. Tak dvě třetiny rohů rozehráváme nakrátko a nikdy z toho noc není. Co to je ta taktiku? Neznám ani jeden tým, v Česku ani jinde, který by rozehrával rohy hůře než my. A trestňáky, to je podobný. Tragédie. Hlavně že máme specialistu na standardky...


      Komentář byl uživatelem upraven (23.04.2024 23:36) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        mig52     před 10 dny 24.04.2024 08:30 |  
        4 2

        Jj., nějak se mi teď nechce věřit, že za ně dříve odpovídal Köstl, protože s jeho nástupcem to je jako přes kopírák. Takže asi je to práce JiT a své asistenty s touto činností zmiňuje jen proto, aby okolí mělo dobrý pocit z toho, jak si dělí práci a kolik prostoru jim umožňuje, no.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        popin     před 8 dny 25.04.2024 13:53 |  
        2 1

        Jestli to nebude tím, že v týmu není nikdo, kdo umí zakončit hlavou (jako třeba ten vysmívaný IQ z Letné). Časy Škody, Součka, Ngadeu, Deliho jsou pryč. Hlavní je hodně běhat.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      mig52     před 10 dny 24.04.2024 08:25 |  
      6 2

      Vidíš, ty si všimneš, že Jurečka je hráč do vápna a Jindřich to nevidí. Mrskne ho na křídlo v jeho věku a mimo jiné chce, aby piloval lajnu od jednoho podélného rohového praporku ke druhému, nahánĕl se tam s rychlonohým mladíkem soupeře a pak to dopadá jak u gólu, který jsme dostali od Slovácka, byť v tom byl trochu smolnĕ.

  17. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Cross     před 10 dny 23.04.2024 22:09 |  
    18 4

    Celý olomoucký tým stojí podle webu Transfermarkt 9,48 mil. €. Jenom samotný Oscar, který neumí vystřelit na bránu a nemá čísla (stejně jako některé další naše hvězdy ze středu pole), je na Transfermarktu za 8 miliónů. Je u nás už 5 let a nevypadá, že by o nej byl zájem. Nehraje blbě, ale fotbal je o gôlech a o emocích.
    Asi nejsme tak dobří jak si myslíme.

  18. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    o-cab     před 10 dny 23.04.2024 23:35 |  
    4 13

    ten komentar k osobe Sevcika mi prijde teda dost prehnany a nefer

  19. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    lukas6novak     před 10 dny 24.04.2024 07:38 |  
    16 0

    Jenom pár poznámek
    1) první gól jde podle mě za Bořilem a ne Wallemem. I když to byl Wallemův hráč tak dobře udržel linii s ostatníma a vystavil ho do ofsidu. Problém bylo to že jediný Bořil šel o chvíli dřív než zbytek a tím pádem znevýhodnil všechny naše obránce před ním. Protože kdyby Bořil dokázal zůstat stát se zbytkem tak Pokorný by byl takový metr za obranou a gól by neplatil

    2) Ač je Oscar výborný hráč tak jeho zakončení je vyloženě katastrofa. Já od něj nechci 10 gólů za sezónu (jinak by tady už nebyl) ale kolikrát má odražený balón někde kolem vápna a není schopný to poslat ani na bránu a jen to zakopne někam i když to má v dobrý pozici

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      rfslavia     před 10 dny 24.04.2024 08:43 |  
      4 0

      jojo, tam byla jasna chyba Borila, ze neudrzel offside lajnu, Wallem ho vystavil do metrovyho offsidu zcela spravne

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        Ivan     před 10 dny 24.04.2024 09:14 |  
        3 1

        no toto je otázka jestli ho Wallem vystavil do ofsajdu... Podle mě ne :-) a prostě zaspal, ale souhlasím s tím že nebýt Bořila, je to ofsajd. A toto je docela zkrat z jeho strany, tím spíš že měl všechno před sebou a s jeho zkušenostmi bych čekal že si to pohlídá.

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          rfslavia     před 10 dny 24.04.2024 09:19 |  
          2 0

          zkus si to na zastavit livesportu , je tam video zastavit v cca 42 vterine, wallem drzi lajnu s ostatnima a boril stoji uplne blbe a jeste se pak blbe rozebehne :-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

            Ivan     před 10 dny 24.04.2024 09:40 |  
            2 1

            já souhlasím s tím že to bylo jak popisuješ, jen si nejsem jistý jestli to tak Wallem zamýšlel, zvlášť když obrana není jeho silná stránka. Nakonec Pokorný byl o krok před Wallemem v době rozehrání, ale v době zakončení už měl 2 metry náskok. Kdyby byl ve Wallemově pozici nějaký světový obránce, tak bych i věřil tomu že je to vystavení do ofsajdu, ale takhle to vidím jako zaspání.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Alanor (admin)     před 10 dny 24.04.2024 09:52 |  
      2 0

      Díky za správné doplnění s tím gólem! Mám teď toho docela dost a když jsem koukal na sestřih, tak jsem se jen zaměřil na to, kdo měl Pokorného mít, protože z reálu jsem měl v hlavě, že byl nejblíž Ogbu (který v tom ale byl nevinně). A neviděl jsem situaci v širších souvislostech. :)

      V textu to opravím, známky nechám, i když se tím dostávají spíše na rozhraní 5-6 a 2-3.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      rakusan     před 9 dny 24.04.2024 13:16 |  
      3 0

      Mně se ještě zdálo, kupodivu to nikdo nezmínil, že u 2.gólu, když si to ten olomoučák předkopl, mohl vystartovat brankář a podle mne by to měl.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        Flame     před 8 dny 25.04.2024 14:39 |  
        2 0

        Zdravím, napsal jsem, že pozdě vyběhl u obou branek.

  20. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Ivan     před 10 dny 24.04.2024 09:31 |  
    3 16

    Po Plzni se řeklo že se prohrát může, ale ne po takovém výkonu. V Olomouci se prohrálo po obstojném výkonu a furt je tu nespokojenost :-) Samozřejmě je tato prohra nepříjemná z hlediska boje o titul, ale čistě herně to byl jeden z našich lepších zápasů.

    Měli jsme tam dobré pasáže (ale i slabší), každopádně celý zápas jsme byli lepší, namátkou xG 3.4 : 0.5, střely 28/2, na bránu 9/2, rohy 15/0, držení míče 78/22. Mohli jsme vyhrát 4:0 v suchým triku, ale prostě se nezadařilo. Ztráta přišla v blbou chvíli, ale z týmu bylo vidět že to chce urvat, zejména po inkasovaném gólu.

    Pro zajímavost jsem projel všechny naše zápasy ve skupině EKL a v lize podle xG (k těm ostatním nemám přístup k xG) a tohle byl náš 4. nejlepší zápas hned po domácích zápasech s Pardubicemi, Zlínem a Karvinou z hlediska ofenzivy, z hlediska defenzivy taky jeden z těch nejlepších.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      slaviator     před 10 dny 24.04.2024 09:44 |  
      7 0

      Nevím který zápas komentuješ, když píšeš, že se prohrálo v Olomouci...

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        Ivan     před 10 dny 24.04.2024 09:45 |  
        2 3

        ale víš, jen mě chytáš za typo.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        Narmer     před 9 dny 24.04.2024 12:15 |  
        3 2

        Tak on remízu bere jako porážku,svým způsobem má pravdu.

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          slaviator     před 9 dny 24.04.2024 13:36 |  
          2 1

          A zápas doma bere jako venku, to má taky pravdu?

          • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

            Narmer     před 9 dny 24.04.2024 18:54 |  
            1 2

            Řešil jsem porážku Slavie a ne,jestli hrála venku...
            A ano,remíza je pro nás jako porážka.
            Tím ale nechci omlouvat popletu Ivana,protože on se plete často.


            Komentář byl uživatelem upraven (24.04.2024 19:35) . Zobrazit původní komentář

            • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

              slaviator     před 9 dny 24.04.2024 19:40 |  
              4 0

              Alespoň správně trefil soupeře...

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      marvan5     před 10 dny 24.04.2024 09:53 |  
      18 0

      škoda, že se hraje na góly, a ne na xG faktor.

  21. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    petrrrrr     před 10 dny 24.04.2024 10:27 |  
    4 3

    Ofsidová čára by v připadě Bořilova postavení byla stejně k ničemu, protože nohy obránce nebyly vidět a nebylo by s čím srovnávat.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Alanor (admin)     před 10 dny 24.04.2024 10:34 |  
      6 0

      Já předpokládám, že ta technologie je postavena i na snímání z více kamer. Že vytvoří 3D model a na základě něho přesně rozhodne. Že to není jen software, který do daného obrázku jen dosadí přesnou čáru. U toho by přece nebyl důvod, aby to stálo desítky mega.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        rakusan     před 9 dny 24.04.2024 13:13 |  
        12 1

        To asi jo, ale nejšílenější bude, jak vychází postupně najevo, že to bude ta varianta, kde ten okamžik přihrávky bude určovat "Adámková".

  22. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 10 dny 24.04.2024 10:45 |  
    30 19

    Dobré dopoledne přeji Vám všem u dobré kávy.
    Vždycky, když si srovnám v hlavě to, že se mi něco nepovedlo a budu pro naplnění mého přání udělat víc, tak si nejprve udělám sám v sobě pořádek.
    To samé to mám s naší Slávií.
    Pokud vidím, že se nám nejspíše nepovede vyhrát titul, tak jsme udělali víc chyb než soupeř.
    To je fakt a proto vnímám a souhlasím s oprávněnou a konstruktivní kritikou.
    Je dost otázek, které souvisejí, zda byla dobře zvolena příprava, zda jsme měli udržet Ondru Lingra, zda na místo Tijanyho bychom do budoucna měli pracovat s Danem Filou, proč máme některé hráče z formy a zda má být v trenérském týmu tolik lidí. Jaký přínos má Tecl, Zima, Ogbu, Van Buren. Odpovědi postupně přichází v podobě nepovedených zápasů a co je horší, opět na konci základní části ligy.
    Ani nebudu rozebírat hodnocení hráčů. Snad jen, že dát Oscarovi 4 je totální úlet Alanore. Nejvíc mě nasrala ŽK, kterou dostal za to, že se ani nedotknul Navrátila. Toho bych za filmování pozval na disciplinárku a chtěl po něm vysvětlení, co se mu stalo, když se ho Oscar ani nedotknul.... a dal bych Navrátilovi 3 zápasy natvrdo i proto, že v tomto utkání filmoval vícekrát.
    Jinak jsme si ten zápas zpackali sami a určitě to ví dobře i celý realizační tým.
    Neustálená sestava a měnění hráčů na postech, kde to pro ně není až tak dobré, to už není ta nejlepší cesta.
    Osa týmu má být dnes postavena až na sedmi hráčích a tady je asi možná??? to jádro pudla.
    Například nám Zafeiris začíná "ševčíkovatět". Třeba tím, jak od něho okoukal předržování míče a zadržení akce.
    Ale jsem celoživotní slávista a malověrnost k mému klubu neznám.
    Ano, kritika je dobrá věc, pokud je myšlena opravdově a poctivě.
    Proto se nesnížím k tomu, abych tu pokrytecky a u některých i snad se škodolibou radostí kopal do týmu a stylem "játoříkámpořád" odhaloval jakési černé skříně, že už musíme a vyhodíme trenéra, Tvrdíka a vlastně si musíme nastavit zrcadlo, že je ve Slavii všechno špatně. Ale co konkrétně, to už se od těchto kritiků nedozvím.
    Pindat s prominutím do kde čeho v řízení klubu, aniž by věděli, jak to ve skutečnosti v klubu funguje.
    Pokud například vezmu minulou sezonu, tak tu jsme si určitě sami neprohráli. Měli jsme stejně bodů jako Sparta, skóre daleko lepší, ale chybělo nám nejméně těch šest penalt, co jako dárek dostal "rudej šmejd".
    Bylo by dobře vědět, že fotbal je především sport a dělají ho lidé. A lidé dělají chyby.
    Měli bychom si hlavně přiznat, že nejsme v lize tak silní, jak jsme si možná mysleli a myslíme.
    Souhlasím s tím, že by do mužstva měli být zapracované mladé pušky a také i díky novému majiteli můžeme jít i do hledání leadership hráče ze zahraničí, pokud k nám bude chtít jít.
    Právě teď cítím, že Slavia nás opravdu potřebuje a hráči taky. Potřebují, abychom se k nim neobrátili zády.
    Tak si to takhle všechno srovnejme v hlavě.
    Zbývá ještě šest zápasů a naši kluci by měli zvednout hlavu i duši a opravdu zabojovat.
    A i naše přízeň může udělat své.
    S úctou
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Gigish     před 10 dny 24.04.2024 11:16 |  
      10 6

      Díky Sokratesi55 za Tvé shrnutí.Já to tak napsat neumím. Mluvíš z duše nejen mě, ale věřím že i většiny našich přátel a kamarádů sešívanejch. Tvůj příspěvek, by si měl každý, který do SN přispívá, přečíst !! S úctou Gigish

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Alanor (admin)     před 10 dny 24.04.2024 11:19 |  
      24 5

      Jen poopravím, že žlutou dostal Oscar za "zákrok" na Pospíšila. Navrátil přišel do hry až ve druhé půli. Ale to je drobnost.

      Oscar ledabylým způsobem zazdil tři dobré šance, jedna byla úplně vyložená. Nebudu dávat hlavu do písku, že jsem to neviděl. A úplně ani nesouhlasím, že není jeho práce dávat nebo připravovat góly. Výborná čísla na této pozici měli Souček, Krejčí (i bez gólů z penalt), mnohem produktivnější je i plzeňský Kalvach. Oscar je výborný hráč, ale nejde ho jen bezmezně adorovat a nevidět, že tohle je jeho dost podstatná slabina oproti konkurentům.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 9 dny 24.04.2024 11:50 |  
        11 7

        Ano, bylo to na Navrátila, spletl jsem si jména.
        Oscar kromě Tebou popsaných tří zazděných akcí 11x vybojoval míč u našeho vápna a založil rychlé přenesení ať už do pravé či levé strany a zrychlil hru, odebral čistě 8x míč už na polovině soupeře, vyplňoval prostory s předvídáním, kam ten míč půjde a hlavně, jako jediný si udržel vysokou rychlost po celý zápas, jistotu práce s balonem a podporou do ofenzivy i defenzivy. To není žádná adorace, ale objektivní pohled na jeho hru. A ještě poznámka k té ledabylosti. Například ta patička, to bylo zrychlení akce s tím, že počítal s doklepnutím od spoluhráčů a chtěl tímto rychlým balonem udělat chaos v obraně. Tu teč vedle tyče z centru z pravé strany, tam šel do souboje na dlouhý krok a Ivan Schranz na něho v tu chvilku křičel, aby to pustil (Schranz však stál v ofsajdovém postavení). Tak snad jedině ta žákovská střela se mu nepovedla.
        A ten žlutý zákrok na Pospíšila se Ti asi zřejmě pozdává :-((
        Sokrates55

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          Alanor (admin)     před 9 dny 24.04.2024 12:25 |  
          7 5

          Já vůbec tu Oscarovu herní kvalitu nerozporuju a vidím ji. Proto ho také považuji za našeho nejlepšího hráče tuhle sezonu. Ale zrovna v tomto zápase se to asi i díky našemu závěrečnému náporu sešlo, že se dostal do několika hodně dobrých možností a zazdil je. Což jsou pro výsledek zásadní momenty, které alespoň na mé misce vah převážily nad jeho dobrým výkonem v poli. Stejně tak si můžeme říkat, že Zima zvládl 9 situací z 10, ale je jasné, že takto zásadně selhat prostě nesmí, pokud nemá potopit mančaft.

          K té patičce - to byla vyložená pozice pro střelu. Ostatně tak ty signály fungují, že strhneš bránící hráče do chumlu a okolo penalty vyplave volný borec, co zakončuje. To je právě to špatný, že jeho místo vstřelení gólu napadne, že do toho dá patičku na nějakej pseudocentr, nebo co to mělo být. Ohrožení branky skoro nulové, přitom střelecká pozice velmi dobrá.


          Komentář byl uživatelem upraven (24.04.2024 12:26) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          lukas6novak     před 9 dny 24.04.2024 12:51 |  
          9 1

          Oscar má samozřejmě hodně vysoký standard. Nepamatuji si zápas kdy by patřil k horším na hřišti, je na něj vždy spoleh že si svoje odehraje ale tohle přehlížení chyb u něj se už docela rozrůstá. Já od něj nepotřebuji aby dával 10 gólů za sezónu ale když už je v dobrý střelecký pozici tak aby to nebezpečně letělo na bránu a občas dal i gól.

          Samozřejmě nelze říct že nám daný zápas prohrál Oscar ale v hlavě mám třeba pořád Zlín kde měl na noze gól na 2:0 kterým by se daný zápas nejspíš rozhodl ale z jasný pozice trefil jen tyč. Nejde o to aby se tlačil do koncovky jako Souček nebo Krejčí ale když už se do nějaký šance dostane tak to dokázal proměnit/ slušně zakončit (tak aby to brankař vyrazil na nějakou dorážku apod). Hlavně každý z nás vidí že Oscar je technicky výborný fotbalista na naše poměry ale jakmile přijde na zakončení tak jak kdyby 90% techniky odešlo pryč. Jako příklad může být třeba Douděra který má technický nedostatky ale i tak promění alespoň něco

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        lantsmit     před 9 dny 24.04.2024 13:53 |  
        4 5

        Když někdo něco dlouhodobě neumí, tak to není ledabylost. Případná chyba pak spočívá pouze v tom, že ačkoli to ví, tak se do toho zakončení pouští, zřejmě i navzdory pokynům realizáku. Ovšem tady to trochu dovedu pochopit, protože to bylo vyvoláno panikou kolem vývoje zápasu. Stejně nezvyklý věci prováděli i Zafeiris, Zima, Bořil a další, kteří pociťovali velkou odpovědnost za to, něco s výsledkem jakýmkoli způsobem udělat. Tedy v případě Oscara i těmito střelami, které byly dopředu odsouzeny k neúspěchu


        Komentář byl uživatelem upraven (24.04.2024 13:57) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        vršek     před 8 dny 25.04.2024 15:51 |  
        3 0

        Každý vidí a uzná, že střelba je největší a možná jedinou slabinou Oscara.
        Ale není s podivem, že se v posledních zápasech přes svou neskutečnou nasazení a "vytíženost" v prostoru celého hřiště dostane v posledních zápasech a v neděli dokonce třikrát k zakončení na hranici vápna. To, že jeho zakončení nejsou nijak obdivuhodná...., no kolikrát jsme se zde dohadovali jak málo střílíme a předržujeme balon.... někdy se zde i Stanciuovi vyčítala jeho někdy nepřesná střelba.... a co současná střelecká pohoda Jurečky.... připadá mi naprosto nepochopitelné právě v těchto souvislostech a ve hře jakou fotbal je, kdy se hráči dostávají k zakončení tak 2x 3x za zápas přičítat jeho tři nepovedené střelecké pokusy jako něco co jeho výkon zcela znehodnotí.... já bych mu i nepovedená zakončení spíše prominul a ohodnotil je jako doklad snahy něco v zahuštěném vápně změnit.
        Nejde o adoraci, jde o snahu objektivně vyhodnotit přínos hráče pro tým - bez Oscara by se naše současná obranná hra zcela zhroutila a pokud bych mohl si "zaadorovat" málokterý hráč, kterého jsem kdy viděl měl tak dokonalé čtení hry a předvídavost a srdce bojovníka jako Oscar.
        A dodatek, včera jsem viděl část zápasu Plzně se Zlínem.... pokud se někdo Oscarovi ve čtení hry blíží je to Červ!

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      bbslavia     před 9 dny 24.04.2024 12:05 |  
      41 17

      Ahoj Sokrate,

      nelíbí se mi, že nechceš vidět realitu. Nalhávání si, že jsme prohráli loni titul díky penaltám ve prospěch Sparty, je nesmysl. Letos jsme kopali více penalt než Sparta, ta má nejvíce vyloučených, ale vede o 4 body. Nehledej chybu u soupeřů, asle u nás. Titul si prohráváme 3 roky vlastními chybami. Nalijme si čistého vína. Přestupová politika tristní, vyhodili jsme v zimě 200 mega hza posily, efekt minimální, nakonec hraje levého beka Bořil. Sparta za polovinu koupila Birmančeviče, Haraslína , Kairinena. Oni jsou základním stavebním kamenem kádru, naše posily ne. Nelze se vymlouvat na odchody hráčů jako Jurásek, Lingr.....Sparta ztratila Hancka, Čvančaru, Hložka. Naše přestupová politika nemá hlavu, patu. Kupujeme drahé hráče, kteří nehrají a posíláme na hostování Filu, Ewertona, to nedává logiku. Náš herní projev je stále stejný, hra do šířky, pomalý přechod, držení míče, nulové rohy, nulové standartky. K čemu nám je herní převaha, když nevystřelíme na bránu, když neumíme zahrát nebezpečný roh. Hra i tým dlouhodobě stagnuje, vidíš to i na statistikách-viz vstřelené góly.
      Pokud se něco v létě nezmění, tak budeme mít problém i v příští sezóně. Máme nejvyšší budget, ale neporazíme ani Zlín, to nemluvím o prohrách s Plzní i Spartou.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        KurdtK     před 9 dny 24.04.2024 12:57 |  
        24 12

        Nezlob se na mě, ale to je strašná blbost. S letoškem celkem souhlas, ale loni to byl podvod jak fík. A nebejt toho loňskýho penaltovýho podvodu, tak Rudí letos tak daleko nejsou.

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          rak (přítel SN)     před 9 dny 24.04.2024 13:19 |  
          7 5

          Souhlasím. Loni jsme sice měli zbytečné ztráty, ale ten tlak na to, aby Sparta, už po delší době, získala titul byl enormní a rovina zdaleka nebyla. A těžko říci, jestli jsme měli nějakou šanci, i kdybychom ztráty vlastní vinou neměli. Já myslím, že něco by se našlo. Ale jsou to spekulace. Stejně jako to, kde by byli na Letné bez titulu letos. Teď zatím ta situace taková snad není, že by někdo byl tlačen do titulu. Možná jsem naivní, ale ještě není konec a doufám do poslední chvíle. Mužstva od čtvrtého místa dolů mají všechna, o co hrát. Spartě to nepustí (nám ovšem taky ne). Bude záležet na průběhu nadstavby. A když titul nebude, nezhroutím se z toho. Za daleko horší bych považoval, kdybychom v létě vypadli ze všech evropských soutěží, ale pozici v kvalifikacích nemáme špatnou.
          Teď by byl průšvih jen to, kdybychom ještě propadli na třetí místo. To se snad nestane.

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          pcitron     před 9 dny 24.04.2024 13:36 |  
          15 5

          Hmm, takže domácí zápas s Hradcem jsme prohráli kvůli Spartě? Pokud bychom zápas zvládli, nemuseli jsme se na rudé podvodníky ohlížet...

          • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

            lukas6novak     před 9 dny 24.04.2024 13:43 |  
            10 4

            Já na jednu stranu souhlasím že tam bylo i dost chyb od nás a nebyla to perfektní sezóna ale zase bych nedělal z toho to že pokud neuděláme 90 bodů z 90 (s nadstavbou by teoreticky nemuselo stačit 100 ze 105) tak je to naše chyba protože se dalo uhrát víc.

            Je sice pravda že Slavia mohla/měla uhrát víc bodů ale nebýt špatných verdiktů ve prospěch Sparty tak by to klidně stačilo na vítězství s 10 bodovým náskokem a říkalo by se jak super sezóna to byla

          • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

            coogee     před 9 dny 24.04.2024 13:57 |  
            8 1

            Přesně tak, prodělali jsme to plichtou s HK! A to si dali vlastence...


            Komentář byl uživatelem upraven (24.04.2024 13:58) . Zobrazit původní komentář

          • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

            slaviator     před 9 dny 24.04.2024 15:25 |  
            4 0

            Vyhráli jsme 17 z 18 domácích zápasů a v tom 18. jsme uhráli remízu. Doma jsme uhráli 52 z 54 možných bodů. Problém byl ve spoustu venkovních zápasů (venku Liberec, Boleslav, Hradec, Budějovice, a jinde...)

          • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

            KurdtK     před 9 dny 24.04.2024 16:28 |  
            6 9

            Zápas s Hradcem pro mě není argument. Nikdo na světě nevyhrává vše, nikdo. A Bída byla jasně tlačená, pískat se rovina, tak s Hradcem hrajeme juniory a titul bereme ve druhým kole nadstavby.

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          Merlinus (přítel SN)     před 9 dny 24.04.2024 16:48 |  
          7 1

          Loňská sezóna nevyšla ze dvou důvodů, každý se podílel tak 50%. Za prvé soft penalty Sparty a za druhé naše naprosto tristní výkony a výsledky z venkovních zápasů. To první můžeme ovlivnit jen těžko, to druhé byla naše velká chyba.

          • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

            vršek     před 8 dny 25.04.2024 16:02 |  
            3 0

            Souhlas - loňský rok - dva důvody - naše poztrácené body a naprosté ovlivnění závěru soutěže!
            Bohužel letos.... opět poztrácené body - hlavně ve Zlíně, a nyní zřejmě rozhodující ztráta bodu v Plzni v nezvládnutém konci zápasu - běs a dvou bodů doma s bídnou Olomoucí.... letos nelze než plakat nad naší "nemohoucností".

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      IJS     před 9 dny 24.04.2024 12:57 |  
      14 3

      Zdravím Sokrate, děkujeme za tvůj komentář, na který tady asi hodně příznivců čeká. Je to samozřejmě pravdivé shrnutí "krize", ve které je Slavia teď na konci základní části. Ovšem mě se její herní projev nelíbí v podstatě celé jaro. Marně vzpomínám na nějaký zápas, kdy jsem si byl od začátku jistý, že nemůže dopadnou špatně. Ano, většinou jsme vše nakonec vyhráli, ale... I můj názor je, že JiT nectí základní osu mužstva a neustále točí sestavou i když k tomu není důvod. Musím souhlasit s názorem Ládi Vízka ( https://cool.iprima.cz/sport/vizek-trpisovsky-435020?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context ), který je takový "zakuklený slávista" a asi mu naše výsledky hodně vadí. V tomto článku mu dávám za pravdu! Ale jestli se taková kritika dostane i k Jindrovi a jestli má takovou sebereflexi , že by to vnímal jako dobrou radu - to netuším.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        rak (přítel SN)     před 9 dny 24.04.2024 13:31 |  
        6 1

        Tohle je ale úplně skvělé. Před nedávnem tady někdo psal, že máme po titulu, protože Vízek tipuje, že vyhrajeme ligu a obvykle mu to nevychází. Teď otočil.

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          mig52     před 9 dny 24.04.2024 15:00 |  
          3 3

          K tomu se hlásím já, a bohužel, jeho tehdejší predikce nás stojí titul. Tvl., ten musel promrhat pár melounků při sázení.

          • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

            rak (přítel SN)     před 9 dny 24.04.2024 19:31 |  
            2 0

            No jo, ale teď, když věří Spartě se situace mění.

            • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

              mig52     před 9 dny 25.04.2024 07:27 |  
              2 1

              Kéž by :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      záplata     před 9 dny 24.04.2024 13:28 |  
      23 9

      Já se omlouvám, ale v tom tvém příspěvku je tolik protimluv, moralismů a frází, že jsem defakto nepochopil co jsi tím chtěl říci, děláme to dobře nebo špatně?

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        Sokrates55 (přítel SN)     před 9 dny 25.04.2024 09:00 |  
        8 6

        Zdravím Vás všechny u dobré kávy a chci moc poděkovat za disputaci.
        Dobře vím, jak Vám všem je, když to našim klukům nešlape tak, jak bychom si všichni přáli.
        Po Plzni to se mnou cloumalo vzteky a byl jsem naštvaný víc, než si myslíte a nemyslete se si, že nevidím, jak se v tom plácáme zrovna teď, kdy by naše forma měla naopak gradovat.
        Jen jsem chtěl říci, že teď naši kluci potřebují podporu o to víc.
        Jde ještě o šest zápasů a budeme potřebovat každý bod.
        Proto tady teď nechci do našich kluků kopat a hledat jenom to špatné.
        A Alanor je můj přítel a sám ví, jak je dobrá podpora, když je ouvej.
        To asi bylo i hlavní mou myšlenkou na začátku celé této disputace.
        Díky panu Tvrdíkovi i panu Trpišovskému nebyla Slavia nikdy tak nahoře jako za posledních cca 6 let.
        A pamatuji Vytlačila, Jareše, Máčalu a další.
        Měl jsem možnost si povídat s panem Ciprem a on sám mi potvrdil, že pokud má mít Slavia svou tvář a kvalitu, tak právě pan Tvrdík to dokáže.
        A tady mu kdejaký nýmand najednou "meje" s prominutím prdel a říká, jak je ve Slávii najednou všechno špatně.
        Ještě jednou děkuji a s úctou
        Sokrates55

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

          záplata     před 8 dny 25.04.2024 16:35 |  
          4 2

          No vidíš ,že to jde, tohle je jasná řeč chlapa, nicméně, že u nás není všechno v pořádku, o tom asi netřeba diskutovat, někdo sem dával paralelu se skotskou ligou, soutěž o dvou klubech, stejně jako u nás i když nám to trochu kazí Plzeň, díky čemuž jsme zase Skoty přeskočili. V Celtiku nebo v Rangers by po třech druhých místech v řadě rozhodně nebyli v klidu.
          Jsme fanoušci a hledáme důvod a možná i nějaké řešení, někdo s většími emocemi, někdo s chladnější hlavou. Netřeba nikoho s jiným i třeba radikálním názorem nazývat nýmandem a bůh ví čím, jenom proto, že to vidí jinak. Všem nám jde o stejnou věc. Ty máš nějaký názor na to, co by nám pomohlo, abychom měli zpět tu Slávii z před čtyř, pěti let? To je to, čeho se zde snažíme dobrat.
          Vyjímečně svůj příspěvek zakončím také citátem na který jsi ve svém rozrušení zapomněl, a je údajně od Sokrata.
          Vím, že nic nevím.
          Přeji ti dobrou chuť k odpolední kávě, pokud si jí dáváš.


          Komentář byl uživatelem upraven (25.04.2024 16:42) . Zobrazit původní komentář

  23. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    lachpresak     před 9 dny 24.04.2024 17:59 |  
    8 5

    Měl bych dvě poznámky, Oscar je pan fotbalista, neuvěřitelný přehled a technika, bohužel zakončení nemá, ale nemůžeme po něm chtít všechni. Sevcikovi bych za ten výsměch po zápase dal 1.

  24. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    Rudy     před 9 dny 24.04.2024 18:33 |  
    2 6

    Hezký podvečer všem příznivcům Slávie. Vše podstatné již bylo výše napsáno, ale nedá mi, abych nenapsal jeden postřeh. Bohužel Ing. Jurečka nějak ztratil schopnost dávat góly a v druhé půli byl zápas z naší strany opět křeče.
    Ale co mi vrtá hlavou, četl jsem před pár dny rozhovor s naším bývalým hráčem D. Samkem, který nyní moc nehraje a klidně by se vrátil do české ligy. Avšak ze strany Slávie není prý zájem. Proč? Vždyť Samek je mladý šikovný hráč, který dokázal slušně vystřelit z dálky na bránu /na rozdíl od současných hráčů/.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      hiker42     před 9 dny 24.04.2024 19:10 |  
      4 13

      Musel by si nejdřív zlomit nohu a ztloustnout 20 kilo, nebo obráceně. Nebo stát 100 mega. Jinak ho vzít nemůžem.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        jirkag5     před 9 dny 24.04.2024 21:42 |  
        3 3

        Na tyto hloupé kecy si přišel sám ?

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      rak (přítel SN)     před 9 dny 24.04.2024 19:33 |  
      13 0

      Samek je šikovný fotbalista, ale mně přišel velmi pomalý. Několikrát se kolem něj soupeři hnali dvojnásobnou rychlostí.

  25. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    jose01     před 9 dny 24.04.2024 19:06 |  
    13 8

    Zima-chyba se stát může, ale zvednu se a pelašim k brance, Staněk to mohl vyrazit a dorazil by to třeba další hráč soupeře. To se přece nedělá, to je na hozeni do béčka. Furt poslouchame od trenéra , že se připravujeme na bitvu (místo abychom hráli fotbal, ono s těma prckama co taky chceme ubojovat) ale co predvedl Zima byla kapitulaci bez jediného výstřelu . To je mentální nastavení k pláči .U Staňka u první branky bych taky čekal méně odevzdanosti.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo - Ewerton

      wimpy     před 9 dny 24.04.2024 19:58 |  
      7 5

      To je přesně ono, on se jednou rozběhne a hned je toho plnej internet. :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo - Ewerton

        Martin 58     před 9 dny 25.04.2024 10:30 |  
        5 4

        Děkuji za tuto poznámku Wimpy. Přesně vystiženo. Tohle udělá Ewerton jednou za uherský rok. Jinak potáhne balón po křídle, zastaví se a tím celý tým a celou akci, a vymýšlí způsob, jakým obejít bránícího hráče. Nezpochybňuji jeho technickou schopnost, provést to, pochyby mám, že je to dobré pro tým jako je naše Slavie. Udělat čísla v klubu, který má, na rozdíl od našich 69, bodů jen 44, je opravdu velký rozdíl. Předělat osobní styl hry, je skoro nemožné viz naši Ševčík, Provod.
        Nemyslím si, že pokud by se choval jako křídlo trvale tak, jak opředvedl v souboji s Vitíkem, že by ho JiT posílal na hostování.

        • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo - Ewerton

          wimpy     před 9 dny 25.04.2024 10:36 |  
          3 3

          Já jsem jeho pozitivum viděl v jediné věci, totiž ve schopnosti proti zaparkovanému autobusu přejít ze stoje jeden na jednoho od rohového praporku do vápna a vytvořit tak šanci, ale dělo se to poměrně málo.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo - Ewerton

        vršek     před 8 dny 25.04.2024 16:32 |  
        3 0

        Tak jaké hráče vlastně máme shánět a snažit se využít jejich přednosti???
        Oscara s přidanou hodnotou produktivity 11 + 5
        Nebo Ewertona s přidanou hodnotou neskutečné obranné kvality a čtením hry?
        Kdyby byli takovými hráči, zřejmě bychom je na vlastní oči v našem a baníkovském dresu neviděli....

        Už se tady začalo řešit kdo nám chybí, jak jsou naši hráči průměrní a jaké hráče je třeba přivést.... no, zřejmě to budou muset být všechno jen hráči základních sestav reprezentací svých zemí či 21 aby měli vyšší kvality než má tolik reprezentantů v našem kádru....
        No, nejlépe by bylo posílit do nového roku o Stanciua, Součka, Coufala a naklonovat Ngadeua ,,,, určitě by jsme byli mistři.
        My jsme viděli Ewertona hrát po příchodu do týmu Trpišovského. Jen výjimky z nových hráčů se hned staly oporami (viz Stanciu) a nemuseli dokazovat svou úroveň v novém týmu. Mne také po svém příchodu Ewerton neoslnil a ve srovnání s Olayinkou...., ale faul a zranění a návrat už se "nekonal".
        Ale znehodnocovat tahle čísla a právě ve víceméně průměrném týmu jakým je Baník,,,, nerozumím,,,

  26. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    l8t     před 9 dny 24.04.2024 20:15 |  
    10 5

    Klukum a realizaku by někdo měl pustit Totální sezonu, aby věděli jak má hrát Mistr.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      vršek     před 8 dny 25.04.2024 16:37 |  
      5 0

      Těžko srovnávat týmy se Součkem, Ngadeuem, Delim, Coufalem, Bořilem, Kúdelou, Stochem, Stanciuem, Traorém, Olayinkou, Shranzem, Škodou či zdravými Ševčíkem, Hovorkou a Kolářem......

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        l8t     před 8 dny 25.04.2024 23:41 |  
        5 1

        Hlavně si nevzpomínám, že by v té sezóně hrál takový Olayinka třeba na pravém obránci, nebo podobný čachry v sestavě. Nevím proč musíme pořád předělávat hráče na pozice, které pro ně nejsou primární.

      • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

        cunak     před 7 dny 26.04.2024 14:29 |  
        4 2

        Minimálně 6 z jmenovaných naše vedení vyštvalo nebo rovnou ostudně vyhodilo.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      Betynka58     před 8 dny 25.04.2024 16:55 |  
      3 2

      proč sem pleteš bývalého sparťana?

  27. Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

    donford     před 7 dny 26.04.2024 12:44 |  
    7 1

    Určitě bych přidal v hodnocení Oscarovi i Chytilovi.
    Ale mám především obavu z příštího zápasu v Hradci. Vůbec bych se nedivil, kdyby to byla bohužel další remíza, pokud v prvé půli nedáme nějaký ten gól. Bude to jistě z naší strany velká a asi až křečovitá snaha, ale po velké a oprávněné masírce od nás fandů po posledních dvou našich zápasech ani netuším, jak bude poskládaná sestava. Nastoupí například Zima po doslova kobercových náletech na jeho hlavu? Hlavně mu, prosím, nenasazujte psí hlavu. Nemůže přece za to, kolik stál. Platba byla na úvaze vedení Slavie.

    • Re: Hodnocení slávistů - 29. kolo

      coogee     před 7 dny 27.04.2024 01:16 |  
      0 1

      Nevím proč, ale toho utkání v HK se nějak, zcela iracionálně, nebojím, vyhrajeme.
      Z čehož plyne, jako pokaždé, když mám takový pocit a jsem v klidu, že je to na nejlepší cestě k naší nevýhře! :-)))
      A nebo možná, po posledních našich "výkonech", je mi to už tak nějak jedno.